Jump to content

Tichete sociale pentru masa de Paşti


dcp100168

Recommended Posts

Tichete sociale pentru masa de Paşti

Începând de astăzi şi până pe 19 aprilie, Primăria municipiului Galaţi primeşte, din partea persoanelor nevoiaşe, cereri în baza cărora le va acorda tichete în valoarea de 100 de lei, cu ocazia sărbătorilor de Paşti. Pentru a nu se crea cozi atât la depunerea cererilor, cât şi la ridicarea tichetelor valorice, Primăria a decis ca solicitările să fie depuse în diverse puncte din oraş, în funcţie de domiciliile beneficiarilor. Totodată, beneficiarii vor primi, până la 1 mai, prin poştă, tichetele de 100 de lei.

Categoriile de beneficiari care pot aplica pentru obţinerea acestor tichete sunt: pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare; familii cu mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ; familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor şi a actelor medicale prezentate,reprezintă cazuri sociale şi persoanele cu handicap de gradul I, II, III.

Toţi beneficiarii trebuie să aibă venitul net lunar pe membru de familie sub salariul minim pe economie, să nu aibă susţinători legali, să nu deţină autoturism sau mai mult de o locuinţă şi niciun alt teren în Municipiul Galaţi sau în alte localităţi.

Verificarea îndeplinirii condiţiilor legale de către beneficiari se va face prin anchetă socială, de către Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi.

Ce trebuie să conţină dosarul şi unde se depune?

„Cererile şi declaraţiile pe proprie răspundere pentru acordarea ajutorului de urgenţă sub formă de tichet social vor conţine date privind componenţa familiei şi veniturile realizate în luna anterioară depunerii cererii şi vor fi însoţite de acte doveditoare, în copie (actul de identitate al solicitantului/membrilor familiei, certificate de naştere ale copiilor, certificatul de căsătorie/de deces al soţului – soţiei, adeverinţe de elev/student, alte acte doveditoare privind componenţa familiei. De asemenea, în dosar vor mai fi cuprinse acte doveditoare ale veniturilor familiei, în copie – cupon pensie, cupon indemnizaţie handicap, adeverinţă de salariu, cupon VMG, alocaţie sau/şi o declaraţie pe proprie răspundere pentru persoanele care nu realizează venituri; acte medicale din care să rezulte starea de sănătate precară/certificatul de încadrare în categoria persoanelor cu handicap, în copie, şi acte privind spaţiul de locuit, în copie.)”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria municipiului Galaţi.

Formularele pentru cereri se pot obţine şi depune ulterior, completate, în patru puncte de primire: 1. – Serviciul Public de Asistenţă Socială, strada Fraternităţii nr. 1, pentru cartierele Centru, Port, zona Gării CFR, Piaţa Centrală, Valea Oraşului; 2. – la Parohia Pogorârea Sf Duh, din strada Saturn, pentru cartierele Mazepa I şi II, Tiglina I, II şi III; 3. – la Asociaţia Filantropică Sf. Antonie cel Mare, bulevardul Dunărea nr. 70, pentru cartierele Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, cartierul Barboşi, Centură, cartierul Dimitrie Cantemir şi 4. – la Fundaţia “Împreună”, în strada Aviatorilor nr. 1, bloc U10, apartament 1, pentru cartierele Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Micro 13B, 14, 38, Fileşti, Micro 40, 39A, 39B şi 39C.

presagalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Peste 1.500 de gălăţeni şi-au depus la Primărie dosare pentru ajutorul de Paşti

1.548 persoane şi-au depus, până vineri, 19 aprilie, dosarele pentru primirea ajutorului de urgenţă sub formă de tichete de 100 de lei pentru achiziţionarea de produse alimentare pentru masa de Paşti. Şi tot până vineri au fost efectuate anchete sociale privind îndeplinirea condiţiilor pentru 1.026 de solicitanţi. „Verificarea îndeplinirii condiţiilor legale de către beneficiari se face prin anchetă socială, de către Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi”, se arată într-un comunicat al Biroului de Presă din cadrul Primăriei.
Primăria Municipiului Galaţi mai informează că, în perioada 22-26 aprilie, vor fi finalizate anchetele sociale în cazurile celor care au depus cereri pentru primirea ajutorului. Categoriile de beneficiari care au aplicat pentru obţinerea acestor tichete sunt: pensionarii singuri sau familii de pensionari fără aparţinători legali sau ai căror susţinători legali nu au posibilităţi financiare, familiile cu mulţi copii în întreţinere, pentru care vor face dovada frecventării unei forme de învăţământ, familii confruntate cu probleme grave de sănătate a membrilor acestora, care în urma anchetei sociale, a detalierii bugetului familiei, a cheltuielilor şi a actelor medicale prezentate reprezintă cazuri sociale şi persoanele cu handicap de gradul I, II, III. Reamintim că beneficiarii ajutorului de urgenţă sub forma tichetelor pentru masa de Paşti trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să locuiască singuri, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere (obligaţie legală de întreţinere, contract de întreţinere sau de habitaţie viageră, etc), venitul net lunar pe membru de familie să fie sub salariul minim pe economie/ ţară/ lună/ membru de familie şi să nu deţină în proprietate, în afara domiciliului, o altă locuinţă, autoturism şi nici un alt teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi, iar spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute în Legea nr. 114/ 1996.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

250 de magazine vor primi tichetele sociale acordate de Primăria Galaţi

Începând de vineri, 26 aprilie, Primăria Galaţi le va expedia prin poştă celor mai nevoiaşi gălăţeni plicurile care conţin tichetele sociale, în valoare de 100 de lei, pentru achiziţionarea produselor alimentare pentru masa de Paşti. Beneficiarii vor avea la dispoziţie, pentru cumpărături, peste 250 de unităţi comerciale, printre care şi hipermarketurile Billa, Carrefour, Penny, XXL Megadiscount şi Real.
Lista magazinelor de unde beneficiarii vor putea achiziţiona bunuri alimentare
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.