Jump to content

Alimente cu salmonella în magazinele din Galaţi


Recommended Posts

Posted

Mici cu salmonella într-un supermarket din Tecuci

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi au retras dintr-un supermarket din Tecuci 20 de caserole cu mici proveniţi dintr-un lot infectat cu salmonella. Micii retraşi de la comercializare au fost duşi în laboratorul DSV Galaţi, unde vor fi examinaţi din punct de vedere microbiologic.
"La Direcţia de Sănătate Publică Galaţi nu a fost înregistrată nicio sesizare până în prezent, în privinţa micilor contaminaţi cu salmonella", a declarat directorul executiv al DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.
28 de kilograme de carne de mici a fost retrasă de Direcţia Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, aceasta fiind depistată în trei magazine, în urma alertei privind lotul de carne de mici infestată cu salmonella, supermarketul din Odorhei vânzând deja două kilograme până la intervenţia autorităţilor. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Pusok Laszlo, a declarat ieri că, în judeţ, a intrat o cantitate de 30 de kilograme de carne de mici produsă de o societate din judeţul Neamţ, pentru care s-a emis alerta de posibilă contaminare cu salmonella. Potrivit lui Pusok, în perioada următoare se vor recolta probe care vor fi trimise la analiză la laboratorul din Odorheiu Secuiesc, iar dacă se va confirma infestarea, carnea va fi arsă. Dacă suspiciunea va fi infirmată, carnea va fi repusă în vânzare.
Alte două sute de caserole cu carne de mici au fost retrase de Direcţia Sanitar Veterinară Prahova din depozitul unui supermarket din Ploieşti după ce s-a stabilit că micii erau infestaţi cu salmonella. Potrivit unui comunicat de luni seară al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), carnea de mici infestată cu salmonella a fost produsă de o unitate de procesare din judeţul Neamţ şi a fost depistată în urma unui control din 30 mai, când au fost prelevate de la un depozit de produse congelate cinci probe din carne preparată pentru mici.
Conform procedurilor, tulpina de salmonella izolată din probele de carne de mici a fost expediată către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică din Bucureşti, pentru tipizare. Analizele pentru tipizarea Salmonella spp durează între şapte şi zece zile.
Ieri, şi reprezentanţii DSVSA Suceava au anunţat că o cantitate de 25 de kilograme de carne de mici a fost pusă sub sechestru, aceasta fiind depistată în două magazine din judeţ, în urma alertei privind lotul de carne de mici infestată cu salmonella.

viata-libera.ro

Posted
Micii cu Salmonella nu prezintă risc pentru sănătatea publică

Serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul DSVSA Prahova în pasta de mici cu carne de pasăre nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu, informează Mediafax.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a finalizat alerta declanşată în 30 mai privind suspiciunea contaminării produsului "mici cu carne de pasăre Delicia" cu Salmonella spp. Analizele realizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică au arătat că serotipurile depistate nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică.

Vladimir Mănăstireanu a spus că pasta de mici poate fi folosită la produse preparate termic la temperaturi de peste 60 de grade.

"În timpul desfăşurării alertei s-a constatat că 635 de kilograme din produsul respectiv au fost distribuite în 24 de judeţe. Din această cantitate, inspectorii au identificat şi retinut 526 de kilograme, din depozitele şi unităţile de comercializare din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Bihor, Bucureşti, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Harghita, Dolj, Hunedoara, Maramureş, Galaţi, Neamţ, Suceava, Iaşi, Prahova, Sălaj, Satu Mare şi Timiş", a precizat şeful ANSVSA. El a mai spus că verificările efectuate la unitatea de procesare din judeţul Neamţ au arătat că materia primă nu provenea din Romania, ci din Germania.

romanialibera.ro

  • 8 years later...
Posted

Pulpe de pui cu salmonella, retrase din magazinele Metro

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de la comercializare pulpe de pui aflate la vânzare în magazinele Metro din țară, inclusiv la Galați, din cauza prezenței "Salmonella enteritidis". Este vorba, mai exact, de pulpe pui superioare cu spate, producător Superdrob SA, cod de bare: 5903368004770, lot/data expirare: 14221, 14421/23.10.2022.

"În cazul în care ați cumpărat produsul menționat, să nu îl consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash&Carry Romania SRL până pe 4 februarie 2022, urmând să primiți contravaloarea acestuia", au transmis reprezentanții ANSVSA.

Contactat telefonic de cotidianul nostru, medicul Ștefan Vasile, directorul DSVSA Galați, ne-a explicat că această alertă are ca urmare, în plus, retragerea produsului de la raft, dar și neutralizarea acestuia.

Salmonella poate provoca grave afecţiuni stomacale sau intestinale. Produsul retras a fost comercializat în mai multe magazine Metro din Bucureşti, Constanţa, Deva, Galaţi, Oradea, Piteşti, Sibiu, Timişoara şi Târgu Mureş.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.