Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cei mai buni elevi la fizică din judeţ

S-a stabilit care sunt cei 14 elevi care vor reprezenta Galaţiul la faza naţională a Olimpiadei de Fizică, ce se va desfăşura la Satul Mare. La gimnaziu au fost selectaţi nouă elevi. Cinci sunt de la CNVA: Radu Bălan, Teodor Covalea şi Răzvan Gheorghiţă de la clasa profesoarei Daniela Domnişoru, Mihaela Carp şi Ioana Buţu de la clasele profesorului Mihai Vasiliu. S-au mai calificat Cristian Vijelie de la Şcoala Nr. 29, profesoară Cătălina Caragea, Alexandru Grigore de la Şcoala Nr. 28, profesoară M. Oprea şi de la Şcoala Nr. 5, clasele profesoarei Lucia Popa - Andrei Maftei şi Alexandru Halip.
La liceu, aproape toţi componenţii lotului pentru naţională sunt de la CNVA, cu excepţia lui Dorin Clisu de la Pedagogic (profesoară Simona Tătaru). De la CNVA, clasele lui Mihai Vasiliu, s-au calificat Bianca Buţurcă, Vlad Şoltuz, Răzvan Stan, dar şi Adrian Slătineanu pregătit de Vasile Ciuchină.

viata-libera.ro
 

Posted

S-a format lotul pentru Olimpiada Naţională de Matematică

După ce au trecut cu brio de primele faze ale competiţiei, 18 elevi din clasele V-XII, majoritatea din unităţile de învăţământ din Galaţi, doar un singur copil fiind din Tecuci, au fost selectaţi pentru a face parte din lotul pentru Olimpiada Naţională de Matematică. Competiţia se va desfăşura în perioada 31 martie-5 aprilie, însă elevii din clasele V-VI vor susţine probele la Sighişoara, iar cei din clasele VII-XII la Braşov.

Lotul naţional al celor mai mici este format din elevii Băjan Alex (clasa a VI-a de la  Colegiul Naţional Vasile Alecsandri), Lefter Ioan Cristian  (clasa a V-a de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri), Lucaci Cosmina (clasa a VI-a de la Liceul Teoretic „Dunărea”), Pamfil Cătălin (clasa a VI-a de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”), Pripoaie Răzvan (clasa a V-a de la Vasile Alecsandri), Profir Călin (clasa a VI-a de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri) şi Tudor Andreea (clasa a V-a de la Colegiul Naţional Spiru Haret din Tecuci).

Doar câte un singur participant la clasele a VIII-a şi a XII-a

În ceea ce priveşte lotul elevilor din clasele VII-XII, acesta este format din Palagă Vicenţiu Octavian (clasa a VII-a Colegiul Naţional AL.I. Cuza), Berechet Mihai (clasa a VII-a Colegiul Vasile Alecsandri), Homner Dragoş Alecsandru (clasa a VII-a de la Vasile Alecsandri), Podaşcă Andreia (clasa a-VIII-a de la Vasile Alecsandri), Bouraş Ioana (clasa a IX-a de la Costachi Negri), Rusu Flavian (clasa a IX-a de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri), Puiu Andrei Bogdan (clasa a X-a de la Vasile Alecsandri), Ionescu Maria Cristina (clasa a X-a de la Vasile Alecsandri), Chiriac Cristian (clasa a XI-a de la Vasile Alecsandri), Pană Alecsandru (clasa a XI-a de la Vasile Alecsandri), Tufă Adriana (clasa a XII-a de la Vasile Alecsandri).

Concurenţii vor ajunge în locaţiile menţionate pe 31 martie, iar concursul propriu-zis se va ţine pe 2 aprilie. Festivităţile de premiere vor avea loc, pe 4, respectiv pe 5 aprilie.

presagalati.ro

 

 

