dcp100168 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Portal transfrontalier româno-ucraineano-moldoveanHotel Vega din Galaţi a găzduit vineri, 26 aprilie, întâlnirea de lucru a colaboratorilor din cadrul proiectului B2B cbb-portal.com, un portal transfrontalier româno-moldoveano-ucrainean finanţat de UE prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de cele trei state participante în program. Portalul transfrontalier B2B este o platformă specializată pentru promovarea şi dezvoltarea afacerilor în zonele de frontieră şi oferă o gamă largă de servicii auxiliare de sprijin direct pentru utilizatorii finali: IMM-urile. Poate fi folosit nu doar ca o sursă de informaţii, ci şi ca o platformă de comerţ.Lansat în iulie 2012, cbb-portal.com este un portal unde firmele din România, Ucraina şi Republica Moldova se pot înregistra, în vederea unor eventuale oportunităţi de afaceri, a declarat Loretta Eni, coordonator senior al proiectului.„Este o iniţiativă salutară. După foarte mulţi ani în care economiile europene s-au zbătut pentru relaţii cu ţări mai dezvoltate, am început să ne redescoperim vecinii”, a afirmat unul dintre invitaţi, Florin Spătaru, reprezentant al Şantierului Naval Damen Galaţi.La rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Galaţi, Ion Mocanu, le-a spus celor prezenţi că „viitorul, atât la noi, cât şi la voi, îl reprezintă cooperarea transfrontalieră. Sunt vicepreşedinte al Camerei de Comerţ a României, fac parte din comisiile guvernamentale care vor decide programul pe 2014-2020 şi am posibilitatea să propun, din partea Camerei de Comerţ a României, continuarea relaţiilor transfrontaliere şi pe perioada următoare, pe proiecte care să continue etapa pe care am parcurs-o deja”.Cei trei parteneri în cadrul proiectului sunt:* Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii Galaţi (organism pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi, România)* Agenţia Regională Odesa pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Ucraina)* Centrul de Business din Cahul (Republica Moldova).presagalati.ro
Recommended Posts