Jump to content

Femeie ucisă pe scuarul de la Tribunal


dcp100168

Recommended Posts

Femeie ucisă azi dimineaţă în intersecţia de la Tribunal

Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 8.00, pe scuarul din faţa Palatului de Justiţie din Galaţi. O femeie care aştepta să traverseze strada a fost acroşată de o maşină aflată la semafor şi care a fost, potrivit primelor informaţii, lovită de un alt autoturism care a încercat să forţeze culoarea verde a semaforului.

Victima a decedat pe loc. La faţa locului se fac acum măsurători, circulaţia pe strada Brăilei, în zona Palatului de Justiţie, desfăşurându-se doar pe două benzi.

viata-libera.ro
 

Femeie lovită mortal de o maşină în timp ce aştepta să treacă strada pe la semafor

O femeie de 53 de ani care aştepta la semafor, pe un scuar, pentru a traversa o stradă pe trecerea de pietoni şi-a pierdut viaţa, joi dimineaţă, după ce a fost lovită de o maşină proiectată pe scuar de alt autovehicul al cărui şofer nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers. "Şoferul unei autoturism care circula pe strada Brăilei din Galaţi, în zona Palatului de Justiţie, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers şi a intrat în coliziune cu alt autoturism, aflat în apropierea semaforului din intersecţia cu Bulevardul George Coşbuc. Autoturismul acroşat a fost proiectat pe scuar, lovind o femeie care aştepta să traverseze pe trecerea de pietoni. Persoana lovită a decedat pe loc", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi, Aurelian Ropotan, citat de corespondentul MEDIAFAX. Acesta a mai spus că în urma testării celor doi şoferi implicaţi în accident s-a constatat că niciunul nu consumase alcool, în acest caz fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Link to comment
Share on other sites

Femeie ucisă în intersecţia de la Tribunal. Victima se îndrepta spre serviciu

* Potrivit primelor cercetări, impactul deosebit de violent a fost posibil din cauză că şoferul unui Audi nu s-a asigurat la schimbarea benzii

Accident deosebit de grav, joi dimineaţă, care ridică un mare semn de întrebare asupra siguranţei pietonilor ce traversează pe trecerea din dreptul Palatului de Justiţie. O femeie care aştepta la semafor pe scuarul ce desparte cele două sensuri ale străzii Brăilei a fost lovită mortal de un Ford, la volanul căruia se afla o altă femeie. Potrivit martorilor, dar şi poliţiştilor care au făcut măsurători la faţa locului, autoturismul care a pătruns pe scuar a rupt stâlpul semaforului şi în final a lovit-o violent pe femeia ce aştepta să treacă strada. În prealabil, Fordul a fost acroşat de o altă maşină, un Audi.
„Este vorba despre conducătorul unui autoturism care cicula pe strada Brăilei dinspre Ţiglina spre centrul oraşului pe banda 3 şi care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de virare pe banda de stocaj,  acroşând un alt autoturism. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a pătruns pe scuar şi a accidentat mortal o femeie care aştepta la semafor”, a precizat inspector Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.
Echipajul SMURD ajuns la faţa locului nu a mai putut face nimic pentru victima rămasă încarcerată sub Ford. Mai mult, medicii au fost şocaţi de cele constatate, declarând că este unul dintre cele mai urâte accidente la care au fost solicitaţi să intervină. Cel puţin la fel de şocaţi au fost şi şoferii celor două maşini implicate, Liliana Dumitrescu, de 58 de ani, şi Florin Alexandrescu, de 30 de ani. Ambii au fost supuşi verificării cu alcooltestul. Rezultatul a fost "zero" pentru ambii conducători auto, care sunt acum cercetaţi în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.
Victima mergea la serviciu
Doiniţa Belceanu, femeia a cărei singură vină a fost că se afla pe scuar în momentul fatidic, era una dintre cele mai vechi asistente de la Centrul de Transfuzii şi joi dimineaţă se îndrepta spre serviciu. Revenea la slujbă după zece zile de concediu, iar colegele ei s-au mirat de faptul că femeia, extrem de conştiincioasă şi o bună profesionistă, întârzia.
„Era un om deosebit, venea la serviciu şi în afara programului, dacă era nevoie. Era extrem de atentă şi organizată. Chiar ne-am mirat că întârzie, ea care era foarte punctuală”, a declarat Tanţa Condrea, asistent şef la Centrul de Transfuzii Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un jandarm conducea autoturismul Audi implicat în accidentul tragic de la Tribunal