Cei mai buni elevi la matematică din judeţul Galaţi

Pentru faza naţională a olimpiadei de matematică sunt calificaţi 18 elevi care vor reprezenta Galaţiul, şapte la gimnaziu şi 11 la liceu.
Lotul gimnaziştilor este format din cinci elevi de la CNVA - Alex Băjan, Cătălin Pamfil, Călin Profir (toţi trei de la clasele profesorului Mihai Totolici), Ioan Lefter şi Răzvan Pripoaie (ambii pregătiţi de profesorul Marius Tătaru). S-au mai calificat Cosmina Lucaci de la Liceul Teoretic „Dunărea” (profesoară Cristina Robu) şi Andreea Tudor de la Colegiul „Spiru Haret” din Tecuci (profesor Ion Grecu).
Dintre cei 11 componenţi ai lotului de la liceu, nouă sunt de la CNVA: Mihai Berechet, Dragoş Homner şi Cristian Chirac, de la clasele profesorului Romeo Zamfir; Andreia Podaşcă şi Maria Ionescu (ambele pregătite de Mirela Grigore); Andrei Puiu şi Adriana Tufă (de la clasele profesoarei Iuliana Duma); Flavian Rusu (profesor Marius Tătaru); Alexandru Pană  (profesor Constantin Ursu). De la alte licee s-au calificat Vicenţiu Palagă - Colegiul „Cuza”, profesoară Georgeta Balacea şi Ioana Bouroş - Colegiul „C. Negri”, profesor  Mitică Dudău.
„La clasele a V-a şi a VI-a, Galaţiul prezintă un lot foarte numeros, datorită rezultatelor bune obţinute anul trecut. Noi avem şapte participanţi, în timp ce aproape toate judeţele au cel mult patru. Într-un clasament al judeţelor privind numărul de participanţi suntem pe locul al III-lea, după Bucureşti şi Iaşi. La clasele VII-XII, cu 11 locuri în lotul pentru naţională suntem pe locul al X-lea”, ne-a lămurit profesorul Romeo Zamfir.

viata-libera.ro
 

Posted

Cei mai buni elevi chimişti din judeţ

Lotul pentru olimpiada naţională de chimie cuprinde şase elevi gălăţeni, dintre care cinci sunt de la CNVA: Ştefan Nedelcu şi Robert Râclea (de la clasele profesoarei Lidia Mânză), Adrian Murariu, Alexandra Ciurescu şi Iulia Enache (de la clasele profesoarei Ruxandra Şerban). Lotul este completat  de o elevă de la „Spiru Haret” din Tecuci - Elena Munteanu, pregătită de profesoara Veronica Ungan. 
Faza naţională a olimpiadei la chimie se va desfăşura anul acesta la Piatra Neamţ.

viata-libera.ro
 

Posted

Cei mai buni elevi din judeţ la limba şi literatura română

Lotul care va reprezenta Galaţiul la faza naţională a olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română este format din opt elevi, conform regulamentului, calificându-se doar cei de pe primele locuri.
La gimnaziu, cei mai buni s-au dovedit a fi doi elevi de la Şcoala nr. 29 - Alina Zontea (profesoară Olimpia Niţă Năstac) şi Alina Cristea (profesoară Mariana Mihai), Diana Stăncic de la CNVA (profesoară Laila Chitic) şi Petru Secuianu de la Şcoala Nr. 40 (profesoară Oana Ichim). Lotul liceenilor cuprinde trei eleve de la CNVA - Adelina Iacob şi Alexandra Gheorghe, ambele de la clasele profesoarei Cătălina Popa şi Narcisa Codreanu (profesoară Elena Tudorache). De asemenea, se alătură lotului şi o elevă de la „Spiru Haret” din Tecuci - Anca Moţoc (profesoară Rodica Cristovici).
Faza naţională a olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română va avea loc la Iaşi, pentru elevii de gimnaziu, şi la Constanţa pentru cei de liceu.

viata-libera.ro

Posted

Tecuciu-i fruntea la olimpiada disciplinelor socio-umane

Se ştie că, de ani de zile, elevii din Tecuci sunt cei care acaparează locurile din loturile care reprezintă judeţul nostru la faza naţională a disciplinelor socio-umane. Şi anul acesta s-a întâmplat la fel: cinci dintre cei şase componenţi sunt din Tecuci. De la Colegiul „Spiru Haret” s-au calificat: Cătălina Dragoş, Laura Arhire şi Ana-Maria Gorgan, toate trei eleve ale profesoarei Doina Nicolau şi Mihaela Radu (profesoară Olariu Eugenia). Tot din Tecuci, de la „Calistrat Hogaş” este şi Iulia Dănăilă Moman (profesoară Marghioala Gavriliţă). Galaţiul a înscris o singură elevă participantă la naţionala de socio-umane, care se va desfăşura la Baia Mare, Diana Tiron, de la CNMK (profesoara Norica Nuţu).

viata-libera.ro

Din lot face parte şi Basil Mohijazi, de la Liceul „E. Racoviţă” (profesoară Angelica Aramă).

