Jump to content

Admiterea la liceele gălăţene 2013


dcp100168

Recommended Posts

Începe admiterea la liceele vocaţionale şi clasele bilingve

Încep emoţiile pentru elevii care vor să fie admişi în clasa a IX-a la liceele vocaţionale şi la clasele cu profil bilingv. Mâine, candidaţii trebuie să solicite de la secretariatele şcolilor fişele de înscriere, urmând ca săptămâna viitoare, între 27 şi 29 mai, să se înscrie la liceele unde vor să fie admişi. Probele de aptitudini şi testele de limbă străină se vor desfăşura între 30 mai şi 1 iunie.
La Liceul cu Program Sportiv, toate probele de aptitudini au fost programate pe 30 mai.
Colegiul Naţional „C. Negri” va organiza anul acesta examen pentru profilul pedagogic specializarea învăţători - educatori (după ce anul trecut a fost desfiinţat), cu începere de pe 30 mai, când se vor susţine probele de educaţie fizică între orele 7,30-11,00 şi proba de dicţie, începând cu ora 14,00. Pe 31 mai, între orele 8,00 şi 11,00 se va da testul la desen, iar pe 1 iunie - muzica, începând cu ora 8,00.
La Liceul de Arte, probele la arte plastice se vor da pe 30 şi 31 mai, de la ora 9,00, cele de muzică pe 30 mai de la ora 9,00 şi pe 31 mai de la ora 11,00. Anul acesta se va organiza clasă de teatru, iar testele de aptitudini vor fi pe 30 mai, de la ora 9,00 - dicţie şi 31 mai de la 11,00 - muzică.
Testele de limbă străină pentru clasele bilingve au fost programate după cum urmează: engleza pe 30 mai, de la ora 9,00, la CNMK şi CNVA şi franceza pe 31 mai, de la aceeaşi oră, la „Cuza”.
Rezultatele la probele de aptitudini şi la testele de limbă străină se vor afişa pe 3 iunie, zi în care se vor depune şi eventualele contestaţii. Listele cu notele finale vor fi făcute publice pe 4 iunie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ghidul admiterii la liceu

* Primele în lista cu opţiuni se vor trece specializările şi liceele cele mai dorite * Elevii trebuie să scrie cât mai multe opţiuni şi să fie atenţi la transcrierea codurilor

Absolvenţii de gimnaziu de anul acesta au la dispoziţie 5.320 locuri la liceu. Elevii de clasa a VIII-a vor intra în vacanţă pe 14 iunie, urmând ca pe 25 şi 27 iunie să susţină cele două probe ale evaluării naţionale. Rezultatele finale (după contestaţii) se vor afişa pe 3 iulie.

Datele calendaristice şi etapele intrării la liceu

Între 5 şi 9 iulie se face completarea şi depunerea fişelor de opţiuni, în funcţie de programările făcute de fiecare şcoală. În paralel, până pe data de 10 iulie se va desfăşura verificarea fişelor martor şi corectarea eventualelor greşeli, de către elevii însoţiţi în mod obligatoriu de părinţi. Repartiţia computerizată se va desfăşura pe 16 iulie, urmând ca între 17 şi 26 iulie candidaţii să-şi depună dosarele la liceele unde au fost admişi.

