dcp100168 Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Milionar în dolari după ce a lansat un joc de strategie onlineUn român a devenit milionar în dolari după ce a lansat un joc de strategie online. George Lemnaru, un tânăr bucureştean de 26 de ani a devenit milionar la şase luni după ce a lansat un joc de strategie online numit Erepublik. Jocul pune la contribuţie mintea utilizatorilor, oferindu-le putere şi faimă virtuală, relatează revista Capital. Tânărului i-a venit ideea chiar după terminarea facultăţii. Erepublik a luat naştere în biroul său de pe Calea Plevnei din Capitală. Acolo îşi dau întâlnire, virtual, peste 18.000 de cetăţeni, din 43 de state ale lumii. „Într-o seară, m-am gândit că nu există un simulator politic, în care fiecare cetăţean să îşi poată crea un partid, să invite oameni în partidul său, să fie alegeri, să fie votat şi să îi voteze pe alţii“, explică George Lemnaru, pentru Capital. A făcut primele schiţe, dar şi-a dat seama că nu e suficient. S-a gândit că aleşii trebuie să ia decizii care să înfluenţeze atât economia, cât şi vieţile participanţilor la joc. Aşa că a pus la punct şi un modul economic, prin care oamenii îşi crează companii, plătesc taxe, angajează sau sunt angajaţi, cumpără sau vând produse. La scurt timp, a construit şi un modul militar. A început timid, ca antreprenor. Mai apoi, s-a asociat cu un francez şi a pus cap la cap ideile care astăzi alcătuiesc Erepublik. Lemnaru face o trecere în revistă a celor mai importante evenimente, petrecute în ultimul timp în Erepublik.com. „America a început un război împotriva Canadei, iar statele europene s-au aliat cu ţara atacată. Japonia a cucerit Coreea, iar cetăţenii României şi cei ai Moldovei au votat prin referendum ca cele două ţări să se unească“, povesteşte tânărul. Fondatorii estimează că până la sfârşitul anului 2009. Erepublik.com va strâge 1.2 milioane de utilizatori. Cei mai activi jucători sunt, în prezent suedezii şi spaniolii.Înregistrarea pe site se face doar pe bază de invitaţie, iar peste 7.000 de doritori aşteaptă confirmări.M-am înscris şi eu astăzi. Pare interesant. Cine vrea invitaţie să-mi dea un PM si o adresa de mail.
Laurentziu Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 pare super dupa descriere.. abia astept sa ma apuc de el si sa-l fac cunoscut mai departe.
dcp100168 Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 Ai primit invitaţia. Succes!P.S. Mai am patru invitaţii disponibile.
Laurentziu Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 nu uitati sa mergeti azi la vot si sa votati pe cine credeti. ma refer la vot in comunitatea erepublik. de altfel nu uitati sa munciti si sa va antrenati.
Sheena Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 Nu stiu cum functiioneaza invitatiile in acest joc. Am gasit si eu site-ul cautand din curiozitate si am gasit o optiune :get free invitation) Mi-am tastat nick-ul Sheena, e-maiul si la tara, ca sa obtin mai repede gandeam eu invitatia am trecut Brazil Insa nu am primit nici un mail. O sa il primesc cam peste cate zile? cand o sa ma descopere cineva? un moderator sau admin?
Laurentziu Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 iti trimit eu o invitatie daca vrei. si te inregistrezi imediat. later edit: sau roaga-l pe admin sa iti dea una, ca acum am vazut ca nu am nici una.
EU14JE Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Transilvania si Crisana au fost cucerite de Ungaria.Ajuta-ne sa o recuperam http://www.erepublik.com/en/referrer/platonestExista cineva pe aici care joaca e Republik?