Posted

CNVA-ul a luat crema la olimpiada de informatică

Zece dintre cei 14 componenţi ai lotului pentru naţionala de informatică sunt de la CNVA. La gimnaziu (concursul se va desfăşura la Oradea) s-au calificat: Răzvan Pripoaie şi Radu Condrea (ambii pregătiţi de profesoara Lizeta Iordachi), Mihai Berechet (profesoară Mirela Voinea) de la CNVA, Vicenţiu Palaga (profesoară Mihaela Bucur) şi Alexandru Mocanu (profesoară Georgeta Balacea) de la Colegiul „Cuza”.
Lotul liceenilor este format din nouă elevi de la CNVA: Bogdan Serea, Octavian Pelin (de la clasele profesoarei Mihaela Stan), Tudor Profir (profesoară Lizeta Iordachi), Dorinel Panaite (profesoară Liliana Dău), Remus Ungureanu (pregătit de Mirela Voinea şi Mihaela Stan), Dan Mitescu (profesoară Mirela Voinea) şi Bogdan Stoian (pregătit de Mirela Voinea şi Georgeta Balacea). Doi dintre olimpicii la informatică sunt elevi ai Colegiului „Kogălniceanu” (de la clasele profesoarelor Iuliana Muşunoiu Novetschi şi Mariana Stroe) - Alexandra Daraban şi Mihai Honceriu.

viata-libera.ro
 

Posted

Cei mai buni elevi din judeţ la geografie

La faza naţională a olimpiadei de geografie s-au calificat cinci elevi gălăţeni. Doi dintre ei sunt de la Colegiul „C. Negri”, de la clasele profesoarei Gina Burghiu: Cosmina Albulescu şi Manuela Maţoianu. Lotul este completat de Dorian Munteanu de la „Spiru Haret” (profesor Cezar Ungan), Ioana Ciofu de la CNVA (profesor Ion Cioroiu) şi Steluţa Talpău de la CNMK (profesoară Mariana Bulgaru).

viata-libera.ro

Posted

Cei mai buni elevi la limba franceză din judeţ

În urma etapei judeţene s-a stabilit componenţa lotului pentru naţionala de limba franceză, care se va desfăşura la Focşani, între 2 şi 6 aprilie. S-au calificat Nicoleta Dragu de la Şcoala Nr. 13 (profesoară Doina Buia), Maria Caitas de la Colegiul „Cuza” (profesoară Iulia Chirnoagă), Iulia Darie de la Colegiul Economic (profesoare Camelia Mitache şi Mihaela Călin) şi Cristina Ilie de la „Spiru Haret” (profesoară Magdalena Miron). Din lot mai fac parte şi cinci elevi de la CNVA: Lavinia Constantinescu şi Ani Alexandra Ion (ambele de la clasele profesoarei Oana Botezatu), Şerban Bratu şi Andreea Vasilescu (amândoi pregătiţi de profesoara Georgeta Prada) şi Silvia Taftă (profesoară Carmen Marcu).

viata-libera.ro


 

Posted

Lotul pentru naţionala de limba engleză format numai din elevi de la CNVA

Lotul care va reprezenta Galaţiul la faza naţională de limba şi literatura engleză este format în exclusivitate din elevi de la CNVA. De la clasele profesoarei Nicoleta Ioniţă s-au calificat doi elevi: Mariana Hercka şi Alexandru Grigoraş. Lor li se alătură Adelina Iacob (profesor Nicolae Bătrînu) şi Teodora Manea (profesoară Liana Bucur).

viata-libera.ro


 

Posted

Ce olimpiade naţionale se desfăşoară săptamâna viitoare la Galaţi

Oraşul nostru va găzdui săptămâna viitoare două olimpiade naţionale. Liceul de Artă „D. Cuclin” va deveni în perioada 3-7 aprilie capitala tuturor elevilor de liceu de la specializarea teatru, fiind organizator al concursului de „Arta actorului”. Deschiderea oficială a competiţiei, care va aduna 131 de  elevi din 12 judeţe, va fi pe 3 aprilie, la ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.
La Şcoala „P. P. Neveanu” se va desfăşura, în aceeaşi perioadă, Concursul naţional pentru elevi cu deficienţe de auz. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 3 aprilie, la ora 16.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii.

viata-libera.ro
 

Posted

Cinci elevi gălăţeni pentru faza naţională a Olimpiadei de Istorie

Cinci elevi vor reprezenta Galaţiul la faza naţională a olimpiadei de istorie: Alina Ionaşcu de la Liceul „Paul Bujor” din Bereşti (profesoară Carmen Constantin), Ioana Dumitriu de la Colegiul „Cuza” (profesor Valentin Păvălaşcu), Alexandru Vulpe de la Colegiul „C. Hogaş” (profesoară Monica Popa), Roberta Lupu de la „Spiru Haret” (profesoară Mihaela Arhip) şi Camelia Berbeci de la CNVA (profesor Mihai Şonei). Faza naţională se va desfăşura săptămâna aceasta, la Sibiu.

viata-libera.ro


 

