Jump to content

Bătaie între un grup de tineri şi poliţişti


dcp100168

Recommended Posts

Bătaie între un grup de tineri şi poliţişti

Trei tineri au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă şi un poliţist a fost rănit după o bătaie în toată regula, care s-ar fi iscat ca urmare a refuzului tinerilor de a se legitima.
Rudele celor bătuţi susţin că tinerii ar fi fost loviţi de poliţiştii de la Secţia 2. Cei trei sunt internaţi în spital şi, din primele informaţii, unul are capul spart, unul este în stare de inconştienţă şi al treilea, ar avea o coastă ruptă.

Incidentul s-a petrecut azi dimineaţă, în jurul orei 3.00, în buricul târgului, la A-uri, unde într-un restaurant din zonă, cei trei tineri împreună cu alţi cinci prieteni ar fi chefuit după ce soţia unuia a nascut.

După ce au ieşit din local, au fost opriţi de doi poliţişti care le-au cerut să se legitimeze din cauza ca la o discotecă din zonă au fost ceva probleme. După ce au refuzat, spiritele s-au incins, poliţistul ar fi dat cu spray paralizant, unul dintre tineri ar fi aruncat cu o bordură în poliţist, care este şi el rănit, trei ar fi ramas pe loc si cinci dintre tineri au fugit.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Cristina Tatulici, ne-a declarat că grupul de opt persoane a fost recalcitrant, motiv pentru care s-a impus legitimarea lor. Patrula mixtă, formată dintr-un poliţist de la Secţia 2 şi o angajată a Poliţiei Locale, s-a izbit de refuzul lor.

"Cei opt s-au împrăştiat, poliţistul a fugit după ei. Tinerii se îndreptau spre Liceul Mihail Kogalniceanu şi ca să scape au aruncat cu pietre, chiar şi cu o bordura, în poliţist, care acum are mâna dreaptă bandajată. Patrula a solicitat sprijin prin staţie şi au venit echpaje de la Secţia 1 şi 5. Au fost ridicate trei persoane, care s-au opus încătuşării, motiv pentru care s-a folosit violenţa. Cei trei au fost duşi la spital, doi au rămas internaţi, al treilea fiind externat. Toţi opt au fost identificaţi. Se fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de ultraj contra autorităţii de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi", ne-a declarat Tatulici.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

UN SUSPECT A FOST RETINUT SI PENTRU ALTUL PROCURORUL A DISPUS MASURA INTERDICTIEI DE A PARASI LOCALITATEA
Avand in vedere evenimentul ce a avut loc in noaptea de 10/11 mai a.c., intre un grup de opt persoane aflate in stare de ebrietate si o patrula mixta formata dintr-un politist din cadrul Sectiei 2 si un politist local, facem urmatoarele precizari:
In urma probatoriului administrat pana in prezent la dosarul cauzei, procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Galati a dispus masura interdictiei de a parasi localitatea pentru unul dintre suspecti, in varsta de 24 ani, iar altul, in varsta de 33 ani, a fost retinut pe baza de ordonanta pentru savarsirea infractiunii de ultraj contra autoritatii. Cel din urma va fi prezentat in cursul acestei seri magistratilor cu propunere de arestare preventiva.
Cercetarile continua pentru stablirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul.
Link to comment
Share on other sites

Acuzat că ar fi lovit un poliţist, rămâne după gratii încă o lună

* Oamenii legii de la Secţia 2 s-au ales cu plângeri penale

Dumitru Florin va rămâne după gratii o lună de zile, au decis magistraţii Tribunalului, care i-au respins recursul făcut împotriva hotărârii Judecătoriei de a-l aresta pentru ultraj. Dumitru este unul dintre cei opt tineri care au refuzat să se legitimeze în conflictul recent cu poliţiştii, care a degenerat.

După ce a dat cu spray lacrimogen, poliţistul a fugit după tinerii care au rupt-o la goană. Pentru a scăpa de el, unii dintre ei au aruncat cu pietre, chiar cu o bordură, care l-ar fi rănit la mână pe omul legii. Poliţistul a depus acte medicale din care reiese că ar avea mâna rănită.

Avocaţii lui Dumitru au spus că arestatul ar fi fost dus la Medicină Legală abia joi, lucru care ar fi făcut ca rănile să se estompeze. Apărătorii au reiterat faptul că cei trei tineri care au ajuns la spital au fost bătuţi în Secţia 2 de poliţie. De altfel, şi aceştia au depus o plângere penală împotriva poliţiştilor. Avocaţii au marşat şi pe faptul că arestatul a fost luat direct din spital, în pijamale şi dus la Parchet.

Procurorul a spus că cei implicaţi în scandal au recunoscut că nu s-au legitimat, că s-au manifestat necuviincios şi că unul dintre ei a făcut un gest care l-a determinat pe poliţist să folosească spray-ul lacrimogen, precizând că nu se poate trece peste toate astea cu foarte multă uşurinţă. În ultimul cuvânt pe care l-a avut, Dumitru a spus plângând că nu vrea decât să se facă dreptate. Imediat după terminarea procesului, prietenii lui Dumitru au încercat să-l vadă, mergând la demisol, însă au fost opriţi de oamenii legii, care, din informaţiile pe care le avem, i-ar fi amendat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Doi tineri au fost trimişi în judecată, în scandalul bătăii cu poliţiştii

Dintre cei opt tineri care s-au bătut în centrul oraşului cu un poliţist, doi au fost trimişi în judecată pentru ultraj. Este vorba de Ovidiu Stoian şi Marius Florin Dumitru. Primul este liber, dar celălat este arestat, judecătorii confirmând vineri că mandatul lui este legal. Reamintim că luna trecută, opt tineri nu au vrut să se legitimeze, un poliţist a pornit în urmărirea lor şi s-a ales cu o mână rănită după ce a fost atacat cu pietre şi cărămizi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Condamnări cu suspendare pentru ultraj, în bătaia dintre poliţişti şi un grup de tineri

În dosarul ultrajului comis împotriva unui poliţist s-au dat primele condamnări care sunt de doi ani, respectiv un an cu suspendare sub supraveghere. Mai exact, instanţa a impus nişte condiţii care nu pot fi încălcate, deoarece măsura suspendării ar putea fi revocată imediat. Termenele de încercare, adică acele perioade în care ei nu mai pot săvârşi alte fapte penale pentru că ar ajunge automat după gratii, sunt şi acestea destul de mari, patru ani, respectiv trei ani.
La începutul lunii mai, Marius Florin Dumitru şi alţi şapte tineri au fost opriţi de o patrulă de poliţie, după ce sărbătoriseră în club naşterea copilului unuia dintre ei. Fiind cu chef, tinerii se manifestau zgomotos, de aceea au şi fost opriţi de patrulă. Potrivit informaţiilor oferite la acel moment, tinerii au refuzat să se legitimeze, poliţiştii au dat cu spray lacrimogen, o parte dintre cei care fuseseră opriţi au fugit şi au încercat să scape, aruncând cu pietre, de poliţistul care-i urmărea. De altfel, poliţistul a ajuns în acea zi şi la spital, apărând ulterior scandalului cu o mână în ghips. Cert este că oamenii legii au chemat ajutoare, i-au încătuşat pe trei dintre tinerii care au stat pe loc, i-au dus la secţie, iar de acolo, aceştia au ajuns la spital, acuzând că au fost bătuţi în secţia de poliţie.
Dosarul s-a aflat în cercetarea Parchetului şi a ajuns la Judecătorie cu Marius Florin Dumitru şi Ovidiu Ştefan Stoian în rol de inculpaţi, primul fiind la acel moment în detenţie, unde a stat cinci luni de zile. Cei doi au mers pe recunoaşterea faptelor aşa cum le-a prezentat procurorul în rechizitoriu, astfel că judecata a mers foarte repede. Magistratul a lăsat deoparte aspectul civil, care se va judeca separat, iar pentru ultraj i-a condamnat pe cei doi astfel: Marius Florin Dumitru a primit doi ani cu suspendare, dispunându-se punerea sa în libertate, dacă nu mai este arestat în alte dosare, iar Ovidiu Ştefan Stoian a primit un an cu suspendare. Fiecare trebuie să achite statului câte 440 de lei, cheltuieli cu ancheta şi procesul.

Parchetul nu a făcut recurs în acest dosar, în schimb cei doi condamnaţi au atacat decizia, procesul urmând să se judece la Curtea de Apel.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ultrajul la poliţist costă 10.000 de lei

Poliţistul care s-a ales cu mâna în ghips după ce a fost lovit cu o cărămidă de nişte tineri urmează să primească de la cei găsiţi vinovaţi 10.000 de lei drept daune morale.

Reamintim că anul acesta, în mai, o patrulă de poliţişti a oprit un grup gălăgios care tocmai ieşise dintr-un club unde petrecuse toată noaptea. Unii au refuzat să se legitimeze şi au fugit, alţii au rămas pe loc. Dintre fugari, unii ar fi aruncat cu pietre, „chiar cu o bordură”, au susţinut atunci reprezentanţii Poliţiei. Omul legii a mers la spital, de unde a ieşit cu mâna în ghips. La rândul lor, tinerii care au fost încătuşaţi şi duşi la Secţia 2 de Poliţie, au reclamat că ar fi fost loviţi de poliţişti, motiv pentru care au cerut să fie duşi la spital.

Din toată această tevatură a ieşit un dosar penal prin care au fost trimişi în judecată Marius Florin Dumitru şi Ovidiu Stoian. Cei doi au ales să meargă pe legea care le permite să ia o condamnare mai mică, dacă-şi recunosc fapta. Primul a fost condamnat pentru ultraj la doi ani cu suspendare, iar al doilea la un an cu suspendare. Ei au atacat cu recurs decizia Judecătoriei, iar la Curtea de Apel acest proces va începe pe 1 noiembrie.

Pentru că au ales calea recunoaşterii, despăgubirile cerute de poliţist s-au disjuns, aici decizia fiind dată de curând. Astfel, Ovidiu Stoian trebuie să-i achite poliţistului 3.000 de lei, iar Florin Marius Dumitru, 7.000 de lei. În plus, ei trebuie să-i achite poliţistului şi cheltuielile cu judecata, în cuantum de 1.500 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.