Jump to content

Manifestări gălăţene de Înălţare şi Ziua Eroilor


Recommended Posts

Posted

Procesiune la Cimitirul "Eternitatea"

În Eparhia Dunării de Jos, bisericile din judeţul Galaţi care poartă hramul „Înălţarea Domnului“ vor sărbători cum se cuvine acest moment. În municipiul Galaţi, cu începere de la ora 12:00, va fi organizată o procesiune de la Biserica „Înălţarea Domnului“, ridicată prin osteneala părintelui Eugen Drăgoi, în perioada 1995-2004, şi până la Mormântul Eroilor situat în Cimitirul „Eternitatea“, unde se va săvârşi o slujbă de pomenire.

http://www.ziarullumina.ro/articole;911 ... -tara.html

Posted

Programul manifestărilor de astăzi

Manifestările prilejuite de Ziua Eroilor vor începe, astăzi, la ora 11.00, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 (vizavi de Prefectură). Va urma procesiunea preoţilor şi a credincioşilor - de la Biserica "Înălţarea Domnului", din Ţiglina II, până la Cimitirul Eternitatea (pe traseul strada Gh. Doja-bulevardul G. Coşbuc), în intervalul orar 12.45-13.30. La Cimitirul Eternitatea, va avea loc trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, intonarea Imnului de Stat şi al UE, iar de la 13.40 se va oficia slujba de pomenire a eroilor. De la ora 14.00, se vor depune coroane de flori la mormintele slt. (pm) Ionuţ Cosmin Sandu şi slt. (pm) Marius Covrig, dar şi la monumentul eroilor celui de-al doilea Război Mondial, şi la monumentele eroilor francezi, sovietici, greci, germani, italieni, după care va avea loc defilarea Gărzii de Onoare.

http://www.viata-libera.ro/articol-Ziua_Eroilor_2.html

Posted

Coroane şi jerbe de flori pentru eroii neamului

Autorităţile gălăţene au pregătit o serie de manifestări de pomenire a tuturor eroilor căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Manifestările dedicate Zilei Eroilor au început, la ora 11.00, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 (vizavi de Prefectură), unde s-au depus jerbe şi coroane de flori.

În intervalul orar 12.30-13.00 va urma procesiunea preoţilor şi a credincioşilor de la Biserica "Înălţarea Domnului", din Ţiglina II, până la Cimitirul Eternitatea (pe traseul strada Gh. Doja-bulevardul G. Coşbuc). Alaiul va fi condus de episcopul PS Casian Crăciun, format din preoţi şi diaconi ai Epicopiei „Dunării de Jos”, cinul monahal, seminarişti, credincioşi şi fanfara „Valurile Dunării”. La Cimitirul Eternitatea va avea loc trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, intonarea Imnului de Stat şi al Uniunii Europene, iar de la 13.40 se va oficia slujba de pomenire a eroilor.

Începând cu orele 14.00, se vor depune coroane de flori la mormintele slt. Ionuţ Cosmin Sandu şi slt. (pm) Marius Covrig, dar şi la monumentul eroilor celui de-al doilea Război Mondial, şi la monumentele eroilor francezi, sovietici, greci, germani, italieni, căzuţi la datorie pe câmpul de luptă.

La finalul activităţii va avea loc defilarea Gărzii de Onoare.

Posted

Consiliul Judeţului a donat o troiţă Asociaţiei Naţionale "Cultul Eroilor"

Consiliul Judeţului Galaţi a donat, joi, o nouă troiţă realizată în cadrul Taberei de Sculptură. Troiţa executată de meşterul popular Paul Balaci, din localitatea Argintoaia, judeţul Dolj, a fost amplasată în curtea Casei Armatei şi donată Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor” – filiala Galaţi, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). La ridicarea şi sfinţirea troiţei au participat veteranii de război din cadrul filialei gălăţene a Asociaţiei Naţionale „Cultul Eroilor”, precum şi autorităţi locale. Troiţa care a fost amplasată şi sfinţită astăzi este realizată în cadrul celei de-a patra ediţii a Taberei de Sculptură, manifestare organizată în fiecare an de Centru Cultural "Dunărea de Jos".

Posted

Oare astfel de manifestari, fara coroane de flori, diminueaza importanta evenimentului? Economic vorbind, florarii nu mor de foame daca pun mana pe matura, sau osul la alte activitati, putin mai antrenante si care le ofera oportunitatea de a se bronza pe bune la soare.

