dcp100168 Posted May 23, 2008 Posted May 23, 2008 Ne ajută Pandurii în disputa cu Vasluiul?Gruparea Pandurii Târgu Jiu a trimis, vineri, către Comisia de Disciplină a FRF, o solicitare prin care îi cere acesteia să analizeze faptul că gruparea FC Vaslui a folosit, la meciul direct, contând pentru etapa a XXXII-a, şase jucători extracomunitari. "Echipa de fotbal FC Vaslui a folosit şase jucători extracomunitari în meciul cu FC Pandurii Lignitul Târgu Jiu, contând pentru etapa a 32-a a Ligii I, încălcând astfel prevederile ROAF, capitolul 13, art. 13.7.2a. Jucătorii extracomunitari folosiţi de FC Vaslui în acest joc sunt Denis Zmeu din Republica Moldova, Milorad Bukvici, Marko Ljubinkovici, Petar Jovanovici din Serbia, Ousmane N'Doye din Senegal şi Mike Temwanjera din Zimbawe. Faţă de cele arătate, rugăm Comisia să analizeze dacă au fost încălcate prevederile articolului din ROAF şi să dispuneţi cele legale", se arată în memoriul depus de Pandurii la Comisia de Disciplină. Toţi cei şase jucători s-au aflat, în acelaşi timp, pe teren în partida în care FC Vaslui a învins, în etapa a XXXII-a a Ligii I, gruparea Pandurii Târgu Jiu, cu scorul de 1-0.Condescu: Comisiile FRF trebuiau să se sesizezePreşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, vineri, că, în opinia sa, comisiile FRF ar fi trebuit să se autosesizeze în legătură cu faptul că FC Vaslui a folosit, la meciul cu echipa gorjeană, şase jucători extracomunitari. "Eu am avut o discuţie cu domnul Porumboiu (n.r. - finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu) pe această temă, dar mai întâi l-am întrebat pe antrenorul Emil Săndoi cum a putut face această greşeală. El mi-a spus că nu e nicio greşeală şi că lui i s-a transmis că Zmeu are cetăţenie română. Nu este de competenţa noastră să aflăm dacă e aşa sau nu, ci a comisiilor federaţiei. Că suntem simpatici sau antipatici, FC Vaslui nu trebuie să se supere pe noi atunci cânt sunt şi ei la rândul lor trimişi la comisie. Cred că n-au rost nici ironii aici şi nici altfel de răutăţi. E un caz pe care comisia trebuie să-l rezolve. Noi nu avem niciun interes şi nu am discutat cu nimeni despre acest lucru. Eu ştiu că domnul Porumboiu ţine foarte mult la regulament şi îl va respecta, iar eu am avut deja o discuţie cu dânsul şi a zis că nu e nicio problemă pentru că Zmeu ar avea cetăţenie română", a declarat Condescu. Preşedintele gorjenilor a adăugat că nu clubul Pandurii avea obligaţia să depună contestaţie, ci comisiile FRF trebuiau să se autosesizeze: "Noi nu avem acces la dosarele jucătorilor şi de aceea sunt comisii abilitate care se ocupă de aceste probleme. Comisiile aveau obligaţia să se autosesizeze. Comisia poate să analizeze oricând, nu cred că e un termen anume pentru acest lucru. Nu au trecut nici 30 de zile de la meciul cu CF Vaslui pentru că noi pe 26 aprilie am jucat acolo. E adevărat că cei de la Galaţi au sesizat prima dată, dar lor li s-a răspuns de la Liga Profesionistă că Zmeu are cetăţenie dublă. Sau că N'Doye ar avea şi paşaport portughez. Ei au folosit în acelaşi timp şase jucători extracomunitari", a spus Condescu. Marin Condescu a precizat că Zmeu este înregistrat ca moldovean la FRF. "Deocamdată, nu s-au omologat rezultatele, iar în acest caz numai comisia poate decide şi poate lua măsuri. Cetăţenia română se publică în Monitorul Oficial şi sunt anumite condiţii în care se obţine. La federaţie, Denis Zmeu este înregistrat ca moldovean, deci nu este cunoscut ca fiind cetăţean român. Conform legislaţiei române, ca să i se acorde cetăţenia Română sunt nişte condiţii pe care Zmeu nu le îndeplinea, deci sub doi ani şi jumătate nu putea obţine în nici un caz cetăţenia", a precizat Condescu.Potrivit www.prosport.ro, Adrian Porumboiu, finanţatorul echipei FC Vaslui, a afirmat că memoriul depus de către Pandurii este total inutil: "Din câte ştiu eu nu este real acest lucru. Oamenii sunt ridicoli, au depăşit termenul în care puteau să conteste. Au avut la dispoziţie, conform regulamentului disciplinar, 48 de ore plus încă 15 zile după meci. De ce nu au făcut atunci dacă aveau dreptate? S-au apucat ei acum să facă valuri degeaba. Ce să mai spun? Sunt simpatici aceşti oameni".
