Jump to content

Oţelul, în prag de desfiinţare


dcp100168

Recommended Posts

Narcis Răducan trage un ultim semnal de alarmă la Oțelul: "Trebuie să achităm salariile, altfel jucăm noi"

Situația de la Oțelul Galați se înrăutățește continuu. Fotbaliștii mai au câteva zile până când se vor împlini trei luni de când au primit ultimul salariu, conturile clubului sunt blocate din cauza datoriilor, iar cantonamentul montan a fost plătit doar pe jumătate.

Acționarul principal al clubului, Dan Adamescu, a ratat de câte ori întâlnirea cu directorul general Narcis Răducan, invocând motive de sănătate. Oficialul care, în toată această perioadă, a acționat ca un scut între conducere și jucători, este nemulțumit de felul în care situația e gestionată de locțiitorii lui Adamescu, spunând că unul dintre aceștia și-a luat concediu, în condițiile în care Oțelul este în pragul insolvenței, care a fost deja cerută de două societăți comerciale.

"Fostul președinte, Marius Stan - care acum este primarul din Galați - și domnul Adamescu au plecat la drum împreună. Din păcate, s-a rupt acest mariaj și echipa a fost prinsă la mijloc. Împreună cu Viglianti, am reușit să ținem strâns vestiarul. Am terminat bine campionatul, pe locul 11 și cu o semifinală de Cupa României. Când discutăm despre campionat, trebuie să ne amintim că de-a lungul sezonului s-au schimbat trei antrenori, din care ultimul a stat, din păcate, mai mult în spital. În astfel de condiții, e o mică performanță că am terminat în picioare campionatul", a declarat Narcis Răducan, în emisiunea "Digi Sport Special".

"Din păcate, am ajuns în această situație și trag, poate, un ultim semnal de alarmă. Jucătorii sunt la distanță de câteva zile să devină liberi de contract, fiindcă se vor împlini trei luni de când sunt neplătiți. În câteva zile va trebui să achităm salariile, altfel jucăm noi", a mai spus oficialul gălățean.

Povestea plecării în primul cantonament al verii este și ea una greu de crezut, la fel ca cerințele conducerii: "Am plecat în cantonament mai mult pe prietenie. Acționarul principal a plătit jumătate din cantonamentul de la munte. Cealaltă jumătate va veni... S-a cerut reducerea și programului de lucru la angajați. Nu îi poți spune, însă, maseurului, să vină patru zile, în loc de cinci".

Nici încercările de a discuta personal cu acționarul principal al clubului nu au avut succes, iar oamenii desemnați de Adamescu să se ocupe de situație în absența sa nu fac nimic pentru binele echipei: "Am avut stabilite niște întâlniri cu domnul Adamescu, dar s-a îmbolnăvit de fiecare dată. Cei pe care i-a desemnat nu provin din fotbal. Unul din ei e în vacanță, în condițiile în care echipa e în pragul insolvenței. Dacă, până acum, am fost un scut în fața echipei, de data aceasta aleg poziția inversă și va trebui să strig primul. Acționarul principal poate să rezolve situația".

digisport.ro

Link to comment
Share on other sites

Adamescu dă drumul la plăţi la Oţelul “în concordanţă cu realităţile economice actuale”

Narcis Răducan, director general al FC Oţelul, s-a întâlnit astăzi cu patronul echipei, Dan Adamescu, reuşind să obţină promisiuni ferme pentru rezolvarea problemelor stringente, plata salariilor restante către fotbalişti şi a celor două cantonamente. Niciun cuvânt, în schimb, despre o campanie de transferuri care să redea suporterilor gălăţeni speranţa într-un viitor glorios.

