Jump to content

Recommended Posts

Posted

MÂRLANII

E cel mai simplu lucru din lume: să fii necivilizat. E uşor, nu trebuie să faci niciun efort. Prea mulţi români ştiu asta. Aşa că haide să mâncăm seminţe pe stradă şi să scuipăm cojile pe jos. Să deschidem geamul maşinii şi să aruncăm pet‑urile în capul cui se va nimeri, să azvârlim în intersecţii ambalajele de la mâncarea ronţăită în trafic. Haideţi să ne aruncăm punga cu resturi menajere de la balcon, când credem că nu ne vede nimeni, ce să ne mai obosim până la container! Haide să smulgem băncile din pământ, să le rupem, să îndoim leagănele din parcuri, să dăm cu piciorul în pubelele de gunoi de pe stradă, să vedem dacă reuşim să le răsturnăm. Să rupem plantele ornamentale, doar aşa de distracţie. Să aruncăm cu pietre şi cu pământ în fântânile arteziene, să smulgem copacii şi să ni‑i punem în curte. Să claxonăm insistent în trafic şi � da, da � să înjurăm cum ştim mai bine, să facem gesturi obscene şi să nu dăm prioritate la nimeni, să le tăiem calea la toţi, că doar de aia avem maşină, să ne facem remarcaţi cu orice preţ.

Haide să ne îmbrâncim atunci când prindem o coadă, să ne îmbulzim la vreun ghişeu şi să îi vorbim urât funcţionarei sau vânzătoarei, să o facem zdrenţe, să ne încruntăm mai tot timpul şi să ne uităm urât la cei care trec pe lângă noi, să vadă că suntem duri. Nu, să nu cumva să zâmbim sau să vorbim frumos, că ar putea fi semn de slăbiciune sau � Doamne fereşte! � chiar de educaţie.

Vi se par lucruri cunoscute? Sunt imaginile unei Românii de fiecare zi. Civilizaţia nu se învaţă la şcoală, nu îţi trebuie master şi nici doctorat să înveţi să fii civilizat. Îţi trebuie doar bunul-simţ elementar, cu care vii de acasă. Însă mârlania e prea des prezentă în viaţa noastră şi ne lasă muţi de uimire de ce poate face ea.

Vrem. Cerem. Să ne facă Primăria curat în faţa casei sau a blocului. Să taie ăia de la Spaţii Verzi buruienile de lângă bloc şi, dacă se poate, să ne planteze şi nişte flori, pe care noi să le putem rupe ulterior şi să ni le punem în vază.

Imaginea generală este că, la civilizaţie, suntem repetenţi. Avem restanţe de bună creştere. Am absentat la cei şapte ani de‑acasă.

Uitaţi‑vă şi la campania electorală. Toţi promit că ne vor face, că ne vor da, că vom primi mai mult gratis. Nu zice nimeni nimic de civilizaţie. Să nu ne supere. Nu spune niciun candidat: măi oameni buni, e vremea să mai puneţi şi voi osul la muncă. Nu promite nimeni amenzi usturătoare (cum există în ţările civilizate!) dacă îţi arunci mizeriile pe stradă. Scuipaţi, băieţi, pe jos, faceţi grătar în faţa blocului şi ascultaţi manele la maxim, rupeţi băncile, gardurile, faceţi pipi pe ziduri, în ganguri, dar votaţi‑mă!

Fiecare şi‑a construit clădirea, magazinul, sediul de firmă cum a visat noaptea. Nu a existat un plan de urbanism clar. Spaţiile verzi s‑au împuţinat văzând cu ochii, pe ele au crescut hidoase construcţii: una înaltă, alta mică, una acoperită cu tablă, alta cu ţiglă, una roşie, alta verde. Kitsch‑ul e la putere, la fel şi mârlănia care ne opreşte în loc şi ne face să rămânem cu o sută de ani în urma ţărilor civilizate. Şi nimeni nu pare deranjat.

