Jump to content

125 de asociaţii de proprietari au rămas fără apă caldă


dcp100168

Recommended Posts

125 de asociaţii de proprietari au rămas fără apă caldă

Gălăţenii care sunt membri ai unor asociaţii rău platnice către Apaterm nu mai primesc apă caldă din cauza faptului că nu şi-au achitat datoriile. Acest lucru s-a întâmplat în cazul a 125 de asociaţii de locatari sau proprietari din Galaţi, care nu şi-au achitat facturile către Apaterm şi nici nu au semnat un protocol prin care se obligau să achite datoria de bază pentru a scăpa astfel de plata penalităţilor de întârziere aferente. Practic, dintre cele 700 de asociaţii de locatari sau proprietari care sunt în Galaţi, un număr de 125 nu mai primesc apă caldă.

Sistarea furnizării apei calde ca urmare a neachitării datoriilor, măsură pusă în practică de cel puţin doi ani de către conducerea Apă Canal în cazul apei reci, a avut diferite efecte. Astfel, potrivit informaţiilor furnizate de către directorul Apaterm, Adriana Stratulat, au fost cazuri în care reprezentanţii asociaţiilor care au rămas fără apă caldă s-au prezentat la sediul societăţii şi au achitat datoriile parţial sau în totalitate, dar au fost şi cazuri în care au „preferat” să nu mai beneficieze de furnizarea apei calde. „Sunt asociaţii de locatari care nu mai primesc apă caldă din decembrie şi nu au venit nici până acum să achite datoriile care sunt mari şi nici să semneze un proces verbal prin care să se angajeze că vor achita datoria de bază.

Valoarea totală a datoriilor populaţiei către Apaterm se ridică la 176 de milioane de lei, în timp ce valoarea datoriei curente pe care Apaterm o are către Electrocentrale se ridică la circa 37 milioane de lei, sumă în care nu sunt incluse cele 380 de milioane de lei datorate de Apaterm către Electrocentrale înainte de aprobarea programului de reorganizare al societăţii noastre”, ne-a declarat directorul Adriana Stratulat. Potrivit aceleiaşi surse, în cursul zilei de ieri Apaterm a vărsat în contul Electrocentrale suma de 150.000 de lei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.