Pe de alta parte florile vii oricum se vand, ca sunt evenimente destule gen aniversari,nunti, 1-8 martie, inceperi de trimestru de an scolar si alte asemenea.

Sau in bugetul de cheltuieli al CL/CJ, sunt prevazute astfel de cotizatii la florari (contra comision in flori sau anual in mari sume de bani), cand, mai ales avand in vedere criza, se pot redirectiona fondurile alocate coroanelor spre educatie (calculatoare, consumabile igienice), copii si varstnici asistati, fundatii de ingrijire a celor fara adapost si a animalelor :idea:

Posted

Spun asta deoarece dupa astfel de manifestari se fac "pomeni" doar pentru cei prezenti, care de obicei, ca si azi dealtfel, sunt ghiftuiti (ca sa nu spun umflati), si pe care cu toata lipsa de respect pe care mi-o asum, fac parte din conducerea superumflata a CJ/CL si a celorlalte societati de interes local. ;)

Posted

Porumbei şi memorie eternă pentru eroi

Ceremoniile dedicate Zilei Eroilor au debutat la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989, cu Imnurile României şi Uniunii Europene, intonate de Fanfara „Valurile Dunării”. Pe acordurile cântecului “Presăraţi pe-a lor morminte”, Consiliul de Onoare al Revoluţionarilor, autorităţile locale, Poliţia, Jandarmii şi partidele politice au depus coroane de flori. Primăria a fost reprezentată la eveniment doar de viceprimarul liberal Mircea Cristea şi de consilierul primarului, Ionel Harţegan. Partidele şi-au adus omagiul în ordinea “puterii” mai întâi coaliţia de guvernare, PSD, PD-L, urmată de PC şi de opoziţie – PNL.

Oficialităţile au aplaudat gestul unui grup de copii de la Grădiniţa „Albă ca Zăpada” care a depus flori la monumentul de lângă Dramatic. Concomitent au fost depuse coroane de flori la Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Monumentul Eroilor, Monumentul martirilor evrei şi la Monumentul Eroilor din Războiul 1916-1918.

În ciuda căldurii copleşitoare, sute de gălăţeni au urmat coloana formată din militari, autorităţi şi preoţi şi la Mausoleul Eroilor Neamului, unde, după trecerea în revistă a Gărzii de Onoare şi intonarea Imnului de Stat al României şi al UE, a avut loc o slujbă de pomenire în memoria eroilor neamului.

Deşi pus la punct în detaliu, programul a avut câteva mici „variaţii”; de pildă, în timp ce se intona imnul UE, o credincioasă - aşa cum singură s-a recomandat misterios – îmbrobodită din cap până în picioare, a dat drumul mai multor porumbei albi, dintr-o colivie improvizată pe care o agitase bine înainte. Porumbeii – „Duhul Sfânt care se pogoară asupra tuturor”, aşa cum ne-a mai spus misterioasa apariţie – nu s-au lăsat scoşi cu una, cu două din colivie, iar după două-trei bătăi de aripi, păsările s-au aşezat pe unde le-a venit: pe creştetul acoperit cu şapcă militară al veteranului Niculaie Panait (87 de ani), fie pe umerii copiiilor de la Şcoala Generală nr. 31, moment de mare agitaţie şi veselie printre elevi.

În colţul celălalt, diametral opus faţă de bucuria copiilor – de parcă o mână divină ar fi aşezat totul aşa cum trebuie – se aflau rudele îndoliate ale celor doi eroi gălăţeni care şi-au dat viaţa, anul trecut, în Afganistan: sublocotenenţii post-mortem Ionuţ Sandu şi Marius Claudiu Covrig…

În timp ce s-a oficiat slujba de pomenire a eroilor, am stat de vorbă cu cel mai bătrân veteran prezent, Nicolai Hergiu, de 89 de ani. Purta cu mândrie cele cinci medalii de pe front şi avea în mână „Viaţa liberă”. Cu ochii aburiţi de atâtea amintiri, veteranul le-a transmis tuturor un mesaj: „Să aveţi pace şi să vă gândiţi mereu la părinţii voştri”.