Evident, atâta vreme cât nu lipsim de la vot.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24300

Cu siguranţă toţi ne-am lovit de asemenea "mârlani" şi de gesturile lor care frizează lipsa de civilizaţie. Dar chiar asta să fie o caracteristică a ţării în care trăim? :o

Posted

Nu, nu putem generaliza, dar articolul respectiv zugraveste din pacate o imagine "naturala" a modului de manifestare a unui grup (as vrea sa cred ca restrans) de persoane care nu au invatat ca datul jos din copac se poate face si folosind o scara.

N-as putea sa dau vina la modul general doar pe cei cativa ani de-acasa sau pe proasta educatie din familie, ci sunt si cazuri cand astfel de comportamente se desprind din starea de teribilism infantil.

Si daca unii nu stiu sa se respecte pe ei insisi, atunci nu trebuie sa-si ridice vreodata problema de ce altii nu le poate purta o urma de respect.

Posted

Da, suntem un popor necioplit, prost crescut, incult, lenes si hot.

Am spus "suntem" pentru ca vrem, nu vrem, pe pasapoartele noastre scrie "roman".

Chiar daca nu 100% din populatie se inscrie in caracterizarea de mai sus, majoritatea se integreaza perfect. Daca nu ar fi asa, orasele ar fi aratat altfel, tara ar fi aratat altfel, Europa nu s-ar mai ingrozi de noii comunitari care au invadat-o, nu ne-am mira "ce curat e la astia", "ce bine o duc astia", "ce sosele au astia"... Din pacate, da, suntem necivilizati.

Posted
Da, suntem un popor necioplit, prost crescut, incult, lenes si hot.

Am spus "suntem" pentru ca vrem, nu vrem, pe pasapoartele noastre scrie "roman".

Chiar daca nu 100% din populatie se inscrie in caracterizarea de mai sus, majoritatea se integreaza perfect. Daca nu ar fi asa, orasele ar fi aratat altfel, tara ar fi aratat altfel, Europa nu s-ar mai ingrozi de noii comunitari care au invadat-o, nu ne-am mira "ce curat e la astia", "ce bine o duc astia", "ce sosele au astia"... Din pacate, da, suntem necivilizati.

exact ,,, omul sfinteste locul !

Posted

Nu va inteleg vehementa. Atunci cand spuneti "suntem" banuiesc ca va autoincludeti! Eu as spune ca nu suntem si avem de munca la spalarea propriei imagini.

Deci, eu sunt mandra ca-s romanca si NU SUNT NECIVILIZATA. Va rog, pentru acel procent care exista si care n-are treaba cu "necivilizatia", nu generalizati.

Si ca o remarca in plus, se pare ca asa cum procedez eu, procedeaza si muuuulti din jurul meu.

Acum, o intrebare: daca l-ati vazut pe unul ca arunca o hartie pe jos, ati luat atitudine? Sau asteptati sa vina primaria sa ne faca curatenie?

Eu recunosc ca ma iau in piept cu unii, la inceput se uita urat la mine, poate ca injura si scrasnesc din dinti dar am vazut si cazuri in care s-au aplecat si si-au ridicat mizaria.

Posted

Da, subscriu la topic, suntem inca necivilizati. Poate cea mai buna idee de civilizare ar fi monitorizarea video pietelor, strazilor, a intersectiilor, macar cele principale si cu trafic mare. Si apoi cu "print screen"-uri, amenzi in posta: pentru aruncat gunoi pe jos, pentru scuipat, pentru traversari, pentru parcat pe spatiul verde, pentru dezordine publica. Ocaua lui Cuza, moderna. Cred ca in maxim jumatate de an, noi, galatenii, ne civilizam automat.

Posted

Draga flieder,

Topiculse referea la romani. Am scris "suntem" si, pentru ca ai insistat, ma includ, pentru ca e vorba de ceea ce se vede si se vorbeste despre romani. Stiu ca e suparator sa fii considerata necivilizata, dar asta e rezultat actiunii majoritatii asupra minoritatii. In mod evident se vede ca rezultatul acesta nu e unul "pozitiv". Asa cum am precizat si-n mesajul anterior, nu TOTI romanii sunt ne~, dar rezultanta actiunii intreglui grup duce catre concluzia de mai sus.