Posted

CNVA-ul, majoritar în lotul pentru naţionala de biologie

Dintre cei cinci elevi care alcătuiesc lotul pentru faza naţională de biologie, trei sunt de la CNVA, de la clasele aceleiaşi profesoare, Daniela Samoilă: Mădălina Munteanu, Nelu Nădejde şi Miruna Balaban. S-au mai calificat Mihai Perianu de la Liceul „Emil Racoviţă” (profesoară Lăcrămioara Tătaru) şi Suzana Dodu de la Şcoala nr. 13 (profesoară Cristina Ionescu).

viata-libera.ro

Posted

Cei mai buni elevi la astronomie

Faza naţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică se desfăşoară la Sinaia. Din Galaţi s-au calificat zece elevi. Toţi cei şapte gimnazişti calificaţi sunt de la Şcolile Nr. 5 şi 9, de la cercurile conduse de profesoarele Elena Seciu şi Lucia Popa: Camelia Prodan, Alina Smochin, Lavinia Prelipceanu, Cristian Ciubucciu, Bianca Berlea, Diana Pamfile şi Georgiana Chiagă. De la liceu s-au calificat Lucian Jalbă (CNVA, profesor Onuţ Atanasiu), Adrian Murariu (CNVA, profesor Vasile Ciuchină) şi Alexandru Tăun, de la „Cuza”, cel care s-a mai întors şi în alţi ani cu distincţii de la naţionala de astronomie.

viata-libera.ro


 

Posted

Topul şcolilor care au elevi în loturile pentru naţionale

* 60 la sută dintre olimpici sunt de la CNVA * Urmează la egalitate Colegiul „Cuza” şi „Spiru Haret” din Tecuci * Pe locul al III-lea este Pedagogicul, iar pe locul al IV-lea Şcoala Nr. 29

Din lista pe care ne-a furnizat-o conducerea ISJ rezultă că, în această perioadă, nu mai puţin de 124 de elevi gălăţeni reprezintă Galaţiul la fazele naţionale ale olimpiadelor de la disciplinele de cultură generală. Nu i-am inclus aici pe elevii care participă la concursurile vocaţionale şi cele de la disciplinele tehnologice, acestea fiind subiectul unui alt material.
Dintre cei 124 de olimpici calificaţi la naţională, 71 sunt de la CNVA, unitate care a reuşit să înscrie elevi în loturile mai multor discipline, aşa cum s-a întâmplat în mai mulţi ani. Ei deţin o pondere foarte mare din numărul olimpicilor gălăţeni, loturile pentru naţională fiind populate în proporţie de aproape 60 la sută de CNV-işti.

Bătălie pentru locul al doilea

Pentru locul al doilea în topul olimpicilor se luptă două unităţi de învăţământ - Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci, cu câte 11 olimpici la fazele naţionale. Colegiul Naţional „C. Negri” a reuşit să înscrie opt elevi şi se află pe locul al treilea. Pe locul al IV-lea se află Şcoala Nr. 29 cu şase elevi în loturile pentru naţională, aceasta fiind cea mai „olimpică” şcoală generală. Imediat, cu câte cinci olimpici de fiecare s-au clasat Şcolile Nr. 9 şi Nr. 5, urmate de Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” şi Şcoala Nr. 28 cu câte patru elevi pentru fazele naţionale. Şcoala Nr. 13 are trei olimpici, iar Colegiul „C. Hogaş”, Liceul Teoretic „E. Racoviţă” şi Şcoala Nr. 24 au câte doi.

Olimpici şi de la liceele din mediul rural

O surpriză plăcută a fost faptul că anul acesta avem şi elevi de la liceele din mediul rural ca reprezentanţi ai Galaţiului la olimpiadele naţionale: Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Bereşti şi Liceul Tehnologic „Costache Conachi” din Pechea au câte un elev calificat. Sunt şi alte unităţi de învăţământ care se mai mândresc că au câte un elev în loturile pentru olimpiadele naţionale: Colegiul Economic (care are şi elevi la olimpiadele tehnologice), Liceul Teoretic „Dunărea” şi Şcolile 34, 33, 10, 41 şi 40.

viata-libera.ro

Posted

Elevii gălăţeni au luat trei menţiuni la faza naţională a olimpiadei de matematică

Dintre cei 18 elevi care au reprezentat Galaţiul la faza naţională a olimpiadei de matematică, doar trei s-au întors cu câte o menţiune de la Ministerul Educaţiei şi cu câte o medalie de la Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR).
Toţi cei trei elevi care au primit menţiune sunt de la CNVA: Alex Băjan a primit şi medalia de argint de la SSMR - (profesor Mihai Totolici), Andrei Bogdan Puiu (profesoară Iuliana Duma) a luat şi medalie de aur şi Cristian Chirac (profesor Romeo Zamfir), medaliat şi cu argint.
Deşi nu a primit nicio distincţie din partea MECT, Dragoş Homner a fost şi el medaliat cu bronz de SSMR.
Andrei Bogdan Puiu şi Cristian Chirac au participat şi la barajul pentru lotul lărgit de selecţie la faza internaţională dar, din nefericire, nu s-au calificat.