După ce autorităţile au susţinut câte un scurt mesaj, a urmat depunerea coroanelor de flori din partea reprezentanţilor administraţiei locale, a partidelor politice, instituţiilor descentralizate şi asociaţiilor de veterani.

http://www.viata-libera.ro/articol-Poru ... roi_2.html

  • 11 months later...
Posted

Procesiune de Ziua Eroilor

Sărbătoarea Înălţarii Domnului este şi ziua dedicată pomenirii eroilor neamului. Joi, 13 mai, ceremoniile de comemorare a eroilor neamului încep de la ora 13.00, cu tradiţionala procesiune a preoţilor şi credincioşilor, de la Biserica “Înălţarea Domnului” din Tiglina II spre Cimitirul Eternitatea, pe traseul Gheorghe Doja – Bulevardul George Coşbuc. Ceremonialul militar şi religios se va desfăşura la Cimitirul „Eternitatea” - Mausoleul Eroilor Neamului. După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, vor fi intonate Imnul de Stat al României şi Imnul Uniunii Europene. Slujba de pomenire a eroilor neamului va fi urmată de alocuţiunile oficialităţilor şi de ceremonialul de depunere a coroanelor de flori. Se depun coroane, cu ceremonial, şi la Monumentul Eroilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989 şi la mormintele slt. (pm) Ionuţ Cosmin Sandu şi slt. (pm) Marius Covrig, Concomitent, vor fi depuse coroane, fără ceremonial solemn, la Monumentul Eroilor din Războiul 1941-1945, Monumentul Eroilor Francezi, Monumentul Eroilor Sovietici, Monumentul Eroilor Greci, Monumentul Eroilor Germani, Monumentul Eroilor Italieni din Cimitirul „Eternitatea”. Manifestările se vor încheia cu defilarea Gărzii de Onoare.

În acelaşi timp, vor fi depuse coroane, fără ceremonial solemn, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Teatrul Dramatic, Monumentul Eroilor Contemporani, Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Monumentul Eroilor – Regiment 11 Siret, Monumentul Eroilor din Războiul 1916-1918 şi la Monumentul Martirilor Evrei din Cimitirul Evreiesc.

http://www.viata-libera.ro/articol-Procesiune_de_Ziua_Eroilor_2.html

Posted

Coloană de jumătate de kilometru în cinstea eroilor neamului

Gălăţenii care au participat la marşul omagierii martirilor au format o coloană cu o lungime de 500 de metri ce a paralizat pentru câteva minute traficul de pe strada Coşbuc. Slujbe de pomenire, depuneri de coroane şi un marş al tăcerii au fost punctele centrale ale sărbătorii de astăzi. La marş au participat aproximativ 500 de persoane, majoritatea tineri, care au parcurs în linişte distanţa dintre Biserica "Înălţarea Domnului" din Ţiglina II şi Monumentul Eroilor din Cimitirul "Eternitatea". La marşul de 30 de minute au participat arhiepiscopul "Dunării de Jos" Casian Crăciun şi prefectul Cosmin Păun.

La Monumentul Eroilor din Cimitirul "Eternitatea" a avut loc trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, slujba de pomenire a eroilor neamului şi ceremonialul depunerii coroanelor de flori la mormintele ultimilor eroi gălăţeni căzuţi pe front. Este vorba de mormânteul slt. (pm) Ionuţ Cosmin Sandu şi slt. (pm) Marius Covrig (ucişi în Afganistan), dar şi la Monumentul Eroilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989.

Au fost omagiate şi monumentele eroilor din cele două războaie mondiale, dar şi cele ale martirilor sovietici, greci, germani şi italieni. După ora 14.00 s-au depus coroane şi în dreptul celorlalte monumentelor din Galaţi dedicate eroilor militari.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Coloana_de_oameni_cu_o_lungime_de_jumatate_de_kilometru_in_cinstea_eroilor_0_260974319.html

  • 1 year later...
Posted

Manifestări de Ziua Eroilor 2011

PROGRAMUL MANIFESTARILOR din 2 IULIE, Ziua Eroilor, proclamată sărbătoare naţională a poporului român, odată cu praznicul Înălţării Domnului, prin Legea nr. 379/2003

PROCESIUNEA SFINTEI INALTARI A DOMNULUI IISUS HRISTOS

13,00 Deplasarea catre cimitirul „Eternitatea”

CEREMONIALUL MILITAR SI RELIGIOS

13,30 Trecerea in revista a Garzii de Onoare

13,35 Intonarea Imnului de Stat al Romaniei, Intonarea Imnului Uniunii Europene

13,40 Slujba de pomenire a eroilor neamului

13,50 Ceremonialul de depunere a coroanelor de flori

- Mausoleul Eroilor

- Monumentul Eroilor cazuti in Revolutia din Decembrie 1989

- Mormintele slt.(pm) Ionut Cosmin Sandu si slt.(pm) Marius Covrig

Concomitent si fara ceremonial solemn, in Cimitirul “Eternitatea” se depun coroane de flori la urmatoarele monumente: MONUMENTUL EROILOR DIN RAZBOIUL 1941 – 1945, CAREUL MILITAR FRANCEZ, MONUMENTUL EROILOR SOVIETICI, MONUMENTUL EROILOR GRECI, MONUMENTUL EROILOR GERMANI, MONUMENTUL EROILOR ITALIENI.