* Florin Alexandrescu, şoferul autoturismului Audi implicat în groaznicul accident de joi, soldat cu moartea asistentei Doiniţa Belceanu, a îmbrăcat uniforma Jandarmeriei Brăila cu aproape un an în urmă

Un amănunt interesant şi totodată nefericit iese la iveală în ancheta privind accidentul mortal a cărui victimă a fost asistenta medicală Doiniţa Belceanu. Şoferul autoturismului Audi indicat atât de martori cât şi de poliţişti, în urma primelor verificări, drept principal răspunzător de impactul ucigaş, este un angajat al unei structuri de apărare şi siguranţă publică. Mai exact, Florin Alexandrescu, în vârstă de 30 de ani, este subofiţer la Jandarmeria Brăila şi joi dimineaţă era în timpul liber, la volanul maşinii personale.
Potrivit informaţiilor primite de la instituţia al cărei angajat este tânărul, acesta a intrat de curând în rândurile subofiţerilor. "Subofiţerul, care la momentul accidentului era în timpul liber, este angajat al Jandarmeriei Brăila din luna iunie 2012. A venit la noi prin repartiţia primită de la şcoala militară pe care a absolvit-o. Evenimentul în care a fost implicat este unul regretabil", ne-a declarat plt. Sorin Neftode.
Florin Alexandrescu este cercetat pentru ucidere din culpă, numele lui apărând în dosar alături de cel al şoferiţei Fordului care a lovit stâlpul semaforului şi mai apoi pe biata asistentă medicală, care aştepta pe scuar să treacă strada. O condamnare penală, chiar şi cu suspendare, îi va atrage sfârşitul carierei la Jandarmerie. El este acuzat că a provocat accidentul după ce nu s-a asigurat la schimbarea benzii, împingând autoturismul Ford pe scuar.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Partea buna ca era singura femeia, daca era o ora de varf mai aglomerata si erau mai multi oameni acolo, deobicei sunt mai multi... :( Cum am vazut din poze si film, fordul era sifonat in partea din dreapta-fata ?? Nu prea imi dau seama cum s-a intamplat :-? Si audi parea cam intact.

Link to comment
Share on other sites

o doamnă cu un ford roșu mergea pe banda de preselecție (parc-așa-i spune) de pe brăilei către george coșbuc, sensul de mers țiglina către mazepa, iar un tip cu un audi ce mergea în același sens a trecut de pe banda trei pe cea de preselecție fără să se asigure. a acroșat ușor ford-ul care, fiind în mișcare, a încălecat bordura și, practic, a zburat peste scuarul pentru pietoni, omorând biata femeie ce aștepta să meargă spre locul ei de muncă din mazepa 2. simplu și frust. Dumnezeu s-o ierte.

Link to comment
Share on other sites

Dar audi era mai in spate si nici nu era lovit ??? Cred ca vina are si fordul...  O simpla atingere si sa ajunga fordul asa departe, a pierdut controlul din cauza la audi si a ajuns unde era. Era femeia s-a speriat...

Edited by LaurX82
Link to comment
Share on other sites

cred că singura vină a Fordului a fost că a tras involuntar stânga, de volan, atunci când a fost lovit... cât privește „zgârieturile” de pe Audi, nu știu, n-am văzut nici o poză...

Link to comment
Share on other sites

Semaforul din faţa Palatului de Justiţie a fost împodobit cu flori

După ce la sfârşitul săptămânii trecute, o asistentă medicală a murit călcată de o maşină, în timp ce aştepta să traverseze strada la intersecţia din faţa Palatului de Justiţie, familia femeii a împodobit semaforul cu flori. Doiniţa Belceanu, în vârstă de 53 de ani aştepta ca semaforul să se facă verde, când şoferul unui autoturism s-a grăbit să treacă, a lovit o altă maşină, iar aceasta din urmă a strivit-o pe asistentă. Impactul a fost atât de violent, încât femeia a murit pe loc. Familia decedatei, îndurerată de pierdere, a împodobit semaforul cu zeci de flori.