viata-libera.ro

Posted

Locul 2 pentru gălăţeni la olimpiada de arta actorului

Trupa de teatru a Liceului de Artă „D. Cuclin” a câştigat locul al II-lea la Olimpiada Naţională de Arta Actorului  ce s-a desfăşurat săptămâna trecută la Galaţi. Elevii noştri - Nicoleta Zaharia şi Adrian Matei - au intrat în concurs cu piesa „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec, pregătiţi fiind de profesoara Daniela Nistor Enache. Locul I a fost câştigat de  trupa din Tg. Jiu, iar pe locul al III-lea s-au clasat liceenii actori din Iaşi.
La a doua secţiune, cea individuală, primele locuri au fost câştigate de doi elevi din Brăila - Alin Turcu şi Andreea Enciu, dar şi de Iulian Marinescu din Gorj şi Alexandra Măcean din Timiş. Concurenta din Galaţi - Nicoleta Zaharia - a fost recompensată cu o menţiune.
„Fondurile de premiere au fost alocate de minister în valoare de 120, 90, 65, 50 lei pentru  premii şi menţiuni la secţiunea individual (la care s-a mai adăugat din partea sponsorului Primăria Galaţi prin Administraţia Pieţelor până la sumele de 200, 150 şi 100 lei la premii), iar la secţiunea trupe de teatru premiile colective, în valoare de 320, 215, 160 lei, au fost majorate cu câte 100 de lei fiecare de acelaşi sponsor. Toţi premianţii au primit cărţi oferite de Universitatea "Dunărea de Jos", care ne-a fost parteneră şi ne-a pus la dispoziţie şi sălile pentru susţinerea probelor”, ne-a declarat inspectorul şcolar Maricel Lazăr.
viata-libera.ro
 

Posted

Elevă din Galaţi, la faza internaţională a olimpiadei de geografie

* Cosmina Albulescu de la Pedagogic a obţinut cel mai mare punctaj la baraj * Lotul gălăţean s-a clasat şi anul acesta pe locul I la olimpiada naţională, fiecare membru primind câte o distincţie

Cosmina Albulescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. Negri”, a obţinut cel mai mare punctaj la barajul pentru desemnarea lotului ce va reprezenta România la faza internaţională a Olimpiadei de geografie, care se va desfăşura în luna august la Kyoto, în Japonia.
„Am muncit foarte mult şi sunt bucuroasă că anul acesta avem o calificare cu punctajul cel mai mare în lotul naţional”, ne-a spus profesoara de geografie Gina Burghiu, cea care a pregătit-o pe Cosmina şi care aduce anual premii Galaţiului prin elevii săi.
Ca şi anul trecut, lotul gălăţean la olimpiada de geografie s-a clasat pe primul loc între judeţele ţării. „Fiecare elev participant a primit câte un premiu. Dorian Munteanu, de la „Spiru Haret” din Tecuci, pregătit de profesorul Cezar Ungan, a obţinut premiul I. Raluca Ciofu, de la CNVA, profesor Ion Cioroi, a primit o menţiune specială, la fel ca şi Cosmina Albulescu, de la Pedagogic. Colega sa de liceu, Manuela Maţoianu, pregătită tot de profesoara Gina Burghiu, a primit menţiune. Steluţa Talpău, de la CNMK, profesoară Mariana Bulgaru, a fost, de asemenea, recompensată cu menţiune”, ne-a spus inspectorul de specialitate la geografie, Marius Puţanu.

viata-libera.ro

Posted

De două ori premiul întâi pentru Liceul de Artă la olimpiadele şcolare

* Bogdan Gabără la arte plastice şi George Vârban la canto au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului * Tot premiul I a luat şi Ştefan Croitoru, de la Seminarul Teologic, pregătit, la rândul său, de profesori de la Arte

Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” a fost recompensat de două ori cu premiul I la olimpiadele naţionale de anul acesta. Una dintre distincţii a fost câştigată de Bogdan Gabără - de la clasa profesorului David Sava, iar cealaltă de George Vârban, pregătit de Rodica Koler, el fiind cel care a mai primit şi anul trecut tot premiul I.
La arte plastice s-au mai făcut remarcaţi Andreea Geru, care a primit premiul al II-lea (de la clasa profesoarei Gabriela Georgescu), şi Sorin Grigoraş, care a primit menţiune - de la clasa profesoarei Cornelia Burlacu.
„Deşi nu se dau premii şi la desen, elevii din Galaţi sunt cei mai buni la acest capitol, deoarece ani la rând ne-am clasat pe primele locuri la această probă din cadrul olimpiadei”, ne spune profesorul Ioan Tudor.