Intre orele 10,00 – 11,00 se vor depune coroane de flori fara ceremonial solemn si la urmatoarele monumente: MONUMENTUL EROILOR MARTIRI AI REVOLUTIEI DIN DECEMBRIE 1989 (Teatrul Dramatic), STATUIA DOMNITORULUI AL. I CUZA (Gradina Botanica), MONUMENTUL EROILOR CONTEMPORANI (str. Brailei, la “Orange”), MONUMENTUL EROILOR (Regiment 11 Siret), MONUMENTUL MARTIRILOR EVREI (Cimitirul Evreiesc), MONUMENTUL EROILOR DIN RAZBOIUL 1916 – 1918 (str. Garii).

Prefect Ionuţ Cosmin Păun

Posted

Ziua Eroilor, la Galaţi

La Galaţi, sute de persoane au participat, astăzi, 2 iunie, în jurul orei 13:00, la tradiţionala procesiune închinată eroilor, informează Radio TRINITAS. Alaiul format din slujitori, credincioşi, oficialităţi locale, tineri seminarişti şi elevi a pornit de la biserica „Înălţarea Domnului” către Cimitirul „Eternitatea” unde s-a săvârşit slujba de pomenire.

La manifestare a participat şi Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Casian, care a oficiat slujbele de pomenire, alături de slujitori de la parohiile din oraş.

basilica.ro

  • 11 months later...
Posted

Manifestări gălăţene de Ziua Eroilor - 24 mai

MONUMENTUL EROILOR MARTIRI AI REVOLUŢIEI DIN DECEMBRIE 1989 (lângă Teatrul Dramatic)

10.50 – 11.00 – Sosirea oficialităţilor (fără trecerea în revistă a Gărzii de Onoare)

11.00 – 11.05 – Intonarea Imnului de Stat al României (Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”)

11.05 – 11.30 Ceremonial de depunere a coroanelor de flori

Concomitent se depun coroane la următoarele monumente: Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza – Grădina Publică, Monumentul Eroilor – Regiment 11 Siret, Monumentul martirilor evrei – Cimitirul Evreiesc, Monumentul Eroilor din Războiul 1916-1918 – Strada Gării, Monumentul Eroilor Contemporani - Magazin Orange (Mazepa I).

PROCESIUNEA SFINTEI ÎNĂLŢĂRI A DOMNULUI IISUS HRISTOS (BISERICA „ÎNĂLŢAREA DOMNULUI” – Ţiglina II)

12.45 – 13.00 – Formarea grupului pentru procesiune

13.00 – 13.30 – Deplasarea către Cimitirul „Eternitatea” (pe traseul Str. Gheorghe Doja – B-dul George Coşbuc)

CEREMONIAL MILITAR ŞI RELIGIOS (MAUSOLEUL EROILOR NEAMULUI – CIMITIRUL „ETERNITATEA”)

13.30 – 13.35 – Trecerea în revistă a Gărzii de Onoare (Comandantul Garnizoanei Galaţi şi Prefectul Judeţului Galaţi)

13.35 – 13.40 – Intonarea Imnului de Stat al României (Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”)

13.40 – 14.00 – Slujba de pomenire a eroilor

14.00 – 14.10 – Scurte alocuţiuni

14.10 – 14.50 – Ceremonial de depunere a coroanelor de flori la Mausoleul Eroilor, Monumentul Eroilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989, Mormintele slt. (pm) Ionuţ Cosmin SANDU şi slt. (pm) Marius COVRIG

Concomitent se depun coroane la următoarele monumente din Cimitirul „Eternitatea”: Monumentul Eroilor din Războiul 1941 - 1945, Careul Militar Francez, Monumentul Eroilor Sovietici, Monumentul Eroilor Greci, Monumentul Eroilor Germani, Monumentul Eroilor Italieni

14.50 – 15.00 – Defilarea Gărzii de Onoare

Posted

Străzile pe care este bine să le ocoliţi

Îi sfătuim pe şoferi să ocolească străzile Coşbuc, Doja şi Crizantemelor în intervalul orar 13.00-15.00, întrucât circulaţia rutieră se va opri.

