Jump to content

ArcelorMittal a înregistrat pierderi în primul trimestru din 2013


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal a înregistrat pierderi în primul trimestru din 2013

Grupul siderurgic ArcelorMittal, prezent şi pe piaţa din România, a anunţat vineri că în primele trei luni ale acestui an a înregistrat pierderi de 345 milioane de dolari, comparativ cu un profit de 92 milioane de dolari în perioada similară a anului trecut, dar cu toate acestea şi-a menţinut estimările pentru întregul an pe fondul speranţelor că vânzările de oţel îşi vor reveni în cursul anului, transmite Reuters.

În primul trimestru cifra de afaceri a ArcelorMittal a scăzut cu 13% până la 19,75 miliarde de dolari în timp ce profitul operaţional a înregistrat o scădere de 26% până la 1,565 miliarde de dolari, peste estimările analiştilor care se aşteptau la un rezultat de 1,36 miliarde de dolari.

'Condiţiile economice rămân dificile însă performanţele noastre trimestriale reflectă acţiunile luate de echipa de conducere pentru a contracara efectele crizei financiare' a declarat directorul general de la ArcelorMittal, Lakshmi Mittal. 'Ne-am redus semnificativ datoria iar măsurile pe care le-am luat pentru a ne concentra producţia pe activele mai competitive încep să dea roade', a adăugat Mittal.

În pofida pierderilor înregistrat în primul trimestru ArcelorMittal şi-a reiterat prognoza privind profitul operaţional pentru întregul an 2013, care ar urma să fie mai mare decât cel de 7,1 miliarde de dolari înregistrat în 2012. Compania estimează că cererea mondială de oţel va creşte cu 3-3,5% în acest an, după o creştere de 2% anul trecut. În plus, ArcelorMittal şi-a reafirmat intenţia de a reduce datoriile până la 17 miliarde de dolari la finele anului de la 21,8 miliarde de dolari la finele lunii decembrie 2012.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ArcelorMittal a avut pierderi de 780 mil. dolari în trimestrul doi şi reduce estimările pentru 2013

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel la nivel mondial, prezent şi în România, şi-a redus estimările privind profitul pentru acest an, după o pierdere de 780 milioane de dolari în trimestrul al doilea, acuzând cererea slabă din Statele Unite şi Europa.

Pierderea de 780 milioane de dolari înregistrată în perioada aprilie-iunie vine după un rezultat negativ de 345 milioane de dolari în primele trei luni ale anului, faţă de un profit de 1 miliard de dolari în trimestrul al doilea al anului trecut, potrivit raportului financiar prezentat joi de grup.

Grupul şi-a redus de la 7,1 miliarde de dolari la 6,5 miliarde de dolari prognoza privind profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) în acest an.

Profitul companiei este afectat de scăderea cererii de oţel pe cele mai mari pieţe, Statele Unite şi Europa, şi de anvergura relativ limitată a grupului pe pieţele aflate în creştere puternică, îndeosebi China, notează Bloomberg.

Consumul de oţel din SUA a scăzut cu 5,6% în prima jumătate a anului, în timp ce piaţa europeană s-a contractat cu 5,7%.

Acţiunile ArcelorMittal au scăzut joi la Amsterdam cu 2,2% şi afişează un declin de 25% de la începutul acestui an.

În trimestrul al doilea, profitul EBITDA a scăzut de la 2,6 miliarde de dolari la 1,7 miliarde de dolari, uşor peste estimările analiştilor.

Producătorii de oţel din Europa au o capacitate totală de producţie de aproximativ 210 milioane tone metrice pe an, cu până la 60 milioane tone mai mult faţă de cerere, potrivit grupului de lobby Eurofer.

Datoria net a ArcelorMittal a scăzut la 16,2 miliarde de dolari la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, dar va creşte la 17 miliarde de dolari în a doua jumătate a anului, anticipează compania.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.