Da, am atras de multe ori atentia asupra unor chestii de bun-simt (mai bine zis de lipsa acestuia). Rezultat? Zero. Ar trebui ca acele institutii care se considera autoritati sa se implice (Politie, gardieni, Primarie, CJ etc). Dar, nu-i asa?, si acolo majoritatea e formata inevitabil tot din ne~.

Posted

Romanii sunt necivilizati. Marlania a existat intodeauna insa de la ocupatia bolsevica a fost amplificata si sa extins pana in cele mai indepartate colturi ale societatii noastre. Cei ce au contribuit la amplificarea marlanii sunt chiar cei ce azi se simt deranjati. Cand adevaratii profesori sau preoti au fost trimisi in puscarie si inlocuiti cu profesori needucati a fost primul pas spre societatea de azi. Au fost chiar si institutii ce au incurajat marlania care odata imprastiata in comunitate nu poate fi starpita in prea scurt timp ( fara fonduri europene :))) ) :P:lol: . Ca sa nu o intind prea mult, am sa va zic ca si azi marlania romaneasca este la ea acasa institutionalizata, uitativa la mijloacele de informare ce tot se prostituaza in fata banilor lui Becali sau a manelistilor. Incepand de la presetintele Romaniei cu expresii ca "tiganca imputita" pana la soferii care se urineaza in fata tuturor la marginea soselilor vedem necivilizati si toti avem aceeasi vina. Toti acceptam a fi normal si motivam existenta marlanii cu diferite scuze, insa toti romanii sunt necivilizati sub o forma sau alta. Necivilizatie exista si in alte tari europene dar exista si civilizatie , asta nu ar trebui sa motiveze marlania romanilor intrata in sange, cultura si obiceiuri.

Posted
:) imi place subiectul, as putea scrie pana dimineata despre el... faza e ca toti aveti cate ceva adevarat in ceea ce scrieti... insa culmea e ca nimeni si nimic nu o sa poata schimba situatia. E dezastru in sistemele de educatie si de sanatate... si de aici se pot trage foarte multe concluzii. Romanilor le-a fost data prea multa libertate, romanii s-au lasat prea usor cumparati, romanii au preferat sa sta cu capul plecat in fata unora care nu merita nici sa ne faca pantofii... sunt extrem de indignat cand e vorba de situatia socio-culturala a romanilor... am devenit un popor de inculti, de incompetenti, de grandomani, de plagiatori, de manelisti si de ce mai vreti voi... au fost uitati extrem de repede anii in care stateam la cozi enorme ca sa putem pune ceva pe masa, anii in care stateam la lumanare si ne faceam temele pentru scoala, anii in care ne incalzeam apa in galeti de tabla pe aragaz ca sa ne putem spala... si asa mai departe. Generatia tanara... adica cei nascuti dupa 88, 89... nu are habar despre ce e vorba. Parerea mea e ca dupa 1994 lucrurile au inceput sa mearga din ce in ce mai rau referindu-ne la sistemul de invatamant, la sanatate, la cercetare... si daca nu avem baza, se darama totul... asa ca trebuie sa ne condamnam cu totii ca stam si acceptam situatia in sine. Din vina noastra s-a ajuns aici... si in curand o sa ajungem sa ne para rau ca bietii oameni si-au pierdut viata in 89 pentru o Romanie mai buna, mai curata, mai culta, mai respectabila, mai interesata de viata celor din jur si nu numai de a sa... etc. Si sa fereasca Dumnezeu sa vedeti unde o sa ajungem peste vreo 10 ani... Flieder ai si tu dreptatea ta, chiar daca ma incadrez si eu in categoria celor care nu se considera necivilizati, nu pot decat sa-ti spun ca m-am saturat ca in cartierul in care locuiesc sa vad atata nesimtire... e insuficient sa fim 2, 3 - 10 care iau atitudine atata timp cat 70 % dintre locuitorii acestui cartier sunt sau poate isi impun sa fie nesimtiti cu N mare... gunoaie peste tot, aruncate tot de ei... galagie, mizerie, incultura, ce sa mai... toate "calitatile" unui bun locuitor al orasului Galati. Acum, daca stam sa punem in balanta cetatenii Galatiului cu cetatenii altor orase... clar galatenii se afla pe primul loc la ceea ce inseamna necivilizatie.
  • 4 weeks later...
Posted