dcp100168 Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 Miza afacerii este foarte serioasă, pentru că, dacă FRF va da câştig de cauza gorjenilor, Pandurii ar urca trei poziţii în clasament şi ar câştiga din drepturile de televizare circa 600.000 de euro.
dcp100168 Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 În cazul duelului cu FC Vaslui, o hotărâre va fi dată miercuri, înaintea şedinţei Comitetutlui Executiv de omologare a rezultatelor. „Comisia de Disciplină a programat pentru miercuri analizarea memoriului depus de Pandurii“, a precizat Cătălin Tofan, directorul adjunct al clubului. Cei de la Pandurii Tg.Jiu reclamă folosirea de către FC Vaslui a şase jucători extracomunitari, unul în plus decât permite regulamentul, în meciul direct din etapa a 32-a. Dacă FC Vaslui va pierde meciul cu 3-0, Oţelul ar reveni pe locul şapte şi va putea participa în Cupa Intertoto.
dcp100168 Posted May 29, 2008 Author Posted May 29, 2008 Comisia de Disciplină a respins memoriul grupării Pandurii Târgu Jiu Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a decis, în şedinţa de joi, să respingă memoriul înaintat de gruparea Pandurii Târgu Jiu, care susţine că FC Vaslui ar fi folosit în meciul direct, în acelaşi timp, şase jucători extracomunitari. Comisia a stabilit că memoriul a fost depus peste termenul prevăzut de regulamente. Şi Vasluiul rămâne în Intertoto... Pandurii contestă decizia Clubul Pandurii a anunţat, într-un comunicat, că va contesta la Comisia de Apel a FRF decizia Comisiei de Disciplină, care a hotărât să respingă memoriul grupării din Târgu Jiu, ce susţinea că FC Vaslui ar fi folosit în meciul direct, în acelaşi timp, şase jucători extracomunitari. "Clubul Pandurii va depune, mâine (n.r. - vineri), un memoriu la Comisia de Apel în vederea analizării cazului meciului cu FC Vaslui, la care echipa gazdă a folosit şase jucători extracomunitari. La Comisia de Disciplină care a avut loc azi (n.r. - joi) cazul nu a putut fi judecat deoarece nu a existat o sesizare oficială din partea secretariatului FRF sau LPF în acest caz", se arată în comunicatul clubului Pandurii. Condescu: Nu înţeleg refuzul FRF şi LPF de a sesiza comisia Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a declarat că nu înţelege de ce FRF şi LPF nu au sesizat comisia în privinţa acestui caz. "Membrii Comisiei de Disciplină nu au putut judeca acest caz pentru că nu a existat o sesizare oficială către comisie din partea FRF sau LPF, aşa ni s-a spus. Teoretic ne-au dat dreptate în cazul memoriului pe care l-am depus referitor la meciul cu FC Vaslui în sensul că echipa gazdă a folosit într-adevăr şase jucători extracomunitari dar nu au putut judeca acest caz. S-au respins toate argumentele Vasluiului în sensul că ar fi tardiv depus memoriul sau că nu s-au folosit cei şase jucători. Vasluiul a încălcat regulamentele, asta e clar, dar nu s-a putut lua o decizie pentru că nu exista o sesizare în acest sens din partea FRF sau LPF. Nu înţeleg refuzul FRF sau LPF de a sesiza comisia să poată judeca acest caz", a spus Condescu, după care a subliniat că Pandurii va depune un memoriu la Comisia de Apel a FRF. "Vom face acţiune la Comisia de Apel şi vom cere FRF şi LPF să se sesizeze în această cauză, iar dacă vor refuza atunci e o problemă a lui Mircea Sandu, a lui Vali Alexandru sau Mitică Dragomir. E clar că s-au folosit şase jucători extracomunitari şi că sunt respectate termenele din ROAF în acest caz", a explicat el.
