Jump to content

Conturi blocate şi sechestru la Oţelul


dcp100168

Recommended Posts

Conturi blocate şi sechestru la Oţelul

Ziua şi problema financiară la Oţelul… Digisport anunţă că cei de la ANAF ar fi blocat încă de miercuri conturile clubului de fotbal Oțelul și au pus sechestru pe întreg lotul de jucători! Agenția Națională de Administrație Fiscală ar avea de recuperat nu mai puţin de 5 milioane de euro de la formaţia gălăţeană, bani rezultaţi din taxe neplătite la timp.

Dacă ştirea se dovedeşte a fi adevărată, Oțelul nu poate aduce niciun fotbalist nou, ba mai mult dacă vinde vreun jucător, suma rezultată din transfer ar ajunge direct în conturile statului român. Singura şansă ar fi ca patronatul echipei să se înţeleagă cu ANAF pentru a plăti în rate această datorie uriaşă, care şi-ar avea începuturile încă din anul 2004.

E ciudat totuşi pentru că este greu de crezut că Oţelul ar fi luat licenţa de club profesionist dacă ar fi avut probleme atât de grave cu Finanţele. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în zilele următoare şi vom încerca să revenim cu detalii vizavi de acest caz extrem de grav dacă se dovedeşte a fi real… Ar fi de aşteptat ca cei din conducerea clubului să lămurească situaţia printr-un comunicat de presă.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Lovitură cruntă primită de Oţelul! Sechestru asigurator şi conturi blocate de ANAF

Situaţie critică la FC Oţelul, activitatea clubului este paralizată în acest moment, în urma unei inspecţii a reprezentanţilor Agenției Națională de Administrație Fiscală (ANAF),  finalizată cu sechestru asigurator pe conturile şi bunurile societăţii pentru o sumă de aproape 5 milioane de euro. Informaţia a fost confirmată de către conducătorii clubului gălăţean.

Estre vorba de perioada 2005-2012, când fotbaliştii nu aveau contracte de muncă, ci convenţii civile, Inspectorii ANAF au calculat o diferenţă pe care o cer de la actualii acţionari ai societăţii Fotbal Club Oţelul S.A. "Este vorba de interpretarea cadrului legislativ, am făcut contestaţie, dar până la un verdict final există acest sechestru asigurator", au precizat surse din cadrul clubului gălăţean.

Din vara anului 2012, FC Oţelul a trecut pe contracte de muncă, fiind una dintre puţine grupări din fotbalul românesc care a renunţat la convenţiile civile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Datoria Oţelului a crescut la 20 de milioane de euro!

ANAF pare o adevărată cutie cu surprize negative. Finanţiştii gălățeni au descoperit că Oţelul are de plătit 20 de milioane de euro către stat şi nu 5 cum anunţase inițial. De unde rezultă această sumă abracadabrantă nu se știe cu exactitate. Contractele civile din perioada 2006 -2010 pare că au dus la această sumă care pare a reprezenta impozitul plătit de Chelsea statului britanic! Agenția Naţională de Adminstrare Fiscală a pus sechestru pe toate bunurile clubului. Din discuție au ieşit stadionul Oţelul şi baza Siderurgistul care nu aparțin clubului. Este ciudat că datoria a crescut de la o săptămâna la alta, iar conducerea administrativă a grupării gălățene  nu a avut nicio poziție în acest sens! Datoria este practic imposibil de plătit, astfel că Oţelul riscă să intre în faliment!

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul riscă falimentul! Are datorii de 20 de milioane de euro!

Otelul Galati are uriase probleme financiare. S-a pus sechestru pe tot ce exista in clubul de fotbal: pe jucatori, pe terenuri, pe toate bunurile, astfel că nici macar juniorii nu se mai pot antrena.
Problema a aparut dupa ce ANAF a ajuns la finalul cercetarii si a reiesit ca Otelul trebuie sa plateasca Statului o suma atat de mare incat e chiar si peste cea incasata de la UEFA din participarea in Champions League, mai exact 20 de milioane de euro! Suma reiese din diferenta constatata de ANAF intre impozitele platite la Stat pe conventiile civile, cu care erau angajati fotbalistii, si cea impusa de Stat pentru contractele de munca. 
Ciudat este ca timp de 5 ani, pe mandatul fostului primar, ANAF nu a facut un pas, iar acum, dupa ce Marius Stan a devenit edilul orasului si cunostea toate actele Otelului, actiunea ANAF s-a finalizat in timp record. Mai exact, dupa ce in 22 mai s-a incheiat raportul inspectiv, deja in 29 mai s-a decis punerea sub sechestru.
Interesant e si faptul ca pe 29 mai reprezentantii clubului Otelul au fost invitati la o intalnire lamuritoare cu seful fiscului, dar in aceeasi dimineata s-a decis punerea sub sechestru.
Invitat in emisiunea Radio GSP Live, Felix Grigore, fost conducator la Urzceni si U Cluj Napoca, a comentat situatia Otelului: "Nu e deloc corect ce pateste Otelul. Astra si Dinamo au avut probleme asemanatoare si au castigat in instanta. Intrebarea mea catre ANAF e una singura si astept raspuns. Daca ei vor ca fotbalistii sa fie angajati pe contracte de munca si sa se plateasca taxe pe masura, atunci cand jucatorii sunt dati afara, Statul le plateste ajutorul de somaj si le asigura pensii?"

gsp.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Comunicat de presă SC Fotbal Club Oțelul SA

Informațiile potrivit cărora Agenția Națională de Administrare Fiscală ar fi instituit un sechestru asigurător asupra drepturilor federative, a conturilor bancare și a drepturilor de transfer ale jucătorilor sunt reale.
Sechestrul asigurător a fost instituit de către ANAF pentru neplata de către club - pentru perioada 2005-2008 - a taxelor către bugetul de stat și către bugetul asigurărilor sociale, taxe aferente drepturilor salariale obținute de către angajați (jucători de fotbal, antrenori și o parte din restul angajaților). Suma totală calculată, inclusiv majorări și penalități de întârziere se ridică la 22.400.000 lei.
Aceștia au desfășurat activitatea în baza unor convenții civile, conform unei ordonanțe de urgență a Guvernului bazată pe Legea sportului, care reglementa sistemul de plată a sportivilor.
Este vorba de o neînțelegere în ceea ce privește interpretarea legii, reprezentanții ANAF utilizând doar latura exclusiv fiscală a prevederilor legale, fără a le corobora cu toate prevederile aplicabile în materie.
Nu suntem singurul club de fotbal aflat în această situație care este cvasi-generală în fotbalul românesc. Precizăm însă că suntem singurii care avem încheiate contracte individuale de muncă cu toți angajații.
Decizia ANAF a fost contestată administrativ, ea urmând că până vineri, 14 iunie 2013, să fie contestată și în instanță. Vom solicita și ridicarea sechestrului asigurător, pentru a ne putea desfășura activitatea.
Conducerea SC Fotbal Club Oțelul SA

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.