Redăm integral conţinutul comunicatului semnat de Narcis Răducan, făcut public după întâlnirea cu Adamescu:

“Am avut astăzi o discuție consistentă, atât ca durată, cât și ca mesaj, cu domnul Dan Grigore Adamescu, proprietarul companiei care deține acțiunile FC Oțelul Galați, ședință în care i-am expus toate problemele grupării noastre, iar domnia sa a dispus deblocarea activității clubului.
Concret, prioritatea numărul 1 era achitarea contravalorii celor două cantonamente din această vară, cel curent din Poiana Brașov și cel care va fi desfășurat la Chester, în Marea Britanie. Mâine dimineață se va face această plată, deci ne vom respecta înțelegerea, apoi vor fi făcute și alte cheltuieli pentru buna desfășurare a celor două stagii de pregătire și, foarte important, în cel mai scurt timp va fi achitat cel puțin un salariu către echipă. Jucătorii și staff-ul sunt neplătiți de aproape trei luni de zile, situație care m-a preocupat tot timpul și care, după asigurările primite, va fi soluționată.     
Domnul Adamescu a ținut să mă asigure că va continua susținerea echipei, iar o primă bornă de încercare este rezolvarea litigiului cu ANAF, instituție care - așa cum bine se știe - a instituit un sechestru asigurător pe conturile FC Oțelul Galați. Am respectat procedurile legale și, imediat ce va fi ridicat sechestrul, va fi făcută și strategia pentru anul competițional următor. Bugetul de venituri și cheltuieli al FC Oțelul Galați va fi ajustat în concordanță cu realitățile economice actuale.
De asemenea, până la încheierea stagiului de pregătire din Poiana Brașov, vom clarifica și situația băncii tehnice.”

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Impresarul Ionel Codoban a cerut în instanţă insolvenţa Oţelului

Pe rolul Tribunalului Galaţi a fost înregistrată în urmă cu trei zile o nouă cerere de începere a procedurii de insolvenţă pentru FC Oţelul. Acţiunea în instanţă a fost introdusă de impresarul Ionel Codoban. Reamintim că în ultima ediţie de campionat Oţelul a fost penalizată cu două puncte pentru neplata unei datorii de aproximativ 1,3 milioane de euro către Codoban, iar acţiunea din instanţă certifică faptul că clubul nu şi-a achitat datoriile către acesta nici până acum.

Acesta este al doilea astfel de caz înregistrat la Tribunalul Galaţi, după cel iniţiat de tipografia Evrika Eurodips către care clubul are datorii de peste 45.000 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul este în pericol să-şi piardă toţi jucătorii!

* În câteva zile se ajunge la trei salarii restante

La o săptămână după ce Narcis Răducan, directorul general al FC Oţelul, s-a întâlnit cu patronul Dan Adamescu şi i s-a promis, printre altele, plata rapidă a măcar unuia dintre salariile restante către jucători, încă nu s-a virat nici un leu. Situaţia tinde să devină extrem de critică, dacă nu se va plăti nimic nici în următoarele două săptămâni, până pe 15 iulie, se va ajunge la trei salarii restante, moment în care toţi fotbaliştii pot fi declaraţi liberi de contract şi pot pleca gratis la orice altă echipă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Adamescu a cerut falimentul Oţelului

Ceea ce doreste Adamescu e falimentul clubului Otelul Galati. Cel putin asta reiese din cerea facuta de firma Fotbal Club Otelul SA la Tribunalul Bucuresti la data de 4 iulie. Dosarul nu a primit inca un termen de judecata.
Strirea prezentata in presa centrala e cat se poate de reala, avand in vedere ca detaliile despre acest proces se pot gasi pe site-ul oficial al tribunalului Bucuresti. http://tmb.ro/index.php/dosare_ecris?id_dosar=300000000542825
Narcis Raducan, contact de presa centrala a declarat ca nu stie nimic despre acest proces.

 

Ieri, la Tribunalul Bucureşti, Fotbal Club Oţelul SA şi-a inregistrat dosarul cu numărul 23900/3/2013 pentru a intra în insolvenţă, conform legii 85 din 2006, articolul 27 aliniat 5, prin care se cere judecare în regim de urgenţă în termen de 5 zile în camera de consiliu, fără citarea părţilor.

Link to comment
Share on other sites

Comunicat de presă

Conducerea S.C. Fotbal Club OTELUL S.A. anunta ca, avand in vedere perioada dificila prin care trece clubul, mai exact situatia economico-financiara datorata sechestrului asigurator instituit asupra conturilor bancare, a drepturilor corporative si a drepturilor de transfer ale jucatorilor precum si asupra unor bunuri imobile (sechestru asigurator instituit de catre ANAF), este nevoit sa constate incapacitatea sa de plata si sa solicite instantei sa ia act de aceasta stare, sa declanseze procedura insolventei si sa aprobe planul de reorganizare judiciara pe care clubul il va propune.

