Jump to content

18 turişti români morţi în Muntenegru


dcp100168

Recommended Posts

18 turişti români morţi în Muntenegru

Numărul românilor decedaţi după ce autocarul în care se aflau a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, este de 18. Alţi 29 sunt internaţi, dintre care şapte la terapie intensivă, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat. Parchetul General va face o anchetă în cazul accidentului din Muntenegru, sesizându-se din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Simona Frolu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa Celulei de criză desfăşurată la MAE, că autorităţile române vor anunţa familiile celor decedaţi în accidentul rutier din Muntenegru în cursul zilei de marţi, după ce avionul care transportă trupurile neînsufleţite va decola de la Podgoriţa. El a confirmat oficial faptul că există 18 persoane decedate, precizând că 22 de persoane sunt rănite în diverse stadii, iar 7 persoane se află la Terapie intensivă, cu precauţia referitoare la situaţia finală.

Guvernul va decreta ziua de miercuri, 26 iunie, drept zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru, a mai anunţat premierul Voctor Ponta.

Primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, a declarat, luni, că 17 dintre victimele accidentului de autocar din Muntenegru sunt din judeţul Argeş, fiind vorba despre 11 din Curtea de Argeş şi şase din Piteşti, iar dintre acestea şase au decedat, respectiv cinci din Curtea de Argeş şi una din Piteşti.

Marius Usturoi, directorul Maree Travel, agenţia de turism care a organizat circuitul, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în autocarul, operat de Gregory Tour, care s-a prăbuşit într-o prăpastie în Muntenegru se aflau 47 de persoane, cetăţeni români, între care un minor. El a relatat că era vorba despre un circuit turistic în Muntenegru şi Croaţia de şase zile. Turiştii au plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti, seara au ajuns la Belgrad, unde au înnoptat, iar duminică dimineaţă au plecat mai departe în circuit.

Pasager din autocar: Şoferul era în depăşire şi avea viteză mult peste limită

"Eu mă simt relativ bine, ceilalţi sunt mult mai rău. Am lovituri destul de puternice pe corp, dar nu cu efecte majore. Am doar câteva zgârieturi, eu am căzut din autocar în timp ce se rostogolea. Şoferul a încercat să depăşească la intrarea într-un viaduct, accelerând. Am început să strigăm la el să încetinească. A accelerat, a încercat să evite maşina din faţă şi a sărit peste parapet. Limita de viteză a fost de 50 km/h, iar el avea undeva pe la 90 km/h. Nu ne grăbeam, aveam timp să ajungem", a declarat pasagerul. "Cei care n-aveau centuri de siguranţă au fost cei care au scăpat pentru că au fost aruncaţi din autocar", a mai spus victima.

mediafax.ro

Link to comment
Share on other sites

Zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru

Guvernul a decis ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru. Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional a fost aprobată marţi (în urmă cu puţin timp), în şedinţă specială a Guvernului.

Conform actului normativ, drapelul va fi arborat în bernă la instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale, precum şi la sediile partidelor, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ şi cultură, misiunilor diplomatice, punctele de trecere a frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi autogări, pe pavilionul navelor.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice dacă arborează drapelul Româneii la domiciliu sau la reşedinţă.

Posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

Premierul a arătat că regula arborării drapelului naţional în bernă va trebui aplicată chiar dacă miercuri, 26 iunie, era şi Ziua Drapelului, arătând că nu crede că este chiar un moment de sărbătoare.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.