Jump to content

Reindustrializarea României va începe cu siderurgia


dcp100168

Recommended Posts

Varujan Vosganian: Planul de reindustrializare a României va începe cu siderurgia

Reindustrializarea României va începe cu siderurgia, a declarat astăzi ministrul Economiei Varujan Vosganian. Anunţul vine chiar în ziua în care miliardarul indian Lakshmi Mittal, proprietarul combinatului de la Galaţi, se afla în România pentru a se întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul, Victor Ponta.

Industria oţelului va fi prima ajutată. Nu doar în România. Măsurile fac parte dintr-un plan de acţiune european la care mai participă Franţa, Luxemburg, Belgia şi Polonia. În toate cele cinci ţări, cel mai mare producător de oţel din lume, Mittal Steel, are combinate siderurgice.

„Am propus o măsura care se referă la îngheţarea regimului fiscal. Merge de la evaluarea fiecarui act normativ, până la reevaluarea costurilor cu energia, până la anumite reglementări privind exportul de fier vechi și importul de produse siderurgice din UE”, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Anunţul ministrului vine chiar în ziua în care proprietarul ArcelorMittal se afla în România pentru a se întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta să discute despre posibilitatea scăderii costurilor pentru energia electrică utilizată de combinatul din Galaţi.

Până anul trecut, când Hidroelectrica a intrat în insolvenţă, Arcelor beneficia de energia ieftină a producătorului. Rezilierea contractelor preferenţiale a adus pierderi şi mai mari combinatului, aflat si asa într-o situaţie dificilă din cauza scăderii cererii de oţel din Europa.

Planurile de sprijinire a industriei nu se vor opri la siderurgie, susţine ministrul economiei. Pentru multe fabrici care abia mai funcţionează, unica salvare rămâne intrarea în insolvenţă. În această situaţie se găsesc combinatele Mechel, uzinele de prelucrare a cuprului sau combinatele din industria chimică. Altele au fost deja închise.

digi24.ro

Link to comment
Share on other sites

Asa, fratilor. Dupa ce le-ati sters datorii de miliarde de dolari si l-ati vandut pe nimica toata boschetarilor aia, i-ati lasat sa stoarca oamenii si sa-i dea afara pe capete..acum oferiti-le avantaje fiscale, ca asta e important: sa le facem maimutoilor p**a mare.. oamenii in schimb poa` sa crape de foame.

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

In primul și în primul rănd, unde sunt foștii specialiști din siderurgie? Oamenii aceia care, uneori, dormeau în combinat?... Când o să-i aducă înapoi, o să mai cred ceva...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.