Jump to content

Procuroare urmărită penal pentru favorizarea lui Boldea


dcp100168

Recommended Posts

Procuroare urmărită penal pentru favorizarea lui Boldea

Procurorul Mihaela Agheniţei de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la DNA Galaţi şi a instrumentat dosarul fostului deputat Mihail Boldea, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului, CSM încuviinţând percheziţii în cazul acesteia. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi, precizează DIICOT, într-un comunicat de marţi.

nchetatorii spun că Agheniţei este urmărită penal după ce l-a trimis în judecată pe Boldea pentru trafic de influenţă, făcând referire la un articol din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sanctionarea faptelor de coruptie, astfel încât fostul deputat să beneficieze de dispoziţiile art. 19 din Legea nr. 682/2002 privind protecţia martorilor, potrivit cărora "persoana care are calitatea de martor (...) şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penala a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege".

La solicitarea procurorilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat, în 25 martie, percheziţia domiciliară şi corporală a Mihaelei Agheniţei, care a fost făcută o zi mai târziu, potrivit DIICOT. În 29 martie, a fost încuviinţată şi percheziţia informatică asupra mediilor de stocare a datelor şi sistemelor informatice ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul şi reşedinţa procurorului, a anunţat, tot marţi, CSM.

Link to comment
Share on other sites

Mihail Boldea şi procurorul care l-a cercetat erau amanţi. Cum a sedus-o deputatul pe femeie

Cercetat pentru înşelăciune, Mihail Boldea a reuşit să îl determine pe procurorul care a instrumentat cazul, Mihaela Agheniţei, să îi facă mai multe favoruri, după ce a sedus-o şi între ei s-ar fi creat "o relaţie sentimentală", după cum se arată în referatul DIICOT, citat de EVZ. Acum, Agheniţei este la rândul ei urmărită penal pentru favorizarea infractorului.

În sarcina procurorului Mihaela Agheniţei s-a reţinut faptul că, "în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 257 alin. 1 C .p. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002, inculpatului BOLDEA MIHAIL, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi", se arată într-un comunicat al DIICOT
Potrivit referatului DIICOT, Boldea şi Agheniţei se cunoşteau încă de pe vremea când fostul deputat lucra ca avocat în Baroul Galaţi. În timp ce era anchetat, Mihail Boldea ar fi sedus-o pe magistrată în speranţa că astfel va obţine anumite favoruri, ceea ce s-a şi întâmplat.
"S-a stabilit că în timpul audierilor efectuate la sediul DNA - ST Galaţi, între învinuita Agheniţei Mihaela şi numitul Boldea Mihail s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei", se arată în referatul DIICOT.
În document se precizează că, după denunţ, Mihaela Agheniţei i-a trimis în judecată pe subofiţerul Daniel Troacă de la UM 01551 Galaţi şi Nicolae Marin, administrator la SC Kartoum Decor SRL Galaţi, fără a avea probe împotriva lor. Potrivit rechizitoriului din iulie 2012, Daniel Troacă fost coleg de arest cu Mihail Boldea i-ar fi promis acestuia din urma că va interveni pe lângă procurorii DIICOT Galati Ion Ciafalon şi Sorin Carare pentru a aranja să nu se mai ceară prelungirea stării de arest preventiv a ex-parlamentarului.
Procurorii DIICOT spun, de asemenea, că Mihaela Agheniţei s-a asigurat că Mihail Boldea nu ajunge la Penitenciarul Galaţi, solicitând în repetate rânduri ca el să fie audiat. Audierile durau câte 5-6 ore, în biroul procurorului.
"Ca urmare a acestei relaţii sentimentale, învinuita Agheniţei Mihaela a început să disemineze către numitul Boldea Mihail informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumentează (...), primind de la acesta instrucţiuni şi sfaturi cu privire la modul de acţiune şi conduita pe care trebuia să le adopte în cursul cercetărilor", au stabilit procurorii DIICOT.

rtv.net

Link to comment
Share on other sites

Boldea a sedus-o pe procuroarea Agheniţei, care l-a chemat la DNA Galaţi de 71 de ori în şapte luni

Mihail Boldea a sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, în timpul unei anchete în care era martor denunţător, iar magistratul "s-a îndrăgostit sincer" de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galaţi în medie de zece ori pe lună, timp de şapte luni, potrivit unor surse judiciare.

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul cercetărilor din dosarul DIICOT au rezultat şi "aspecte de natură sentimentală" între fostul deputat Mihail Boldea şi procuroarea Mihaela Agheniţei. "În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au rezultat şi aspecte de natură sentimentală dintre magistratul procuror Agheniţei şi martorul denunţător Boldea Mihail, atât din perioada anterioară cât şi apoi după data de 27 martie 2012, data încarcerării în arestul IPJ Galaţi urmare a luării măsurii arestării preventive în dosarul 88/DP/2009 al DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi", potrivit actelor din dosarul în care este cercetată penal procurorarea Agheniţei, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit că, în timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galaţi, între procurorul Mihaela Agheniţei şi Mihail Boldea "s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecăţii prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crimă organizată în care Boldea a fost deja deferit justiţiei de procurorii DIICOT şi care este judecat la Curtea de Apel Iaşi - n.r)".

Sursele judiciare au precizat că în aceste documente se arată că procuroarea Agheniţei era "sincer îndrăgostită" de fostul deputat, care ar fi reuşit "performanţa" de a o seduce. "Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe învinuita Agheniţei Mihaela, între cei doi existând o puternică relaţie de natură sentimentală, mai exact magistratul procuror fiind îndrăgostit sincer de acesta", au menţionat anchetatorii în actele din dosarul în care procuroarea este cercetată penal.

Potrivit surselor citate, în urma informaţiilor provenite de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) Galaţi a rezultat că Boldea a petrecut aproximativ cinci-şase ore pe zi în cabinetul procuroarei Mihaela Agheniţei, în medie acesta fiind chemat la sediul DNA Galaţi de către magistrat de aproximativ zece ori pe lună. "Ca urmare a acestui fapt, magistratul procuror Agheniţei Mihaela a dispus citarea numitului Boldea Mihail în mod repetat la sediul DNA - Serviciul Teritorial Galaţi, sub pretextul efectuării de activităţi procedurale în dosarul în care este cercetat şi în denunţurile formulate de acesta, cei doi petrecând în medie 5-6 ore pe zi în biroul magistratului. Menţionăm că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că în intervalul aprilie - noiembrie 2012, numitul Boldea Mihail a fost prezent la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi de 71 de ori, ceea ce constituie practic 15 săptămâni lucrătoare, timp petrecut în exclusivitate în compania magistratului procuror Agheniţei Mihaela", mai arată sursele citate, care redau din documentele dosarului de la DIICOT.

