Jump to content

ArcelorMittal construieşte o oţelărie la St.Petersburg


dcp100168

Recommended Posts

ArcelorMittal construieşte o oţelărie la St.Petersburg

ArcelorMittal, cel mai mare producator mondial de otel, intentioneaza sa construiasca o otelarie in Rusia, dupa ce a anuntat recent ca ar putea plati 767 milioane de euro pentru preluarea combinatului bulgar Kremikovtzi, unitate detinuta de Pramod Mittal, fratele lui Lakshmi Mittal. “Compania analizeaza mai multe optiuni privind locul in care ar putea construi o otelarie in Rusia”, a declarat Serghei Kuklin, oficial in cadrul guvernului regional din Leningrad, citat de Reuters. Astfel, sunt luate in calcul zone din jurul orasului Sankt Petersburg, acolo unde sunt amplasate mai multe uzine de asamblare ale unor importanti constructori auto mondiali, precum General Motors Corp., Ford Motor Co. si Toyota Motor Corp., a declarat o sursa din apropierea discutiilor. “In primul rand, sunt interesati de productia de placi de otel si de piese presate pentru industria auto. Sankt Petersburg este o zona buna, deoarece este un port maritim important”, a declarat aceeasi sursa.

O alta zona vizata de Arcelor este Indonezia, unde grupul este interesat sa faca investitii de pana la zece miliarde dolari. Inca de la formarea sa, prin achizitionarea pachetului majoritar al Arcelor de catre Mittal Steel in 2006, ArcelorMittal a anuntat o serie de investitii si achizitii in state in curs de dezvoltare, precum Senegal, Liberia, India si Rusia.

http://www.standard.ro/articol_45437/ar ... rusia.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.