Jump to content

A vrut să-şi omoare fetiţa de un an


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Condamnata pentru ca era sa-si omoare fetita

* Florentina Stanescu a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare conditionata, pentru tentativa de omor asupra propriului copil * De etnie roma, fara acte de identitate, fara ajutor social si analfabeta, femeia si-a trintit fetita de 14 luni cu capul de beton, in timp ce alapta, la scurt timp dupa ce nascuse al doilea copil * Victima, in coma si cu capul zdrobit, s-a zbatut mai multe zile intre viata si moarte * Inculpata si concubinul ei traiesc din cersit

Anchetata in cursul lunii august 2007, cind a fost obligata sa nu paraseasca localitatea, Florentina Stanescu, in virsta de 24 de ani, o tiganca analfabeta originara din Galati, stabilita fara forme legale in Braila, a fost condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare conditionata a pedepsei, pentru tentativa la infractiunea de omor calificat. Intr-un moment de nervozitate, pentru ca se certa cu concubinul si cu socrul ei, femeia a fost la un pas de a-si omori fetita in virsta de un an si doua luni, trintind-o de la un metru inaltime, pe pardoseala de beton a camerei. Oamenii legii, dar si medicii braileni, galateni si bucuresteni au facut tot posibilul sa o salveze pe micuta, care, pe linga traumatismul cranian grav, a mai facut si pneumonie interstitiala. Impreuna cu concubinul ei, tiganca cu apucaturi de criminala traieste din cersit, nu are ajutor social si nici acte de identitate sau de domiciliu.

Florentina Stanescu traieste in concubinaj cu Stanica Cojocaru. In ziua de 12 august 2007, precizeaza anchetatorii, la doua saptamini dupa ce a nascut al doilea copil, femeia s-a deplasat cu fetita ei Sedra Diana, in virsta de 14 luni si cu concubinul, la domiciliul socrului, pe strada Forestiera. Pe fondul unui conflict verbal cu cei doi indivizi, Florentina a aruncat-o pur si simplu pe fetita de un an si doua luni din brate, in timp ce o alapta la sin. Victima a cazut de la mai bine de un metru inaltime pe pardoseala camerei, lovindu-se puternic cu capul de beton. La scurt timp dupa agresiune, fetita a intrat in coma, fiind internata mai intii la Spitalul "Sf. Spiridon", apoi la Spitalul Judetean Galati - Sectia ATI Neurochirurgie, diagnosticul fiind unul necrutator: "TCC acut deschis cu fractura de craniu; otoragie dreapta; stare comatoasa".

Dupa citeva zile de la spitalizare, s-a propus transferarea micutei la Bucuresti, dar bunica acesteia a refuzat sa-si dea acceptul. Asa se face ca, la 22 august 2007, Sedra Diana a fost retrimisa la Spitalul Judetean Braila, iar a doua zi transferata la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucuresti, de data aceasta cu acceptul tatalui. Cind a fost adusa, iarasi, la Braila, fetita avea si pneumonie acuta interstitiala. Potrivit raportului intocmit de Serviciul Judetean de Medicina Legala Braila, victimei i-au fost necesare 30-35 de zile de ingrijiri medicale, desigur, excluzind posibilitatea aparitiei vreunei complicatii. Intre timp, mama cu apucaturi de ucigasa a primit interdictie de a parasi localitatea, fiind cercetata, totusi, in stare de libertate. Anchetatorii au tinut cont de faptul ca are doi copii mici, inclusiv fetita pe care a fost la un pas de a o trimite pe lumea cealalta.

http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagi ... eniu=Local

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.