Jump to content

În spitalele din Galaţi nu mai există vaccin antitetanic


dcp100168

Recommended Posts

În spitalele din Galaţi nu mai există vaccin antitetanic

În niciun spital din Galaţi nu mai există vaccin antitetanic, aşa că cei care au nevoie vitală de acest ser sunt nevoiţi să şi-l cumpere. „Spitalele din Galaţi au informat Direcţia de Sănătate Publică că nu mai au în stoc vaccin antitetanic necesar profilaxiei tetanice. De asemenea, la nivelul reţelei de medicină primară nu mai există vaccin antitetanic, vaccin pe care îl furnizăm noi. La nivelul Direcţiei Publice mai există doar rezerva epidemică de aproximativ 200 de doze de vaccin pe care o vom folosi în situaţii extreme”, a declarat Valentin Boldea, directorul D.S.P. Galaţi.

O criză de vaccin antitetanic există în toată ţara, mai ales de când s-a închis Institutul Cantacuzino, iar Ministerul Sănătăţii a fost nevoit să cumpere vaccinul din străinătate, prin compania de stat Unifarm. Numai că această companie nu a mai găsit la importatori vaccinul, iar spitalele ar trebui să îl achiziţioneze de la un alt producător, care este mult mai scump şi nici nu are eficienţă totală.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Ministerul Sănătăţii: Nu există premisele unei crize de vaccin antitetanos

Ministerul Sănătăţii precizează, într-un comunicat de joi, că nu există premisele unei crize de vaccin antitetanos, spitalele care au nevoie de acesta putând face comenzi la Unifarm, care deţine în depozite 30.000 de doze. "Compania Unifarm SA a anunţat Ministerul Sănătăţii că, în prezent, deţine în depozitele companiei 30.000 de doze de vaccin antitetanos, urmând ca săptămâna viitoare să fie achiziţionate încă 60.000 de doze", se precizează în comunicat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.