dcp100168 Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Din sporturile extreme ale administraţiei localeSă înotăm pe uscat!* Deşi sezonul la Plaja Dunărea ar fi trebuit să se deschidă în urmă 12 zile, nici acum bazinele nu sunt umplute cu apă, iar în nisip cresc buruieni * Patronii privesc a pagubă contractele prin care trebuie să plătească chirie din 15 mai, de când se deschide, teoretic, sezonul * Primarul dă vina pe şeful SADP * Directorul spune că vremea nu permite începerea sezonului la mijlocul lui maiPaul Roşca, patron al unei terase deschise la Plaja Dunărea, tot aşteaptă să se deschidă oficial plaja, în condiţiile în care, legal şi teoretic, acest complex ar fi trebuit deschis publicului de pe data de 15 mai. "Am câştigat, prin licitaţie, în 2003, terenul nr. 10, situat în incinta Plaja Dunărea. Am construit un bar cu terasă pe o suprafaţă de 80 mp, în care, de‑a lungul anilor, am investit circa 30.000 de lei (�). Din 2005 nu s‑a mai organizat licitaţie pentru terenuri şi s‑a hotărât prelungirea contractului din 2004, cu o indexare de 10 la sută a chiriei. Anul acesta a ajuns la 25,50 lei pe metru pătrat de nisip (de la 18 lei în 2003). La un calcul simplu, pentru patru luni de sezon plătesc 9.000 de lei. Conform hotărârii de Consiliu Local, sezonul începe pe 15 mai şi se termină pe 15 septembrie. Acelaşi Consiliu Local a stabilit şi pentru perioada de extrasezon (opt luni) plata unei taxe de depozitare în valoare de 3,50 lei pe metrul pătrat de nisip, [adică 2.240 de lei pe extrasezon]. Prin contract, ADP are obligaţia să asigure bune condiţii de desfăşurare a activităţii: curăţenie, plajă cu nisip, nu cu buruieni, apă, electricitate, pază, tomberoane, bazine curate, cu apă în ele", ne‑a spus Paul Roşca, nemulţumit. Omul era pregătit să primească gălăţenii veniţi la plajă pe 15 mai, când ar fi trebuit să se deschidă sezonul, însă, ghinion! Bazinele sunt goale, iarba creşte în continuare pe plajă, iar halbele de bere se încălzesc la soare... "Chiar dacă noi, comercianţii, vom începe activitatea pe 1 iunie sau pe 15, oricum vom plăti chiria începând cu 15 mai. E o delăsare totală şi un dezinteres fără margini din partea primăriei, respectiv a ADP!", a completat omul, cu tristeţe.Primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae (PSD), recunoaşte că sunt probleme la Plaja Dunărea, dar dă vina pe şeful SADP, Eduard Grosu (PC): "Sezonul se va deschide probabil de la 1 iunie, după vot, noi ne pregătim să facem curăţenie. Amintiţi‑vă că şeful de la SADP nu a fost pus de Nicolae, ci de ceilalţi... Şeful este subordonat, de aia l‑am şi schimbat [pe fostul director], dar tot comenzile din altă parte se ascultă... Până nu depolitizăm administraţia complet, nu se rezolvă situaţia".Pe de altă parte, şeful SADP, Eduard Grosu, spune că "într‑adevăr, sezonul este 15 mai‑15 septembrie. Am luat la cunoştinţă de problemă, eu voi începe, anul acesta, să fac adrese la CL pentru a modifica acest program, pentru că s‑a dovedit în ultimii ani că vremea nu permite să începi sezonul pe 15 mai. Însă, anul trecut nu am făcut aceste adrese la CL, că abia eram numit şef, iar acum nu mai e timp". Deşi recunoaşte că încă nu se încasează taxa de intrare, Eduard Grosu spune că "Sezonul a început. Noi lucrăm, acolo facem curăţenie, probabil miercuri [28 mai] dăm drumul la bazine, s‑au făcut reparaţii, vom pune în funcţiune grupurile sanitare, duşurile. Nici timpul nu mi‑a permis, săptămâna trecută au fost ploi cu grindină. Ştiam că sezonul începe pe 15 mai, dar nu pot planifica eu, oamenii care repară bazinele au planificat perioada, pentru că dacă este frig nu se fac reparaţii la fibra de sticlă. Acum două săptămâni am făcut alte reparaţii, probabil ştiţi că vor intra cei cu ISPA, am reparat conductele care ne alimentează cu apă, am schimbat valvele, instalaţiile sunt foarte vechi... Şi anul trecut am dat drumul la apă, în bazine, cu o săptămână după 15 mai...". Eduard Grosu nu consideră că poartă vreo vină faţă de patronii de terase: "Eu ce să fac? Să ies în stradă să le aduc oamenii? Ar trebui să fie un avantaj că încă nu s‑a pus taxă de intrare, cu banii aceia ar putea omul să bea o bere în plus...".http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24378
dcp100168 Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 La plajă - apă este, duşuri sunt, poftă, ioc!Gălăţenii încă nu s-au înfierbântatDacă în urmă cu o săptămână Plaja Dunărea arăta jalnic, dar existau promisiuni că de miercuri, 25 mai, bazinele urmau să fie umplute cu apă, ieri, la plajă, gălăţenii se soreau în linişte, nisipul era curăţat de buruieni şi cine voia putea face şi o baie în bazin. Este drept, bazinele nu au fost umplute înainte de alegeri şi nici nu au amândouă apă. Totuşi, cel de 1.400 de mc este plin de luni, iar, de ieri, ar fi trebuit să se umple şi celălalt bazin, de 1.600 mc, după ce a fost reparat. De la administratorul Plajei Dunărea, Paul Secuianu, am aflat că "deocamdată o să lăsăm cu apă doar bazinul de 1.600 mc, pentru că nu prea sunt clienţi, iar întreţinerea a două bazine cu apă costă foarte mult. Anul trecut, plăteam lunar în jur de 800 de milioane-un miliard, pentru că apa din bazine se schimbă mereu, pentru menţinerea curăţeniei, iar acest lucru este costisitor". În rest, duşurile funcţionau, deşi clienţii cam lipseau, iar din cei 22 de agenţi comerciali care au terase la plajă, doar o parte serveau bere rece sau suc; restul probabil se vor deschide cam după jumătatea lunii, când se înmulţesc concediile şi se... împuţinează locurile de relaxare din oraş. Intrarea la plajă este de 2,3 lei pentru elevi şi 3,4 lei pentru adulţi, iar taxa auto este de 2,3 lei/maşină. Parcarea ar avea o capacitate de 400 de locuri, ne-a asigurat administratorul, care a ţinut să precizeze că autovehiculele pe care le-am văzut noi, ieri, în zona de plajă "nu vor mai intra, ele aparţin, de fapt, agenţilor comerciali, care aduc marfă zilele astea�".http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=24643
mariushathor Posted June 7, 2008 Posted June 7, 2008 cum sa vi la plaja dunarii atat timp cat se aduna cele mai pestritze rase de oameni in acorduri de manele la maxim....
Recommended Posts