Jump to content

La „Elice” este posibilă o nouă surpare


dcp100168

Recommended Posts

La „Elice” este posibilă o nouă surpare

Instabilitatea terenului din zona de la „Elice” ameninţă să le dea din nou de furcă edililor şi chiar este posibil să se producă o nouă surpare, de această dată în zona aleilor de pe platoul care face legătura între „Valurile Dunării” şi promenada de la „P”-uri.

Una dintre alei s-a tasat pe două porţiuni, în zona din preajma casetei colectorului de canalizare, diferenţa de nivel fiind de aproximativ 10 cm. Chiar şi banca instalată la marginea aleii este înclinată.

Deocamdată, reprezentanţilor Primăriei nu li se pare că ar fi ceva în neregulă, pentru că nu au luat nicio măsură pentru a se verifica ce se întâmplă acolo, mai ales că este o zonă intens circulată. De obicei, edilii au acţionat după ce surpările s-au produs.

Nici în zona dintre „Elice” şi parapetul scărilor de la „Valurile Dunării”, unde s-a produs şi cea de-a 4-a surpare din ultimii trei ani nu se întâmplă mare lucru, deşi a trecut aproape o lună de când noua groapă a fost înconjurată cu garduri protectoare.

Oficial, suntem în faza anunţată de purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, imediat după producerea noii surpări, adică: „prin bugetul adoptat în cursul lunii trecute, Primăria Municipiului Galaţi a alocat suma necesară pentru o expertiză tehnică de profunzime a zonei pentru a putea, în temeiul unei documentaţii de amploare, demara lucrările de refacere a zonei afectate”.

Reamintim că cele trei surpări anterioare au dus la formarea unor gropi cu adâncimea de 10 m şi deşi Primăria a cheltuit câteva miliarde pe lucrările executate de Vâlceana şi Vega 93, soluţiile adoptate nu au fost eficiente şi seria surpărilor a continuat. În acest context este interesantă opinia fostului primar Dumitru Nicolae, care după producerea primei surpări declara că soluţia este consolidarea taluzului falezei: „Tot analizând situaţia cu ce s-a întâmplat la Elice, dacă nu iau măsuri să găsesc soluţii, adică soluţii financiare, să stabilizez malul de jur-împrejur vom avea într-o zi o problemă greu de rezolvat. Dacă vă uitaţi de la Grădina Publică până în partea aceasta unde e Unitatea de Marină, după ultimele investigaţii făcute, care din păcate nu au fost scoase la vedere la timp, rezultă că trebuie să consolidăm malul”, spunea fostul edil.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.