Cum se completează fişele cu opţiuni

Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. „Pe primele locuri trebuie trecute opţiunile pe care le doreşte cel mai mult, chiar dacă nu este sigur că media îi permite să intre la acele specializări şi licee. Oricum repartiţia se face în ordinea mediilor. În continuare vor fi trecute opţiunile pe care le-ar agrea şi la care este sigur că intră cu media de admitere pe care o are. Pentru siguranţă, ar trebui trecute şi alte opţiuni mai puţin dorite, la care s-a intrat anul trecut cu medii mai mici decât cea pe care o are candidatul. E mai bine să fie admis chiar şi la un liceu care nu-i place, decât să nu intre deloc”, îi sfătuieşte inspectoarea generală Laura Marin. Aceasta le recomandă să fie atenţi la completarea codurilor opţiunilor. „Au fost elevi care au completat coduri greşite şi au fost repartizaţi la Tecuci, deşi erau din Galaţi şi invers", mai spune inspectoarea generală.
O altă regulă este să nu completeze o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite, pe motiv că nu ştie dacă are şanse să intre. Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev. Să spunem că îşi doreşte CNVA matematică-informatică, dar nu ştie sigur dacă va intra cu media sa la acest profil şi are mai multe şanse la CNMK, la aceeaşi specializare. Locul de la CNMK nu i-l poate lua nimeni, dacă are şi media corespunzătoare. Dacă va trece CNMK primul pe listă, repartiţia se va face automat acolo şi ar putea rata şansa de a fi admis la CNVA (dacă ea şi există). De aceea, este recomandat să treacă întâi CNVA şi apoi CNMK. Completarea unui număr mare de opţiuni pe fişa de admitere nu poate dăuna în niciun fel. În schimb, un număr prea mic de opţiuni îi poate diminua serios şansele de a fi admis. Exista riscul de a nu avea o medie suficient de bună pentru niciuna din opţiunile exprimate.

Cum şi de ce se face validarea fişelor

Validarea fiselor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii, deoarece eventualele greşeli apărute în transcrierea mediilor din cataloagele şcolare pe fişa de opţiuni, în completarea numelui candidatului sau scrierea neciteaţă a codurilor liceelor pot duce la pierderea profilului dorit. Computerul “nu ştie” că un elev a completat codul 131, dar de fapt îl interesează specializarea cu numărul 113, sau ca media de absolvire nu este 6,75, ci 9,75!
Pentru a evita neplăcerile cauzate de transcrierea greşită a datelor de pe fişă, procedura necesită tipărirea fişelor aşa cum au fost introduse ele în baza de date. Fişa astfel tipărită, numită “fişa martor”, se transmite la şcoala de provenienţă. Diriginţii claselor au obligaţia să-i cheme la şcoală pe toţi elevii însoţiţi de părinţi, pentru a verifica datele şi pentru a semna pentru conformitate. Neconcordanţele între fişa completată şi fişa martor trebuie semnalate imediat conducerii şcolii, care e obligată să facă demersuri pentru a se corecta erorile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Admiterea la clasa a IX-a seral şi fără frecvenţă

Candidaţii care împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013-2014 se pot înscrie la admitere la liceu pe locurile rezervate pentru învăţământ seral şi fără frecvenţă. Dosarele se depun în perioada 23-24 iulie, urmând ca repartiţia candidaţilor să se facă între 24 şi 26 iulie. Inspectoratul Şcolar Judeţean a pus la dispoziţie 336 de locuri la seral şi 252 la frecvenţă redusă.

viata-libera.ro

 

Locuri speciale pentru romi

Candidaţii de etnie romă vor avea anul acesta 190 de locuri speciale la dispoziţie pentru admiterea la liceu. Unde au fost alocate aceste locuri speciale se poate afla pe site-ul ISJ Galaţi. Cererile pentru locurile speciale pentru romi se depun până pe data de 21 iunie, iar repartiţia va avea loc în perioada 8 - 10 iulie, începând cu ora 10,00, la Liceul Tehnologic de Marină.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primele "victime" ale admiterii la liceu

O parte dintre elevii claselor a VIII-a au trecut deja prin emoţiile admiterii la liceu. Ei au susţinut probele de aptitudini şi testele la limba străină pentru clasele de bilingv. Ca la orice examen, s-a lăsat şi cu victime.
La Colegiul „C. Negri” s-a înregistrat cea mai mare concurenţă din ultimul timp. S-au înscris 114 candidaţi, dar după probe s-au dovedit a avea calităţi de dascăli doar 88.
La Liceul de Arte au fost admişi la probele vocaţionale 97 de candidaţi, 22 fiind consideraţi respinşi, în timp ce la Liceul cu Program Sportiv au fost admişi 85 de elevi şi 21 au fost respinşi. La clasa de rugby de la Auto, au fost 30 de elevi înscrişi şi tot atâţia admişi.
Fără prea mari probleme au fost şi probele de la Seminarul Teologic, unde, din 59 de candidaţi, doar unul singur a fost considerat inapt.
Cele mai multe victime pare să fi făcut însă limba engleză. La centrul de la Colegiul „Mihail Kogălniceanu”, din 361 de candidaţi, doar 276 au fost admişi. Au fost depuse 47 de contestaţii, dintre care 13 au fost rezolvate favorabil.
Dintre cei 229 de elevi care au susţinut proba de engleză la CNVA, n-au obţinut notă de trecere 39. Şi aici s-au depus 14 contestaţii, dar numai 5 au primit câştig de cauză.
La Colegiul „Cuza”, unde au fost înscrişi 171 de candidaţi pentru proba de limba franceză, au promovat doar 151. Dintre cele patru contestaţii depuse, trei au primit punctaj în plus.