Un exemplu elocvent pentru această temă

Baia comunală din Tecuci „trăieşte“ la limită

La nivelul municipiului Tecuci există un singur spaţiu cu destinaţie de baie comunală. În acest asezământ sunt oferite servicii atât tecucenilor plătitori, cât mai ales persoanelor sinistrate. De serviciile băii comunale beneficiază în mod gratuit un număr de 250 de sinistraţi, aceştia având posibilitatea de a folosi căzile şi sauna de trei ori pe săptămână. În zilele de vineri, sâmbătă şi marţi sinistraţii au acces liber, după un program bine stabilit, iar acesta se face pe bază de legitimaţie de sinistrat. În paralel, există alte 40 de persoane „de-ale casei“ care folosesc căzile ori sauna, însă plătesc o taxă de 11 lei, respectiv 10 lei. Pensionarii beneficiază de o reducere de 50% atât la saună, cât şi la baia în cadă. Profitul băii comunale nu este semnificativ deoarece din încasări se plătesc utilităţile. Salvarea vine din partea administraţiei locale tecucene care, lunar, achită factura consumului sinistraţilor, care se ridică la valoarea de 10.000 lei. Ţinând cont de faptul că efortul financiar făcut de către Consiliul Local Tecuci este destul de mare, banii achitaţi până în prezent fiind la valoarea de peste 80.000 lei, din noiembrie 2007 şi până acum, cei care folosesc băile nu se comportă civilizat. După plecarea sinistraţilor, la terminarea programului, angajaţi băii comunale constată că o parte dintre obiectele sanitare sunt distruse, robinete smulse, iar mizeria lăsată de „beneficiari“ este peste limitele aşteptărilor. Mai multe amănunte în acest sens ne-a oferit Gabriel Gavrilă, şef Serviciul de Prestări Servicii, care ne-a precizat: „La baia comunală suntem nevoiţi să facem periodic reparaţii deoarece sinistraţii distrug tot pe unde trec. Avem şi un avantaj, acela că factura lunară ne este achitată de către administraţia locală şi ne salvează, până acum, în noiembrie, mergând pe pierdere, dar totuşi puţină civilizaţie n-ar strica. Pe lângă faptul că până şi robinetele sunt smulse din perete găsim şi o mizerie de nedescris. Până la urmă raportăm toate aceste neplăceri pentru că şi sinistraţii au nevoi însă, repet, nu există niciun pic de civilizaţie“. Cu toate că profitul este foarte mic, se menţine „vie“ baia comunală, atât pentru tecucenii care nu au posibilităţi acasă pentru a se igieniza, dar mai ales pentru sinistraţi.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=11

• 2 weeks later...
Posted

Cum ne spălăm de lene?

