Jump to content

Şcoala nr. 7 - câştigătoare în competiţia „Fabrica de aer curat”


dcp100168

Recommended Posts

Şcoala nr. 7 - câştigătoare în competiţia „Fabrica de aer curat”

La competiţia organizată de Mega Image şi Junior Achievement România au luat parte în acest an 123 de profesori şi 6.228 de elevi din 102 şcoli. În cadrul competiţiei „Fabrica de aer curat”, participanţii au contribuit la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră printr-un comportament responsabil şi activităţi ecologice desfăşurate la nivelul comunităţii.

Elevi şi profesori de gimnaziu din 78 de localităţi din toată ţara şi-au coagulat eforturile şi au răspuns afirmativ provocării de a participa în concursul de reducere a emisiilor de carbon, reuşind să economisească în 8 săptămâni 674,5 tone de CO2. Această valoare presupune o reducere de 0,7t de Co2 per capita, reprezentând 7,6% din emisiile medii anuale pe cap de locuitor din România (9.2t).

Pe parcursul competiţiei, elevii au acumulat puncte prin derularea de acţiuni responsabile acasă, în şcoală şi în timpul liber, devenind prieteni ai mediului înconjurător şi conştientizând impactul deciziilor din viaţa de zi cu zi asupra mediului. De asemenea, ei au identificat împreună cu profesorii coordonatori soluţii de reducere a amprentei de carbon prin organizarea unor evenimente ecologice în cadrul cărora au implicat şi reprezentanţi din comunitatea locala.

Câştigătorii competiţiei „Fabrica de aer curat” – care au adus cea mai mare reducere totală de emisii de CO2 – au fost desemnaţi pe două categorii. Cea mai activă clasă provine de la Liceul Teoretic „Murfatlar” din localitatea Basarabi, judeţul Constanţa, iar cea mai activă şcoală a fost desemnată Şcoala Gimnazială nr. 7 din Galaţi, condusă de Monalissa Nica.

Junior Achievement şi Mega Image au dezvoltat acest proiect pentru a susţine educaţia tinerilor pentru sustenabilitate şi pentru a forma inteligenţa ecologică în rândul elevilor de gimnaziu.

presagalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.