Jump to content

Un gălăţean vrea să fie consilier la Roma


dcp100168

Recommended Posts

Un gălăţean vrea să fie consilier la Roma

* "Cred că aceasta este ocazia românilor să demonstreze că nu suntem buni doar să muncim şi să îndurăm anumite nedreptăţi, ci să ne alegem reprezentanţii care să lupte pentru noi şi pentru copiii noştri", spune Silviu Damaschin

La alegerile locale din 26-27 mai, românii şi în special gălăţenii din Roma care s-au înscris pe listele electorale, vor putea vota în favoarea unui candidat de-al lor: Haralambie Silviu Damaschin, candidat pe lista "Democratici in Movimento" la postul de consilier în Sectorul (municipiul) VI din capitala Italiei. Candidatul, în vârstă de 28 de ani, este singurul gălăţean din lista de aspiranţilor la postul de consilier care susţin candidatura la preşedinţie a lui Roberto Mastrantonio. Silviu Damaschin, aşa cum apare şi pe afişele electorale, stă la Roma din 2004, anul în care a părăsit Galaţiul, şi este preşedintele Asociaţiei Amici Stranieri, organizaţie cu peste 2.000 de membri cotizanţi. Tânărul militant îşi doreşte să fie sprijinit de oraşul său natal de pe malul Dunării.

„Amici Stranieri”

Absolvent al Liceului Metalurgic din Galaţi, Silviu Damaschin provine dintr-o familie modestă. A plecat în 2004, în Italia, la o mătuşă, cu speranţa de a-şi găsi un loc de muncă. Este căsătorit, are un copil de 7 ani, născut în Italia, dar dorul de cei de-acasă nu-i dă pace şi-l leagă de oraşul lăsat în urmă. În Italia, a lucrat, după cum ne-a mărturisit, ca manager de hotel, recepţioner şi a avut o agenţie de turism. Asociaţia Amici Stranieri, al cărui preşedinte este, a luat fiinţă în 2011 din iniţiativa unui grup de români rezidenţi la Roma de mulţi ani, dornici sa creeze, printr-o structură organizată, activităţi în sprijinul comunităţii româneşti. „Cu cei 2.000 membri, Asociaţia Amici Stranieri este una din cele mai puternice din peisajul organizaţiilor româneşti din capitala Italiei. Organizând diferite spectacole, evenimente, manifestări, simpozioane, acte de caritate şi strângeri de fonduri pentru evenimentele neplăcute (cutremurul din Emilia Romagna) din Peninsulă, susţinând echipa de fotbal Dacica, asociaţia noastră a câştigat experienţă, dar ceea ce a contat cel mai mult au fost un nume, o carte de vizită şi aprecierea din partea organizaţiilor de stat şi nonguvernamentale. Un lucru de menţionat este mediatizarea tuturor evenimentelor în mijloacele de informare italieneşti şi, cel mai important, în cele româneşti: ziarul Emigrantul şi Romit Tv, al căror sprijin l-am avut necontenit”, ne-a mărturisit Silviu Damaschin.

Deziderate (a)politice

De ce s-a implicat gălăţeanul în scrutin? „Cred că aceasta este ocazia românilor să demonstreze că nu suntem buni doar să muncim şi să îndurăm anumite nedreptăţi, ci să ne alegem reprezentanţii care să lupte pentru noi şi pentru copiii noştri: cursuri de limba italiană cu profesori români, grădiniţe particulare pentru români şi birouri de informaţii în limba română în toate municipiile Romei, fonduri pentru asociaţiile româneşti, taxe consulare reduse şi ajutoare pentru familiile cu dificultăţi”, ne-a declarat Silviu Damaschin.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.