Totodată, sursele citate au precizat că, "pentru a facilita întâlnirile lor şi a obţine satisfacţie în plan sentimental", procuroarea Agheniţei a dispus ca Mihail Boldea să nu fie transferat în Penitenciarul Galaţi, după întocmirea rechizitoriului DIICOT prin care Boldea a fost trimis în judecată pentru crimă organizată. La acel moment, Mihaela Agheniţei a hotărât reţinerea lui Boldea în continuare în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Galaţi, pe motiv că are nevoie de acesta la dispoziţia sa, pentru a-l audia în cauzele repartizate în lucru.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat marţi că Mihaela Agheniţei este urmărită penal pentru favorizarea infractorului.

mediafax.ro

 

Mihaela Agheniţei are 55 de ani, iar Boldea 37 :-?

Link to comment
Share on other sites

Două persoane trimise în judecată nedrept de Mihaela Agheniţei, la denunţul mincinos al lui Boldea

Două persoane au fost anchetate şi trimise în judecată după ce Mihail Boldea a făcut un denunţ "mincinos" la DNA Galaţi, iar procurorul Mihaela Agheniţei a soluţionat acest denunţ prin "probe neadevărate" şi prin informarea falsă a instanţei, potrivit unor surse judiciare.

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii DIICOT Galaţi au dispus în 3 iulie 2012 începerea urmăririi penale "in rem" pentru comiterea infracţiunii de favorizare a infractorului, iar în 22 martie 2013 s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de procuroarea Mihaela Agheniţei.

Aceasta este acuzată că, în calitatea sa de magistrat procuror în cadrul DNA Galaţi, în perioada 14 mai 2012 - 23 iulie 2012, cu ocazia administrării probelor într-un dosar penal format ca urmare a "denunţului mincinos formulat de Boldea Mihail, încarcerat în incinta CRAP Galaţi, împotriva inculpaţilor Troacă Daniel şi Marin Nicolae, prin administrarea de probe neadevărate sau la care adevărul a fost alterat, a creat o falsă informare probatorie în sprijinul unei învinuiri nedrepte a inculpaţilor, a pus în mişcare acţiunea penală şi a dispus trimiterea în judecată a acestora, împiedicând instanţa de judecată să afle adevărul, fundamentând o învinuire nedreaptă, ceea ce a condus la condamnarea inculpatului Troacă Daniel", au precizat sursele citate.

În acest fel, procuroarea Mihaela Agheniţei l-a ajutat pe Mihail Boldea să beneficieze de dispoziţiile legale referitoare la reducerea pedepsei, eliberându-i două comunicări, una în 2 iulie 2012, ce atesta faptul că denunţul formulat la 14 mai 2012 a dus la identificarea lui Daniel Troacă şi a lui Nicolae Marin, iar cea de-a doua în 9 iulie 2012, prin care i s-a comunicat că s-a dispus arestarea preventivă a lui Troacă şi obligarea de a nu părăsi ţara faţă de Marin, potrivit documentelor procurorilor DIICOT, citate de sursele judiciare.

Comunicarea emisă de DNA - Serviciul Teritorial Galaţi în 9 iulie 2012 a fost depusă de Boldea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de înşelăciune, iar documentul emis în 2 iulie 2012 a fost depus în 6 martie 2013 la Curtea de Apel Iaşi, unde se află în prezent dosarul, ca urmare a strămutării cauzei.

"Calitatea de magistrat procuror în cadrul DNA - Serviciul Teritorial Galaţi a învinuitei Agheniţei Mihaela şi atribuţiile de serviciu ale acesteia ce derivă din respectiva funcţie au fost deturnate şi utilizate în mod fraudulos de către aceasta în susţinerea şi protejarea intereselor denunţătorului Boldea Mihail, pentru a-i fi redusă pedeapsa ce îi va fi aplicată în cauza dedusă judecăţii urmare a rechizitoriului din dosarul de crimă organizată în care a fost trimis în judecată", se mai arată în documentele citate.

Faptele procuroarei Mihaela Agheniţei au dus la arestarea preventivă a lui Daniel Troacă şi trimiterea în judecată a acestuia şi a lui Nicolae Marin.

În 22 august 2012, Daniel Troacă a fost condamnat de Tribunalul Galaţi la doi ani şi şase luni închisoare pentru trafic de influenţă. Daniel Troacă a contestat decizia la Curtea de Apel Galaţi, care în 16 octombrie 2012 i-a respins apelul, menţinând condamnarea la doi ani şi şase luni de închisoare.

Nicolae Marin este judecat de Tribunalul Galaţi într-un dosar separat, după ce instanţa a dispus disjungerea cauzei, următorul termen fiind stabilit la 17 aprilie.

Link to comment
Share on other sites

Agheniţei îi dădea lui Boldea informaţii din dosarele DNA Galaţi şi primea de la acesta instrucţiuni

Procurorul Mihaela Agheniţei îi dădea lui Mihail Boldea informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi şi primea de la acesta "instrucţiuni şi sfaturi" privind modul de acţiune în anchete, fostul deputat indicându-i frecvent numele unor persoane pe care să le cerceteze.

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat marţi pentru MEDIAFAX că procuroarea Mihaela Agheniţei primea "în mod partinic şi neverificat" informaţii de la Mihail Boldea, "care încerca să-şi asigure un regim juridic favorabil în dosarul de crimă organizată".

Potrivit informaţiilor din dosarul în care Mihaela Agheniţei este cercetată pentru favorizarea infractorului, citate de sursele judiciare, procuroarea, "urmare a relaţiei sentimentale", i-a dat lui Boldea informaţii din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, "primind de la acesta instrucţiuni şi sfaturi cu privire la modul de acţiune şi conduita pe care trebuia să le adopte în cursul cercetărilor".

De asemenea, Boldea îi indica frecvent procuroarei Agheniţei numele unor persoane pe care trebuie să le cerceteze ca urmare a denunţurilor formulate de acesta, în scopul obţinerii unor adrese din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi către instanţele de judecată din care să rezulte că fostul deputat ar beneficia de dispoziţiile legale referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă atât în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune, la Curtea de Apel Iaşi, cât şi în cauzele instrumentate de procurorii DNA Galaţi, au precizat sursele citate.

Din comunicaţiile telefonice interceptate şi înregistrate în cauză a rezultat că Agheniţei, la cererea lui Boldea, a făcut cercetări faţă de anumite persoane indicate de acesta, care îi preciza şi "priorităţile sale în ceea ce priveşte persoanele care ar trebui cercetate", potrivit aceloraşi surse.

DNA Galaţi are în lucru dosarul "Aviasan" în care Mihail Boldea are calitatea de învinuit, au mai arătat sursele citate.

Procurorarea Mihaela Agheniţei îi indica lui Boldea ce apărare să invoce la prezentarea materialului de urmărire penală în cauza în care este cercetat de procurorii DNA Galaţi, potrivit surselor judiciare.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat marţi că Mihaela Agheniţei este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. "În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 257 alin. 1 C .p. cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002, inculpatului Boldea Mihail, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi", potrivit DIICOT.

La solicitarea DIICOT, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat, în 25 martie, percheziţia domiciliară şi corporală a Mihaelei Agheniţei, care a fost făcută o zi mai târziu. Totodată, în 29 martie a fost încuviinţată şi percheziţia informatică asupra mediilor de stocare a datelor şi sistemelor informatice ridicate cu ocazia percheziţiilor făcute la domiciliul şi reşedinţa procurorului, aceasta urmând să fie efectuată.