Lauri şi la Seminarul Teologic

Tot pregătiţi de profesorii de la Liceul de Artă, au primit premii la olimpiada de patrimoniu şi elevi de la Seminarul Teologic. Ştefan Croitoru (profesoară Gabriela Georgescu) a fost recompensat cu premiul I, iar colegul său Ionuţ Păun cu menţiune.

Buni la canto şi la trombon

George Vârban de la clasa profesoarei Rodica Koler este cel care a luat pentru al doilea an consecutiv premiul I la canto. Unul dintre profesorii valoroşi ai liceului este şi Andrei Roland, elevii săi aducând trei distincţii la secţiunea trombon: un premiu al II-lea primit de Cătălin Cristea şi două menţiuni au fost obţinute de Robert Radu şi Ionuţ Păduraru.
Tot cu menţiune, dar la secţiunea pian, a fost distinsă şi Alina Constantinescu, elevă a profesoarei Gabriela Gogoncea.

viata-libera.ro

Posted

Toţi elevii gălăţeni s-au întors cu premii de la faza naţională a olimpiadei de franceză

Toţi cei nouă elevi care au reprezentat Galaţiul la faza naţională a olimpiadei de limba franceză au invadat podiumul la premiere. Fiecare gălăţean s-a întors cu o distincţie acasă. „Mi-a crescut inima de mândrie”, mărturiseşte profesoara Mihaela Călin, care a însoţit lotul la Focşani.
Andreea Vasilescu, elevă la CNVA, la clasa profesoarei Georgeta Prada, a câştigat premiul I, în timp ce Cristiana Ilie de la „Spiru Haret” din Tecuci (profesoară Magdalena Miron) a urcat pe locul secund. S-au mai adjudecat şi două premii III de către Iulia Darie de la Colegiul Economic (profesoare Mihaela Călin şi Camelia Mitache) şi de către Silvia Taftă de la CNVA, profesoară Carmen Marcu.
Lavinia Constantinescu de la CNVA (profesoară Oana Botezatu) a primit un premiu special. De asemenea, patru elevi au obţinut menţiuni: Ani Ion (CNVA, profesoară Oana Botezatu), Şerban Bratu (CNVA, profesoară Georgeta Prada), Maria Caitas („Cuza”, profesoară Iulia Chirnoagă) şi Nicoleta Dragu (Şcoala Nr. 13, profesoară Doina Buia).
viata-libera.ro
 

Posted

Opt elevi premiaţi la faza judeţeană a Concursului "Plus/minus poezie"

Cel mai bun elev de clasa a V-a la faza judeţeană a Concursului „Plus/minus poezie” este Ovidiu Vlase, de la Colegiul „S. Haret” din Tecuci. Pe locul al II-lea s-au clasat trei elevi: Oana Chivu (Şcoala Nr. 13), Monica Lupu (Pedagogic) şi Irina Toader (CNVA). Premiul al III-lea a fost obţinut de Mircea Panaite (Şcoala Nr. 29). La clasa a VI-a, cel mai bun elev este Alexandra Buruiană, de la CNVA. Premiul al II-lea i-a revenit Anei Andrei („Spiru Haret”), iar premiul al III-lea - Irinei Păvălaşc (CNVA).

viata-libera.ro
 

Posted

Patru elevi calificaţi în loturile pentru olimpiadele internaţionale

* Jumătate dintre distincţiile naţionale au fost obţinute de CNVA * „Spiru Haret” este cel mai eficient colegiu, cu 8 premii şi menţiuni la 11 participanţi * „Cuza”, Pedagogicul şi Şcoala nr. 29 sunt alte unităţi de top la olimpiade

Dintre cele aproximativ 70 de distincţii obţinute de elevii gălăţeni la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare la disciplinele de cultură generală, doar 12 sunt premii oferite de Ministerul Educaţiei, restul sunt menţiuni, medalii şi premii speciale. Elevii de la CNVA au obţinut jumătate dintre distincţii, ei aducând Galaţiului nu mai puţin de 34 de diplome. Dintre acestea, şase sunt premii acordate de Ministerul Educaţiei: trei premii I obţinute de Maria Cristina Ionescu - lingvistică, Diana Gaiu - germană şi Andeea Vasilescu - franceză şi trei premii III obţinute de Silvia Taftă - franceză, Gabriela Cogălniceanu - germană şi Tudor Profir - informatică.
Pe locul secund ca număr de premii se clasează, la destul de mare distanţă, Colegiul „Spiru Haret” din Tecuci, cu 8 distincţii, dintre care trei sunt premii: două întâi - Laura Arhire la discipline socio-umane şi Dorian Munteanu - la geografie şi un premiu al II-lea la franceză - al Cristinei Ilie.

