un_el Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Dupa cum bine stiti domnul primar Marius Stan a inceput o campanie de demolare a marii majoritati a chioscurilor din orasul Galati.Cu sau fara autorizatie de constructie, e foarte adevarat. Pentru cei care au avut autorizatie de constructie e o tragedie in cel mai pur sens al cuvantului.De ce spun tragedie? Nu vor mai avea din ce trai atat ei ca mici angajatori sau patroni, spuneti-le cum doriti, dar si angajatii lor. Tinand cont de faptul ca in momentul de fata e criza unde se vor duce acesti inca actuali angajati viitori someri?Ce vor face somerii dupa ce somajul li se va fi terminat? Unde se vor angaja?Bravo domnule Marius Stan, ati reusit cu buna stiinta sa faceti someri pe banda rulanta.Eu unul locuiesc in zona spitalului de copii, fosta roata, exact langa stadionul Otelul. Din cate am auzit de la cei care au inca chioscuri vor ramane pe drumuri in jur de 40 de oameni. Frumos nu?Sunt de acord cu faptul ca unele dintre acele chioscuri erau de-a dreptul insalubre si nu aratau bine pe domeniul public. Dar tocmai acum in momentul acesta, cand este criza v-ati hotarat sa le demolati?Aveti vreo intelegere domnule Marius Stan cu cei care au construit Kauflandul? Tin sa va aduc aminte un lucru domnule primar, Kauflandul nu e deschis non-stop. Eu de unde imi mai cumpar o paine la ora 22:30?Pe langa toate aceste inconveniente mai exista si un altul la fel de mare si dureros in acelasi timp.Eu lucrez intr-un magazin de tip cash&carry. Magazinul respectiv vindea marfa tocmai "chioscarilor" pe care dumneavoastra, cu atat de multa nonsalata urmeaza sa-i desfiintati.Masura dumneavoastra e o sabie cu doua taisuri: vor urma concedieri si la magazinele de tip cash&carry si invariabil va creste numarul de someri. Neavand cui sa vanda respectivele magazine fie isi vor inchide portile, fie vor reduce numarul personalului.Vad ca dumneavoastra domnule Marius Stan chiar nu va pasa sau nu ati luat in considerare si aceste aspecte.Sa nu uit domnule primar: cand va veti hotari sa reasfaltati aleea din spatele stadionului Otelul? De stricat s-a putut strica extraordinar de usor in momentul in care s-a montat nocturna. In momentul de fata mocirla si noroiului sunt la ele acasa in momentul cand ploua.Cand veti planta alti copaci in locul celor care au fost taiati in momentul montarii nocturnei?Sa va mai aduc aminte de faptul ca stadionul e construit exact in "buricul targului", noi locatarii din preajma neputandu-ne odihni in momentul in care are loc nu stiu meci de fotbal.Ce ar fi sa demolati si acest stadion? Mutati-l domnule primar in afara orasului, in zona padurii Garboavele ar fi perfect.Asta daca dumneavoastra doriti civilizatie dupa cum lasati sa se inteleaga din masurile pe care le-ati luat vis-a-vis de chioscuri.In tarile civilizate stadioanele si arenele sportive sunt construite in afara oraselor.Sa fie acesta NOUL GALATI? Sa fim seriosi!RUSINE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Tu crezi ca primarul citeste forumul galateni.net ?La faza cu stadionul Otelul... nu e nevoie sa construiasca alt stadion in afara orasului. E ok si stadionul Dunarea, trebuie modernizat. Nu sunt blocuri imprejur, exista deja o parcare, cat de cat. Se pot face imbunatatiri, parerea mea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
silviudeep Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 (edited) daca voi credeti ca e normal ca orasul sa arate ca un gunoi, cu toate chioscurile construite pe unde le-a tunat capul la toti, inseamna ca ne meritam soarta. Nu aruncati "faza cu somerii" ca NU TINE, acei patroni care au construit toate tiganiile alea unde le-a tunat capul, nu stiau ca sunt in neregula si ca nu le va merge la nesfarsit?! Sustin daramarea tuturor tarabelor si cladirilor de tip kitch din oras!! Un oras civilizat nu are voie sa arate ca Galatiul, unde in anumite locuri domeniul public era ilegal ocupat sau abuziv, NICIUNUL din acesti comercianti neplatind 1 leu chirie... De aspectul asta nu zice nimeni nimic? Si exista magazine alimentare NON STOP deschise cam in fiecare cartier...Ca dispare comoditatea de a te deplasa la chiscul de langa bloc e partea a 2 a cat despre stadion hai sa nu fim ipocriti. Meciurile NU se desfasoara ZILNIC deci nu vad deranjul...Asa toti putem fi deranjat de diverse cladiri din oras. Sunt destule stadioane situatie in orase mari chiar in cartiere...si acolo nu se mai plange nimeni. Este adevarat ca trebuie refacute aleile si replantati copacii ...dar de