Jump to content

Turul Ciclist al României 2013 trece şi prin Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Turul Ciclist al României 2013 trece şi prin Galaţi

Ediţia 2013 a Turului Ciclist al României va avea finişul la Bucureşti, după o pauză de un an, sportivii participanţi urmând să aibă o sosire festivă în Piaţa Constituţiei, după ce vor pedala pe traseul din jurul Palatului Paralementului. Competiţia a fost decalată cu o lună, din motive obiective, urmând să se desfăşoare în intervalul 30 iunie - 6 iulie.

Concursul va debuta cu un prolog, contratimp pe echipe, disputat în municipiul Marghita, gazda etapei de final din ediţia anterioară. După o pauză de 11 ani, Cluj-Napoca va fi punctul terminus al primei etape, urmând apoi cea mai dificială etapă, programată a se desfăşura între Dej şi Vatra Dornei. Moldova fi gazda următoareleor trei etape, respectiv, Botoşani, Bacău şi Galaţi. Ultima etapă va lega localităţile Buzău şi Bucureşti.

Link to comment
Share on other sites

Programul Turului

Duminică, 30 iunie: Prolog, contratimp echipe Municipiul Marghita (16 km)
Luni 1 iulie: Etapa I: Marghita - Zalău - Cluj-Napoca (156 km)
Marţi, 2 iulie: Etapa a II-a: Dej - Bistriţa - Vatra Dornei (143 km)
Miercuri, 3 iulie: Etapa a-III-a: Vatra Dornei - Suceava - Botoşani (152 km)
Joi, 4 iulie: Etapa a IV-a: Botoşani - Roman- Bacău (156 km)
Vineri, 5 iulie: Etapa a V-a: Bacău - Tecuci - Galaţi (185 km)
Sâmbătă, 6 iulie: Etapa a-VII-a: Buzău - Urziceni - Bucureşti (152 km)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Turul Ciclist al României trece prin Galaţi. Primăria asigură şederea caravanei în oraş

Primăria oraşului s-a asociat cu Federaţia Română de Ciclism în vederea realizării celei de-a 50-a ediţii a Turului Ciclist al României. Evenimentul este organizat în perioada 30 iunie - 6 iulie 2013 şi va cuprinde şase etape. În etapa a V-a, ce urmează a se desfăşura în data de 4 iulie 2013, este inclus pe traseu şi municipiul Galaţi, motiv pentru care federaţia a solicitat şi a primit bani de la bugetul local. Este vorba de suma de 35.000 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de cazare şi masă pentru 250 de participanţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Editia din 2013 a "Micii Bucle" trece prin Galati

In perioada 30 iunie - 6 iulie, se va desfasura editia cu numarul 50 din "Mica Bucla", Turul Ciclist al Romaniei. Editia din acest an a turului cuprinde 6 etape, iar una dintre ele, cea de-a 5-a (penultima), se va opri la Galati.

Etapa care se va opri la Galati porneste de la Vaslui, vineri, 5 iulie, in jurul orei 11.00, iar sosirea este programata in Galati, vineri, 5 iulie, in jurul orei 15.30.

Runda in care caravana va poposi la Galati masoara 188 de kilometri, este etapa de plat si cuprinde 3 sprinturi intermediare la Barlad, Tutova si Tecuci.

Prima localitate galateana prin care caravana va trece este comuna Priponesti. Apoi pana la Galati traseul continua prin localitatile: Berheci-Munteni-Tecuci-Draganesti-Barcea-Umbraresti-Ivesti-Liesti-Hanu Conachi-Tudor Vladimirescu-Vames-Piscu-Independenta-Branistea-Sendreni-Movileni-Galati.

sportgalati.com

Link to comment
Share on other sites

Traseul Turului Ciclist al României în Galaţi

Vineri, 5 iulie, Galaţiul va fi gazda Turului Ciclist al României. Caravana cicliştilor va intra în oraş în jurul orei 15.00 şi va parcurge traseul Drumul de Centură – Prelungirea Brăilei – Cloşca – Bulevardul Marii Uniri. Sosirea va fi la Elice, unde va avea loc o festivitate de premiere a performerilor etapei.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă rutieră a evenimentului sportiv, Primăria Municipiului Galaţi informează că pe data de 5 iulie, vor fi restricţii de circulaţie a autovehiculelor, între orele 14.30 – 16.00 pe Drumul de Centură, strada Prelungirea Brăilei, bulevardul Cloşca şi bulevardul Marii Uniri, până la Elice, segmentele de stradă fiind redate circulaţiei succesiv, odată cu trecerea cicliştilor.