Mihail Boldea a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iunie 2012, de către procurorii DIICOT - Serviciu Teritorial Galaţi, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alături de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit procurorilor, inculpaţii au acţionat sub coordonarea liderului grupării, Mihail Boldea. "Membrii grupării, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galaţi şi Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi, identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpaţii au utilizat hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale", au precizat procurorii DIICOT.

Link to comment
Share on other sites

Cine este Mihaela Agheniţei

Iată cine este Mihaela Agheniţei, aşa cum reiese dintr-un interviu-portret realizat de către jurnaluiştii de la Adevărul de Brăila acum câţiva ani:

Cercetător ştiinţific asociat la Institutul de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române, Mihaela a absolvit două facultăţi cu nota 10. Născută la Galaţi, într-o familie respectabilă de intelectuali - tatăl era inginer la Căile Navigabile, iar mama medic - Mihaela Agheniţei a moştenit de la părinţi pasiunea pentru muncă şi carte. Mihaela a terminat două facultăţi „de stat" cu nota 10, iar în prezent este şi membru al Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal. Cu toate acestea, este de o rară modestie. A terminat Facultatea de Mecanică din cadrul Universităţii Galaţi în anul 1982. Când era în anul I, tatăl ei a plecat la ceruri.

Procuror de 16 ani

Din anul 1994, Mihaela Agheniţei a îndeplinit, pe rând, funcţia de procuror, procuror şef secţie şi prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. În prezent, este lector univ. dr. la catedrele de Teoria generală a dreptului, Drept penal - partea generală şi Drept procesual penal din cadrul UCB - Centrul universitar Brăila. Dar marea realizare a Mihaelei este titlul de cercetător ştiinţific asociat la Institutul de Cercetări Juridice „A. Rădulescu" din cadrul Academiei Române. „Domeniile mele de cercetare privesc ştiinţa dreptului penal în ţările Uniunii Europene, permanenţe în legislaţia universală şi armonizarea procedurii penale cu noile cerinţe ale legislaţiei europene. Am susţinut prelegeri şi am participat la mai multe manifestări naţionale şi internaţionale, unde am prezentat pe larg aceste domenii", ne-a spus Mihaela Agheniţei.

A publicat patru cărţi

Mihaela a lucrat o perioadă la Şantierul Naval, apoi la Ceprorex. După ce a terminat şi Dreptul, în 1993, la Bucureşti, s-a dedicat carierei în Justiţie. Pe lângă activitatea de cercetare, magistratul desfăşoară activităţi în cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu". Studenţii cărora le-a fost îndrumător la lucrarea de licenţă au trecut cu brio examenul final, ba au mai şi participat şi la simpozioane şi conferinţe. A publicat până acum patru volume de specialitate (două în colaborare) şi anume: „Teoria Generală a Dreptului" (2005), „Retroactivitatea legii penale" (2007), „Teoria Generală a Dreptului" (ediţie 2009) şi „Permanenţele dreptului penal" (2010). În 2003, a devenit şi cadru didactic universitar, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Constantin Brâncoveanu". Din 2007, inimosul procuror este doctor în drept penal, avându-l îndrumător pe prof. univ. dr. George Antoniu.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor aveţi, ţinând cont de activitatea susţinută de până acum?

M.A.: „În primul rând, să-mi depun dosarul pentru titlul de conferenţiar universitar şi să definitivez capitolele, două la număr, din «Explicaţii teoretice ale noului Cod Penal», lucrare amplă, care va apărea în ianuarie-februarie 2011, sub egida Institutului de Cercetări Juridice din cadrul Academiei Române".

Activitatea la Institut pare a fi una deosebit de susţinută. Ce alte planuri mai aveţi?

M.A.: „Să particip la toate programele de cercetare ale Institutului şi să mai scot o carte".

Ce-i place

"Îmi plac lectura şi limbile străine. Îmi place, de asemenea, să editez lucrări de specialitate - referate, articole, cărţi. Îmi place grădinăritul şi îmi place să mă ocup de treburile gospodăreşti. Nu în ultimul rând, îmi place profesia pe care o practic".

Ce nu-i place

"Nu-mi place să-mi fie jignită inteligenţa. S-a întâmplat ca, în instanţă, să se facă afirmaţii ce nu corespundeau, în mod evident, adevărului. Nu-mi plac persoanele care nu-şi respectă părinţii şi părinţii care nu-şi educă - prin muncă - copiii".

PROFIL

Născută: 9 decembrie 1958, Galaţi. Studii: Univesitatea Galaţi - Mecanică; Universitatea Bucureşti - Drept; doctor în drept penal. Ocupaţie: procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila; lector universitar. Familie: necăsătorită.


Link to comment
Share on other sites

Boldea, către judecători: Credeţi că m-aş uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă e procuror DNA?

Fostul deputat Mihail Boldea a respins marţi, la Curtea de Apel Iaşi, informaţiile că ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, spunându-i judecătorului că nu s-ar uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă este procuror DNA, şi adăugând că "alta era treaba dacă aceasta ar fi avut 25 de ani".

"Domnule judecător, eu sunt bărbat, dumneavoastră sunteţi bărbat, credeţi că m-aş uita eu la o femeie de 58 de ani, chiar dacă este procuroare DNA? Dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba. E o nebunie ce se întâmplă. Eu mi-am luat secretară bătrână tocmai pentru a nu se inventa poveşti pe seama noastră. Femeia asta doar mi-a luat declaraţii. Se spune că m-ar fi favorizat pe mine. Cu femeia aia m-am cunoscut în arest. Credeţi că eu mă duc cu escorta în birou să fac prostii?", a afirmat fostul deputat Mihail Boldea, în faţa unuia dintre judecătorii Curţii de Apel Iaşi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Mihail Boldea a declarat marţi, în faţa magistraţilor ieşeni, la termenul procesului în care este judecat la Curtea de Apel Iaşi, că informaţiile referitoare la o relaţie sentimentală cu procuroarea Mihaela Agheniţei nu sunt adevărate, el precizând că a cunoscut-o pe aceasta în perioada cât s-a aflat în arest.

Avocatul său, Alexandru Chiciu, a precizat ulterior presei că povestea cu relaţia sentimentală este o înscenare, pentru discreditarea clientului său. "Împrejurarea că DIICOT furnizează informaţii fix înaintea acestui termen de judecată, în care domnul Boldea urma să dea declaraţii despre activitatea sa aşa-zis infracţională, creează mari semne de întrebare", a declarat aocatul Alexandru Chiciu.

