dcp100168 Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Pe DN 26 se vopsesc gropile! * În loc să reabiliteze arterele pe care le are în grijă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale spoieşte craterele din ele * Scuza este că astfel şoferii le pot ocoli noaptea DN 26 Galaţi-Oancea. Teoretic este primul drum aparţinând Uniunii Europene văzut de cetăţenii republicilor ex-sovietice ce vor să pătrundă în spaţiul comunitar. Mai mult, este chiar un drum strategic. Orice om de bun simţ ştie aceste lucruri, mai puţin oficialii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR). Aceştia nu au mai alocat bani pentru reabilitarea respectivului drum din vremuri imemoriale.Cu toate acestea, locuitorii localităţilor prin care trece măreţul drum naţional au avut parte de o mare surpriză în acest weekend. Un utilaj ce se ocupă de marcajele de pe mijlocul drumurilor a ajuns prin comune, a trasat dungile regulamentare, după care a trecut mai departe. Oamenii angajaţi de CNADR pentru această misiune nu au ratat absolut nimic. Inclusiv gropile din asfalt, pline cu apă, au fost vopsite în alb.“Duminică au trecut cei cu maşina de vopsit pe aici, nene. Dar să ştiţi că au trecut destul de repede, că se grăbeau spre Oancea. Am văzut eu că vopseau prin gropi, dar or şti ei mai bine decât mine”, ne-a spus un puşti din Măstăcani.Oamenii ce se ocupă de semnalizarea drumului s-au mişcat relativ repede. Mergând după marcajele proaspete am ajuns lângă utilajele respective în apropiere de Vlădeşti. Erau parcate pe marginea drumului, deoarece dimineaţă plouase şi nu puteau aşterne vopseaua pe şoseaua udă. Am încercat să intrăm în vorbă cu muncitorii, însă aceştia ne-au comunicat că nu pot da nicio informaţie în ceea ce priveşte activitatea lor. După mai multe insistenţe, aceştia şi-au sunat un şef, care la rândul său ne-a informat că ne va contacta în legătură cu detalii despre lucrarea cu pricina, de-abia după ce se va consulta cu superiorii săi ierarhici. Până la închiderea ediţiei nu ne-a mai contactat absolut nimeni.Pe de altă parte, surse din cadrul CNADR ne-au spus că respectivele marcaje erau foarte necesare, având în vedere că o asemenea lucrare nu s-a mai executat pe DN 26 din anul 2010. De asemenea, conform aceloraşi surse, respectivele marcaje reprezintă singurele lucrări de reabilitare ale drumului de intrare în Uniunea Europeană pe anul 2013, având în vedere că de la centru nu s-a alocat niciun leu pentru asfaltare. “Ce fac oamenii ăştia este o prostie. Mai bine puneau nişte asfalt, că ne dristrugem maşinile, decât să toarne vopsea prin gropi. Acum, că au pus marcajele, putem să ocolim gropile noaptea, însă era mai bine ca aceste gropi să nu existe deloc”, ne-a spus Cristian Tătaru, şofer de autoutilitară, care străbate zilnic această rută.“Am maşini ce ajung zilnic până la Suceveni. Reparaţia lor mă costă anual aproximativ 100.000 de lei. Mai mult, plătesc rovinietă în valoare de 25.000 de lei. Mi se pare o bătaie de joc la adresa şoferilor, dar şi a patronilor firmelor de transport să vopseşti nişte gropi în loc să asfaltezi. Pe de altă parte, nici nu mai ştiu cui ar trebui să ne plângem”, ne-a spus şi Gheorghe Dumitru, patronul unei importante firme de transport din Galaţi.Absurditatea drumarilor merge ceva mai departe de vopseaua aplicată în gropi. Conform programelor de investiţii, anul acesta, pe drumurile naţionale din Galaţi vom avea camere de luat vederi la Gârboavele şi Şendreni, pentru a putea fi prinşi mai uşor şoferii ce-şi permit să nu plătească rovinieta pentru accesul pe drumurile ciuruite de bombe. viata-libera.ro
LaurX82 Posted April 16, 2013 Posted April 16, 2013 Da si cei care plombraza pe DN26 o fac asa cum apuca, azi e la km 5 maine la km 20 si tot asa, sare alte gropi face altele... Poate au inpartit gropile intre firma cine mai stie, fiecare firma are o parte din gropi Si incercuisc o zona care sta la ea 3 zile...
