Jump to content

Junioara Elena Andrieş, trei medalii la Europenele de seniori


dcp100168

Recommended Posts

Junioara Elena Andrieş, trei medalii la Europenele de seniori

Performanţă senzaţională a gălăţencei Elena Andrieş la Campionatele Europene de haltere pentru seniori. Sportiva din Galaţi a reuşit la concursul desfăşurat în această seară, la stilul smuls, să ridice 81 de kilograme, al doilea rezultat al competiţiei şi să intre astfel în posesia medaliei de argint. La stilul aruncat, Elena Andrieş a ridicat 98 de kilograme şi a câştigat medalia de bronz. În urma rezultatelor obţinute la cele două stiluri, gălăţeanca a ajuns la 179 de kilograme, performanţă care i-a adus medalia de bronz şi la total. De precizat că Elena Andrieş a avut acelaşi rezultat la total cu ocupanta locului secund, pierzând medalia de argint din cauza unei diferenţe de greutate corporală de numai 30 de grame.

Tânara sportivă, legitimată la CSS Galaţi, are doar 18 ani şi jumătate, în condiţiile în care la haltere senioratul începe la vârsta de 23 de ani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

O junioara face senzatie pentru Romania la Europenele de haltere seniori

Romanca Elena Andries a cucerit trei medalii pentru Romania, in prima zi, la Campionatele Europene de haltere de la Tirana. In cadrul categoriei 48 kg. tanara halterofila a obtinut un argint la stilul smuls si doua medalii de bronz, la aruncat si total.
Elena Andries, in varsta de 18 ani, originara din Galati, a reusit sa smulga 81 kg, ocupand pozitia a doua a podiumului de premiere, dupa italianca Caterina Pagliaro cu 82 kg, in timp ce pe treapta a treia s-a clasat Silvia Anghelova, din Azerbaidjan, cu 80 kg. La urmatorul stil, aruncat, s-a clasat a 3-a, cu 98 kg, fiind depasita atat de Pagliaro, cat si de Anghelova. Cu un total de 179 kg, romanca a incheiat pe pozitia a treia a clasamentului la total. Titlul european a fost cucerit de italianca Pagliaro, iar Anghelova a intrat in posesia argintului cu acelasi total ca al sportivei din tara noastra, dar cu o greutate corporala mai mica, care i-a permis sa urce o trepta mai sus.

ziare.com
 Nicu Vlad, şeful FR de Haltere, spune că Andrieş e o fată talentată cu potenţial mare pentru a confirma la JO 2016. „Elena e o fată talentată cu un potenţial mare de creştere până la Jocurile Olimpice din 2016. Am cooptat-o imediat după competiţia din vară, de la Londra. Este născută în comuna Tudor Vladimirescu din Brăila, a fost descoperită de antrenorul Costel Dimofte din Galaţi, care a dus-o la clubul Dunărea, unde s-a pregătit în ultimii 7 ani. Are un frate care practică şi el halterele”, a declarat Vlad pentru ProSport.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.