dcp100168 Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 Gorjenii vor sesiza TASPreşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a anunţat, vineri, că gruparea gorjeană se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne în cazul meciului cu FC Vaslui, în care formaţia moldavă ar fi folosit, în meciul direct, şase jucători extracomunitari în acelaşi timp. Condescu a explicat că a luat această decizie după ce Comisia de Apel a respins, vineri, un memoriu înaintat de Pandurii pentru judecarea acestui caz în regim de urgenţă, ca urmare a refuzului FRF şi LPF de a face o sesizare. "Comisia de Apel nu ne-a judecat memoriul ca urmare a refuzului FRF sau LPF de a sesiza comisiile abilitate. Ni s-a spus că avem acum alte două căi de atac, de a ne adresa Curţii de Arbitraj pentru Fotbal sau Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Federaţia avea obligaţia să se autosesizeze că în cazul meciului de la Vaslui nu s-au respectat regulamentele în vigoare şi nu a făcut-o", spune Condescu. Preşedintele clubului gorjean spune că va continua demersurile în acest caz la TAS şi este convins că gruparea sa va avea câştig de cauză. "Vom continua demersurile noastre până se vor respecta regulamentele în vigoare. Am ales să ne adresăm Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne şi să aducem la cunoştinţă refuzul FRF de a aplica propriile regulamente şi de a sesiza comisiile abilitate să judece acest caz. Mergem mai departe pentru că nu este normal ce se întâmplă în fotbalul nostru. Acum vom face toate demersurile în regim de urgenţă şi vom cere să se respecte legile şi regulamentele. Sunt sigur că la Laussane vom avea câştig de cauză. Toată lumea ne spune că avem dreptate însă FRF îşi încalcă atribuţiunile în continuare", a punctat Condescu.
dcp100168 Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 Marius Stan: "Mergem alaturi de Pandurii la TAS!"Anuntul facut de CS Pandurii Tg. Jiu, si anume sesizarea Tribunalului Sportiv de la Lausanne in cazul meciului in care FC Vaslui a utilizat concomitent sase jucatori extra-comunitari, nu lasa indiferenta gruparea FC Otelul Galati. Directorul general Marius Stan sustine ca va merge alaturi de clubul gorjean la inalta instanta europeana. "Nu putem sta cu mainile-n san, pentru ca este vorba despre o nedreptate care ne priveste si pe noi. Asa cum noi am pierdut un meci la masa verde, desi sustinem in continuare ca ni s-a facut o mare nedreptate, si Vasluiul trebuia sa fie depunctat. Cum Federatia si Liga nu s-au autosesizat, mergem in solidar cu Pandurii Tg. Jiu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne! Chiar daca nu mai putem prinde Intertoto, pentru ca la aceasta instanta un caz poate dura si sase luni de zile, vrem sa vedem parerea TAS-ului", a declarat Marius Stan.
dcp100168 Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 Mircea Sandu a cerut LPF să sesizeze comisiilePreşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a declarat, luni, că şeful FRF, Mircea Sandu, a solicitat oficial LPF să sesizeze comisiile în legătură cu cazul clubului FC Vaslui, acuzat de gorjeni că în meciul direct a folosit concomitent şase fotbalişti extracomunitari. Condescu spune că Sandu a trimis o adresă oficială către Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) în care cere ca forul prezidat de Dumitru Dragomir să sesizeze comisiile FRF în vedere analizării situaţiei de la meciul FC Vaslui - Pandurii, scor 1-0, din etapa a XXXII-a a Ligii I. "Mircea Sandu a trimis deja o adresă oficială către Liga Profesionistă prin care se solicită ca LPF să sesizeze comisiile referitor la acest caz. Domnul Mircea Sandu cere doar respectarea regulamentelor şi rezolvarea acestei probleme. Dar FRF nu poate face nimic acum pentru că organizatorii competiţiei sunt cei de la ligă. Traseul normal, pe care îl văd eu în acest caz, este o autosesizare a LPF şi o sesizare către Comisia de Disciplină. Rămâne acum să vedem cum va reacţiona LPF la acest demers. Noi, în paralel, pregătim şi actele pentru Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru că este normal să mergem mai departe dacă aici nu se va rezolva cazul", a spus Condescu.
dcp100168 Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Memoriul ros-alb-albastrilor a fost respins Ieri la pranz, Comisia de Apel din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a analizat memoriul inaintat de FC Otelul impotriva celor de FC Vaslui. Galatenii au acuzat formatia patronata de Adrian Porumboiu ca a folosit la jocul de pe teren propriu din etapa a 32-a a Ligii intai cu Pandurii Tg. Jiu, sase jucatori extracomunitari, ceea ce contravine tuturor regulamentelor in vigoare. “Asa cum ne-am asteptat, nu a aparut nicio surpriza si Comisia de Apel ne-a respins memoriul invocand un motiv ce ne-a lasat cu gura cascata: memoriul este inabordabil, asa scrie in raspunsul primit de la Bucuresti. Chiar daca sunt constient ca nu avem nicio sansa, vom merge pana la capat, urmand ca in cinci zile sa ne adresam Curtii de Arbitraj”, ne-a declarat directorul general adjunct, Catalin Tofan.http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... articol=14
Recommended Posts