Toate aceste masuri sunt necesare pentru ca activitatea Clubului sa continuie, iar echipele de fotbal sa respecte calendarul competitional si de pregatire.

In acelasi timp, suntem in masura sa va anuntam ca actionarii vor finanta desfasurarea acestor activitati.

Legat insa de situatia actuala - blocajul datorat sechestrului ANAF - facem urmatoarele precizari:

1.Debitul de 22.300.000 ron, calculat de catre ANAF - reprezentand taxe catre bugetul de stat,bugetul asigurarilor sociale si penalitati se refera la perioada 2005-anul infiintarii societatii comerciale F C Otelul SA - 2008.

Practic, in aceasta perioada si ulterior, pina in 2012, societatea a achitat drepturi salariale catre jucatori in baza unor conventii civile, reglementate dealtfel de catre legea sportului dar contradictorii cu prevederile Codului Muncii. Situatia de conflict legislativ nu este o premiera in acest domeniu - exista precedente judiciare in acest sens - ex - clubul Dinamo), in care instantele au hotarat netemeinicia sustinerilor ANAF.

2.Acest lucru nu schimba insa lipsa de profesionalism, managementul defectuos si lipsa de preocupare pentru respectarea legalitatii si a disciplinei financiare de catre fosta conducere a clubului.

Astfel, daca in cazul jucatorilor de fotbal legea este interpretabila in ceea ce priveste forma de colaborare - contract de munca - conventie civila), in ceea ce priveste pe ceilalti angajati nu exista loc de interpretare - toate raporturile de munca se bazeaza pe incheierea unui contract de munca. Acest lucru nu a fost respectat - o mare parte din angajatii clubului printre care si unii cu functii de conducere primeau drepturi salariale si alte drepturi in baza unor conventii civile. In debitul calculat de catre ANAF se regasesc si sumele datorate pentru aceasta categorie de angajati,pentru care nu s-au retinut si nu s-au achitat taxele si impozitele legale.

3.Asa cum reiese din procesul verbal de control al ANAF, unitatea nu a fost niciodata controlata fiscal de la infiintare, acesta fiind primul control efectuat. Poate ca un control efectuat in ultimii 7 ani ar fi limitat proportiile problemelor si ar fi dus mai devreme la intrarea in legalitate. Ne punem insa intrebarea cum de la un rulaj de ordinul zecilor de milioane de euro pe care societatea l-a avut pana in 2012 - anul in care a fost preluata de catre noii actionari - organele fiscale nu au avut timp sa efectueze un astfel de control.

4.Conducerea societatii, in perioada supusa verificarilor - asa cum reiese din actul de control - a fost asigurata de catre Consiliul de administratie alcatuit din domnii Ionel Bors, Ungureanu Ion, Gatin Mirela, Nicu Radu si Mocanu Aurelian, care erau totodata si actionari, alaturi de Asociatia Sportiva Fotbal Club Otelul, reprezentata de dl.Ion Ionica, angajat al SC FC Otelul SA Galati, de catre Directorul General Marius Stan si de catre Directorul adjunct Ilie Hagioglu. Conform actului de control si aprevederilor legale, responsabilitaea apartine acestei conduceri, indiferent daca ea este sau nu asumata.

Problemele s-au rasfrans si asupra jucatorilor, neplata de catre conducerea clubului a taxelor aferente salariilor ducand la somarea de catre ANAF a jucatorilor pentru plata contributiilor aferente, rezultand sume foarte mari in sarcina jucatorilor.

5.In perioada imediat urmatoare, pe baza planului de reorganizare pe care credem ca instanta il va aproba, intentionam sa desfasuram activitatea clubului in conditii normale. In acest sens, precizam ca se vor achita in termen foarte scurt toate obligatiile de plata restante fata de jucatori si ceilalti salariati, se va continua programul de sustinere si dezvoltare a centrului de copii si juniori, se va inscrie in campionat echipa de fotbal feminin si se vor finanta toate activitatile curente ale clubului.

