Jump to content

O navă malteză a distrus un ponton în Portul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

O navă malteză a distrus un ponton în Portul Galaţi

Potrivit Căpităniei Portului Galaţi, incidentul s-a petrecut în momentul în care nava, aflată sub pavilion maltez şi încărcată cu bitum, ar fi fost scoasă în larg pentru efectuarea unei manevre de întoarcere.

”În timpul acestei manevre, vasul a acroşat un ponton, pe care l-a avariat. Luăm în calcul o defecţiune tehnică a motorului, dar este posibilă şi o eroare umană. Deocamdată, până la finalizarea anchetei, petrolierul a fost reţinut, măsura impunându-se şi pentru siguranţa traficului naval. În urma impactului, nu au existat victime omeneşti, iar daunele vor fi plătite de armator”, a precizat Mircea Sârbu, directorul Căpităniei Portului Galaţi.

În urma primelor evaluări, valoarea pagubelor se ridică la 50.000 de euro, bani pe care armatorul petrolierului va trebui să îi achite către SC Unicom, proprietarul pontonului avariat.

O anchetă este desfășurată şi de Secţia Regională a Poliţiei Transporturi Galaţi. Potrivit surselor din cadrul instituţiei, în cauză a fost deja întocmit dosar penal pentru distrugere.

Surse din cadrul anchetatorilor susţin însă că armatorul şi păgubitul ar fi ajuns deja la o înţelegere privind acoperirea prejudiciului, astfel încât petrolierul urmează să părăsească Portul Galaţi la acest sfârşit de săptămână.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.