Jump to content

La 25 de ani, o gălăţeancă are 11 copii!


dcp100168

Recommended Posts

La 25 de ani, o gălăţeancă are 11 copii!


Marcela Dragomir este, de opt ani, medic la Spitalul Militar de Urgenţe „Aristide Serfioti”. A înfiinţat, în urmă cu doi ani, Asociaţia Suport Medical Activ (ASMA) care derulează campania educativ-umanitară „Ajută un copil să crească sănătos”. Echipaje alcătuite dintr-un medic specialist, un medic stomatolog şi un medic ginecolog le vorbesc copiilor din satele judeţului despre igienă, educaţie sexuală, prevenirea consumului de alcool, droguri, tutun, iar un reprezentant al poliţiei le vorbeşte despre prevenirea delincvenţei juvenile şi abuzul asupra minorilor.

Cine face curat? Servitoarea!

Până acum s-au derulat astfel de întâlniri în mai multe sate şi comune din judeţ. O situaţie strigătoare la cer au întâlnit membrii caravanei ASMA în satul Gefu Nou, din comuna Ghidigeni: „Elevii doar dădeau din cap şi spuneau: Da! Le-am repetat de câteva ori când este necesar să ne spălăm pe mâini dar, când i-am rugat să repete, nu au fost în stare. Deşi tocmai le spusesem că trebuie să facem curăţenie împreună, atât la şcoală, cât şi acasă, ulterior, când i-am întrebat cine face curăţenie în clasă, răspunsul lor a fost: servitoarea! Cei mai mari ca nivel de vârstă nu ştiau nimic despre organele genitale. I-am întrebat unde sunt situate şi mi-au răspuns: în cap, în tălpi, în mână, în gură, oriunde”, dezvăluie medicul.

La 12,13 ani îşi încep viaţa sexuală

La 12-13 ani, acolo, la Gefu Nou, unii adolescenţi îşi încep viaţa sexuală: „Am întâlnit o tânără care avea, la 25 de ani, 11 copii! Nu au auzit de prezervativ. Practic, noi le vorbim doar despre noţiuni minime de igienă sexuală. Dacă ei acolo nu au niciun viitor, se înmulţesc într-un asemenea ritm, atunci e clar că aceştia vor fi viitorii delincvenţi. La Ghidigeni, la câţiva kilometri distanţă de Gefu Nou, se vedea că acolo se lucrează cu acei copii - şcoala era curată, era altceva. Copiii, însă, foarte ruşinoşi: când auzeau că le vorbim despre organe genitale se băgau sub bancă. Nu înţeleg de ce profesorii mai tineri nu le vorbesc elevilor despre noţiuni elementare de sexualitate. Avem nevoie să trezim opinia publică, pentru că e vorba de viitorul nostru”, conchide medicul Marcela Dragomir, mărturisind că nici după ce iese din secţia de Oncologie nu are amărăciunea pe care a simţit-o după vizita la Gefu Nou. Oare Inspectoratul Şcolar ştie? Şi câte locuri ca Gefu Nou vor mai fi în judeţ, despre care nimeni nu spune nimic, pentru că e prea lung drumul până acolo...

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.