Link to comment
Share on other sites

Mihaela Agheniţei: "Sunt anchetată pentru că procurorilor DIICOT le e frică"

* Procuroarea spune că totul este un scenariu pus de cale de cei pentru care anchetele DNA sunt incomode * Mihaela Agheniţei a negat toate acuzaţiile care i se aduc şi a infirmat că ar fi avut o relaţie amoroasăcu fostul deputat Mihail Boldea

În urma scandalului izbucnit marţi în presă, în legătură cu procuroarea Mihaela Agheniţei, acuzată de favorizarea lui Mihail Boldea, magistratul a mers ieri la DIICOT pentru a da declaraţii.
La intrarea în sediul Parchetului, Mihaela Agheniţei a negat toate acuzaţiile care i se aduc şi a lansat, la rândul ei, acuze la adresa colegilor care o anchetează. Deşi susţine că şi-a ajutat în repetate rânduri colegii, Agheniţei crede că ancheta care o vizează este de fapt o  răzbunare pentru faptul că avea în lucru un dosar de corupţie în care erau implicaţi cei din DIICOT. „L-am cunoscut pe domnul Boldea când a fost adus din arestul poliţiei, într-un hal fără de hal, la audieri la DNA. Ideea relaţiei sentimentale între mine şi domnul Boldea a apărut de frică. Frica celor la care ajunsesem în dosarele mele. Am avut o relaţie bună cu procurorii DIICOT. Eu i-am ajutat. Lucram în dosarele mele şi singurii care s-au speriat au fost domnii de la DIICOT, aceştia fiind susceptibili de corupţie. În dosarul Troacă am disjuns cauza faţă de procurorii DIICOT, cei care mă anchetează pe mine acum. Totul a pornit de la interceptările din acest dosar”, ne-a declarat Mihaela Agheniţei.
Afirmaţiile sale sunt însă puse sub semnul întrebării chiar de superiorii magistratului, care arată că „în cauză a rezultat că învinuita Agheniţei Mihaela, la cererea expresă a numitului Boldea Mihail, efectuează cercetări faţă de anumite persoane indicate de acesta, susnumitul precizându-i priorităţile sale în ceea ce priveşte persoanele care ar trebui cercetate”.

Poveste începută în martie 2012

Procurorii DIICOT Galaţi au efectuat săptămâna trecută percheziţii la domiciliul procuroarei, de unde au ridicat laptopuri şi telefoane mobile, ce urmează a fi supuse unei percheziţii informatice, aprobate deja de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). CSM-ul a dat aprobare pentru toate acestea după ce au fost văzute probele din dosar şi s-a aflat întreaga poveste.
Superiorii Mihaelei Agheniţei din CSM afirmă că „în timpul audierilor efectuate la sediul DNA Galaţi, între învinuita Agheniţei Mihaela şi numitul Boldea Mihail s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecăţii prin rechizitoriul DIICOT”, precizează CSM.
Mai mult, magistraţii din CSM vorbesc despre faptul că „magistratul procuror Agheniţei Mihaela a dispus citarea numitului Boldea Mihail în mod repetat la sediul DNA sub pretextul efectuării de activităţi procedurale în dosarul în care este cercetat şi în denunţurile formulate de acesta, cei doi petrecând în medie 5-6 ore pe zi în biroul magistratului”. Conform probelor, Mihail Boldea a fost citat la DNA de 71 de ori în perioada aprilie - noiembrie 2012.

Boldea, „păstrat” în arestul IPJ la solicitarea procuroarei

"Viaţa liberă" a sesizat, în mai multe articole, faptul că Mihail Boldea a rămas în arestul IPJ, deşi dosarul său ajunsese în instanţă, lucru care impunea transferul în Penitenciarul Galaţi. Ba mai mult, ori de câte ori era citat la DIICOT, Mihail Boldea primea citaţie şi de la DNA, pentru aceeaşi zi şi aproximativ aceeaşi oră. CSM-ul confirmă acum că Mihaela Agheniţei a fost cea care a făcut demersurile pentru ca inculpatul Boldea să nu fie transferat la penitenciar, sub pretextul că „are nevoie de acesta la dispoziţia sa, pentru a-l audia în cauzele repartizate în lucru”.
Acuzaţiile de favorizarea infractorului au apărut încă din iunie anul trecut. Abia în martie 2013, procurorii DIICOT au şi identificat persoana care îl favoriza pe Mihail Boldea.  Pe 26 martie au avut loc şi percheziţiile domiciliare, zi în care şi Mihaela Agheniţei şi-a dat demisia şi a cerut să se întoarcă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila.
Deşi anchetatorii au probe care atestă relaţia sentimentală dintre procuroare şi inculpatul Mihail Boldea, magistratul susţine că timpul mare petrecut de Boldea în biroul ei se datorează doar faptului că acesta „se aduna foarte greu pentru că se afla în depresie”, susţine Agheniţei.
Ieri, Mihaela Agheniţiei a petrecut câteva ore la audieri la DIICOT, timp în care a aflat, cel mai probabil, şi parte din probele care o incriminează. Ancheta este încă în plină desfăşurare, urmând ca procurorii DIICOT să dispună şi măsurile legale care se impun în acest caz. Până atunci, însă, procuroarea Agheniţei este în concediu de odihnă şi aşteaptă hârtia de la CSM prin care i s-a aprobat revenirea la parchetul brăilean.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Justiţia confirmă: Boldea era membru al organizaţiei MISA

*  Magistraţi suspectaţi că se întâlneau acolo cu fostul deputat

Scandalul izbucnit săptămâna aceasta în centrul căruia se află procuroarea Mihaela Agheniţei şi fostul deputat Mihail Boldea a dezvăluit şi alte informaţii în afara celor legate de legătura sentimentală dintre cei doi. Membrii Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, în urma analizării probelor depuse de procurorii DIICOT Galaţi, au certificat faptul că Mihail Boldea era membru MISA. „Numitul Boldea Mihail este membru al MISA, acordând chiar asistenţă juridică în mod gratuit liderului spiritual al acestei mişcări - Bivolaru Gregorian”, precizează CSM.
Ba mai mult, este prima dată când se vorbeşte despre bunurile pe care Mihail Boldea le-a lăsat la Consulatul Român din Nairobi, Kenya. Cei de la Consulat au trimis în România, la scurt timp după arestarea lui Boldea, un colet care conţinea bunurile lăsate la unitatea diplomatică de fostul parlamentar. „Cu ocazia inventarierii acestor bunuri au fost găsite mai multe legitimaţii emise de mişcarea spirituală susmenţionată pe care sunt aplicate fotografiile susnumitului, fiind însă menţionat un nume fictiv, respectiv acela de Anghel Alexandru”, dezvăluie CSM.
Deşi se vorbea de foarte mult timp, în lumea juridică din Galaţi, că Mihail Boldea este membru MISA, aceasta este prima certificare oficială a acestui lucru. În acelaşi cerc se vorbeşte acum şi despre posibilitatea ca Mihaela Agheniţei să fie una dintre adeptele mişcării lui Gregorian Bivolaru. Adevărul va ieşi însă la iveală de-abia în urma anchetei procurorilor DIICOT.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Procuroarea Agheniţei, care îi dădea lui Boldea informaţii din dosare DNA, exclusă din magistratură

Mihaela Agheniţei, procurorul îi dădea fostului deputat Mihail Boldea informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, a fost exclusă, marţi, din magistratură pentru abateri disciplinare, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Secţia pentru procurori a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Mihaelei Agheniţei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi a aplicat sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură.

