Jump to content

Un gălăţean are peste 70 de motociclete de colecţie


dcp100168

Recommended Posts

Un gălăţean are  peste 70 de motociclete de colecţie

Motocicletele sunt viața lui. Și pentru asta, un tânăr din Galați și-a transformat pasiunea pentru bijuteriile pe două roți într-o colecție de invidiat.

Iulian Trandafir se poate mândri cu peste 70 de exemplare, iar visul său este să le poată expune, într-o zi, într-un muzeu al motocicletelor de epocă.

Iulian Trandafir este dedicat trup și suflet pasiunii sale din copilărie: motocicletele. Povestește cu emoție despre fiecare pe care o deține în colecție. Le cunoaște la toate istoria, iar pentru achiziționarea multora a negociat luni de zile cu proprietarii. Acum însă, se poate mândri cu peste 70 de bijuterii pe două roți, fabricate imediat după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Cea mai veche motocicletă din colecția gălățeanului este un model din 1947, un IJ de 350 de centimetri cubi. Cu toate că nu mai merge, Iulian nu renunță și meșterește la ea neîncetat, cu speranța că într-o zi va reuși să o restaureze. Este conștient însă că banii pe care îi câștigă sunt insuficienți pentru a-și realiza visul.

Iar restaurarea celor 70 de motociclete costă câteva sute de mii de euro. Iulian nu se poate dezlipi de motocicletă și merge zilnic la serviciu pe două roți, cu un Chopper din anul 1996.

Visul cel mare al lui Iulian este să-și deschidă un muzeu în care, cei care îi împărtășesc aceeași pasiune, să-i poată admira motociclete. Speră într-o finanțare europeană, ori într-un parteneriat cu un club moto pentru ca visul său să devină realitate.

www.reporterntv.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.