aici si pana la demolat e cale lunga. VIata la oras nu e pentru toti. Nu e NOUL GALATI dar sunt facuti cativa pasi timizi prin recapatarea parcurilor si a trotuarelor...lucru pe care eu personal il salut, spre deosebire de orasul cu alura de sat/comuna cu care toti au fost obisnuitit. Edited June 6, 2013 by silviudeep Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted June 6, 2013 Share Posted June 6, 2013 Nu fac diferente sau prea multe discutii insa astazi am avut treaba in zona Tiglina 1 si chiar nu am putut sa nu ma opresc si sa nu admir parcarea de la VIP, libera, in toata splendoarea si cu florile aferente. De aer avem nevoie, de spatiu liber si nu de chioscuri raspandite peste tot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 @ Silviu... Cred ca nu m-am facut inteles... si e greseala mea.Cand am zis ca "Tu crezi ca primarul citeste forumul galateni.net ?" m-am referit la modul de adresare pe un forum, personala, catre primar. De parca ar avea un interlocutor, sau primarul ar citi o petitie, o cerere, etc.Si eu sunt de aceeasi parere ca trebuie pusa ordine, ca trebuie civilizata zona, orasul, pas cu pas atat cat se poate. Mult, putin... decat deloc... Am ramas muuuult in urma fata de multe alte orase. Si sunt multe de facut, ce nu s-au facut sau s-au distrus in 23 de ani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
un_el Posted June 7, 2013 Author Share Posted June 7, 2013 Cred ca nu m-am facut bine inteles: Cu sau fara autorizatie de constructie, e foarte adevarat. Pentru cei care au avut autorizatie de constructie e o tragedie in cel mai pur sens al cuvantului.Sunt de acord cu faptul ca unele dintre acele chioscuri erau de-a dreptul insalubre si nu aratau bine pe domeniul public. Dar tocmai acum in momentul acesta, cand este criza v-ati hotarat sa le demolati? Nu zic ca nu trebuiau demolate, am spus-o si o mai spun inca odata, nu era momentul acum. Sa vedem ce vor face cei care raman someri, se vor duce cumva in Tiglina 1 in parcarea de la VIP sa admire parculetul in toata splendoarea sa cu florile aferente? Eu nu cred ca se va intampla asa ceva.Mai degraba respectivele persoane fie vor fura florile sa le vanda, neavand ce sa manance, fie le vor calca in picioare multumindu-i in acest fel domnului primar Marius Stan.Sa va mai reamintesc de reactia in lant care se va produce in momentul demolarii acest chioscuri? Cititi primul meu post, poate va veti da seama de ceea ce urmeaza sa se intample. Nu imediat, dar in timp se vor cunoaste efectele.Sa vedem ce se va intampla in momentul in care se va inchide combinatul. Din cate am auzit autorizatia de mediu mai este valabila pana in anul 2017. Dupa aceea... Dumnezeu cu mila.Si asa Galatiul ocupa un loc fruntas in ceea ce priveste rata somajului si a depopularii.Chelului tichie de margaritar ii trebuie. A se citi fara chioscuri dar cu parculete pline de flori si o gramada de someri.In locul domnului primar Marius Stan i-as fi pus pe micii comercianti sa-si rezolve problemele in trei luni de zile. Cand psun probleme ma refer la autorizatii, taxe platite la zi, impozite samd. Nu-ti rezolvi problemele in trei luni de zile inseamna rea vointa, meriti sa bag buldozerul in chioscul tau.Oricum tot orasul si primaria va pierde din toata aceasta afacere. Nu se vor mai plati taxe si impozite oamenii fiind someri vor avea cu totul alte prioritati, cea dintai fiind asigurarea hranei. Referitor la stadionul Otelul: eu muncesc in ture, unele dintre ture incepand la ora 05:45 (dimineata). La ora 04:00 trebuie sa ma trezesc. Nu-mi convine sa pierd nu stiu cata vreme pana la ora 00:00 cand se incheie nu stiu ce competitie sportiva sa pot adormi.I-as invita pe toti care sustin faptul ca acest stadion e bine amplasat sa se trezeaca la ora la care ma trezesc eu pentru a merge la servici. Daca sunteti de parere ca 4 (patru) ore de somn din 24 ii sunt neceseare unui om pentru a se odihni va inselati.Nu am o mentalitate de baba ciufuta sau pensionar care sta si joaca sah sau table in parc pentru ca nu ma apropii nici pe departe de varsta respectivelor persoane, dimpotriva, sunt deschis catre tot ce este nou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted June 7, 2013 Share Posted June 7, 2013 Stadionul Dunarea ar fi ideal... e mai mare si se poate extinde, moderniza, e departe de blocuri, are parcare care se poate imbunatati. Pe stadionul Otelul se pot juca "matinalele". Nu e nevoie de constructia altui stadion in afara orasului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts