Jump to content

Interlopi din patru judeţe au cuib într-un club din Vârlezi


dcp100168

Recommended Posts

Interlopi din patru judeţe au cuib într-un club din Vârlezi

* Muzică la maxim, bătăi şi scandaluri în plină stradă şi mai ales frica de a nu fi atacaţi în propriile case reprezintă aspectele terorii prin care trec localnicii, de aproape un an de zile * Voci din rândul comunităţii vorbesc despre faptul că în jurul clubului s-ar face inclusiv acte de racolare şi „adjudecare” a damelor de consumaţie, aduse din diverse sate ale judeţului * Câteva sancţiuni pentru tulburarea liniştii publice şi un dosar penal pentru încălcarea prevederilor legii drepturilor de autor au fost singurele sancţiuni aplicate până în prezent

Pe şoseaua principală a comunei Vârlezi, la câteva sute de metri de Primărie şi la câţiva paşi de casa edilului răsare, dintre locuinţele bătrâneşti şi modeste, o vilă impunătoare, cu etaj, termopane cu geamuri fumurii, prin care nu se vede nimic, şi cu acoperiş semeţ. Fără vreo firmă care să ateste că acolo e magazin, bar sau discotecă, ai zice că e vorba de vila vreunul sătean care a cunoscut bunăstarea muncind prin Italia sau la cules de căpşuni la prietenii spanioli. Nici vorbă de aşa ceva, spun vecinii din jur, care preferă să îşi verse năduful în taină, în spatele uşilor închise. Nu în stradă, nu la poartă. Nici măcar în curte. Poveştile lor legate de nefericita vecinătate cu clubul, spuse pe tonuri disperate, sunt halucinante şi în ele se ţes episoade cu indivizi cu cefe groase şi maşini luxoase, cu femei, cu manelişti celebri, cu scandaluri şi bătăi, toate pe o muzică asurzitoare care le-au transformat nopţile în coşmaruri. Toate în jurul unui club care i-ar aparţine unui individ din Târgu Jiu, pripăşit la Vârlezi după ce s-a căsătorit cu o tânără din comună al cărei nume l-a şi preluat, după modelul „băieţilor buni” care vor să-şi facă pierdută urma.

Un an de groază

Clubul "Carlos", căci aşa se numeşte stabilimentul în jurul căruia s-au născut coşmarurile sătenilor din Vârlezi, şi-a deschis uşile în urmă cu circa un an. Şi nu pentru oricine, spun oamenii, ci pentru tot felul de indivizi, care weekend de weekend sosesc la bordul unor maşini de lux şi se pun pe petrecut.
„Din vara anului trecut au început în forţă. Nu e pentru amărâţii noştri de aici, ci pentru tot felul de persoane dubioase. Veneau şi câte 15-20 de maşini pe seară, cu numere de Galaţi, Brăila, Bacău, Vaslui… Se strângeau după ora 22.00, intrau în club, închideau uşile şi începea. Astă-vară aveau şi animatoare, a venit şi Florin Salam. El cânta şi în seara în care a avut loc accidentul acela la Smârdan, cu Machena. Aici se grăbea”, ne-a spus unul dintre localnicii care locuieşte aproape de club.
Prezenţa „petrecăreţilor” care se adună sub acoperişul clubului care funcţionează selectiv, doar la sfârşit de săptămână sau la marile sărbători, poate nu i-ar fi deranjat atât de mult pe localnici dacă „distracţia” nu s-ar fi extins, de cele mai multe ori, şi în stradă.
„În toiul nopţii, pe la ora 1.00-2.00, se deschide uşa şi iese un fum ceva de speriat. Plus zgomotul care te scoate din casă. Nu poţi să stai. Zgâlţâie geamurile. Se aude până în deal, la moară. Ea (n.r. patroana clubului) a spus că nu o interesează ce e de la uşa ei, în stradă pot să se bată, să se omoare. Are doi bodyguarzi la uşă, dar ăia nu fac nimic, stau acolo ca să fie. Au venit cu topoare, cu răngi, cu săbii şi s-au bătut în stradă. S-a lăsat cu garduri rupte. Am chemat de nenumărate ori poliţia. Vin, stau un pic cât se mai liniştesc şi apoi pleacă. Aşa o ţin până la ora 4.00”, completează o localnică, care a preferat să nu îi fie publicată identitatea, din motive lesne de înţeles.
În timp ce o altă femeie care locuieşte exact lângă clubul cu pricina a ales chiar să îşi scoată casa la vânzare din cauză că traiul alături de stabilimentul unde interlopii se dezlănţuie a devenit insuportabil, alţii, care nu au avut de ales sau nu au vrut să se dea bătuţi, au încercat toate demersurile posibile pe lângă autorităţi, începând de la poliţistul comunal până la Garda de Mediu. Cei sesizaţi au venit, au verificat cât au putut să verifice din cauză că barul este mai mereu închis şi fie au aplicat măsuri nu foarte „convingătoare”, fie şi-au declinat competenţa.

„Vrei linişte? Pune-ţi vată în urechi!”

Este răspunsul stupefiant pe care l-a primit de la soţia administratorului clubului o septuagenară, vecină cu imobilul în care au loc dezmăţurile. Speriată de scandalagii şi de bătăile care au loc direct pe uliţă, la marginea gardului ei, bătrâna nu îşi mai găseşte liniştea. „Nu mai suport, au peretele lângă curtea mea şi nu mă prinde somnul noaptea, când începe hărmălaia. Mi-a zis să îmi pun vată în urechi sau să plec de-acasă. Suntem numai bătrâni pe aici şi nu putem închide un ochi. Şi să ieşim din case ne e frică”, se destăinuie bătrâna.

„Fabrica de fetiţe”

Zgomotul asurzitor şi bătăile la drumul mare n-ar fi singurele şi nici cele mai mari grozăvii care se petrec în preajma clubului din centrul Vârleziului. Oamenii vorbesc despre un localnic, prieten cu patronii, care ajută la racolarea fetelor de prin satele sărace din nordul judeţului. „Este un golănaş de-al lor care aduce fete de pe la Crăeşti şi din alte părţi, le pune dantura, le aranjează şi apoi le aduc la club când vin băieţii. Când se mai încing spiritele, ies din club şi le târâie în maşini, de le sar papucii”, ne-a spus o vecină.

Închis de Revelion, redeschis de Paşti

Ca urmare a plângerilor făcute şi semnate de mai mulţi localnici deranjaţi de ceea ce se întâmpla la club, stabilimentul a fost închis la finele anului trecut. Măsura le-a fost comunicată petenţilor de şeful Secţiei 4 Poliţie Rurală de la Tg. Bujor şi a fost întemeiată pe două sancţiuni contravenţionale aplicate în baza Legii 61 din 1991 privind tulburarea liniştii şi ordinii publice, una în octombrie 2012, iar alta în decembrie, dar şi în urma unei plângeri redirecţionate de către Garda de Mediu. După o iarnă de „amorţeală”, „Carlos” şi-a redeschis uşile de Paşte, când chefliii au încins din nou petreceri zgomotoase şi scandaluri.
„Atunci, de Paşte, a fost seară de seară. A fost îngrozitor. I-am tot spus, dar nu ai cu cine te înţelege. Spune că are relaţii prea mari ca să îi putem noi face ceva. Mai mult, persoanele care au iscălit plângerea au fost ameninţate şi acum le e frică, pentru că sunt oameni bătrâni”, spune una dintre petente.
Tot de la poliţie, ca urmare a sesizărilor înaintate la comanda IPJ Galaţi, sătenii au aflat că în legătură cu clubul "Carlos" se fac cercetări în ceea ce priveşte încălcarea dispoziţiilor Legii 8 din 1996 privind protejarea drepturilor de autor.

Primarul: „Nu ştiu să-şi fi reluat activitatea”

Edilul comunei Vârlezi, Ştefan Patriche, nu este străin de fenomenele din preajma clubului şi care fac ca până şi poliţiştii din sat să fie depăşiţi de situaţie. Mai mult, primarul a şi fost atenţionat prin adresa Poliţiei cu numărul 710537 din 7 decembrie 2012 şi semnată de şeful IPJ Galaţi, cms. Dănuţ Lefter, dar şi de şeful Serviciului de Ordine Publică, cms. şef Vlad Irimia, să emită de urgenţă un regulament de funcţionare a cluburilor şi barurilor din comună, mai ales că SC Club Carlos îşi desfăşoară activitatea şi după ora 23.00.
„Nu ştiu în ce măsură şi-au reluat activitatea. Au autorizaţie de funcţionare, dar parcă le mai trebuia ceva. Am primit şi eu o sesizare în acest sens, în ce priveşte zgomotul, dar acum, de Paşte, nu am mai auzit zgomot. Nu am mai văzut nici atât de multe maşini ca la început. Probabil, dacă au fost sesizări, s-or fi speriat. Poliţia îşi face treaba. Am pus şi şase agenţi de pază când funcţiona să patruleze prin zonă”, a precizat edilul.
În ziua vizitei noastre la Vârlezi, am încercat să aflăm şi punctul de vedere al reprezentanţilor clubului vizavi de această situaţie, dar uşile localului au rămas închise, în ciuda faptului că localnicii ne-au indicat că maşina parcată în faţă ar fi aparţinut soţiei administratorului. Mai mult, nici la numărul de telefon mobil publicat pe internet la lista firmelor din judeţul Galaţi nu răspunde nimeni, sigura voce fiind cea a căsuţei vocale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Doi clienţi ai clubului din Vârlezi au ajuns după gratii

Magistraţii Tribunalului Galaţi au trimis după gratii, pe bază de mandat de arestare preventivă, două persoane acuzate de trafic de persoane. Este vorba despre Simona Cristea şi de concubinul acesteia, Nicolae Macxim, anchetaţi de procurorii DIICOT în urma sesizării din oficiu din luna mai. Cei doi sunt printre clienţii clubului din Vârlezi, despre care "Viaţa liberă" a scris în repetate rânduri că este cunoscut ca fiind cuibul mai multor interlopi din judeţele Galaţi, Brăila şi Vaslui.

