dcp100168 Posted March 30, 2013 Posted March 30, 2013 România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de varăRomânia trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora de vară. Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie.Pentru TRECEREA LA ORA DE VARĂ, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, astfel că duminică 31 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurtă zi din an.După ce ceasurile vor fi date înainte cu o oră, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore. Pe perioada lunilor de vară, când soarele răsare la ora 4.30 şi apune la ora 20.00, s-a recurs la această convenţie, aplicată în România din anul 1979, pentru folosirea optimă a luminii naturale şi reducerea iluminatului artificial.
George Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Si eu nu inteleg de ce nu numai in acele lui de primavara si sunte,m fortati sa folosim ora de vara inca din primavara +o parte din toamna. Eu cred ca la mijloc sunt ceva interese...
riaji Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Eu cred ca tre sa mai inveti geografie, George Apoi, ai sa intelegi.
silviudeep Posted April 1, 2013 Posted April 1, 2013 Si eu nu inteleg de ce nu numai in acele lui de primavara si sunte,m fortati sa folosim ora de vara inca din primavara +o parte din toamna. Eu cred ca la mijloc sunt ceva interese... Da George, interesele sunt sa te trezesti mai devreme si sa muncesti pe lumina zilei cat mai mult. Din moment ce ziua incepe sa fie mai mare ca noaptea...
Recommended Posts