E vară. E cald. Când le e cald, oamenii mai şi transpiră. Sunt adevăruri bine ştiute, care nu mai miră pe nimeni. Ceea ce nu putem înţelege cu niciun chip este cum poţi pleca de acasă dimineaţa, la prima oră, nespălat. Poate vi se va părea banal să vorbim despre apă, săpun şi cei şapte sau şase ani de-acasă, în funcţie de anul naşterii, respectiv obligativitatea mersului în clasa I. Dar, dacă aţi călătorit cu autobuzul sau cu maxitaxi, ştiţi şi de ce am abordat acest subiect. Nu spune nimeni că toată lumea trebuie să folosească antiperspirant şi parfum, pentru că nu toată lumea şi le permite, iar asta e o realitate care ar trebui să ne doară mai mult, pe noi toţi, dar mai ales pe guvernanţi. Dar să te speli cu apă, fie ea şi rece, că doar e cald de ne sufocăm, şi cu un săpun, chiar din acela făcut în casă cu sodă şi grăsime de porc, nu e mare filozofie. Sau, cel puţin, n-ar trebui să fie. Realitatea, însă, ne contrazice cu încăpăţânare. În orice autobuz, la orice magazin ori ghişeu dăm invariabil peste câte un purtător de subsuori păroase şi mirositoare care îşi mai şi ridică mâna chiar în faţa noastră, să ne omoare. Ca şi când apa, săpunul şi lama nu s-ar fi inventat, în secolul 21, şi pentru ei. Spălatul nu dăunează sănătăţii, cum se presupunea prin secolele demult apuse, ci dimpotrivă. Te mai şi ajută să suporţi mai uşor canicula! Cât despre haine, ce să mai vorbim! Vara, o cămaşă sau un tricou se usucă pe frânghie în jumătate de oră. Bun, să presupunem că trăieşti dintr-o pensie amărâtă sau dintr-un salariu minim pe economie şi nu ai bani de detergent, fie el şi din cel mai prost. Dar o haină transpirată o zi, chiar spălată în apă chioară, tot adie mai puţin a sconcs decât una în care transpiri abundent o săptămână. Un recent studiu de piaţă, comandat de o marcă de detergenţi, a scos la iveală că românii spală cu 55 la sută mai puţin decât polonezii, care, la rândul lor, folosesc cu 25 la sută mai puţin detergent decât nemţii, campionii Europei la curăţenia hainelor. După o aritmetică de bază, rezultă că românii sunt cu vreo 70 la sută mai neglijenţi decât nemţii în ceea ce priveşte curăţenia propriei îmbrăcăminţi. În aceste condiţii, să ne mai mirăm că pute în mijloacele de transport în comun, în pieţele acoperite şi în spaţiile unde se plătesc taxe şi impozite, deci, prin definiţie, se formează cozi? Să fim bine înţeleşi. Nu vorbim aici despre o anumită categorie de vârstă, nici de o anumită etnie, poate chiar nici de o categorie socială aparte. Am văzut � sau mai bine ar fi să spunem am simţit? � persoane nespălate de toate vârstele, ba chiar unele bine garnisite cu bijuterii şi haine scumpe şi stropite din plin cu parfumuri de firmă, de sub care ieşeau aceleaşi efluvii insuportabile. Nu există nicio explicaţie a flagelului, în afară de evidenta lene care îi împiedică pe oameni să facă o haltă sub duş sau în lighean, după posibilităţi, înainte de ieşi pe stradă şi a-şi impune prezenţa fizicului mirositor în societate. Şi întrebarea care ne chinuie este cum ne spălăm de lene?

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25494

• 3 weeks later...
Posted

Azi am fost pe strada Romana. In dreptul imobilului cu numarul 25, desi exista ditamai tomberonul de metal, vreo 3 saci de gunoi menajer, stateau pe jos, pe trotuar, si deasupra sacilor trona vreo 3-4 farase de gunoi menajer amestecat cu praf.

Ce impeesie sa iti faci despe oamenii care locuiesc acolo?

Posted

Turistul român care este

Specie aparte turistul român. Îl recunoşti uşor prin ţări străine dintr-o mulţime de alţi turişti. Vorbeşte tare, astfel încât să se facă auzit şi de oamenii de la alte mese, şezlonguri, hoteluri. Dimineaţa, la micul dejun suedez. Turistul român îşi face apariţia şi se poartă - crede el - cu nonşalanţă: îşi umple farfuria cu vârf de două-trei ori. Chiar dacă oferta de la micul dejun e diversificată, el comandă ceva ce nu există pe masă. Comandă cu voce tare, uşor iritat - cum e posibil să nu aveţi omletă cu brânză?! Face glume proaste cu chelneriţa, răcneşte la copii. Face comentarii de genul: uite-o p-aia cum e îmbrăcată!

La plajă, aceeaşi poveste: se face remarcat. Îşi cumpără mâncare, aruncă ambalajele pe nisip, îl fluieră pe băiatul cu şezlongurile: nu-i place salteaua, vrea alta. Când trebuie să plătească, devine nervos, comentează, spune în româneşte, deşi băiatul nu înţelege, dar, pesemne, a mai avut de-a face cu români: scump, prea scump, da' ce, mi-l vindeţi? (şezlongul). E mai tot timpul încruntat, nu salută când intră în magazine sau în hotel şi, mai rău, nici nu răspunde la salut.

