Jump to content

Bursa locurilor de muncă pentru tineret, miercuri, la Universitate


dcp100168

Recommended Posts

Bursa locurilor de muncă pentru tineret, miercuri, la Universitate

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret deschide miercuri, 8 mai, Bursa locurilor de muncă pentru tineret. Cei interesaţi sunt aşteptaţi, începând cu ora 9.00, în foaierul Universităţii „Dunărea de Jos”, pentru a-şi depune CV-urile. Vârsta solicitanţilor nu trebuie să depăşească 35 de ani. Acţiunea este organizată în colaborare cu AIESEC şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă.


 

Link to comment
Share on other sites

Prezenţă slabă la Bursa locurilor de muncă pentru tineret: “Nu văd niciun viitor în ţara noastră!”

Bursa locurilor de muncă pentru tineret - organizată, ieri, de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, AISEC şi AJOFM Galaţi - a adunat în foaierul Universităţii Dunărea de Jos până în 200 de tineri solicitanţi de locuri de muncă, cu vârsta maximă de 35 de ani. Acţiunea a fost organizată în cadrul manifestărilor dedicate „Zilei Europei”.
„Am invitat mai bine de 50 de agenţi economici gălăţeni şi au fost prezenţi la bursă vreo cinsprezece. Este primul an când am organizat acţiunea şi, în paralel cu manifestările sportive dedicate tinerilor, prin această bursă încercăm să aflăm care sunt problemele care ar trebui să contribuie la îmbunătăţirea parteneriatelor dintre agenţii economici şi instituţiile de învăţământ superior”, ne-a spus Ana Maria Vasiliu, director al Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Galaţi. Printre puţinii agenţi economici prezenţi s-au numărat Agress Business Company (în domeniul asigurărilor), Arabesque (materiale construcţii şi finisaje), Retec (instalaţii electrice navale), Dunărea SA (servicii turism) sau Biroul Informare-Recrutare al MAN (pentru cariera profesională în armată).
„Eu sunt absolvent al Facultăţii de Mecanică şi lucrez ca programator în domeniul ingineriei mecanice, dar mi-am depus CV-ul în mai multe locuri, în speranţa că voi găsi ceva mai bun. În prezent, am un salariu de 1.300 lei impozabili şi ştim cu toţii că nu se poate trăi din acest venit. Aici câştig experienţă, dar nu văd niciun viitor în ţara noastră”, ne-a spus Mihăiţă Pleşu, inginer, 23 de ani, din Galaţi.
Atât liderii AISEC, cât şi cei câţiva reprezentanţi ai agenţilor economici au subliniat necesitatea unor viitoare parteneriate şi programe comune între facultăţile din ţară şi agenţii economici. "O astfel de colaborare ar veni în sprijinul pregătirii practice a tinerilor. În facultate nu facem decât teorie şi, la angajare, de cele mai multe ori, suntem întrebaţi ce ştim să facem? O diplomă nu-ţi dă şi garanţia că ştii să faci ceva practic în profesia în care te pregăteşti mai mult teoretic, în facultate. Propunem legislativului ţării o legislaţie adecvată, care să ne sprijine în acest scop pe noi, absolvenţii, dar şi pe agenţii economici”, ne spunea Andrei Nicula, student ASE, membru AISEC.
Cele cinsprezece firme participante au adunat circa o sută de CV-uri care vizează ocuparea a 200 de locuri de muncă. Ofertele au fost pentru muncitori necalificaţi în construcţii, agenţi de vânzări, ingineri în construcţii sau în proiectări. Rezultatele, dacă vor exista, le vom afla...

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.