Cei respinşi vor putea participa la repartiţia computerizată, după susţinerea evaluării naţionale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

5.320 locuri la liceele gălăţene

Pentru admiterea din acest an, la nivelul judetului Galaţi, absolvenţii de gimnaziu au la dispoziţie un număr de 5.320 locuri la liceele mai mult sau mai puţin cotate. De asemenea, pentru anul şcolar 2013 – 2014, Inspectoratul Şcolar Judeţean vine şi în sprijinul celor care vor să îşi continue studiile în regim seral şi fără frecvenţă. În acest caz, candidaţii pot să îşi depună dosarele în intervalul 23 – 24 iulie, iar locurile disponibile sunt: 336 la seral şi 252 la frecvenţă redusă.

Repartizarea locurilor la cele mai cunoscute unităţi de învăţământ arată astfel: Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” -  280 de locuri (specializările industrie alimentară, turism şi alimentaţie), Colegiul Economic „Virgil Madgearu” – 306 locuri (specializările comerţ, economic, turism şi alimentaţie, turism şi alimentaţie-engleză), Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” – 140 locuri (specializările matematică – informatică, ştiinţe ale naturii, filologie, filologie-engleză, filologie-franceză), Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Tecuci – 168 locuri (specializările matematică – informatică, ştiinţe ale naturii, filologie), Colegiul Naţional „Costache Negri” – 140 locuri (specializările matematică – informatică, matematică – informatică-engleză, ştiinţe ale naturii, filologie, ştiinţe sociale-engleză), Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu” – 168 locuri (specializările matematică – informatică, matematică – informatică-engleză, ştiinţe ale naturii, filologie, ştiinţe sociale),  Colegiul Naţional „Spiru Haret” Tecuci – 168 locuri (specializările matematică – informatică, ştiinţe ale naturii, filologie, ştiinţe sociale), Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” – 168 locuri (specializările matematică – informatică, matematică – informatică-engleză, ştiinţe ale naturii-engleză, filologie-engleză, ştiinţe sociale), Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie Tecuci – 280 locuri (specializările agricultură, industrie alimentară, protecţia mediului, economic), Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” – 84 locuri (specializările electromecanică, mecanică), Colegiul Tehnic „Paul Dimo” – 186 locuri (specializările electric, electronică-automatizări, mecanică, producţie media, tehnici poligrafice), Colegiul Tehnic „Radu Negru” – 140 locuri (specializările electric, electromecanică, protecţia mediului, mecanică), Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – 280 locuri (specializările matematică – informatică, electric, mecanică), Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” – 224 locuri (specializările protecţia mediului, turism şi alimentaţie), Liceul cu Program Sportiv – 28 locuri (specializarea ştiinţe ale naturii); Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” – 84 locuri (specializările construcţii, instalaţii şi lucrări publice, filologie); Liceul Tehnologic „Costache Conachi”, comuna Pechea – 140 locuri (specializările ştiinţe ale naturii, comerţ, mecanică, industrie textilă şi pielărie); Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”, Tecuci – 298 locuri (specializările turism şi alimentaţie, electric, mecanică, industrie textilă şi pielărie); Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu”, Tg. Bujor – 196 locuri (specializările estetica şi igiena corpului omenesc, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, fabricarea produselor din lemn, mecanică, ştiinţe sociale, filologie); Liceul „Hortensia Papadat Bengescu”, comuna Iveşti 56 locuri (specializarea mecanică).

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ultimele medii vor fi cu cel puţin zece sutimi mai mari

Este clar că, anul acesta, cei care au doar media 9,50 nu vor mai prinde loc la CNVA, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. În 2012, ultimul elev intrat la CNVA, cu media 9,50, se afla pe poziţia 338, anul acesta la aceeaşi poziţie se află un elev cu media de admitere 9,63. Dacă în 2012 au fost 343 de medii cuprinse între 9,50 şi 10,00, acum sunt 508 de candidaţi cuprinşi în acest interval, cu aproape 150 mai mulţi decât anul trecut. Mai mult decât atât, a crescut cu peste 200 şi numărul elevilor care au obţinut medii între 9,00 şi 9,49.
Dacă numărul mediilor de la 8,50 la 8,99 este mai mare în 2013, comparativ cu 2012 (529 acum, 452 anul trecut), mediile din intervalul 8,00 - 8,49 au rămas cam aceleaşi (458 anul acesta, 487 anul trecut).

Mai puţine medii mici

Dacă mediile mari s-au înmulţit, numărul mediilor mici s-a diminuat. Astfel, de la 962 de medii cuprinse între 7,00 şi 7,99 câte au fost anul trecut, s-a ajuns la 813 în prezent. La fel, mediile de la 6,00 la 6,99 au scăzut de la 935 la 773, iar cele de la 5,00 la 5,99 - de la 663 la 568.

Numărul campionilor a rămas tot cinci

Ca şi anul trecut, avem acum tot cinci campioni absoluţi ai admiterii, care au obţinut media 10,00 atât la evaluare naţională cât şi în cei patru ani de gimnaziu. Este vorba Ioana Buţu şi Rareş Purdea de la CNVA, Irina Canditu de la Şcoala Nr. 13, Adelina Voicu de la Şcoala Nr. 26 şi Anca Guţu de la Şcoala din Tuluceşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

CNVA a ieşit din topul liceelor cu cele mai bune medii din ţară

* Colegiul gălăţean a ieşit din topul liceelor cu cele mai bune medii din ţară * La celelalte unităţi cu ştaif, ultimele medii de admitere au crescut * 20 de candidaţi, cu medii destul de mari, au rămas nerepartizaţi * 1.248 de locuri libere pentru etapa a doua

Rezultatele repartiţiei computerizate s-au afişat cu o zi mai devreme. 4060 de elevi au fost repartizaţi, în timp ce 20 nu au fost repartizaţi din cauză că n-au trecut în fişe suficiente opţiuni. Cea mai mare medie cu care s-a intrat a fost 10, iar cea mai mică - 3,71. În mod ciudat, toţi elevii nerepartizaţi au medii peste 7,00 (7,91 - 7,04) şi ar fi putut fi admişi chiar la licee destul de bune, dacă ar fi trecut mai multe opţiuni. Ei vor avea însă suficiente locuri pentru a fi admişi în cea de-a doua sesiune.

Surprizele de la CNVA

Chiar dacă numărul mediilor mari a crescut anul acesta, la CNVA, în mod surprinzător, ultimele medii de intrare la toate specializările au scăzut, în timp ce la celelalte licee cu ştaif au crescut. Acest lucru a făcut ca CNVA să iasă din topul celor zece licee cu cele mai mari medii de intrare din ţară, deşi anul trecut s-a situat pe locul al treilea.
Dacă la matematică-bilingv s-a intrat anul trecut cu 9,91, anul acesta ultima medie a fost 9,74. La matematică-informatică s-a intrat cu 9,64, în timp ce în 2012 ultima medie a fost 9,65. La ştiinţele naturii, ultima medie acum a fost 9,68, cu câteva sutimi mai mică decât cea de anul trecut - 9,73. Ultima medie de intrare la CNVA a fost anul trecut 9,50, în timp ce anul acesta a scăzut la 9,43.

Pedagogicul câştigă teren

CNVA n-a mai ocupat nici primele cinci poziţii din clasamentul judeţean, cum s-a întâmplat anul trecut. E drept că rămâne în continuare liceul cu cele mai mari medii de intrare la matematică informatică bilingv, la ştiinţele naturii bilingv şi la matematică informatică. Pe locul al patrulea s-a situat acum Colegiul Naţional „C. Negri”, care de la an la an a început să câştige teren printre elevii foarte buni, alegându-se cu o parte din „crema” lor. Dacă la ştiinţele naturii anul trecut se intra cu 9,43, acum ultima medie a fost 9,56. Medii mai mari s-au înregistrat anul acesta şi la CNMK, unde ultima medie a crescut cu 30 de sutimi, de la 8,99 la 9,29. La „Cuza”, de la 7,71 cât a fost anul trecut ultima medie s-a ajuns la 8,41, în timp ce la „Spiru Haret” din Tecuci s-a ridicat de la 8,08 la 8,77. Cea mai mare creştere s-a înregistrat însă la „Calistrat Hogaş” din Tecuci, care a „sărit” de la 7,17 în 2012 la 8,42 în 2013.

Top ruşinică

La polul opus se află liceele unde s-a intrat chiar şi cu medii sub 4.00: Liceul din Tudor Vladimirescu (3,71), Liceul din Bereşti (3,76), „Simion Mehedinţi” (3,86), Liceul „Elena Caragiani” Tecuci (3,87), „Ovid Caledoniu” Tecuci (3,92), Liceul din Iveşti (4,01), Liceul de Marină (4,05), Metalurgicul (4,07), Auto (4,09).

La „Metalurgic” s-au înscris doar cinci candidaţi

La unele licee, candidaţii care s-au înscris la prima etapă de admitere pot fi număraţi pe degetele de la o singură mână. De exemplu, la Metalurgic, pentru cele 87 de locuri au optat doar cinci elevi. La „Simion Mehedinţi” sunt doar 11 înscrişi la peste 100 de locuri, iar la Marină - 24 pe 116 locuri.

1.248 de locuri libere

Anul acesta au rămas mult mai multe locuri libere - 1.248 - decât în 2012, când doar 914 erau neocupate după prima etapă. Iată pe ce pot miza candidaţii din etapele următoare ale admiterii: Economic - 11 locuri, Metalurgic - 82, Energetic - 232, „Radu Negru” - 78, Auto - 139, „Moţoc" - 62, „Saligny” - 59, Marină - 92, CFR - 59, „Simion Mehedinţi” - 105, „Elena Caragiani” Tecuci - 9, Tg. Bujor - 76, Iveşti - 30, „Ov. Caledoniu” Tecuci - 62, Bereşti - 49, Tudor Vladimirescu - 45, Corod - 20, Cudalbi - 13.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

1.136 de locuri libere la liceele gălăţene

4.014 candidaţi din judeţul Galaţi şi 95 de elevi din alte judeţe, au participat anul acesta la prima etapă a examenului de admitere în clasa a IX-a. Dintre aceştia, 4.084 au fost admişi, iar 25 de elevi au rămas nerepartizaţi din lipsă de opţiuni. Locurile rămase libere la liceele gălăţene, în număr de 1.136, vor putea fi ocupate în etapa a III-a de admitere care, conform calendarului de admitere, se va derula în perioada 1 - 10 septembrie 2013.

„În planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2013-2014, în judeţul Galaţi au fost prevăzute 190 de clase la învăţământ de zi, 12 clase la învăţământ seral, şi 9 clase la frecvenţă redusă. După prima etapă de admitere au rămas şi locuri libere. Profilul dominant, la care au rămas locuri neocupate, este cel tehnic, cu specializările mecanică şi electric. La Colegiul Tehnic „Traian Vuia” au rămas neocupate 78 de locuri la profilul electric şi alte 42 de locuri la profilul mecanică”, a precizat inspectorul şcolar adjunct al ISJ Galaţi, Diana Bulai. În acest an, în rândul absolvenţilor de clasa a VIII-a, cea mai căutată specializare a fost cea de ştiinţe ale naturii.