dcp100168 Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 Cum s-au vopsit ”din exces de zel” gropile de pe un drum naţional. Autorităţile promit sancţiuni după ce ”lucrarea” a apărut în presăDN26 Galaţi-Murgeni arată ca după război. Şoferii trebuie să facă slalom de câteva luni printre gropile apărute inclusiv pe mijlocul drumului, după topirea zăpezilor. Recent, locuitorii zonei au constatat că gropile au fost vopsite, firma de marcaj aplicând cu mare grijă vopseaua albă.Contactat de gândul, directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Ovidiu Laicu, dă vina pe firma care execută marcajele rutiere pe care o acuză de "exces de zel". În plus, el a precizat că cinci dintre şefii de la secţia de drumuri SDN Galaţi vor fi sancţionaţi. "Eu vin de la o şedinţă de la Bucureşti. Am aflat şi eu informaţia şi am fost în zonă. Se confirmă. Este o zonă cu 3-4 gropi. Din exces de zel, Metalbac, firma cu care avem contract a executat marcaje pe drumul care nu era predat. Am notificat Metalbac, pentru că nu a respectat caietul de sarcini care spune că nu se fac marcaje pe un drum care nu este predat", ne-a declarat Ovidiu Laicu.Laicu a spus că cinci reprezentanţi ai SDN Galaţi "vor suporta consecinţele". "Cinci persoane vor fi sancţionate pentru că trebuiau să îl oprească pe individul acela de la Metalbac care a făcut exces de zel. Şeful siguranţei circulaţiei probabil că va fi schimbat, şefa secţiei va fi penalizată cu 10%, la fel şi directorul de la întreţinere", a adăugat şeful DRDP Iaşi.gandul.info
gelu Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 (edited) A trebuit sa umblu prin judet in zilele de Pasti.Si in prea multele ore state pe drumurile galatene am dezvoltat o obsesie. Inchideam ochii si-mi inchipuiam ca mai marii judetului (in frunte cu mascariciul Bacalbasa) au pietre imense la rinichi, pietre colturoase care se misca si blocheaza tractul urinar iar ei urla de durere in timp ce sunt plimbati in mare viteza intr-o ambulanta fara suspensii. Este incredibil in ce hal arata drumurile din judet fie DJ uri fie DN uri. Un plus pentru cele din jurul Targului Bujor care au fost frezate, paraca de un copil autist, si lasate asa pana Dumnezeu stie cand. Distrus in ultimul hal este si drumul de la Baleni catre Barlad. Banuiesc ca si celelalte sunt la fel!Si cand ma gandesc cat il mai injuram pe Chebac cand ii vedeam numele pe panourile de pe marginea drumurilor reabilitate. Acum imi dau seama ca alea erau timpurile bune pentru Galati! Acum s-ar parea ca se arata apocalipsa pentru judet. Edited May 8, 2013 by gelu
LaurX82 Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 (edited) Pe DN 26 apar gropi noi in fiecare zi, nimeni nu se mai ocupa de ele. A mai plombat o firma oarecare cateva gropi asa pe sarite, nu dupa marime sau altceva, cred ca tragea la sort care groapa sa o astupe... Uni dintre noi mergem si pe contrasens si in tot felul... Si mai au tupeu sa puna camere la km 7 pentru rovineta parca.... Cine e devina ? Oameni ca tac si iara tac si plateste rovineta degeaba... Bine ca la moto nu a bagat rovineta ca o bagam pe gat lor Mai bine luam ceva enduro si mergeam pe camp, nu mai plateam nimic si cred ca e mult mai bun acel drum... Intr-un fel nu putem compara DN-urile cu DJ-urile, nu au acelasi "propietar". Avem 3 DN-uri in judet si alea praf, DN25 mai e cum e pe unele locuri. O sa fac un film cu o parte din DN26 mai mult poze la gropi, dar nu o sa aiba efect, doar sa stie oameni, ca ce a dat in presa e 1% din ce este Edited May 8, 2013 by LaurX82