„Spiru Haret”, cel mai eficient

„Spiru Haret” se plasează însă pe primul loc dacă vorbim de eficienţă, 72 la sută dintre elevii trimişi de acest colegiu la faza naţională venind acasă cu o diplomă.
CNVA-ul, cu 71 de reprezentanţi în loturile naţionale şi 34 de distincţii, ocupă locul secund la eficienţă, doar aproximativ jumătate dintre elevi întorcându-se cu o diplomă.
Pe locul al treilea la numărul de premii se află Colegiul „Cuza”, cu cinci distincţii, dintre care un premiu al II-lea la limba germană, obţinut de Cristina Munteanu.
Pe locul al patrulea se clasează Colegiul „C. Negri” - cu patru distincţii, urmat de Şcoala Nr. 29, cu trei. „Cuza”, Pedagogicul şi Şcoala Nr. 29 se află pe acelaşi loc la eficienţă cu CNVA-ul, în sensul că jumătate dintre olimpicii trimişi la naţionale s-au întors cu diplome.

Patru calificaţi pentru fazele internaţionale

Galaţiul are anul acesta motiv de bucurie, având patru elevi calificaţi în loturile pentru fazele internaţionale. Şi la acest capitol CNVA-ul este cel care excelează, deţinând doi dintre ei - Cristina Ionescu, care va reprezenta România la lingvistică şi Adrian Murariu - selectat în lotul lărgit la Olimpiada de Ştiinţele Pământului. Cosmina Albuescu - elevă de la Colegiul „C. Negri” - va reprezenta România la Olimpiada internaţională de geografie, în timp ce Alina Cristea, de la Şcoala nr. 29, s-a calificat la faza internaţională la Limbă şi comunicare română.

Cei mai mici premianţi

Cei mai mici premianţi de anul acesta sunt abia în clasa a III-a. Dana şi Şerban Hărăbor, de la Şcoala Nr. 29, clasa învăţătoarei Nicoleta Mălăescu, au primit câte o menţiune specială la olimpiada de educaţie civică.

viata-libera.ro

  • 3 weeks later...
Posted

Colegiul „Elena Doamna”, în top la olimpiadele tehnologice

Toţi elevii din lotul trimis la olimpiadă de această instituţie s-au întors premiaţi * Concurenţii de la Colegiul de Agricultură s-au impus la probele practice

Aşa cum ne-a obişnuit de ani de zile, Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” câştigă aproape toate locurile pe podium la olimpiada de profil. Nici 2013 n-a făcut excepţie: instituţia a avut trei elevi calificaţi la faza naţională şi toţi trei au fost premiaţi. De ani buni, prin manualele editate de profesorii gălăţeni şi prin rezultatele de excepţie la concursurile şcolare, „Elena Doamna” reuşeşte să-şi păstreze supremaţia între liceele de profil din ţară.
Ana Georgiana Popa, elevă a acestui colegiu, a câştigat anul acesta premiul I la specializarea analize produse alimentare. Ea a fost pregătită de profesorii Brânzaru Ioana, Cristea Ana Daniela, Dănăila Dana Mirela, Oprea Magdalena Violeta. Premiul al II-lea, la aceeaşi secţiune, a fost câştigat de Ana Olteanu, pregătită de profesorii Brânzaru Ioana şi Ion Dana. Cea de-a treia componentă a lotului gălăţean, Alexandra Alexe, de la clasa profesorilor Ion Dana şi Popescu Carmen, a fost recompensată cu o menţiune I.

Colegiul de Agricultură, cel mai bun la probele practice

Rezultate frumoase au obţinut şi elevii de la Colegiul de Agricultură şi Economie din Tecuci. Verginica Robu - clasa profesoarelor Cristina Moraru şi Oana Gheorghe - a primit premiul al III-lea la Agricultură - Creşterea plantelor. La Creşterea animalelor, cei doi concurenţi din Tecuci, Marcela Opria şi Iuliana Cozma, au luat câte un premiu special pentru cel mai mare punctaj la proba practică. Ambele olimpice au fost pregătite de profesorii Floare Martin şi Cristian Tănasă.

