Jump to content

S-au pus rulouri de gazon în Campusul Studenţesc


dcp100168

Recommended Posts

S-au pus rulouri de gazon în Campusul Studenţesc

* Aceasta este o primă etapă de amenajare a Campusului universitar gălăţean, pe banii Universităţii Dunărea de Jos

Campusul Studenţesc „Alexandru Ioan Cuza” (de pe strada Domnească din Galaţi) a înverzit peste noapte, cu "gazon de cea mai bună calitate", zice Bogdan Rodeanu, administratorul căminelor studenţeşti. „Acţiunea face parte dintr-un program de modernizare şi de creare a unui ambient propriu unui campus studenţesc, spaţiu vital unde trăieşte cea mai tânără comunitate de semeni din Galaţi, cu o medie de vârstă de aproximativ 22 de ani. În final, covorul verde va fi aşezat de jur-împrejurul celor opt cămine şi este un prim pas al unui proiect de modernizare şi îmbunătăţire a condiţiilor de trai într-un loc important al municipiului Galaţi, un fel de carte de vizită a municipiului. Covorul de gazon, tip rulou, va măsura 1.000 de metri pătraţi", ne-a spus Bogdan Rodeanu.

2.400 de tineri
În Campusul Universitar de la Galaţi au casă peste 2.400 de studenţi din ţară şi din Republica Moldova. E un mini-oraş în inima metropolei. Joi, în doar câteva ore, au fost amenajate parcurile din faţa căminelor C, G şi H. Frumoasa şi inedita (pentru noi) activitate era făcută de o echipă de grădinari de la „Merco Instal Magazin” care întindea de zor covorul gata ţesut din fire verzi de gazon, precum smaraldul. „Alegerea acestei tehnologii este, aparent, mai costisitoare, dar este mai sigură pentru că în doar trei ore de la plantarea covorului, şi după irigare, veţi vedea în Campusul Universitar o întindere uniformă de gazon. Gazonul a ajuns în această fază după 18 luni de îngrijire, iar tehnologia prezintă avantajul că dispune şi de un sistem propriu de udare”, ne-a spus Octavian Mercoffer, de la Magazinul „Casa şi Grădina Ta”.
Tehnologie avantajoasă
Întreprinzătorul ne-a lămurit că această tehnologie este mai avantajoasă, decât dacă s-ar face clasica însămânţare a gazonului, etapă care presupune şi riscuri… „Ca să obţii un covor dens de gazon e nevoie de timp îndelungat. Gazonul de tip rulou este mai plăcut ochiului, fiindcă se prezintă sub forma unei ţesături compacte şi, în plus, planta este mai rezistentă la boli”, spune Octavian Mercoffer.
Lucrările sunt susţinute din veniturile proprii ale Universităţii Dunărea de Jos. În perspectivă, conducerea Universităţii gălăţene are în vedere şi alte proiecte care au menirea de a forma o imagine mai frumoasă a Galaţilor. „Există dorinţa ca în această vară să reluăm lucrările de renovare a căminului A, lucrare care trenează de zece ani! Apoi vom încerca să refacem faţadele căminelor studenţeşti”, a adăugat Bogdan Rodeanu.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.