Potrivit subinspectorului Aurelian Ropotan, următoarele intersecţii vor fi blocate temporar: Constructorilor/Gh. Doja, Gh. Doja/Crizantemelor, Tecuci/Crizantemelor şi intersecţiile bulevardului George Coşbuc cu străzile M. Kogălniceanu, M. Eminescu, Muzicii, Tecuci, Movilei, Basarabiei şi Aurel Vlaicu. „Traficul nu va fi restricţionat pe tot intervalul orar 13.00-15.00, ci se va relua imediat ce procesiunea va trece de zona respectivă”, a declarat subinspectorul Aurelian Ropotan.

viata-libera.ro

Posted

Mii de gălăţeni au participat la sărbătoarea Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor

Cateva mii de galateni au tinut sa participe astazi la manifestarile dedicate sarbatorii cu dubla semnificatie : Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor. Pe un traseu lung de mai multi kilometri, militarii Bationului 300, reprezentanti ai clerului, copii si enoriasi, acompaniati de fanfara garnizoanei, au participat la o procesiune ce a facut legatura intre Biserica Inaltarea Domnului si Monumentul Eroilor.

O coloana lunga de peste un kilometru formata din militari, reprezentanti ai Arhiepiscopiei, copii, enoriasi sau pur si simplu trecatori au unit in pas de mars, simbolic, Biserica Inaltarea Domnului cu Monumentul Eroilor. Slujba de pomenire a fost oficiata de arhiepiscopul Dunarii de Jos.

Cazuti in Afganistan in urma cu 4 ani, la mormintele lui Ionut Cosmin Sandu si Marius Covrig, rudele eroilor de astazi, cu ochii in lacrimi isi striga durerea si nemultumirea.

Veteranii de razboi au fost alaturi de colegii de arme cazuti la datorie

Ceremonialul s-a incheiat cu depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor.

a1galatibraila.ro

  • 1 year later...
Posted

Manifestări gălăţene de Ziua Eroilor

Ziua Eroilor va fi celebrată, joi, 13 iunie, printr-o serie de manifestări organizate de Prefectura Galaţi. Procesiunea Sfintei Înălţări a Domnului va porni, la ora 13,00, de la Biserica „Înălţarea Domnului”, din Ţiglina II, către Cimitirul Eternitatea, pe traseul strada Gheorghe Doja - B-dul George Coşbuc.

De la ora 13,30, la Mausoleul Eroilor Neamului - Cimitirul „Eternitatea”, va avea loc ceremonialul militar şi religios care va consta în trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, intonarea Imnului de Stat şi a Imnului Uniunii Europene, scurta slujbă de pomenire a morţilor, alocuţiuni, iar de la 14,10 oficialităţile şi reprezentanţii partidelor politice vor depune coroane de flori la Mausoleul Eroilor, Monumentul Eroilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989 şi mormintele slt. (pm) Ionuţ Cosmin Sandu şi slt. (pm) Marius Covrig. Concomitent se vor depune coroane de flori la următoarele monumente din Cimitirul „Eternitatea”: Monumentul Eroilor din Războiul 1941-1945, Careul Militar Francez, Monumentul Eroilor Sovietici, Monumentul Eroilor Greci, Monumentul Eroilor Germani, Monumentul Eroilor Italieni.
De asemenea, fără ceremonial solemn, între orele 11,00 şi 12,00, vor avea loc depuneri de coroane la toate monumentele din Galaţi: Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 (lângă Teatrul Dramatic), Statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza - Grădina Publică, Monumentul Eroilor - Regiment 11 Siret, Monumentul Martirilor Evrei - Cimitirul Evreiesc, Monumentul Eroilor din Războiul 1916-1918 - Strada Gării, Monumentul Eroilor Contemporani - Magazin Orange (Mazepa I).