Înscrierile pentru a III-a etapă de admitere în învăţământul liceeal, se va desfăşura pe data de 2 septembrie 2013, urmând ca în zilele de 5 şi 6 septembrie să aibă loc repartizarea pe locurile rămase libere.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

1.108 locuri libere la liceele gălăţene după a doua etapă de admitere

28 de elevi au fost ieri repartizaţi pe locurile rămase libere la liceu în etapa a doua a admiterii. Mediile cu care aceştia au participat sunt cuprinse între 7,91 şi 4,89. 27 dintre candidaţi sunt din Galaţi şi unul singur este din alt  judeţ.
Pentru etapa a treia de admitere au mai rămas libere 1.108 locuri după cum urmează: Economic (clasa bilingv franceză) – 9, Metalurgic – 82, Energetic – 115, „Radu Negru” – 75, Auto – 139, „Moţoc” – 56, „Saligny” – 54, Marină – 92, CFR – 58, „S. Mehedinţi” – 105, Pechea – 25, „Elena Caragiani” – 3, Tg. Bujor – 75, Iveşti – 30, ”Ov. Caledoniu” – 60, Bereşti – 49, Tudor Vladimirescu – 49, Corod – 20, Cudalbi – 12.
În perioada 29 iulie – 1 august conducerea ISJ va rezolva situaţiile speciale apărute în cele două etape de admitere, respectiv, solicitări medicale, schimb de elevi, transfer în localitatea de domiciliu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Topul liceelor gălăţene nedorite de elevi la admitere

* Sunt unităţi de învăţământ care nu şi-au ocupat nici măcar jumătate dintre locuri la admitere * Sunt şcoli în pericol să nu formeze clasa a IX-a

Deşi sunt unele instituţii de învăţământ unde bătălia pe locurile la admitere este destul de crâncenă, sunt şi licee unde nici măcar elevii cu medii sub cinci nu mai vor să se înscrie. Sunt nu mai puţin de şase unităţi liceale din municipiul Galaţi unde locurile primite anul acesta la admitere nu s-au ocupat nici măcar în proporţie de 50 la sută. Speranţa lor ca aceste clase să se facă este ca măcar la a treia etapă de admitere să se afle pe listele preferinţelor candidaţilor.

În pericol să se desfiinţeze clasa a IX-a

De departe cea mai disperată situaţie se observă la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, fostul Metalurgic. Faptul că la Combinat nu se mai fac angajări, ci mai mult disponibilizări se reflectă şi în dezinteresul elevilor pentru a urma cursurile aici. Dacă înainte liceul funcţiona cu sute de elevi pe generaţie, acum doar cinci candidaţi s-au înscris în cele două etape de admitere, pe cele 87 de locuri disponibile anul acesta. Locurile s-au ocupat doar în proporţie de 6 la sută.
„Suntem disperaţi. Sperăm ca măcar în etapa a treia să primim ceva elevi. Altfel suntem în pericol să nu facem clasa a IX-a din toamnă. Ne vom orienta şi noi spre alte forme de învăţământ - şcoală profesională sau şcoală postliceală”, spune directorul Ionel Hăulică.
Tot rată mică de ocupare a locurilor are şi Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi”, unde s-au înscris doar 11 elevi pentru 116 locuri disponibile, adică doar 9,48 la sută dintre ele s-au ocupat.

Majoritatea liceelor tehnologice nu mai au căutare

Dacă la unele licee tehnologice, cum ar fi „Elena Doamna”, locurile s-au ocupat toate încă din prima sesiune, la altele situaţia nu e deloc roz. Liceul Tehnologic de Marină şi-a ocupat doar în proporţie de 20,68  la sută (24 de înscrişi pe 116 locuri), iar la Liceul Tehnologic „A. Saligny” s-au ocupat doar în proporţie de 37,93 la sută (33 de candidaţi la 87 de locuri). Nu se bucură de popularitate prea mare în rândul elevilor nici Colegiul Tehnic „Paul Dimo”, fostul Energetic, care, deşi şi-a înfiinţat specializări noi, nu a reuşit să completeze decât 43,34 la sută dintre cele 203 locuri alocate (88 de candidaţi înscrişi). La fel şi Colegiul Tehnic „Radu Negru”, care are ocupate doar 70 din 145 de locuri, adică 48,27 la sută. Cu toate că şi-a ocupat, ce-i drept, 50 la sută dintre locurile disponibile, nici Liceul Tehnologic CFR nu mai are căutarea pe care o avea altădată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

În linie dreaptă pentru a treia etapă de admitere

Pentru a III-a etapă de admitere, care începe pe data de 2 septembrie, prin înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor, liceele gălăţene mai au disponibile peste 1.000 de locuri.

Conform datelor furnizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, mai sunt locuri neocupate la următoarele unităţi de învăţământ: Colegiul Economic „Virgil Madgearu” - 11 locuri (specializarea Turism şi alimentaţie); Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” - 82 locuri (specializările Electromecanică, Mecanică); Colegiul Tehnic „Paul Dimo” - 116 locuri (specializările Electric, Electronică-automatizări, Mecanică, Producţie media, Tehnici poligrafice); Colegiul Tehnic „Radu Negru” - 78 locuri (specializările Electric, Electromecanică, Protecţia mediului, Mecanică); Colegiul Tehnic „Traian Vuia” - 139 locuri (specializările Matematică - informatică, Electric, Mecanică); Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc” - 62 locuri (specializarea Protecţia mediului); Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” - 59 locuri (specializările Construcţii, Instalaţii şi lucrări publice, Filologie); Liceul Tehnologic „Costache Conachi”, comuna Pechea - 25 locuri (specializarea Industrie textilă şi pielărie); Liceul Tehnologic „Elena Caragiani”, Tecuci - 9 locuri (specializarea Mecanică); Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu”, Tg. Bujor - 76 locuri (specializările Construcţii, Instalaţii şi lucrări publice, Fabricarea produselor din lemn, Mecanică); Liceul „Hortensia Papadat Bengescu”, comuna Iveşti - 30 locuri (specializarea Mecanică); Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu”, localitatea Tecuci - 62 locuri (specializările Construcţii, Instalaţii şi lucrări publice, Comerţ); Liceul Tehnologic „Paul Bujor”, oraşul Tg. Bujor - 49 locuri (specializările Mecanică, Comerţ).

De asemenea, pentru etapa de admitere din luna septembrie, alte locuri libere au mai rămas şi la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate - 59 locuri; Liceul Tehnologic Nr. 1, Cudalbi - 13 locuri; Liceul Tehnologic Nr. 1, Corod - 20 locuri; Liceul Tehnologic de Marină - 92 locuri; Liceul Tehnologic „Tudor Vladimirescu” - 49 locuri; Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” - 105 locuri.

Reamintim că la nivelul judeţului Galaţi, au fost disponibile pentru anul şcolar 2013-2014, un număr de 5.320 locuri la licee.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Începe a treia sesiune de admitere în învăţământul liceal

Astăzi, 2 septembrie, începe etapa a III-a de admitere în învăţământul liceal de stat, cu înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă.

La nivelul judeţului Galaţi mai sunt disponibile peste 1.100 de locuri, la specializări variate, dintr-un total de 5.320 de  locuri, alocate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, pentru anul de învăţământ 2013 – 2014.

Pentru a III-a sesiune de admitere cele mai multe locuri disponibile, pentru absolvenţii de clasa a VIII-a, inclusiv pentru cei care au trecut de examenele de corigenţă, sunt la următoarele unităţi liceale: Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – 139 locuri, Colegiul Tehnic „Paul Dimo” – 116 locuri, Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” – 105 locuri  şi Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” – 82 locuri.

Conform calendarului de admitere, etapa a III-a se va finaliza pe data de 9 septembrie, odată cu trimiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizării, procedeu care va avea loc în zilele de 5 şi 6 septembrie 2013.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Doar 400 de elevi au fost repartizaţi în a treia etapă a admiterii la liceele din Galaţi

Deşi pentru etapa a treia de admitere la liceu erau disponibile mai bine de 1.000 de locuri, doar 398 de elevi au depus opţiuni şi au fost repartizaţi. „Avem în jur de alţi 300 de elevi care au susţinut corigenţele şi nu au participat la admitere. Va trebui să vedem ce s-a întâmplat cu ei”, susţine inspectoarea general-adjunctă, Diana Bulai.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.