dcp100168 Posted May 9, 2013 Author Posted May 9, 2013 Drumurile din judeţul Galaţi, moartea maşinilorDrumul Naţional 26, care coboară dinspre judeţul Vaslui, prin Galaţi, este aproape impracticabil, mai ales în partea de nord a judeţului nostru. De la Rogojeni până spre Slobozia Oancea, spre exemplu, se circulă cu viteză redusă, mai ales în cazul şoferilor care nu vor nici să sară de pe şosea şi nici să-şi rupă maşina în două în vreo groapă şi să rămână în mijlocul drumului. De fapt, cât de buni şoferi ar fi, nici nu prea mai au gălăţenii aflaţi la volan pe unde să ocolească gropile, din cauză că acestea s-au căscat pe ambele sensuri de mers. Cotidianul nostru a mai sesizat această problemă, dar cei de la Drumuri Naţionale n-au făcut decât să cârpească pe ici, pe colo, de la Galaţi spre Ijdileni. Şi, de bine ce şi-au făcut treaba, plombele de pe porţiunea de drum de pe la Tuluceşti au şi început să sară. Aşa că, în curând, ne vom întoarce de unde am plecat. Cine are treaba prin estul judeţului va merge, de la sud la nord sau invers, pe un drum naţional care îi va face maşina să geamă din toate încheieturile. Evident, toate acestea se întâmplă într-un judeţ cu oarece pretenţii de pol economic dintr-un stat european. Fără glumă, dar cam în condiţii similare cu cele de pe DN 26 de la Rogojeni se merge şi spre stânile din câmp, pe drum de căruţe. Slavă Domnului că suntem conştiincioşi şi ne cumpărăm roviniete ori de câte ori circulăm pe drumurile judeţe!Drumurile, moartea maşinilorŞoferii gălăţeni care ies în judeţ se plâng că prea puţine sunt drumurile pe care nu-şi rup maşinile în două. Ar fi multă treabă de făcut, mai ales că ei îşi plătesc dările către stat, dar statul nu-i despăgubeşte pentru piesele şi consumabilele auto care trebuie schimbate din cauza drumurilor extrem de proaste. Cei mai mulţi dintre şoferii de taxi şi curse judeţene sunt de acord: nu avem drumuri.„Ce vă pot spune? De la Galaţi până la Bârlad, spre exemplu, am stricat două cauciucuri. Este, probabil, cel mai prost drum din judeţ la ora actuală. Apoi, este drumul de după Cuca, la fel în stare foarte proastă. L-au mai peticit pe cel spre Buzău, dar nu se simte nici acolo mare lucru”, ne spune Dănuţ Chelmu, şofer de taxi în vârstă de 45 de ani.„Să vedeţi cum arată drumul dinspre Berheci spre Vrancea, până la Tănăsoaia unde trebuie să ajung eu. Sunt gropi adânci cât roţile de tractor. Ce să mai vorbim despre drumul de la Oancea în sus. Şi acolo sunt gropi de zeci de centimetri adâncime. Dacă ai noroc să prinzi şi ploaie când treci prin zonă, om te-ai făcut! Mai sunt probleme la Vlădeşti, la Găneşti… Spre Bereşti nu ştiu cum o mai fi, că n-am mai fost demult. Apoi, de la Pechea la Corod parcă s-a furat din asfalt… Şi pe drumul care duce de la Galaţi la Tecuci sunt probleme destul de mari. Nu ştiu cât de prost poate fi asfaltul acela pe care îl pun, de se strică aşa de repede. Nu face nimeni un capăt de treabă care să dureze”, este de părere Vasile Lazăr, în vârstă de 64 de ani, şofer de taxi.„Din fericire, noi nu circulăm pe drumurile astea stricate. Facem Galaţi-Brăila, pe dig, unde drumul este bun. E şi o porţiune destul de mică, aşa că nu întâmpinăm prea mari probleme din cauza calităţii drumurilor”, ne-a declarat Vali, în vârstă de 36 de ani, şofer de cursă inter-judeţeană.viata-libera.ro
LaurX82 Posted May 9, 2013 Posted May 9, 2013 Si inca ceva, dupa ce drumul e sub orice critica pe zi ce trece se face mai rau decat un drum offroad, mai sunt si soferi ciudati care nu tin la masinile lor, dar nici pe alti nu ii lasa sa mearga linistiti. Se grabesc uni parca zici ca vai doamne il bate femeia acasa daca intarzie cu 5-10 min... Depasiri aiurea la risc si tot felu.Chiar cam asa este cum mai zicea uni, in judetul Galati DN-urile sunt cele mai distruse fata de alte judete...
Legumix Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 gresesti. de la o anumita viteza in sus, masina nu mai receptioneaza gropile - pur si simplu zboara peste ele.
LaurX82 Posted May 12, 2013 Posted May 12, 2013 Acum depinde de gropi, dar la ce gropi sunt pe DN26 iti trebuie cred ca o viteza de 150-200+ km/h
Recommended Posts