Potrivit unui comunicat remis de CSM, sancţiunea a fost aplicată procuroarei Agheniţei pe fondul abaterilor disciplinare săvârşite, printre care se numără şi "manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei", şi "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa".

Totodată, CSM îi reproşează magistratului "folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii" şi "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă".

"Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un comunicat al CSM.

Potrivit unor surse judiciare, Mihail Boldea ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, în timpul unei anchete în care era martor denunţător, iar magistratul "s-a îndrăgostit sincer" de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galaţi în medie de zece ori pe lună, timp de şapte luni.

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul cercetărilor din dosarul DIICOT au rezultat şi "aspecte de natură sentimentală" între fostul deputat Mihail Boldea şi procuroarea Mihaela Agheniţei. "În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au rezultat şi aspecte de natură sentimentală dintre magistratul procuror Agheniţei şi martorul denunţător Boldea Mihail, atât din perioada anterioară cât şi apoi după data de 27 martie 2012, data încarcerării în arestul IPJ Galaţi urmare a luării măsurii arestării preventive în dosarul 88/DP/2009 al DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi", potrivit actelor din dosarul în care este cercetată penal procurorarea Agheniţei, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit că, în timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galaţi, între procurorul Mihaela Agheniţei şi Mihail Boldea "s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecăţii prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crimă organizată în care Boldea a fost deja deferit justiţiei de procurorii DIICOT şi care este judecat la Curtea de Apel Iaşi - n.r)".

Sursele judiciare au precizat că în aceste documente se arată că procuroarea Agheniţei era "sincer îndrăgostită" de fostul deputat, care ar fi reuşit "performanţa" de a o seduce. "Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe învinuita Agheniţei Mihaela, între cei doi existând o puternică relaţie de natură sentimentală, mai exact magistratul procuror fiind îndrăgostit sincer de acesta", au menţionat anchetatorii în actele din dosarul în care procuroarea este cercetată penal. Potrivit surselor citate, în urma informaţiilor provenite de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) Galaţi a rezultat că Boldea a petrecut aproximativ cinci-şase ore pe zi în cabinetul procuroarei Mihaela Agheniţei, în medie acesta fiind chemat la sediul DNA Galaţi de către magistrat de aproximativ zece ori pe lună.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procuroarea Mihaela Agheniţei primea "în mod partinic şi neverificat" informaţii de la Mihail Boldea, "care încerca să-şi asigure un regim juridic favorabil în dosarul de crimă organizată".

Potrivit informaţiilor din dosarul în care Mihaela Agheniţei este cercetată pentru favorizarea infractorului, citate de sursele judiciare, procuroarea, "urmare a relaţiei sentimentale", i-a dat lui Boldea informaţii din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, "primind de la acesta instrucţiuni şi sfaturi cu privire la modul de acţiune şi conduita pe care trebuia să le adopte în cursul cercetărilor".

De asemenea, Boldea îi indica frecvent procuroarei Agheniţei numele unor persoane pe care trebuie să le cerceteze ca urmare a denunţurilor formulate de acesta, în scopul obţinerii unor adrese din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi către instanţele de judecată din care să rezulte că fostul deputat ar beneficia de dispoziţiile legale referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă atât în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune, la Curtea de Apel Iaşi, cât şi în cauzele instrumentate de procurorii DNA Galaţi, au precizat sursele citate.

Din comunicaţiile telefonice interceptate şi înregistrate în cauză a rezultat că Agheniţei, la cererea lui Boldea, a făcut cercetări faţă de anumite persoane indicate de acesta, care îi preciza şi "priorităţile sale în ceea ce priveşte persoanele care ar trebui cercetate", potrivit aceloraşi surse.

Link to comment
Share on other sites

Un procuror acuză. Reţeaua

* exclusă din magistratură de către Comisia de Disciplină a CSM, procurorul Mihaela Agheniţei s-a decis să rupă tăcerea * dezvăluirile magistratului devoalează o reţea înfiorătoare de protecţie a corupţilor la cel mai înalt nivel în Galaţi * sacrificat pe "altarul" luptei anticorupţie, fostul deputat Mihail Boldea a încercat prin zeci de denunţuri să-şi reducă pedeapsa * culmea, deşi trebuia să fie martor sub acoperire, procurorii l-au deconspirat astfel că un flagrant foarte important a eşuat * Agheniţei dezvăluie şi sumele pe care un arestat ar trebui să le achite pentru ca să nu se mai ceară prelungirea arestării preventive * ramificaţiile reţelei ajung şi la IPJ Galaţi * procurorul brăilean a depus, deja, plângere penală împotriva fostului şi actualului şef al DIICOT Galaţi şi va declara recurs împotriva excluderii din magistratură

 

Audiată, timp de şase ore, de către procurorii inspectori din cadrul CSM şi exclusă, în urmă cu o săptămână, din magistratură, de către Comisia de Disciplină a CSM, procurorul Mihaela Agheniţei, fost adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi cadru didactic universitar, s-a decis să spună lucrurilor pe nume şi să-şi prezinte punctul de vedere.
"Până în prezent, soluţia CSM nu mi s-a comunicat, însă lucrez la motivarea recursului pe care-l voi declara împotriva acestei decizii nedrepte, din 3 septembrie a. c. În România, dacă vrei să lupţi împotriva corupţiei, te exclude CSM din magistratură. Excluderea mea reprezintă cea mai aspră măsură ce se poate lua cu un magistrat, în condiţiile în care magistraţi prinşi în flagrant luând mită, arestaţi şi trimişi în judecată, sunt doar suspendaţi din funcţii şi nu excluşi. Excluderea reprezintă apanajul celor condamnaţi definitiv şi nici aceia toţi", ne-a declarat Mihaela Agheniţei.