dcp100168 Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Vlad Dan este mareşal la 24 de aniEste unul dintre cei mai prolifici gameri din Galaţi când vine vorba de comunitatea online a celor care se distrează cu E-Republik.ProfilNăscut: 4 octombrie 1985, Galaţi.Studii: Facultatea de Istorie şi Filosofie Galaţi, secţia IstorieFamilie: NecăsătoritVlad se poate lăuda cu gradul de field-marshall în E-Republic, cel mai mare grad din punct de vedere militar al acestui joc, dar şi cu faptul că este primul gălăţean care a reuşit să coaguleze o comunitate în lumea reală. Web designer de meserie, a lăsat pentru câteva minute tastatura pentru un „pahar de vorbă".Din spusele sale, Vlad a ajuns unul dintre liderii comunităţii locale a gamerilor într-un timp relativ scurt. „Joc eRepublik în adevăratul sens al cuvântului de la sfârşitul lunii august a anului 2009. Iniţial m-a atras ideea jocului, din ce citisem într-un ziar national, mi-a creat impresia unui joc mult mai activ decât era de fapt".Deşi a ajuns la cel mai înalt grad militar pe care putea să-l atingă, consideră că nu a realizat mare lucru. „Sincer să fiu nu văd acest grad militar ca pe o mare realizare. Văd lumea la fel cum o vedeam şi în ziua 1 a jocului. Sincer să fiu nu-mi plac persoanele din joc care se comportă de parcă ar fi realizat ceva ajungând Field Mashall", mai spune el.După ce a pierdut nenumărate ore în faţa calculatorului din cauza jocului, acum a renunţat să se mai chinuie şi petrece maxim o jumătate de oră special pentru eRepublik. „În trecut petreceam destul de multe ore, nu neapărat în acest joc, cât organizând diferite activităţi, cum ar fi: „autobuze electorale în ţări prietene", atacuri la întunericul nopţii în ţări inamice, echiparea soldaţilor din unitatea militară cu tot ce le trebuia pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit, etc".Deşi a început ca o distracţie pe Internet, eRepublikul a ajuns şi în viaţa reală, acum mulţi jucători rămânând activi de dragul prietenilor. „Comunitatea a devenit principala atracţie a acestui joc. Asta ţi-o spune cineva care dezagrează total orice formă de prietenie online. Mai întâi i-am cunoscut online pe ceilalţi jucători din Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Brăila şi abia apoi faţă în faţă, la o halbă de bere sau o sticlă de apă plată".Vlad este cel care a reuşit, pentru prima dată în Galaţi să-i strângă la un loc pe cei mai importanţi jucători locali de Erepublik. Acum încearcă să facă în aşa fel încât acest gen de întâlniri să devină săptămânale. „Să se menţioneze că nu toată lumea a băut apă. Nu a fost chiar aşa de greu să-i adun, întrucat pe doi dintre jucătorii din Galaţi îi cunoşteam iar restul s-au adunat de la sine. La următoarele eR -meetings, aşa cum le zicem noi acestor întâlniri, ne-am adunat din ce în ce mai mulţi, totul culminând cu adunarea din aprilie, când ne-a onorat cu prezenţa chiar şi preşedintele eRomâniei", a mai spus Vlad.Întrebări şi răspunsuri- Cât de mare este comunitatea în Galaţi la ora asta?- Aici nu cred că pot să-ţi dau un răspuns clar. După aproximările mele, în Galaţi sunt cam 40-50 de jucători eRepublik"- Te-a părăsit vreo prietenă din cauza jocului?- Sincer să fiu nu, dar nici nu au fost foarte încântate de acest joc. La un moment dat mi-a fost frică de faptul că va ajunge o fată să-mi distrugă laptopul, însă din fericire nu s-a întâmplat aşa ceva.Totuşi suntem oameni cu toţii şi ne putem întelege.- La ce proiect lucrezi acum?- Împreună cu doi prieteni buni de-ai mei, mă ocup de un proiect turistic, care cu siguranţă că va fi un mare succces.Ce îţi place?Să ies la o bere, la diverse activităţi sportive cu prietenii. Lectura unei cărţi bune, chiar dacă spre ruşinea mea nu am mai deschis una de câteva luni. Să învăţ cât mai multe lucruri de la cei din jurul meu. Sentimentul pe care îl ai după ce ai făcut ceva prin care ştii că ai ajutat una sau mai multe persoane.Ce nu îţi place?Nu-mi plac persoanele neserioase şi cei care nu-şi pot asuma răspunderea pentru faptele lor. Nu-mi place impostura, nu-mi place să mă trezesc dimineaţa şi, cel mai important nu-mi place să fac lucruri care nu au nicio finalitate.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Vlad-Dan-maresal-ani_0_248975159.html
Recommended Posts