Jump to content

Denisa Lepădatu, premiată pentru poezie în Italia


dcp100168

Recommended Posts

Denisa Lepădatu, premiată pentru poezie în Italia

Duminică, 2 iunie 2013 la Triuggio, prestigioasa clădire istorică Villa Taverna (în imagine), una dintre cele mai vechi clădiri lombarde, va găzdui ceremonia de premiere a finaliştilor din aproape 30 de ţări ai Concursului Internaţional de Poezie „Giovani e Poesia (Tinerii şi Poezia)”,  manifestare ajunsă la cea de a 22-a ediţie, prin eforturile şi strădania organizatorilor Centrului Internaţional de Poezie din localitate, a promotorului acestui proiect, poetul Alessandro Villa. Premiul Internaţional de Poezie s-a născut in anul 1991 ca un obiectiv al Centrului de Poezie şi Tineret din Triuggio.

În comunicatul emis de organizatori, la cea de a 22-a ediţie a Premiului Internaţional de Poezie, au participat un număr 690 autori con un total de 848 creaţii prezente în concurs. Prezenţa străină a fost următoarea, după numărul de participanţi: 50 autori din România, 22 din Bulgaria, 19 din Croazia, 13 din Republica Moldova, 8 din Albania, 7 din Maroc, 6 din India, şi în număr de la doi la patru autori din: Irlanda, Pakistan, Peru, Polonia, Burkina Faso, Ucraina ed Etiopia, Marea Britanie, Lituania, Senegal, Columbia, Argentina, Germania, Grecia, Nigeria e Filippine, Serbia, Olanda, Rusia, Belgia, Israel, Egipt, Brazilia, cu un total de174 autori.

România a înregistrat şi la această ediţie una dintre cele mai mari participare între toate ţările străine, cu un număr de 50 de creaţii ale copiilor, din oraşe precum: Bucureşti, Braşov, Galaţi, Baia Mare, Cugir, Focşani, Bacău, Suceava etc. fiind deja prezentă de mai mulţi ani la acest concurs iar copiii români, premiaţi de-a lungul anilor la mai multe secţiuni. Şi din Republica Moldova ca în fiecare an, sunt prezente creaţiilor unor elevi sau tineri poeţi.

Juriul alcătuit din 16 persoane: poeţi, scriitori, profesori şi jurnalişti italieni a acordat în cazul creaţiilor copiilor români şi celor din Republica Moldova, mai multe premii la diferite secţiuni anunţate în cadrul concursului după cum urmează:

Între premiile de la secţiunile anunţate în concurs:

La secţiunea A cu vârsta până la 12 ani: premiul 2 - Denisa Lepădatu din Galaţi.

La secţiunea C cu vârsta cuprinsă între 13 - 17 ani: premiul 1: Diana Laura Neohit din Braşov şi premiul 4 cu menţiunea de onoare: Diana Ştefănescu din Braşov.

La secţiunea D cu vârsta de la 18 ani - premiul 5 -menţiune specială: Sorina Gherghel din Cugir (Alba)

Între premiile speciale şi diplomele atribuite de juriu, copiilor din România şi Republica Moldova:

– Premiul In memoria di Bruna Baroni-cel mai bun text dedicat mamei: Ada Peron din Focsani

– Premiul In memoria di Ettore Villa-cel mai tânăr autor: Doina Strulea din Criuleni (Moldova)

– Premiul In memoria di Eugenio Bentivegna- cel mai bun text al unui tânăr autor străin: Diana Laura Neohit din Brasov

– Premiul Miglior raccolta di giovane autore (Cea mai bună colecţie de poezie): Miruna Ioana Rus din Bucureşti

– Premiul Giovani Voci- Tinere voci: Diana Frumosu din Criuleni (Moldova), Alexandra Miriam Temneanu din Suceava, Alma Justina Mihalache Pătrăşcan din Bacău, Adriana Prodan din Baia Mare (Romania)

– Diplomă specială: „Poesia e Vita”: Alexia Ghergan din Bucureşti

– Premiul Andrea Negrotto Cambiaso: Doina Postolachi din Chişinău

– Premiul Scuola e Poesia - Colegiul Naţional “UNIREA” din Braşov

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.