Jump to content

Românii ar putea să nu achite nota de plată dacă nu primesc bon fiscal


dcp100168

Recommended Posts

Românii ar putea să nu achite nota de plată dacă nu primesc bon fiscal

 Ministerul Finanţelor va analiza posibilitatea ca românii care merg la restaurant sau folosesc diverse tipuri de servicii să nu achite contravaloarea acestora dacă nu primesc bon fiscal, a declarat joi la un seminar Dan Manolescu, secretar de stat în minister.

Măsura, adoptată deja în Grecia, vizează combaterea evaziunii fiscale în domeniul alimentaţiei, în special, şi în cel al serviciilor, în general. "Era o idee ridicată spre dezbatere în sală. E o măsură adoptată în Grecia, începând cu anul trecut, prin care cetăţenii au dreptul să nu plătească dacă nu primesc un document fiscal. Măsura se pare că în Grecia se bucură de succes şi este în analiză", a spus Manolescu la un seminar pe teme de fiscalitate organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

El a afirmat că Ministerul Finanţelor va analiza dacă o asemenea măsură poate fi funcţională şi poate produce efecte în România. "Este un subiect care trebuie analizat. Dacă legea protejează cetăţeanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat dacă o astfel de măsură este fezabilă şi în România. O să mai discutăm şi cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei măsuri. O să vedem ce se întâmplă în sezonul estival la ei, unde sunt foarte mulţi turişti", a adăugat Manolescu.

Secretarul de stat a spus că în Grecia refuzul de a plăti în absenţa bonului fiscal nu se referă doar la turism, ci la diverse tipuri de achiziţii şi servicii unde există risc de evaziune.

money.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.