Jump to content

Concurs de cultură generală la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Am fost în seara asta la un inedit concurs de cultură generală desfăşurat într-o cârciumă din Galaţi. Foarte interesantă ideea, însă din păcate participanţii puteau fi număraţi pe degete, n-au fost mai mult de 10-12...

Am ieşit pe locul 2, cu 30 de puncte din 60 posibile, câştigătorul făcând 33, iar ocupantul locul 3 doar 24. Am scos destul de puţin, recunosc, dar contează foarte mult concentrarea şi atenţia la astfel de concursuri. Iar mie mi-au lipsit astă-seară, după o zi de muncă, la care s-a adăugat şi berea băută în timpul concursului :P. Renumărând la final răspunsurile pe care le-am ratat, dar pe care le ştiam, puteam să fac 44 de puncte. Bine, probabil că şi câştigătorul putea face 45 :)

Oricum, una peste alta, iniţiaţiva este de aplaudat şi voi încerca să o promovez ori de câte ori va mai avea loc aşa ceva (săptămânal, în dorinţa organizatorilor).

Link to comment
Share on other sites

Ieri a fost în Bankers, dar nu e încă fixat definitiv. S-ar părea că azi la ora 20.00 mai e o rundă în Casa Veche, pentru atragerea studenţilor. O să încerc să le aflu şi să le anunţ pe toate în timp util.

Link to comment
Share on other sites

Azi, în Casa Veche, victorie fără probleme, cu 28 puncte, în condiţiile în care următorul a avut doar 16 puncte. Setul de întrebări a fost însă net mai dificil decât cel de ieri seară, probabil din cauza unei selecţii mai puţin riguroase (multe înterebări cu ani, de exemplu, care nu-şi au locul decât într-un chestionar cu variante de răspuns).

M-am lămurit şi în privinţa datelor săptămânale de concurs: luni sau marţi în Bankers, de la 19.30, miercuri în Casa Veche, de la 20.00.

Link to comment
Share on other sites

Concursuri de cultură generală în Bankers şi Casa Veche

Un fenomen inedit capătă contur şi în Galaţi. Gândite după modelul jocurilor gen Trivia, concursurile de cultură generală organizate în diferite locaţii din oraş câştigă noi adepţi de la o săptămână la alta. Nicu Daraban şi Marius Dănilă - participanţi la numeroase concursuri televizate de cultură generală şi fondatori ai grupului Paramecii - sunt primii care au adus în Galaţi acest mod de petrecere a timpului liber. „Am organizat deja patru ediţii, începând cu luna martie. Următorul concurs are loc luni, 20 mai, în Bankers, de la ora 19.30”, ne-a explicat Marius Dănilă. Invitat este oricine are peste 18 ani, echipele putând avea între 2 şi 4 membri. Un concurs identic (trei seturi a câte 20 de întrebări) are loc în fiecare miercuri, de la ora 20.00, şi în Casa Veche.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cine se bagă săptămâna asta?

Luni, 27 mai, ora 19.30 - Bankers Hubb & Cafe - Concurs de cultură generală Quiz Night

Miercuri, 29 mai, ora 20.00 - Casa Veche - Concurs de cultură generală Quiz Show

Link to comment
Share on other sites

Şi mai tare =P~

Societatea Română de Trivia va invita la a doua editie a Campionatului Mondial de Quizzing la Bucuresti. Acesta va avea loc in data de 1 iunie 2013, ora 12.00, in cadrul Facultati de Matematica, salile 402 si 411 ( etajul 4), Universitatea Bucuresti. Participarea este libera.

 

240 de întrebări (în engleză; uneori se asigură traducere, în funcţie de cât de bună este organizarea fiecărei ţări), din cele opt domenii de mai jos, în două ore (două sesiuni de câte o oră, cu o oră pauză). Câştigătorul face în jur de 180 de puncte. Primul român a avut anul trecut 81 de puncte. În 2012 au fost peste 1.600 de participanţi, din 36 de ţări.

 

Domenii

1.Culture [Architecture, Fine Arts, Philosophy, Museums, Religion, Mythology]

2.Entertainment [Music (Classical, Blues, Film Score, Jazz, Rock, World), Ballet, Musicals and Operas, Radio, Television]

3.History [Current Affairs, Explorations, Famous People, Civilizations]

4.Lifestyle [Costume, Design, Fashion, Food & Drink, Handicrafts, Health & Fitness,Human Body, New Age Beliefs, Products & Brands, Tourism]

5.Media [Movies, Literature, Poetry, Drama, Comics, Language]

6.Science [Chemistry, Mathematics, Physics, Social Sciences, Fauna, Flora]

7.Sport [Track and Field, Team Sports, Motor Sports, Winter Sports, Games, Hobbies & Pastimes, Records]

8.World [Geography, Cities, Space, Technology, Transport, Inventions]

Link to comment
Share on other sites

Știi vorba aia: „Eșecul e un privilegiu destinat celor ce încearcă”... ;)

Dacă vei câștiga, te vei umfla în pene :) ... Dacă nu, vei avea ce povesti :) ...

Deci, oricum ieși în câștig :)

Link to comment
Share on other sites

Aşadar, mă voi juca de-a quizzingul de Ziua Copilului :YMPARTY: Întrebările sunt criminale (a se vedea linkul aflat puţin mai sus), făcute pentru profesioniştii genului, aşa că performanţa e exclusă, însă rămâne bucuria jocului...

Link to comment
Share on other sites

Final de aventură "mondială" :YMPARTY: 43 de puncte, cel mai bun punctaj dintre cei patru gălăţeni care s-au aventurat (şi cam locul 20 pe ţară). La ce întrebări au fost, rezultatul e ok, nu se putea face mult mai mult, s-a exagerat cu cultura anglo-americana. Cea mai mare surpriză pentru mine a fost, însă, că am fost singurul "amator", toţi ceilalţi participanţi având la activ diverse sume câştigate (unii chiar trăiesc din asta!) la concursurile televizate din ultimii 15-20 de ani. Rezultatele oficiale şi întrebările se vor posta peste 4-5 zile, am să dau un link , să vă faceţi o idee...

Link to comment
Share on other sites

Du-te la concursurile de la Galaţi, să vezi despre ce e vorba. La noi chiar poţi să spui că e cultură generală faţă de americanismele de la Mondiale. Eu săptămâna asta sunt la muncă şi n-am cum să ajung, dar te iau săptămâna cealaltă, dacă n-ai curaj singur

Link to comment
Share on other sites

Rezultatele oficiale ale gălăţenilor la CM

Player's Name = Cultu - Histo - Lifes - Media = Enter - Scien - Sport - World = Total

Daraban Nicolae = 6 - 5 - 4 - 4 = 1 - 5 - 1 - 4 = 29

Macovei Radu = 3 - 4 - 7 - 4 - 0 = 6 - 1 - 4 = 29

Danila Marius = 3 - 6 - 5 - 2 - 1 = 3 - 12 - 3 = 34

Predescu Dan Catalin = 2 - 11 - 5 - 7 = 1 - 4 - 6 - 7 = 42

Link to comment
Share on other sites

A apărut şi clasamentul mondial

1106 Predescu Dan Catalin Romania 2 11 5 7 1 4 6 7 42 1 11 7 7

1247 Danila Marius Romania 3 6 5 2 1 3 12 3 34 1 12 6 5

1355 Daraban Nicolae Romania 6 5 4 4 1 5 1 4 29 1 6 5 5

1360 Macovei Radu Romania 3 4 7 4 0 6 1 4 29 0 7 6 4

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.