Jump to content

Contoare de apă cu citire radio


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Contoare de apă cu citire radio

Apă Canal a demarat în anul 2012 înlocuirea contoarelor de apă rece existente, cu dispozitive noi, care au transmisie radio, respectiv sistem de citire la distanţă, atât în municipiul Galaţi cât şi în municipiul Tecuci. Potrivit informaţiilor care ne-au fost furnizate de către directorul de producţie al Apă Canal, Niţă Podaru, proiectul privitor la schimbarea contoarelor se va derula pe parcursul a 3 ani, iar în cursul anului trecut au fost montate contoare de apă noi pentru a vedea cum funcţionează aceştia.

„Noile dispozitive vor fi amplasate timp de 3 ani, la limita de proprietate fie a blocurilor, fie a clienţilor persoane juridice, iar în acest fel angajaţii societăţii vor citi consumul de apă care este înregistrat de la distanţă şi nu vor mai trebui să coboare în subsoluri. Mai mult, ritmul de citire al consumului de apă va fi mai mare, iar operaţiunea va putea fi făcută cu mai puţini salariaţi decât până acum”, ne-a declarat directorul Niţă Podaru.

Potrivit spuselor acestuia, înlocuirea contoarelor se va derula pe parcursul întregului an 2013 şi va continua până la înlocuirea integrală cu contoare noi, cu citire la distanţă, a celor circa 31.000 contoare existente în căminele de branşament ale clienţilor. Până la ora actuală s-au montat deja 4.635 astfel de contoare, cu prioritate la scări de bloc şi instituţii bugetare.

Consumul înregistrat de contoarele cu transmisie radio poate fi citit de la o distanţă de 100-300 m cu ajutorul unui dispozitiv portabil de mici dimensiuni, iar salariaţii pot verifica astfel consumul înregistrat de un contor chiar şi atunci când nu au acces la acesta.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Apă Canal va monta 16.000 de contori cu citire la distanţă

Apă Canal continuă operaţiunea de înlocuire a contorilor de apă rece cu dispozitive de măsură noi, dotate cu sistem de citire la distanţă. După ce anul trecut s-au montat în tot judeţul 16.000 de astfel de aparate, instituţia îşi propune pe 2014 să monteze alţi 15.500 de contori.

Programul de înlocuire a contorilor de apă se va încheia în ultimul trimestru al anului 2014 şi va avea ca rezultat contorizarea integrală cu aparate de măsura noi, cu citire la distanţă, a tuturor branşamentelor de apă existente în municipiul Galaţi. Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul instituţiei, clienţii nu vor suporta niciun fel de costuri, înlocuirea contoarelor făcând parte din programul de investiţii al societăţii.

"În perioada 2013-2014 au fost alocaţi acestui obiectiv 12 milioane lei, sumă ce va fi suplimentată pe parcursul acestui an funcţie de rezultatele economico-financiare, cu scopul montării de noi aparate de măsura în întreaga arie de operare", se mai arată în comunicat.

Într-o primă etapă, echipele Apă Canal vor înlocui contoarele din Cartierul Traian Nord (tronsonul cuprins între METRO şi str.Tunelului - Bariera Traian).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.