Jump to content

Bărbat mort de tetanos la Băleni


dcp100168

Recommended Posts

Bărbat mort de tetanos la Băleni

Un bărbat de 78 de ani din comuna gălăţeană Băleni a murit vineri dimineaţă, la Spitalul de Boli infecţioase, iar medicii cred că principala cauză a morţii este infecţia cu tetanos.

Bărbatul s-a tăiat la picior în urmă cu trei săptămâni. A crezut că-i va trece rana, dar când a văzut că pe zi ce trece se simte din ce în ce mai rău, abia după o săptămână s-a dus la cabinetul medical din localitate. Nu l-a găsit pe medic, aşa că bărbatul s-a întors acasă, sperând că-i va trece piciorul. Din păcate, rana continua să se inflameze, iar starea bărbatului se degrada în fiecare zi. „Pacientul a mers la medicul de familie din Băleni, pe care nu l-a găsit la serviciu. Acesta ar fi trebuit să-i administreze serul antitetanos, dar din păcate vaccinul nu există. Joia trecută, bărbatul s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase cu simptome de trismus ce se instalaseră de şapte zile. A fost dus la Spitalul de Urgenţă, unde a decedat vineri”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Medicii au prelevat probe de la bărbatul decedat pe care le-au trimis la Institul Cantacuzino pentru a confirma sau infirma dacă este vorba despre tetanos. Şi în Galaţi ca şi în celelalte judeţe din ţară există o criză de vaccin antitetanos de mai bine de o lună.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.