Aşa e turistul român. Mai ales cel care a dat de bani, îşi face vacanţe în străinătate şi vrea să ştie toată lumea că el cheltuieşte mult, deci vrea atenţie maximă din partea tuturor. Ai zice că după miile de români care pleacă în vacanţă în străinătate, România ar trebui să fie mai civilizată. Omul se duce, mai vede şi altceva, dă cu nasul în curăţenia altora, vede că acolo e curat, frumos, lumea bine crescută. Logic, ai zice că toate astea se prind de turistul român hotărât să se remarce cu orice preţ.

Văzând specimenul, înţelegi de ce străinii arată a "străini": în sensul acela bun, civilizat. Vorbesc în şoaptă, sunt mereu cu zâmbetul pe buze, te salută chiar dacă nu te cunosc, mănâncă atât cât le trebuie, nu urlă după personalul hotelului.

Pentru noi, orizontul vacanţelor în străinătate s-a deschis târziu. Unii dintre noi ne-am civilizat brusc şi ne-am adaptat regulilor nescrise ale bunului-simţ, pentru că aveam bunul-simţ în sânge, dar nu ştiam că putem să îl folosim. Alţii am crezut că dacă avem bani în buzunar ni se permite orice. Inclusiv nesimţirea, proasta creştere, încruntarea, neştiinţa de a te îmbrăca adecvat, de a merge în restaurant îmbrăcat în pantaloni scurţi, la bustul gol şi plin de nisip.

E drept, cu bunul-simţ te naşti. Dar civilizaţia se învaţă, se fură, devine un mod de viaţă şi nu îţi trebuie multă şcoală să devii civilizat. Nu trebuie să faci o facultate pentru asta, poate şi pentru că încă nu s-a inventat Facultatea-de-Civilizaţie.

În fine, suntem în oraşul nostru, în anul 2008. Ne comportăm la fel ca şi în vacanţele din străinătate. Doar că suntem un pic mai fericiţi: aici putem oricând să cumpărăm seminţe, să scuipăm cojile pe jos. Nu ne amendează nimeni. Din păcate. Suntem turişti în oraşul nostru şi asta ne face pe cei mai mulţi să considerăm civilizaţia aşa, o chestie de fiţe, de snobi care n-au altă treabă decât să fie civilizaţi.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25892

• 7 months later...
Posted

Sigur ca da!

Nu mai exista gunoaie pe strazi, ciinii vagabonzi au disparut de mult, cazinourile lasa loc librarillor, soferii isi zimbesc incintati unii altora, parcul CFR e parcul Carol, turistii nostri sint cei mai apreciati pentru bunul simt de care dau dovada peste tot in lume...

Vinzatoarea imi zimbeste gratios cind imi intinde restul, doctorul se incrunta la amintirea vremurilor triste cind lua spaga, copii strazii de la colt sint de fapt figuranti intr-un film despre Rrromania de ieri...

Ce naiba... cafea e asta ce beau eu aici? ca am impresia de halucinatii...