viata-libera.ro

Posted

Potop de cetăţeni şi oficialităţi la Ziua Eroilor

Vremea capricioasă de Ziua Înălţării Domnului nu i-a speriat pe cei care respectă sacrificiul celor care au pierit pentru libertatea ţării şi pentru apărarea valorilor în care noi credem. Câteva sute de gălăţeni, civili, cadre militare şi oficialităţi au fost prezenţi la procesiunea şi la ceremonialul militar şi religios de la Mausoleul Eroilor Neamului - Cimitirul „Eternitatea”, organizate de Prefectura Galaţi şi de Arhiepiscopia "Dunării de Jos".
S-a intonat Imnul Eroilor, Înalt Prea Sfinţitul Casian a ţinut slujba de pomenire a morţilor, iar la sfârşit s-au depus coroane. „Florile recunoştinţei şi slujba de pomenire sunt lucruri sfinte, care se cuvin, astăzi, mai mult ca oricând, pentru că eroii noştri sunt cei care au pus mai presus de orice ţara şi viitorul ei. Noi suntem aceia pentru care s-au jertfit înaintaşii noştri şi avem faţă de ei datoria de a le păstra vie memoria, iar cel mai bine o putem face cinstind, mai departe, valorile pentru care ei şi-au dat viaţa: ţara, unitatea, credinţa şi adevărul”, a spus prefectul judeţului Galaţi, Emanoil-Cătălin Bocăneanu.
Au depus coroane la Mausoleul Eroilor Neamului Prefectura Judeţului, Consiliul Judeţului, Primăria, Garnizoana Galaţi, Sindicate şi Asociaţii, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Poliţia de Frontieră, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Român de Informaţii, AJOFM, dar şi partidele politice: PSD, PNL, PC, PDL, PP-DD, PER şi Mişcarea Populară. De la ceremonial nu au lipsit primarul Marius Stan, viceprimarul Florin Popa, vicepreşedinţii CJ, Tania Bogdan şi Cornel Hamza, precum şi senatorii Gheorghe Saghian şi Eugen Durbacă.

viata-libera.ro

  • 11 months later...
Posted

Manifestări gălăţene de Ziua Eroilor

Programul manifestărilor Zilei Eroilor va debuta, joi, la Monumentul Eroilor Martiri ai Revoluţiei din Decembrie 1989 (lângă Teatrul Dramatic „Fani Tardini).

Potrivit Prefecturii Galaţi, în intervalul 10.50-11.00 va avea loc sosirea invitaţilor, între 11.00-11.05 se va intona Imnul de stat, iar între 11.05 şi 11.30 va avea loc un ceremonial de depunere a coroanelor de flori.
Concomitent se depun coroane, fără ceremonial solemn, la următoarele monumente: Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza - Grădina Publică, Monumentul Eroilor - Regiment 11 Siret, Monumentul martirilor evrei - Cimitirul Evreiesc, Monumentul Eroilor din Războiul 1916-1918 - strada Gării, Monumentul Eroilor Contemporani - magazin Orange (Mazepa I).

În cea de-a doua parte a programului va avea loc procesiunea Sfintei Înălţări a Domnului Iisus Hristos (Biserica Înălţarea Domnului, din Ţiglina II), după care, la ora 13.30, va debuta ceremonialul militar şi religios la Mausoleul Eroilor Neamului de la Cimitirul Eternitatea, unde, între 14.50 şi 15.00, va avea loc defilarea Gărzii de Onoare.

viata-libera.ro

Posted

Procesiune amplă de Înălţare

În fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Domnului, creștinii prăznuiesc Înălțarea Domnului Iisus Hristos la ceruri. La Galați, a devenit o tradiție, ca în fiecare an, de Înălțare, atunci când sunt pomeniți și eroii neamului să se plece în procesiune de la Biserica „Înălțarea Domnului” din Țiglina II. Sute de copii, preoți, dar și simpli credincioși au așteptat sfârșitul slujbei și au pornit, spre monumentul eroilor din Cimitirul Eternitate, iar în fața alaiului s-a aflat Fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Copiii cu stegulețe în mâini, dar și ritmurile fanfarei i-au făcut pe zecile de gălățeni să se oprească și să admire pentru câteva minute coloana de sărbătoare. La procesiune au participat și prefectul Galațiului, Dorin Otrocol şi vicepreședintele C.J. Cornel Hamza. Sarbătoarea Înălțării Domnului a fost consfințită ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 1999 și 2001.

presadegalati.ro

  • 2 years later...
Posted

Procesiune de Ziua Eroilor

Maine, 9 Iunie 2016, se desfăşoară ceremoniile prilejuite de Ziua Eroilor, organizate de Institutia Prefectului, in colaborare cu Arhiepiscopia Dunarii de Jos si Garnizoana Galati. Programul cuprinde traditionala procesiune a Înălțării Domnului, care va avea ca punct de plecare Biserica Inaltarea Domnului (din Tiglina II), la ora 13.00, pe traseul strada Gheorghe Doja - Bdul George Cosbuc, catre Mausoleul Eroilor din Cimitirul Eternitatea. Aici va avea loc ceremonialul militar si religios, cu depunere de coroane de flori, salve de foc in memoria eroilor si defilarea Garzii de Onoare.