Conducătorii auto au ca rute alternative – DJ221A, drumul de centură între DN 2B şi bulevardul Galaţi – strada Oţelarilor – Drumul Uzina de Apă – strada Saturn – strada Brăilei.

presagalati.ro

 

Caravana va intra în judeţul Galaţi pe DN 24, în jurul orei 12,00, dinspre municipiul Bârlad şi se va deplasa către municipiul Tecuci, unde va avea următorul traseu - intersecţia D.N. 24 cu strada Tecuciul Nou, apoi pe această arteră şi strada 1 Decembrie 1918, până la ieşirea spre DN 25.

Link to comment
Share on other sites

La cel hal de strazi avem, mare lucru ca s-a reusit alegerea unui traseu cat de cat...

Apropo, vor scoate "tzatzelele" de pe str. Closca? Parca pe acolo erau,nu? Sau dambul de la Pastila?

Link to comment
Share on other sites

Turul României ajunge mâine la Galaţi

Rutierul ucrainean al echipei Kolss Cycling Team, Vitali Buts, a câştigat, joi, etapa a patra a Turului Ciclist al României, desfăşurată pe distanţa de 189 de kilometri, pe traseul Botoşani - Târgu-Frumos - Hîrlău - Iaşi - Vaslui.

Buts, care şi-a pătrat tricoul galben de lider în clasamentul general, a fost urmat în această etapă de Antonio Viola (Vini Fantini) şi Eduard Grosu (echipa naţională a României).

Etapa a cincea a Turului României se va disputa vineri, pe traseul Vaslui - Bârlad - Tecuci - Galaţi, pe o distanţă de 188 kilometri. Plutonul pleacă la ora 11.00 din Vaslui, iar sosirea va avea loc în jurul orei 15.30, în centrul oraşului Galaţi. Etapa include trei sprinturi la Bârlad, Tutova şi Tecuci.

Link to comment
Share on other sites

Grecul George Bourgas, învingător la Galaţi

Cu un traseu în coborâre uşoară, dar continuă, etapa a 5-a, de vineri, a Turului ciclist al României: Vaslui-Bârlad-Tecuci-Galaţi a fost câştigată de grecul George Bourgas (Tableware), după 184 km străbătuţi în numai 3h50'21", urmat la 2 secunde de italianul Antonio Viola (Vini Fantini) şi, din nou pe podium, ca şi joi, de românul Eduard Grosu (România), ce se dovedeşte, la 21 de ani, un sprinter de calitate, curajos, şi un rutier de reală perspectivă.

Lider al clasamentului general se menţine, dar cu multe emoţii, după ce a căzut în ultimii 2 km, primind însă acelaşi timp cu primul pluton, ucraineanul Vitali Buţ (Kolls), virtual învingător al Micii Bucle cu numărul 50, de vreme ce ultima etapă, de sâmbătă, va fi doar un circuit cu sprinturi la Bucureşti. Pe locul 2, la 14 secunde, se află un alt ucrainean, Mihailo Kononenko, tot de la formaţia Kolss CT, în timp ce pe locul 3 a urcat, la 15 secunde de lider, sârbul Ivan Stevic, de la echipa continentală românească Tuşnad Cycling Team.
Cu 97 de rutieri la start (între timp, în timpul cursei au mai rămas 96, Lucian Oprea, de la Petrolul Ploieşti, abandonând la kilometrul 120), dar şi cu Andrei Nechita în caravană, externat, în condiţii acceptabile (bandaj pe contuziile şi echimozele suferite în accidentul de joi), etapa a 5-a a început într-un ritm alert, cu o evadare de 4 ciclişti la kilometrul 20, dintre care s-a remarcat turcul Feritcan Samli (Brisaspor), învingător în toate cele 3 sprinturi cu premii, de la Bârlad, Tutova şi Tecuci. Detaşaţi, la un moment dat, la aproape 3 minute de pluton, cei 4 au fost ajunşi cu circa 40 kilometri înainte de sosire. Au urmat obişnuitele hărţuieli, iar sosirea masivă de pe faleza Dunării din Galaţi a fost influenţată într-o oarecare măsură de repriza de ploaie torenţială.
Sâmbătă, Turul ciclist al României 2013, ediţia cu numărul 50, se încheie, cu o etapă în circuit în jurul Palatului Parlamentului din Bucureşti, 80 km în total (25 de ture de 3,2 km, cu sprinturi la fiecare 6 ture), urmată de festivitatea de premiere, pentru desemnarea câştigătorii clasamentelor cu tricouri distinctive.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.