dcp100168 Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 10 ani cu “Monitorul de Galaţi”In urma cu exact 10 ani aparea pe piata galateana primul numar al primului ziar color din Galati, care a cucerit imediat un segment important din randul cititorilor de presa scrisa. De atunci si pana azi ziarul a trecut prin numeroase etape, fiecare reprezentand o adaptare la realitatile din societate. Marele avantaj al acestei publicatii a fost acela ca a aparut in anii de democratie si a fost realizat, in fiecare zi, de un colectiv tanar, redactorii fiind foarte deschisi la nou si interesati de ceea ce se intampla in comunitatea in care traiesc. Am avut multi colegi de-a lungul acestor ani. Pentru toti “Monitorul” a reprezentat o scoala de presa, dar si o experienta care i-a lansat in viata. Tuturor celor care au pus umarul la realizarea acestui ziar le aducem sincere multumiri pentru ceea ce au facut. Astazi, cand ziarul implineste 10 ani, articolele pe care le cititi in paginile sale sunt scrise de un colectiv de redactie a carui medie de varsta este de numai 32 de ani. Asta spune foarte mult despre cat de deschis catre viitor este acest ziar. E o zi aniversara pentru “Monitorul de Galati”, dar si pentru colectivul care il realizeaza. Ne-am obisnuit cititorii si colaboratorii ca in fiecare an, la 23 mai, sa marcam in mod deosebit aceasta zi. Am organizat, de-a lungul timpului, concerte, dineuri, concursuri si campanii de presa, am dat premii si am oferit distinctii mai-marilor orasului si celor care, prin activitatea lor, au dus faima Galatiului peste granitele judetului si chiar ale tarii. Pentru aniversarea de 10 ani ne-am propus sa facem ceva special, ceva care sa se adreseze mai mult oamenilor acestui oras decat noua, ziaristilor, si capeteniilor Galatiului. A venit insa campania electorala. O campanie urata, poate cea mai urata de pana acum, in care atacurile au fost extrem de virulente. Acesta este motivul pentru care cei 10 ani ai ziarului vor fi sarbatoriti asa cum se cuvine dupa finalizarea celor doua tururi de scrutin si a negocierilor politice pentru desemnarea viceprimarilor, vicepresedintilor Consiliului Judetului si a sefilor de comisii. Toate aceste evenimente vor fi reflectate cu acuratete de ziarul nostru, pentru ca urmatorul mandat de 4 ani al alesilor locali va fi primul mandat intreg de dupa aderarea la UE si nu ne este indiferent cine va conduce destinele Galatiului. Celor care ne citesc, celor care au fost alaturi de noi in cei 10 ani, le facem si noi o promisiune, cu precizarea ca nu e o promisiune desarta, asa cum sunt cele cu care suntem “bombardati” in aceasta campanie electorala: “Monitorul de Galati” va fi mereu alaturi de galateni, tot mai implicat si deschis la problemele care ii framanta.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=1
Recommended Posts