Instituţia Prefectului Galaţi

Posted

Procesiune impresionantă de Înălţare

Mii de gălăţeni însoţiţi de preoţi, militari, pompieri, jandarmi au mers în procesiune de la Biserica Înălţarea Domnului până la Cimitirul Eternitatea, la Monumentul Eroilor. Au fost însoţiţi de fanfara militară, iar cortegiul se întindea peste un kilometru. A fost Înălţarea, zi care este dedicată prăznuirii eroilor neamului.

La Cimitirul Eternitatea a avut loc un ceremonial religios şi militar şi s-au depus coroane de flori în memoria celor care au luptat şi şi-au dat viaţa pentru libertate. "Este poate cea mai autentică modalitate de manifestare a sentimentelor noastre în zioua naţională a cinstirii eroilor neamului românesc", a spus arhiepiscopul Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La final s-au tras salve de arme în cinstea eroilor neamului. Nu au lipsit de la manifestare nici copii care au primit de la arhiepiscop po lecţie de istorie legată de importanţa jerfei celor care au devenit eroi pentru a-şi apăra pământul.

presagalatibraila.com

  • 1 year later...
Posted

Sute de gălăţeni au participat la pelerinajul de Înălţare

În ciuda ploii care s-a abătut peste Galaţi chiar la ora la care era programat pelerinajul de Înălţare, sute de oameni s-au adunat în faţa Bisericii "Înălţarea Domnului" din Ţiglina II. Alaiul, format din preoţi şi diaconi ai Arhiepiscopiei Dunărea de Jos, credincioşi, militari, fanfara "Valurile Dunării", condus de arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian, a pornit apoi spre Cimitirul Eternitatea.

"Este tinereţea, puritatea şi solidaritatea noastră la o sărbătoare mare, care ne aminteşte de Înălţarea Domnului la ceruri, iar noi, urmând Mântuitorului nostru Iisus Hristos, înălţăm rugăciuni, facem un pelerinaj de la Biserica Înălţarea Domnului spre Cimitirul Eternitatea. Vom presăra şi noi rugăciuni şi flori pe mormintele soldaţilor şi eroilor care au contribuit decisiv la actul unirii tuturor românilor într-o singură patrie, acum o sută de ani", ne-a declarat IPS Casian.

Pelerinii adunaţi au străbătut bulevardul George Coşbuc, circulaţia autoturismelor fiind oprită pe un sens, iar apoi s-au oprit la Monumentul Eroilor din Cimitirul "Eternitatea", unde s-a intonat imnul de stat şi s-a săvârşit o slujbă de pomenire pentru sufletele eroilor care s-au jertfit pentru libertate.

Alaiul a fost admirat pe traseu de sute de gălăţeni, unii dintre ei fiind impresionaţi, chiar dacă nu ştiau cu ce ocazie a fost organizat. "Este foarte frumos, dar nu ştiu exact cu ce ocazie se întâmplă. Filmez ca să îi trimit şi fiului meu, care este plecat în străinătate, să se bucure şi el", ne-a spus o gălăţeancă.

La procesiune au participat şi foarte mulţi elevi şi profesori de la şcoli şi licee din Galaţi, pentru cei mici fiind o ocazie bună de a afla câte ceva din istoria neamului. "Am venit la pelerinajul organizat pentru Ziua Eroilor. Este primul an în care particip, am venit cu elevii şi nu ne sperie nici măcar ploaia", ne-a spus un cadru didactic participant la procesiune.

După slujba de pomenire, reprezentanţii autorităţilor locale, partidelor politice şi instituţiilor publice au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Români, la cimitirele militarilor germani, francezi, ruşi, italieni şi greci, dar şi la mormintele sublocotenenţilor eroi Ionuţ Cosmin Sandu şi Marius Covrig, căzuţi în Afganistan.

viata-libera.ro

  • 1 year later...
Posted

Ziua Eroilor a fost marcată prin ceremonii militare şi religioase

Peste 1.000 de clerici şi mireni din Galaţi au participat, joi, la un pelerinaj de rugăciune consacrat Înălţării Domnului şi Zilei Eroilor Neamului. Alaiul format din slujitorii sfintelor altare, oficialităţi locale, credincioşi, tineri seminarişti, elevi de la şcolile gălăţene cu steguleţe tricolor în mâini şi însoţit de militari, steaguri bisericeşti şi fanfara Valurile Dunării, l-a avut în frunte pe arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun.

