Jump to content

Doi tineri au evadat din arestul Poliţiei


dcp100168

Recommended Posts

Doi tineri au evadat din arestul Poliţiei

Doi tineri care erau arestaţi preventiv în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Galaţi au evadat duminică din locul de detenţie, însă au fost prinşi la scurt timp de poliţişti.

Potrivit unui comunicat al IPJ Galaţi, în baza sesizării, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Galaţi s-a constituit o echipă operativă formată din poliţişti de investigaţii criminale care, în urma primelor verificări, a stabilit faptul că cei doi, după masa de prânz, cu o platbandă metalică, pe care au dislocat-o de la un pat din celulă, au scos câteva cărămizi din zidul camerei de arest şi au fugit, potrivit Agerpres.
Cei doi tineri de 22, respectiv 24 ani, ambii din Galaţi, erau arestaţi preventiv pentru tentativă la săvârşirea infracţiunii de omor, respectiv furt calificat şi tâlhărie. La scurt timp de la evadare, în baza unei informaţii, tânărul de 22 ani a fost depistat şi reţinut de poliţiştii Biroului Urmăriri la domiciliul unei rude din municipiul Galaţi, informează IPJ. Poliţiştii au continuat să-l caute şi pe cel de-al doilea evadat, acesta fiind depistat şi reţinut de către poliţiştii Biroului Urmăriri pe un teren viran, de la marginea municipiului Galaţi.
Celor doi li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de evadare.
Din dispoziţia şefului inspectoratului s-a constituit o comisie care va verifica modul şi condiţiile în care cei doi au evadat din Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Galaţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se dispună măsuri disciplinare în consecinţă.

 

Link to comment
Share on other sites

Evadaţii din arestul Poliţiei Galaţi au spart zidul celulei cu apă de la robinet

* Doi arestaţi au spart zidul exterior al celulei în care erau închişi, au ieşit în curtea IPJ, apoi au plecat la plimbare prin oraş * Peretele a cedat după ce a fost muiat cu apă de la ţeavă spartă * Şeful Arestului a plătit cu funcţia incidentul, iar gardienii aflaţi în serviciu duminică după amiază sunt cercetaţi disciplinar

Trei ore de criză şi coşmar, dar cu repercusiuni extrem de serioase şi cu bătaie lungă. Astfel poată fi descrisă, pe scurt, evadarea care a avut loc în după amiaza zilei de duminică înregistrată la arestul IPJ Galaţi. Incidentul, al cărui protagonişti au fost doi infractori suspectaţi de tentativă de omor şi respectiv furt calificat şi tâlhărie, a pus în alertă maximă conducerea Inspectoratului şi a declanşat o situaţie de criză în care prioritară a fost prinderea celor doi fugari. Primul, în vârstă de 22 de ani, suspectat de tentativă de omor, a fost reţinut la circa 30 de minute, fiind depistat în casa unor rude, pentru ca, două ore mai târziu, să fie prins şi cel de-al doilea, un tânăr de 24 de ani. Odată aduşi înapoi după gratii, cei doi au fost nevoiţi să dezvăluie prin ce mecanism au reuşit să scape din celulă, în ciuda faptului că de libertate îi despărţeau nu doar zidurile şi gratiile, ci şi gardienii de serviciu.

Picătura chinezească, cheia spre libertate

În urma verificărilor şi a audierii celor doi fugari, poliţiştii au stabilit că aceştia îşi pregătiseră cu destul de mult timp înainte evadarea. "Au rupt ţeava de la calorifer, astfel încât apa să curgă pe o porţiune de perete pe care mai apoi au săpat-o cu ajutorul unei platbande metalice ruptă de la un pat. Au dizlocat trei cărămizi, suficient cât să creeze o breşă în zid. Cum ambii arestaţi au constituţii firave, s-au strecurat prin gaură, au ieşit în curte şi au sărit un gard din fundul curţii inspectoratului", ne-a explicat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.
Prima măsură dispusă de conducerea IPJ Galaţi ca urmare a acestui incident a fost destituirea şefului de la Arest, cms. şef Ştefan Măxinoiu, precum şi cercetarea agenţilor care erau în tura de după amiază. "Din primele concluzii reiese că aceştia nu au verificat cu atenţie celula la intrarea în post, aşa cum este specificat în regulament", a completat comisarul Lefter.

Dincolo de culpa gardienilor, un aspect deosebit de grav care reiese din această evadare este starea aripii de clădire unde se află Arestul. Corpul nu a fost renovat odată cu celelalte două laturi ale inspectoratului, celulele în care se află arestaţii având o structură îmbătrânită.  "Din 2008 se încearcă obţinerea de fonduri pentru renovarea acestei aripi, dar nu ni se aprobă", a recunoscut şeful IPJ Galaţi.
Cei doi evadaţi vor fi astăzi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru evadare. Pedepsele pentru că au fugit din detenţie le vor majora cu mult pe cele aferente faptelor iniţiale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.