SMS-urile lui Mihail Boldea şi cele 21 de denunţuri

Procurorul Agheniţei ne-a precizat că decizia CSM i se pare nedreaptă, în condiţiile în care, de mai bine de zece ani, este nevoită să poarte armă de foc ca să se apere de cei care i-au pus gând rău. Cu ceva timp în urmă, autoturismul în care se afla Mihaela Agheniţei a fost urmărit de indivizi periculoşi pe Şoseaua Dig Brăila-Galaţi. În altă zi, poarta de acces în curtea magistratului brăilean a fost deformată, după ce s-a tras de ea cu camionul.
Reprezentanţii CSM au utilizat, se pare, interceptările telefonice şi SMS-urile pe care şi le-ar fi transmis Boldea şi concubina sa din Galaţi, Mihaela Barabanciuc, probe folosite acum împotriva magistratului brăilean.
"Dosarul întocmit de procurorii inspectori este, de fapt, o copie a dosarului DIICOT Galaţi, ei folosind pentru motivarea aşa-ziselor abateri aşa-zisele interceptări din dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT, şi aceasta în mod nelegal, cu încălcarea prevederilor Codului de procedură penală. Acesta stipulează clar că interceptările dintr-o cauză penală nu pot fi folosite decât într-o altă cauză penală, nicidecum civilă, şi numai cu aprobarea procurorului de caz. Mai mult, aceste interceptări nici nu mi-au fost prezentate, pentru că nu mi-a fost prezentat materialul de urmărire penală. Nici nu am putut obiecta, am înţeles că ar fi vorba de nişte SMS-uri transmise între Mihail Boldea şi concubina lui, Mihaela Barabanciuc, care-l vizitează şi acum în penitenciar. E posibil nici să nu fie vorba de astfel de SMS-uri", a precizat procurorul brăilean.
Mihaela Agheniţei a mai precizat că în ceea ce priveşte faptul că i-a audiat pe procurorii DIICOT "pe coală albă", procurorii inspectori de la CSM au concluzionat că "fapta nu există", în condiţiile în care se afla în faza administrării actelor de urmărire penală.
"Dosarul respectiv (în care se făcea referire la presupuse abuzuri ale procurorilor DIICOT - n.r.) era unul din cele 21 de dosare întocmite în urma denunţurilor lui Mihail Boldea şi-i privea pe procurorii Ciafalon Ion şi Cărare Sorin. Boldea solicitase DIICOT să fie martor sub acoperire într-un denunţ, iar procurorii l-au deconspirat. Celelalte 20 de denunţuri se refereau şi la alte persoane importante din Galaţi", a precizat procurorul brăilean.

400.000 de lei pentru libertatea lui Mihail Boldea

Acuzaţiile care-i privesc pe procurorii DIICOT Galaţi, făcute de Agheniţei pe 5 aprilie 2013, se concretizează în plângerile penale împotriva magistraţilor Sorin Dănuţ Cărare (actualul şef al DIICOT Galaţi) şi Ion Ciafalon (la acea dată şeful DIICOT) pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, încercarea de a determina mărturia mincinoasă şi favorizarea infractorului - cauza a fost trimisă de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la DNA central, Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie. Acuzaţiile se referă la faptul că în cursul anului 2012, în contexul în care efectua cercetări în dosarul nr.166/P/2012 al DNA Galaţi (împreună cu procurorul Diana Alexandru) având ca obiect săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă de către Daniel Troacă şi Nicolae Năstase, fapte sesizate de Mihail Boldea - la rândul său anchetat într-un dosar al DIICOT Galaţi -, magistraţii Ciafalon şi Cărare, care instrumentau respectiva cauză, "au recurs la avertizarea numitului Troacă Daniel, care urma a fi direct implicat, determinând retragerea acestuia şi zădărnicind realizarea flagrantului".
Agheniţei îi mai acuză pe cei doi magistraţi că după ce Troacă şi Marin au fost trimişi în judecată, au început în mod abuziv urmărirea penală împotriva sa, pentru săvârşirea infracţiunilor de favorizarea infractorului, denunţ calomnios şi represiune nedreaptă, fapte comise "în scopul favorizării martorului denunţător Boldea Mihail".
Boldea denunţase la DNA, în mai 2012, că un fost coleg de celulă, Daniel Troacă, îi promisese că în schimbul sumei de 400.000 de lei, va interveni pe lângă procurorii care instrumentau dosarul 88/D/P/2009, prin intermediul inculpatului Marin Nicolae şi al comisarului şef Olaru Florin din cadrul IPJ Galaţi, "pentru ca aceştia să nu mai solicite instanţei prelungirea arestării preventive a denunţătorului Boldea Mihail".
Nu era singurul dosar repartizat procurorului Agheniţei, aceasta mai avea de instrumentat peste 140 de astfel de cauze.

"Mi-am făcut doar datoria"

Cât priveşte acuzaţiile referitoare la o presupusă legătură amoroasă între fostul procuror de la DNA şi avocatul Mihail Boldea, Mihaela Agheniţei le neagă vehement, precizând că tot ceea ce a făcut a fost legat de combaterea corupţiei şi practicarea profesiei. Demn de menţionat este faptul că Boldea este cu 20 de ani mai tânăr decât Agheniţei.
"Mi se reproşează că l-am audiat prea des pe Mihail Boldea. Aveam, numai eu, 21 de denunţuri semnate de Boldea, 21 de cauze penale. Asta era meseria mea de procuror DNA: să consemnez denunţurile şi să-l audiez pe denunţător. Se putea răzgândi oricând. Practic, Boldea şi-a pus în pericol viaţa, pentru a beneficia de reducerea cu jumătate a pedepsei, conform legii privind protecţia martorilor. Este avocat, nu trebuia să-i spun eu despre acest beneficiu. Totodată, Mihail Boldea era citat pe baza lucrărilor repartizate de procurorul şef al DNA Galaţi. Există citaţiile semnate de şeful meu ierarhic. Mai mult, adresa prin care Boldea era informat că va beneficia de reducerea pedepsei este semnată de procurorul şef DNA, nu de mine", a precizat Mihaela Agheniţei.
Agheniţei mai precizează că şeful Arestului IPJ Galaţi, şeful IPJ Galaţi, şeful Penitenciarului Galaţi au arătat că adresele prin care Mihail Boldea era adus la DNA, pentru audieri, erau semnate de procurorul şef al DNA Galaţi, Gheorghe Ivan, în condiţiile în care, la acea dată, avocatul era audiat şi de Ivan în dosarul "Aviasan", referitor la o fraudă de 40 de milioane de euro, dosar aflat încă în lucru la Anticorupţie.
"S-a mai spus că l-aş fi ajutat pe Boldea să realizeze teza de doctorat, or el o avea gata făcută, avându-l pe profesorul Alexandru Boroi drept îndrumător. Penitenciarul Galaţi nu i-a permis să meargă să-şi susţină teza de licenţă, Boldea l-a dat în judecată şi a obţinut câştig de cauză la Judecătoria Galaţi. N-am influenţat pe nimeni să îl favorizeze pe Boldea Mihail în detenţie. L-am sfătuit doar să scrie şi să muncească, pentru că era într-o vizibilă stare de depresie, provocată şi de moartea tatălui său", a mai spus Mihaela Agheniţei.
Cât priveşte demisia de la DNA Galaţi, Agheniţei ne-a declarat că a demisionat după ce, în ziua în care i s-a făcut percheziţie domiciliară, aflându-se la sediul DIICOT, şeful ei direct i-a cerut să demisioneze, "în prezenţa procurorilor Ciafalon şi Cărare". "I-am spus că demisionez pentru că nu mai pot lucra în aceste condiţii, de presiune maximă, nu pentru că mi-ar fi cerut cineva să fac asta. Nu mi-am făcut decât datoria. În ce constă cercetarea abuzivă a lui Troacă Daniel şi Marin Nicolae, dacă aceştia au fost trimişi în judecată, iar primul a şi fost condamnat?! Rechizitoriul l-am întocmit împreună cu colega mea Diana Alexandru şi a fost semnat de procurorul şef al DNA Galaţi".

