Jump to content

Peste 1.000 de gălăţeni au trimis petiţii Prefecturii


Recommended Posts

Peste 1.000 de gălăţeni au trimis petiţii Prefecturii

Retrocedarea bunurilor preluate de regimul comunist a fost printre principalele motive pentru care gălăţenii au înregistrat petiţii la Prefectura judeţului Galaţi, Compartimentul Informaţii, Informatică - Relaţii Publice şi Secretariat, în 2012. În total, anul trecut s-au depus la Prefectură nu mai puţin de 1.029 de petiţii. Au fost 331 de petiţii cu solicitări privind legile fondului funciar şi retrocedări de bunuri preluate abuziv de regimul comunist, 69 de nemulţumiri privind acordarea ajutoarelor sociale, cereri de ajutoare în urma unor calamităţi naturale, 20 de cereri de locuinţe, 12 nemulţumiri privind modul de calcul al pensiilor, 10 cereri de locuri de muncă, 33 de nemulţumiri privind activitatea asociaţiilor de locatari, 11 cereri de acordare teren, 1 sesizare cu privire la activitatea serviciilor publice deconcentrate, 87 sesizări cu privire la activitatea unor primării, iar 455 diverse cereri (înmatriculări autovehicule, achitare cheltuieli de judecată, cazuri de infracţiuni contra persoanei, a patrimoniului, acte sau fapte de corupţie sau asimilate cu corupţia, sesizări privind tulburarea liniştii publice, diverse propuneri). Din totalul de petiţii înregistrate în acest an, au fost rezolvate în termenele prevăzute de lege 782 de petiţii, restul fiind în curs de soluţionare.
Faţă de anul 2011, când s-au înregistrat 1.068 de petiţii, s-a constatat o scădere cu aproximativ 4 la sută a numărului de petiţii depuse. În cadrul audienţelor acordate de conducerea instituţiei s-au prezentat 131 de persoane, din care 84 persoane au depus memorii. Problemele ridicate de cetăţenii audiaţi au fost rezolvate în proporţie de 82 la sută, restul fiind în curs de soluţionare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.