Procesiunea a pornit de la biserica Înălţarea Domnului şi a continuat pe bulevardul George Coşbuc până la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, unde s-a săvârşit slujba de pomenire iar întreaga adunare creştinească s-a rugat pentru sufletele eroilor care s-au jertfit pentru neatârnare, pentru libertate şi demnitate umană. "Sărbătoarea de astăzi este un dar pe care îl facem în semn de respect, amintindu-ne de cei care au plecat cu bucurie, lăsându-şi familiile, şi iubind mai mult ţara şi libertatea, eroii neamului. Este o sărbătoare naţională a tuturor eroilor, din toate timpurile. Sunt bucuros că bulevardul Coşbuc, pe care am mers acum, a devenit o cale spre eternitate. Am mers de la Biserica Înălţarea Domnului la Cimitirul Eternitatea, unde eroii sunt înfrăţiţi, români şi ai tuturor neamurilor, pentru care ne rugăm ca să păstrăm ceea ce ne-au lăsat ei: o ţară liberă şi frumoasă", a spus IPS Casian.

După evocarea semnificaţiei Zilei Eroilor, au fost depuse jerbe şi coroane de flori, iar elevii şi preoţii participanţi la eveniment au intonat Imnul de Stat al României şi Imnul Eroilor.

La final, au fost trase trei salve de foc, iar pe aleea principală a cimitirului a avut loc defilarea gărzii de onoare în acordurile muzicii militare.

Procesiuni închinate eroilor neamului românesc au fost au fost organizate şi în celelalte oraşe ale judeţului, Tecuci şi Târgu Bujor.

agerpres.ro

  • 2 years later...
Posted

Manifestări dedicate Zilei Eroilor

Joi, 10 iunie, cu ocazia Zilei Eroilor, Instituția Prefectului - Județul Galați și Garnizoana Galați, organizează, la Cimitirul "Eternitatea", manifestări dedicate eroilor neamului, după multă vreme fiind permis și accesul publicului, evident cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Astfel, începând cu ora 12,50, va avea loc constituirea detașamentului de onoare, urmată de întâmpinarea oficialităților și salutul Drapelului de Luptă (la intrarea în Cimitirul "Eternitatea"), începând cu ora 13,00. După o procesiune la Mausoleul Eroilor și intonarea Imnului de Stat al României, vor urma rostirea numelor eroilor neamului și oficierea serviciului religios. Manifestările se vor încheia în jurul orei 14,15 cu un ceremonial de depunere a coroanelor de flori și cu salve de foc în memoria eroilor.

viata-libera.ro

Posted

Manifestări de Ziua Eroilor desfăşurate în Galaţi

La Galaţi, manifestările dedicate Zilei Eroilor s-au desfăşurat, în această după amiză, la Careul Eroilor din Cimitirul Eternitatea, unde se află monumentul eroilor din Primul şi al Doilea Război Mondial, dar şi Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989, precum şi mormintele militarilor gălăţeni eroi căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni din Afganistan.

La manifestări au participat, alături de oficialităţi, zeci de gălăţeni, de toate vârstele. Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, a oficiat sluijba de pomenire a celor căzuţi la datorie, după care cei prezenţi au depus coroane de flori la monumentul Eroilor.

romania-actualitati.ro

  • 11 months later...
Posted

Eroii neamului, cinstiți în ziua de mare sărbătoare a Înălțării Domnului

La Praznicul Înălţării Domnului, joi, 2 iunie, în cele două municipii reşedinţă de judeţ, Galaţi şi Brăila, dar şi în alte localităţi din Eparhia Dunării de Jos, după Sfânta Liturghie vor fi organizate ample manifestări liturgice şi cultural-artistice la cimitirele, troiţele şi monumentele dedicate cinstirii eroilor neamului.

”La Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos va săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală, după care, la ora 13.00, împreună cu slujitorii sfintelor altare, oficialităţi locale, mulţi credincioşi, tineri seminarişti şi mulţi elevi de la şcolile gălăţene cu steguleţe tricolor în mâini, vor porni în procesiune de la biserica „Înălţarea Domnului“ din municipiul Galaţi către Cimitirul „Eternitatea“, unde, la Monumentul închinat Eroilor Neamului, va fi săvârşită cuvenita slujbă de pomenire pentru eroii neamului.

După evocarea semnificaţiei Zilei Eroilor, vor fi depuse jerbe şi coroane de flori, iar elevii  şi preoţii participanţi la eveniment vor intona Imnul de Stat al României şi Imnul Eroilor”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La final, vor fi trase trei salve de foc, iar pe aleea principală a cimitirului va avea loc defilarea gărzii de onoare în acordurile muzicii militare.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.