Jump to content

Colaborare între facultăţile de teatru din Galaţi, Iaşi şi Chişinău


dcp100168

Recommended Posts

Colaborare între facultăţile de teatru din Galaţi, Iaşi şi Chişinău

Reprezentanţii universităţilor din Galaţi, Iaşi şi Chişinău au semnat, marţi, protocolul de colaborare din cadrul  Consorţiului Universitar Internaţional 'Arte Moldova'. Semnatarii protocolului de la Galaţi au fost rectorul Universităţii Dunărea de Jos, Iulian Bârsan, prorectorul Universităţii de Arte George Enescu din Iaşi, Aurelian Bălăiţă, rectorul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, Victoria Melnic, şi rectorul Universităţii Naţionale de Teatru şi Cinematografie din Erevan, Armen Mazmanyan, această instituţie din Armenia având statut de membru asociat în consorţiu.  
Consorţiul Internaţional 'Arte Moldova' a fost înfiinţat la sfârşitul lunii martie, la Chişinău, iar preşedinţia acestuia este deţinută, pentru o perioadă de un an, de rectorul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, Iulian Bârsan. El a vorbit despre prima acţiune care se desfăşoară la Galaţi, începând de marţi şi până duminică - Gala şi Balul absolvenţilor din şcolile de teatru. Prin această acţiune studenţii celor trei şcoli de teatru din Galaţi, Chişinău şi Iaşi vor susţine examenele de licenţă în prezenţa unei comisii formate din profesori de la cele trei facultăţi. Inedit este că studenţii îşi vor susţine examenul de licenţă pe scena Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galaţi, în cadrul unor spectacole cu public format din prieteni, rude sau colegi de şcoală. După fiecare spectacol, sunt rezervate 30 de minute de discuţii între actori, regizor, studenţi, profesori şi spectatori. La finalul galei, duminică, vor avea loc şi Gala şi Balul absolvenţilor.
Consorţiul Universitar Internaţional 'Arte Moldova' îşi propune ca pe viitor să dezvolte şi alte proiecte comune cum ar fi înfiinţarea de masterate: masterat de Teatru Muzical (la Galaţi) în parteneriat cu Academia Centrală de Dramă din Beijing, masterat de 'Cabaret teatral cu păpuşi' (la Iaşi) sau masterat 'De la Caragiale la Matei Vişniec' (la Chişinău), finanţat de Institutul Cultural Român, cu producţii realizate de profesori-regizori din şcolile consorţiului. De asemenea, alte proiecte comune ar putea fi organizarea de tabere de vară, organizarea de stagiuni teatrale 'încrucişate'.

radioiasi.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.