Exclusă din magistratură în România, invitată la conferinţe în străinătate

În timp ce colegii de la CSM au exclus-o din magistratură pe Mihaela Agheniţei , instituţii de profil din toată lumea o invită să conferenţieze, dată fiind activitatea pe care o desfăşoară pe tărâm academic şi experinţa în magistratură.
"În perioada 16-17 mai 2013, am participat la Conferinţa ERA a Academiei de Drept European, desfăşurată la St. Julien s, în Malta, având ca temă «Lupta împotriva corupţiei». În perioada 5-7 septembrie, am fost singura din ţară invitată la Haga, în cadrul Conferinţei EPPO, pentru înfiinţarea Biroului Procurorului European, menit să se ocupe de combaterea corupţiei în domeniul fondurilor europene. Invitaţia a fost făcută de Comisia Europeană şi Institutul ASSER din Haga. Pe 20 septembrie, voi participa la o conferinţă a Academiei Române. Ieri am primit invitaţie pentru a participa la o conferinţă la Shanghai, în China, în calitate de cercetător. Colegii de la Institutul «Andrei Rădulescu» şi studenţii mei au fost mereu alături de mine", ne-a mărturisit procurorul Mihaela Agheniţei.

Boldea, război cu Justiţia

Scandalul în care a fost implicat fostul politician gălăţean Mihail Boldea a pornit anul trecut, în martie, când procurorii DIICOT l-au anunţat că are calitatea de inculpat într-un caz în care este considerat iniţiatorul unui grup organizat, împreună cu care a dat un tun imobiliar de un milion de euro. A urmat fuga din ţară a lui Boldea, care apoi a fost adus şi arestat. Din momentul încarcerării, în încercarea de a-şi reduce pedeapsa, fostul parlamentar a început un adevărat război, care a făcut mai multe victime colaterale.
De profesie avocat, Boldea s-a adresat Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), unde a făcut o serie de denunţuri ale căror ţinte erau oamenii care-l trimiseseră în judecată, cei de la DIICOT şi nu numai. Singurul dosar care a ajuns în instanţă este cel legat de promisiunea făcută lui Boldea de Daniel Troacă, prin care primul ar fi urmat să fie pus în libertate, dacă plăteşte 400.000 de lei. Aici au căzut Troacă, arestat şi condamnat definitiv în acest proces, după ce a ales să recunoască tot ce i-au reproşat cei de la DNA, dar şi un om de afaceri, Nicolae Marin, după cum notează presa din oraşul Galaţi. Pentru că Marin nu a recunoscut nimic din acuzaţiile celor de la DNA, dosarul, în care martor denunţător este Boldea, s-a disjuns. În cazul care a rămas la Tribunal, apar înregistrări din care reiese faptul că Troacă vorbea la telefon, fix şi mobil, cu Boldea, aflat în arest. Din convorbirile lor se înţelege că Troacă discuta cu un anume Olaru şi îi povestea lui Boldea că omul ar fi discutat cu cei de la DIICOT, care-i promiteau libertatea dacă renunţa la plângerile pe care le făcuse la DNA împotriva lor. Troacă îi spunea lui Boldea că, pentru a-l lăsa liber, anchetatorii vor renunţa la câteva dintre acuzaţii. În dosar mai apare faptul că un procuror DIICOT i-ar fi spus lui Troacă, în prezenţa unui avocat, să renunţe la a-l mai ajuta pe Boldea, şi să-şi vadă de familia lui, dacă vrea să-i fie bine. "Altfel, am eu grijă să nu-ţi mai fie", ar fi spus acesta.

obiectivbr.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mihaela Agheniţei a fost suspendată din Parchetul brăilean

Procurorul Mihaela Agheniţei a fost suspendată din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a constatat că a atacat decizia de excludere din magistratură. De altfel, CSM aşa îşi motivează decizia de suspendare a Mihaelei Agheniţei. Potrivit Statului magistraţilor, dacă cel eliberat din funcţie face recurs, automat este suspendat până la soluţionarea irevocabilă de către instanţa competentă.
Agheniţei a intrat într-un scandal public după ce procurorii DIICOT au trimis la CSM acte din care reieşea că procurorul DNA ar fi avut o relaţie cu Mihail Boldea, cercetat şi deferit justiţiei de cei de la Crimă Organizată. Procurorii DIICOT au susţinut că, în virtutea sentimentelor pe care le-ar fi avut pentru inculpat, aceasta ar fi întocmit dosare penale menite să-i uşureze condamnarea în procesul pe care-l are la Iaşi. Potrivit legilor actuale, dacă un inculpat face denunţuri care se materializează în dosare, atunci instanţa poate să-i reducă pedeapsa în procesul pe care îl are. Când a izbucnit scandalul, Agheniţei plecase din DNA spre Parchetul Tribunalului Brăila, de unde acum a fost suspendată.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Procuroarea care îi dădea lui Boldea informaţii din dosare DNA, exclusă definitiv din magistratură

(MEDIAFAX) - Mihaela Agheniţei, procurorul îi dădea fostului deputat Mihail Boldea informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, a fost exclusă definitiv din magistratură, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Sentinţa a fost dată de Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce fostul procuror a contestat o decizie a Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, privind excluderea sa din magistratură.

În 3 septembrie 2013, Secţia pentru procurori a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva Mihaelei Agheniţei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, şi a aplicat sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură. Măsura a fost contestată de Mihaela Agheniţei la instanţa supremă, care a dat, în final, câştig de cauză Inspecţiei Judiciare. Sancţiunea a fost aplicată procuroarei Agheniţei pe fondul abaterilor disciplinare săvârşite, printre care se numără şi "manifestările care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei", şi "nerespectarea îndatoririi de a se abţine atunci când judecătorul sau procurorul ştie că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abţinerea sa". Totodată, CSM îi reproşa magistratului "folosirea funcţiei deţinute pentru a obţine un tratament favorabil din partea autorităţilor sau intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii" şi "exercitarea funcţiei cu rea-credinţă".

Potrivit unor surse judiciare, Mihail Boldea ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, în timpul unei anchete în care era martor denunţător, iar magistratul "s-a îndrăgostit sincer" de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galaţi în medie de zece ori pe lună, timp de şapte luni.

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie 2013 de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că în cadrul cercetărilor din dosarul DIICOT au rezultat şi "aspecte de natură sentimentală" între fostul deputat Mihail Boldea şi procuroarea Mihaela Agheniţei. "În cadrul cercetărilor efectuate în dosarul DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au rezultat şi aspecte de natură sentimentală dintre magistratul procuror Agheniţei şi martorul denunţător Boldea Mihail, atât din perioada anterioară cât şi apoi după data de 27 martie 2012, data încarcerării în arestul IPJ Galaţi urmare a luării măsurii arestării preventive în dosarul 88/DP/2009 al DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi", potrivit actelor din dosarul în care este cercetată penal procurorarea Agheniţei, au spus sursele citate.