Pedagogicul, cel mai bun la educaţie tehnologică

Premiaţi s-au întors şi elevii din lotul care a reprezentat Galaţiul la faza naţională de Educaţie tehnologică. Aici au excelat elevii de la Colegiul Naţional „C. Negri”: Miruna Andone a câştigat premiul al II-lea, iar Irina Paraschiv a fost recompensată cu un premiu special. Ambele eleve au fost pregătite de profesoara Tiţa Bahrim. Andreea Enciu (de la „Cuza”, profesoară Mihaela Bucur) şi Nicu Perianu (de la Şcoala Nr. 33, profesoară Daniela Roşca) au primit câte o menţiune.

viata-libera.ro

Posted

O gălăţeancă a câştigat premiul I la olimpiada internaţională de limba română

Alina Cristea, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Nr. 29 a câştigat premiul I la faza internaţională a Olimpiadei de Limbă, Literatură şi Spiritualitate Românească, ce s-a desfăşurat, săptămâna aceasta, la Oradea. Ea a fost însoţită de profesoara care a pregătit-o, Mariana Mihai: „Am trăit emoţiile profesorului care a fost răsplătit cu laurii unei victorii mai preţioase decât orice beneficiu imediat. Sunt mândră de Alina, eleva mea cu harul slovei, întregul colectiv al Şcolii Nr. 29 este mândru, deoarece prin reuşita ei se reflectă efortul întregii bresle a dascălilor”, ne-a declarat profesoara olimpicei prin telefon.
Alina Cristea nici nu are prea mult timp să se bucure de reuşita ei, pentru că, imediat ce va sosi la Galaţi, va intra în focurile admiterii, ea fiind înscrisă la proba de limbă modernă pentru clasele bilingve. Alina Cristea recunoaşte că a fost o competiţie destul de strânsă, concurenţii ei fiind foarte buni: „Am cunoscut elevi împotriva cărora, sincer, mi-ar fi fost teama să concurez, în orice zi, în orice circumstanţe, dar mai ales acum, la etapa internaţională, unde determinarea noastră atinge cote, aş spune, astronomice”.  Cu toate acestea ea este cea care s-a întors cu premiul I şi are toate motivele să se mândrească pentru o asemenea performanţă.

viata-libera.ro

  • 3 weeks later...
Posted

Trei elevi  gălăţeni la Olimpiada Internaţională de Robotică

Trei elevi  gălăţeni, coordonaţi de către prof.univ.dr. Luigi Mistodie de la Facultatea de Mecanică a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, specializarea Mecatronică,  vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Robotică de la Jakarta (Indonezia).

Cei trei, Chiriac  Cristian, clasa a XI-a, Colegiul Naţional  „V.Alecsandri”, Mitescu George Dan, clasa a XI-a Colegiul Naţional „V.Alecsandri” şi Clisu Dorin Gabriel, clasa a XII-a, Colegiul Naţional „C. Negri” au obţinut locul I, cu 100 de puncte,  la etapa naţională a competiţiei, desfăşurată la Bucureşti, pe data de 15 iunie.

Alături de elevii care vor reprezenta România la Jakarta, o performanţă extraordinară a avut  şi echipa de elevi din Pechea, care, întrecând elevi de la licee teoretice, de informatică, de mare prestigiu în ţară, s-au clasat pe un meritoriu loc IV. Organizată de către World Robot Olympiade, în parteneriat cu fundaţii şi companii de primă mână în domeniu, competiţia a avut în România două etape: etapa regională, unde au fost selecţionate, pentru regiunea de Sud-Est 40 de echipe, şi etapa naţională.  Ea este organizată pe trei categorii de vârstă, gălăţenii obţinând performanţele în discuţie la categoriile corespunzătoare vârstelor elevilor de liceu.

presagalati.ro

  • 3 weeks later...
Posted

O gălăţeancă a luat aur la Balcaniada de Matematică

O gălăţeancă se numără printre elevii români premiaţi cu o medalie de aur la Olimpiada balcanică de Matematică pentru seniori, desfăşurată între 28 iunie şi 2 iulie, în Cipru. Absolventă a gimnaziului la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Tecuci, Simona Diaconu este în prezent elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Matematică din Bucureşti.
În total, la Balcaniadă, lotul olimpic de matematică al Romaniei a cucerit şase medalii (patru de aur şi două de argint). Astfel, la cea de-a XXX-a ediţie a acestei competiţii regionale, echipa românilor a obţinut şi locul I pe naţiuni. La ediţia din acest an au luat parte peste 120 concurenţi din 16 ţări.
Gălăţeanca Simona Diaconu este cunoscută pentru performanţele sale la concursurile internaţionale din domeniu. În 2010 şi în 2011, ca elevă a Liceului „Spiru Haret”, tânăra a obţinut două medalii de argint la Balcaniada de matematică a juniorilor. Anul trecut, a fost singura membră a lotului român participant la prima ediţie a Olimpiadei Europene de Matematică pentru fete care s-a întors cu medalie de aur.

viata-libera.ro
 

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.