• 1 year later...
Posted

Aida, opera noastră

Stă la geam, cu picioarele pe scaunul din faţă. Are ochelari de soare, telefon şmecher şi două pachete de gumă în gură. Plus ce-o mai avea în buzunar, ca rezervă. Vorbeşte tare la hands-free şi ajunge repede la cuţite cu limba română, de zici că-i la OTV si vrea să devină celebră până la pauza publicitară. “Auzi, Tigaie, cu mine nu-ţi merge, că eu te ard dacă vreau io, dar nu vreau să suferi cum am suferit io!”. Ea este Aida, probabil singurul cetăţean român pe care n-aş fi vrut să-l întâlnesc în trenul 3466, pe ruta Florenţa-Roma, tocmai în prima zi de şcoala. Deşi vagonul e plin şi nu interesează pe nimeni de unde îşi trage faimă, aflăm, deloc surprinşi, că e din Galaţi şi că iubeşte viaţa şi glumele bune, dacă ar fi să ne luăm după vorba, după port: “Futu-te-n cur, fraiere, dacă nu era Aida, rupeai şi-acum gardul la oi”. Ha-ha-ha, dă-i râs, că merită poanta, apoi închide triumfătoare meciul cu meseriaşul Tigaie, practic la 2-0 pentru ea. Se uită de jur-împrejur, oarecum dezgustată de calitatea anturajului, şi trânteşte scurt, din botul calului, cele mai odioase trei baloane de gumă pe care le-a văzut planeta asta amarâtă în două mii şi ceva de ani. Plescăie mulţumită după lansare, aşteptând cubul de zahăr, şi sună iar la celular, deşi în jur mulţimea a făcut vid după demonstraţia de fortă şi elasticitate. “Vezi, fă, că nu mai ajung la timp… Îhi, în tren, da’ merge asta de zici că-i degeaba. Ia uite, s-a oprit iar nenorocitu’, mânca-mi-ar dintre degete de sarac!”. De la Florenţa la Roma e cale de vreo 330 de kilometri. Din 330, Aida, mireasa sufletului meu, a vorbit la telefon 312, cred că 18 a fumat cu pletele în vânt, pe geam, deşi o femeie alăpta pe riscul ei, cu capul între urechi, chiar lânga ea. Dincolo de ostilitatea perfizilor italieni, care nu mai încăpea în vagon, am crezut, într-o clipă de rătăcire, că ne vom despărţi ca-n marile drame, fără un cuvânt, doi străini îndrăgostiţi pe peronul vieţii. Dar nu. Când am intrat în Roma Termini, finalul aventurii noastre, am auzit-o pe Aida cum mărturisea, timidă, unei tovarăşe intime, iubirea pentru mine: “Am uitat sa-ţi zic, tâmpito. E în faţa mea unul cu moacă de bou, care s-a uitat în gura mea tot drumul. Îmi vine să-i spun, “ce gâtu’ mă-tii, mă, eşti pe stop de beleşti ochii aşa?””. Boul eram eu. Aida ştia ea ce ştia. Între Florenţa şi Roma, inima şi sufletul Renaşterii, n-ai timp decât să fii bou şi să-ti pară rău că Verdi s-a apucat emoţionat, la un moment dat, să compună.

http://news.webtrafic.org/?p=14189

Posted

Ne-am mai civilizat vreun pic de anul trecut şi până acum? ;)

Doar daca scuipatul pe jos, scarpinatul in zonele intime, injuraturile si argoul prezente in oricare exprimare nu au devenit intre timp etalon pentru buna crestere si civilizatie! :YMSICK: (Valabil si pentru femei, care, dupa parerea mea, conduc detasat in grosolanii si nesimtire, inducand acelasi comportament si progeniturilor)

• 2 months later...
Posted

Bunica spunea: "neamul nostru roscovan, prost, curvar si sarlatan!"

Din pacate amestecul de latini (mincinosi), slavi (deosebit de rai), musulmani (spagagii) au facut din acest neam - aflat la intersectia marilor drumuri europene - unul insuportabil de lenes, hot, profitor, mahalagiu...

Ne putem supara pana la CER, dar ce este in jurul nostru NU PUTEM ASCUNDE!!!

EXEMPLU: Azi mergeam cu fiul meu cu bicicletele pe trotuarul falezei superioare - acolo s-a marcat o portiune pt biciclete si role. Ma credeti sau nu, dar peste 75% din pietoni (aflati si ei la plimbare) mergeau EXACT pe acea portiune... Ce credeti ca faceau (cam juma din ei, ce e drept)? Ma injurau! Ca trotuarul este pt pietoni si nu pt biciclisti!

Q.E.D. - Nici macar simple reguli nu mai suntem in stare sa respectam, dar mai trist este ca nu ne mai respectam nici INTRE NOI!!!

Posted

In Timisoara, daca te prind aia ca arunci un pachet de tigari pe jos, iti da pe loc 500 de ron amenda. La Cluj exista parkinguri cu tabel electronic si iti arata cate locuri sunt sau daca iti lasi masina pe marginea drumului (unde se poate), te duci la automat sa platesti. La noi, ii dai la baiatu' cu parcarea 1 leu fara chitanta si restul .... evaziune. Daca vrem sa fim mai civilizati, trebuie si ceva constrangere, amenzi mai mari si munca in folosul comunitatii pentru leprele care murdaresc si distrug orasul.