Doiniţa Belceanu a fost înmormântată ieri. Cazul este cercetat în continuare de poliţiştii de la Rutieră, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. Deocamdată, şoferul imprudent s-a ales cu dosar penal pentru ucidere din culpă şi i s-a suspendat permisul de conducere.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Sentinţă definitivă în cazul accidentului de la Tribunal

Decizie finală în dosarul jandarmului Florin Alexandrescu, în vârstă de 32 de ani, care a fost trimis în judecată sub acuzaţia de ucidere din culpă, după ce o asistentă de la Centrul de Transfuzii Galaţi şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier. Tragedia a avut loc în aprilie 2013, iar asistenta Doiniţa Belceanu, care mergea la serviciu, se afla pe scuarul din faţa Palatului de Justiţie, aşteptând ca semaforul să se facă verde, pentru a traversa strada. Conform datelor furnizate atunci de Poliţia Rutieră Galaţi, Florin Alexandrescu, care se afla la volanul unui Audi, circula pe banda trei a străzii Brăilei şi nu s-a asigurat atunci când a virat pe banda de stocaj. Astfel, maşina bărbatului a acroşat un alt autoturism, marca Ford, condus de gălăţeanca Liliana Dumitrescu, de 60 de ani. În urma impactului, Fordul a pătruns pe scuar, a rupt stâlpul semaforului şi, în final, a  lovit-o pe femeia care aştepta la semafor.

Imediat după producerea incidentului, un echipaj SMURD a ajuns la faţa locului, dar, din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru femeia rămasă încarcerată sub autoturismul Ford.

Caz preluat de parchet

Cazul a şocat pe toată lumea, atât pe cei din familie, dar şi pe cei prezenţi la faţa locului, şoferi şi medici SMURD, care au declarat că este unul dintre cele mai urâte accidente la care au intervenit. După ce poliţiştii au efectuat cercetări la faţa locului, cazul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi. Încă de la începutul anchetei, oamenii legii au stabilit că se face vinovat de producerea accidentului Florin Alexandrescu, angajat, din aprilie 2012, ca subofiţer al Jandarmeriei Brăila. În momentul producerii tragediei, jandarmul se afla în timpul liber.
Anchetatorii au finalizat cercetările şi au decis să îl trimită pe Alexandrescu în judecată. În dosar s-au constituit părţi civile atât soţul asistentei medicale, cât şi Liliana Dumitrescu, şoferiţa autoturismului Ford.

O primă sentinţă

Dosarul a ajuns iniţial la Judecătoria Galaţi, iar magistraţii de aici au dat şi o primă sentinţă. Conform acestei decizii, Florin Alexandrescu a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Magistraţii au dispus însă suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de încercare de trei ani şi şase luni. De asemenea, magistraţii Judecătoriei au decis că Alexandrescu trebuie să plătească, alături de asiguratorul S.C. Asigurare-Reasigurare Astra SA, 50.000 de lei daune materiale şi 200.000 de lei daune morale familiei Belceanu. Judecătorii au respins însă cererea Lilianei Dumitrescu, care solicita daune morale. Alexandrescu, care şi-a dat demisia din Jandarmerie, trebuie să mai plătească şi 500 de lei cheltuieli de judecată.

Apelul a micşorat daunele

După pronunţarea sentinţei, fostul jandarm, soţul asistentei, Liliana Dumitrescu, dar şi societatea de asigurări au atacat-o cu apel. Astfel, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, unde magistraţii au păstrat doar o parte din sentinţa atacată. Judecătorii Curţii de Apel au păstrat pedeapsa stabilită la Judecătorie, dar au micşorat sumele acordate drept despăgubiri. „Modifică dispoziţiile privind soluţionarea laturii civile a cauzei, în sensul că obligă numai pe asigurătorul Societatea de Asigurare - Reasigurare Astra SA Bucureşti la plata de despăgubiri. Reduce, de la 50.000 de lei la 30.000 de lei, cuantumul daunelor materiale acordate părţii civile Belceanu Viorel. Reduce, de la 200.000 de lei la 150.000 de lei, cuantumul daunelor morale acordate părţii civile Belceanu Viorel”, se precizează pe portalul Curţii de Apel Galaţi. Astfel, fostul jandarm a rămas doar cu pedeapsa de un an şi şase luni închisoare cu suspendare, daunele urmând să fie plătite de societatea de asigurări.
Decizia luată de magistraţii Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.