Simona Cristea a fost cea care a venit cu ideea afacerii. Ea a început încă din 2010 să racoleze fete din familiile sărace din judeţul Galaţi, cărora le promitea locuri de muncă bine plătite în Italia şi Irlanda. Fetele erau racolate chiar de la familie, care primea bani pentru a-şi da consimţământul, şi ulterior erau obligate, prin agresiuni fizice şi psihice, să practice prostituţia. Profitul scos de fete era adunat doar de Simona Cristea, care a reuşit, în perioada decembrie 2010 - iunie 2013, să strângă peste 140.000 de euro. Văzând că este o afacere profitabilă, concubinul Simonei Cristea s-a implicat şi el în activitatea infracţională, în septembrie 2012. Împreună, cei doi au reuşit, într-un an de zile, să îşi adauge în cont peste 115.000 de euro.

Procurorii au efectuat şi percheziţii la domiciliile celor doi, unde au găsit şi permise de conducere ce par a fi false, Nicolae Macxim nefiind înregistrat ca posesor de permis. De asemenea, în urma audierilor, anchetatorii au aflat că Simona Cristea şi concubinul ei au încercat să influenţeze declaraţiile unor părţi vătămate, spunându-le acestora că trebuie să declare că s-au prostituat din proprie iniţiativă. Astfel, ei au ţinut-o pe una dintre victime la domiciliul lor, în intenţia de a o însoţi la audieri. Planul lor a fost însă destructurat de procurorii ajunşi la faţa locului pentru percheziţii, în urma cărora şi afacerea a luat sfârşit.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

După patru luni de arest, proxeneţii din Vârlezi, trimişi în judecată

* Obligând fete din familii sărace să se prostitueze, cei patru inculpaţi au câştigat peste 250.000 de euro

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au trimis recent în judecată patru inculpaţi, toţi acuzaţi de trafic de persoane. Este vorba despre Simona Cristea şi de concubinul acesteia, Nicolae Macxim, dar şi despre Vasilică Croitoru şi Victor Ciobotaru. Primi doi, cunoscuţi printre clienţii clubului din Vârlezi, despre care "Viaţa liberă" a scris în repetate rânduri că este considerat cuibul mai multor interlopi din judeţele Galaţi, Brăila şi Vaslui, au fost arestaţi preventiv anul trecut, în luna octombrie.
Procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu în mai 2013 şi, în urma investigaţiilor efectuate, au constatat că Simona Cristea a pus bazele afacerii încă din 2010, când a început să racoleze fete din familii sărace din judeţul Galaţi, cărora le promitea locuri de muncă bine plătite în Italia şi Irlanda. Fetele erau racolate chiar de la familie, care primea bani pentru a-şi da consimţământul, şi ulterior erau obligate, prin agresiuni fizice şi psihice, să practice prostituţia. Profitul scos de fete era adunat doar de Simona Cristea, care a reuşit, în perioada decembrie 2010 - iunie 2013, să strângă peste 140.000 de euro.

Banii i-au atras şi pe alţii să intre în "afacere"

Văzând că este o afacere profitabilă, concubinul Simonei Cristea s-a implicat şi el în activitatea infracţională, în septembrie 2012. Împreună, cei doi au reuşit, într-un an de zile, să îşi mai adauge în cont peste 115.000 de euro. Procurorii au efectuat şi percheziţii la domiciliile celor doi, unde au găsit şi permise de conducere ce par a fi false, Nicolae Macxim nefiind înregistrat ca posesor de permis. Acesta este motivul pentru care anchetatorii au dispus disjungerea cauzei cu privire la infracţiunea de fals în înscrisuri, dosarul ajungând la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, unde procurorii trebuie să-i şi identifice pe cei care au falsificat permisele de conducere.
De asemenea, în urma audierilor, anchetatorii au aflat că Vasilică Croitoru şi Victor Ciobotaru s-au alăturat afacerii, sperând să obţină bani de pe urma fetelor pe care le obligau să se prostitueze, motiv pentru care, pe parcursul anchetei, au cerut şi arestarea lor. Judecătorii au emis mandat de arestare doar pentru Vasilică Croitoru, acesta fiind nevoit să stea după gratii timp de 30 de zile, ulterior fiind eliberat.
Procurorii DIICOT au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 6.800 de euro şi 4.000 de lei, ridicaţi în cursul urmăririi penale de la inculpaţii Simona Cristea şi Nicolae Macxim, dar şi asupra unui autoturism BMW 320d, acesta urmând a fi confiscat.
Judecătorii Tribunalului Galaţi urmează să stabilească pedepsele pentru cei patru inculpaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.