Jump to content

Oţelul primea banii din drepturile TV prin intermediar


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul primea banii din drepturile TV prin intermediar

DNA arata, in rechizitoriul prin care i-au deferit justitiei pe Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, ca la adoptarea hotararii Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal de excludere a "U" Craiova s-a retinut ca abatere si aceea ca formatiunea sportiva craioveana a indus in eroare Liga Profesionista de Fotbal in sensul ca a cerut si a obtinut drepturile TV cuvenite in contul altei societati decat clubul sportiv, singurul indrituit a le primi, se mai arata in documentul citat.

In acest context, noteaza procurorii, este de precizat ca Liga Profesionista de Fotbal, si in anii anteriori, a dat drepturile cuvenite din TV tot la alta societate, alta decit clubul sportiv, stare de fapt cunoscuta indeaproape si acceptata ca atare de catre Liga.

Aceasta stare de fapt, sustin procurorii, este demonstrata si prin urmatoarele: Liga Profesionista de Fotbal a trimis drepturile TV cuvenite unor cluburi sportive, in anii 2010-2011, anume Otelul Galati, Steaua Bucuresti, CFR Cluj si Unirea Urziceni, la alte persoane juridice, altele decat cluburile sportive afiliate, singurele indrituite a primi aceste drepturi, asa cum sustin Sandu si Dragomir. Mai mult, spun procurorii, Liga Profesionista de Fotbal, in 2010, a trimis drepturile banesti TV ale clubului Gloria Bistrita sotiei lui Mircea Sandu, deci nu clubului sportiv.
"Asa fiind, este greu de inteles ca se imputa incalcarea doar pentru FOTBAL CLUB U CRAIOVA, nu si celorlalte situatii precizate mai sus, daca nu se accepta aceea ca imputatia s-a formulat pentru a da o mai mare greutate sustinerilor pentru excluderea provizorie a clubului sportiv si a determina pe ceilalti membrii ai Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal, in acest sens", se mai arata in document.Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, si cel al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie in dosarul dezafilierii Universitatii Craiova, a anuntat, luni, DNA.
Sandu si Dragomir sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor forma calificata, folosire a influentei ori autoritatii persoanei care indeplineste o functie de conducere in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite si infractiunea de sustragere de sub sechestru, s-a precizat intr-un comunicat remis de DNA. Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Sectorului 2 si are primul termen in 12 septembrie.

ziare.com
 

Link to comment
Share on other sites

Mircea Sandu: Resping cu fermitate toate acuzaţiile formulate de DNA

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a respins "cu fermitate" toate acuzaţiile formulate de DNA în dosarul trimis instanţei privind excluderea Universităţii Craiova şi a precizat că decizia luată de federaţie în cazul grupării oltene a fost dură, dar corectă.

(...)

În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA au atras atenţia asupra faptului că Liga Profesionistă de Fotbal, în 2010, a trimis drepturile băneşti TV ale clubului Gloria Bistriţa soţiei lui Mircea Sandu, deci nu clubului sportiv. În replică, preşedintele FRF precizează că banii au fost viraţi în contul unui împrumut pe care soţia sa l-a acordat clubul patronat de Jean Pădureanu, împrumut garantat cu cota din drepturile TV.

"Doamna Elisabeta Sandu a încheiat un acord de împrumut cu Gloria Bistriţa. Doamna Sandu a avut, are şi va avea suficient de mulţi bani personal dobândiţi în Germania cu fostul soţ. Împrumutul s-a făcut în baza unei prietenii mai vechi între fostul soţ al doamnei Sandu şi domnul Pădureanu, fără a încălca vreo prevedere legală. Actele s-au semnat în faţa notarului, banii au fost înregistraţi în contabilitatea clubului. La solicitarea clubului din Bistriţa, LPF a garantat împrumutul cu cota ce trebuia încasată de echipă din drepturile TV, s-a efectaut şi un control de către organele abilitate la Bistriţa şi nu s-a constatat nicio încalcare a legii. Şi e corect, pentru că nu s-a eludat legea nici când Oţelul Galaţi a luat credit de la o bancă şi a garantat tot cu scrisoarea cu drepturile TV. Şi Steaua s-a dus tot cu scrisoare de garanţie din partea Ligii", a explicat Sandu.

"DNA-ul leagă puţin chestiile astea, dar este cu totul diferit ce a făcut Mititelu. Mititelu a dat contul altei societăţi, pentru că el era în insolvenţă. Şi atunci ca să nu execute statul banii i-a dirijat în altă parte. Asta e o înşelăciune, nu ştiu de ce DNA-ul nu a ţinut cont de această problemă", a continuat preşedintele FRF.

(...)

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.