Conform acestor documente, s-a stabilit că, în timpul audierilor care au avut loc la sediul DNA Galaţi, între procurorul Mihaela Agheniţei şi Mihail Boldea "s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei previzibilă a-i fi aplicată acestuia în cauza dedusă judecăţii prin rechizitoriul 88/DP/2009 (dosarul de crimă organizată în care Boldea a fost deferit justiţiei de procurorii DIICOT şi care este judecat la Curtea de Apel Iaşi - n.r)".

Sursele judiciare au precizat că în aceste documente se arată că procuroarea Agheniţei era "sincer îndrăgostită" de fostul deputat, care ar fi reuşit "performanţa" de a o seduce. "Numitul Boldea Mihail a sedus-o pe învinuita Agheniţei Mihaela, între cei doi existând o puternică relaţie de natură sentimentală, mai exact magistratul procuror fiind îndrăgostit sincer de acesta", au menţionat anchetatorii în actele din dosarul în care procuroarea este cercetată penal.

Potrivit surselor citate, în urma informaţiilor provenite de la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv (CRAP) Galaţi a rezultat că Boldea a petrecut aproximativ cinci-şase ore pe zi în cabinetul procuroarei Mihaela Agheniţei, în medie acesta fiind chemat la sediul DNA Galaţi de către magistrat de aproximativ zece ori pe lună. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procuroarea Mihaela Agheniţei primea "în mod partinic şi neverificat" informaţii de la Mihail Boldea, "care încerca să-şi asigure un regim juridic favorabil în dosarul de crimă organizată".

Potrivit informaţiilor din dosarul în care Mihaela Agheniţei este cercetată pentru favorizarea infractorului, citate de sursele judiciare, procuroarea, "urmare a relaţiei sentimentale", i-a dat lui Boldea informaţii din dosarele pe care le instrumenta la DNA Galaţi, "primind de la acesta instrucţiuni şi sfaturi cu privire la modul de acţiune şi conduita pe care trebuia să le adopte în cursul cercetărilor".

De asemenea, Boldea îi indica frecvent procuroarei Agheniţei numele unor persoane pe care trebuie să le cerceteze ca urmare a denunţurilor formulate de acesta, în scopul obţinerii unor adrese din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi către instanţele de judecată din care să rezulte că fostul deputat ar beneficia de dispoziţiile legale referitoare la reducerea limitelor de pedeapsă atât în dosarul în care este judecat pentru înşelăciune, la Curtea de Apel Iaşi, cât şi în cauzele instrumentate de procurorii DNA Galaţi, au precizat sursele citate.

Din comunicaţiile telefonice interceptate şi înregistrate în cauză a rezultat că Agheniţei, la cererea lui Boldea, a făcut cercetări faţă de anumite persoane indicate de acesta, care îi preciza şi "priorităţile sale în ceea ce priveşte persoanele care ar trebui cercetate", potrivit aceloraşi surse.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Procuroarea DNA din cazul Boldea a scăpat de acuzaţiile penale

În anul 2013 izbucnea un imens scandal în justiţia gălăţeană, după punerea sub acuzare de către DIICOT a Mihaelei Agheniţei, procuror DNA, acesta fiind acuzată că l-ar fi favorizat pe fostul deputat Mihail Boldea, în sensul de a-i crea acestuia o situaţie mai favorabilă în dosarele în care era cercetat. După doi ani de anchete, procurorul Mihaela Agheniţei a fost exclus din magistratură, dar DNA a stabilit că nu sunt probe din care să rezulte că acesta s-ar face vinovat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. 

„Chiar dacă au existat demersuri pentru a-l ajuta pe Mihail Boldea, acţiunile suspectei Mihaela Agheniţei nu se circumscriu cadrului necesar pentru a atrage răspunderea sa penală, pentru că, deşi suspecta şi-a exercitat atribuţiile de serviciu cu încălcarea prevederilor care guvernează statutul profesiei de magistrat, aceste încălcări se situează la nivelul răspunderii disciplinare. Mihail Boldea nu a beneficiat de un folos necuvenit, întrucât, stabilită fiind realitatea faptei denunţate, posibilitatea obţinerii unei pedepse mai mici prin aplicarea unei cauze de reducere a pedepsei era o consecinţă permisă şi prevăzută de lege”, a precizat Iuliana Crişan, procuror DNA-structura centrală, în ordonanţa de clasare a dosarului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Procuroarea Mihaela Agheniţei a scăpat de răspunderea penală, după ce a fost dată afară din magistratură

Mihaela Agheniţei, fost procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, delegată în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi, nu va răspunde penal în faţa legii pentru acuzaţiile de trafic de influenţă care i s-au adus în 2013. Agheniţei a scăpat de urmărirea penală, dar va rămâne cu sancţiunea disciplinară dispusă de Consiliul Superior al Magistraturii, şi anume cu excluderea sa  din magistratură.

Sancţiunea disciplinară a fost aplicată după ce numele procuroarei a apărut într-un dosar instrumentat de DIICOT Galaţi, ea fiind acuzată de favorizarea infractorului. Procurorii DIICOT îi reproşau fostei lor colege că pe vremea când lucra în DNA Galaţi l-ar fi ajutat pe Mihail Boldea într-un dosar în care acesta era denunţător, lucru reţinut şi de procurorii DNA, care au preluat ulterior cazul. “Nu se poate reţine în sarcina acesteia faptul că a acţionat în sprijinul susţinerii unei învinuiri nedrepte, folosind în acest scop în mod abuziv funcţia deţinută, probele administrate dovedesc faptul că aceasta a urmărit să îl ajute pe suspectul B.M., astfel încât situaţia acestuia să fie cât mai favorabilă. Acţiunile sale au depăşit limitele normale pentru interacţiunea dintre un magistrat şi un justiţiabil, Agheniţei Mihaela depunând eforturi vădite în scopul susţinerii intereselor lui B. M.”, se arată într-un document remis redacţiei de Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul DNA Bucureşti.

Deşi recunosc că magistratul a încălcat codul deontologic, foştii săi colegi din DNA susţin că faptele  săvârşite de Agheniţei nu constituie o infracţiune. “Deşi şi-a exercitat atribuţiile de serviciu cu încălcarea prevederilor care guvernează statutul profesiei de magistrat, aşa cum atestă de altfel şi Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori şi Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care s-a respins ca nefondat recursul declarat de Agheniţei Mihaela, aceste încălcări se situează la nivelul răspunderii disciplinare”, se mai arată în răspunsul DNA.

Fostul magistrat a fost ajutat de faptul că două dintre persoanele anchetate de DNA, în urma denunţurilor formulate de fostul deputat Mihail Boldea, au fost condamnate de instanţele de judecată. “Acuzaţia adusă lui T. D. şi M. N. nu a fost una nereală, iar probele administrate nu au fost ticluite, însă modul în care suspecta a acţionat a adus atingere prestigiului funcţiei deţinute”, au mai arătat foştii colegi ai Mihaelei Agheniţei.

Astfel, fosta procuroare va rămâne doar cu sancţiunea disciplinară, fără a mai răspunde şi în baza legii penale pentru faptele sale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.