6.Multumim pe aceasta cale tuturor celor care au inteles si inteleg in continuare ca - in situatii grele solidaritatea morala este importanta - ne referim la suporterii adevarati care au fost si sunt interesati de soarta echipei, de activitatile clubului si de cea mai importanta resursa de care dispunem - cea umana jucatori, staff, angajati.

Suntem convinsi ca in continuare comunitatea galateana care are afinitati cu sportul in general si cu fotbalul in special va fi alaturi de echipa si asiguram pe cei care au aceasta deschidere ca vom face toate eforturile necesare pentru desfasurarea in bune conditii a noului sezon competitional precum si in vederea cresterii nivelului de performanta. In acest sens avem incredere in noul staff tehnic, care are ambitia, dorinta si posibilitatea sa creasca echipa.

CONDUCEREA CLUBULUI SC FC OTELUL S.A

otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Marius Stan: "Nu cred că va termina campionatul, asta dacă îl va începe!"

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, fost preşedinte al Oţelului, a declarat că se aştepta ca gruparea să ceară insolvenţa şi că este sceptic că formaţia antrenată de Ionuţ Badea va putea termina sezonul viitor al Ligii 1. "Sînt surprins la modul cel mai neplăcut, e un deznodămînt pe care, să fiu sincer, îl anticipam după acţiunile actualului acţionariat şi îmi confirmă încă odată că singurul scop al preluării acestui club a fost devalizarea lui de milioanele care erau în cont. Sînt foarte sceptic şi nu cred că Oţelul va termina campioantul, asta dacă îl va începe", a spus Stan.
Marius Stan a afirmat că poziţia sa de primar nu îi permite să intervină în rezolvarea problemelor de la Oţelul Galaţi, pentru că este un club privat. "Dacă s-a recurs la metoda insolvenţei este deja dramatic. Şi asta, pentru un club de tradiţie, care are un palmares. Trebuie ţinut cont de faptul că este un club privat, iar eu ca primar al oraşului n-am cum să intervin decît printr-un apel care ţine de ceea ce simt eu pentru acest club, un apel din partea suporterilor pentru care acest club a însemnat şi înseamnă foarte mult", a completat Stan.Primarul gălăţean consideră că acţionarii Oţelului şi-au bătut joc de gruparea moldavă. "Este un simbol, este intrat în patrimoniul sipritual al oraşului şi este păcat că cineva şi-a permis să-şi bată joc la modul ăsta de un aşa brand. Sînt convins că sînt oameni, nu numai gălăţeni, care ar fi bucuroşi să poată da o mînă de ajutor la salvarea acestui club. Sînt într-un totul de acord cu marşul de protest al suporterilor şi, dacă mi-ar permite postura, aş fi în fruntea lor", a explicat Stan.

gsp.ro

Poti sa-i prostesti pe unii mereu, poti sa-i prostesti pe toti cateodata, dar nu poti sa-i prostesti pe toti de fiecare data - Abraham Lincoln

Link to comment
Share on other sites

Conducerea încearcă să-i liniştească pe jucători

Digisport anunţă că Lucian Ciofoaia, preşedintele Consiliului de Administraţie al Oţelului, a fost trimis în cantonamentul echipei, pentru a linişti jucătorii şi pentru a le promite că în cel mai scurt timp vor primi un salariu din cele restante.

De asemenea, Narcis Răducan, care nici măcar nu ştia de intrarea clubului în insolvenţă, spune acum că nu se vrea decât reorganizarea clubului. Directorul general este de părere că situaţia nu este atât de gravă pe cât a fost prezentată:

Narcis Răducan: “Nu se va încerca decât o reorganizare a clubului, ţinând cont de povara care reprezintă acest litigiu cu ANAF. Activitatea nu va fi abandonată şi nu se va neglija programul competiţional. De asemenea, jucătorii nu vor avea de suferit, pentru că li se vor respecta contractele aşa cum sunt ele în acest moment. Cazul Rapidului ca precedent nu este prea fericit, dar noi nu suntem în aceeaşi situaţie. Nicidecum datoriile clubului nu sunt la nivelul Rapidului.”

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Insolvenţa Oţelului se judecă miercuri

Tribunalul Bucureşti a anunţat că dosarul în care Fotbal Club Oţelul SA îşi cere intrarea în insolvenţă are ca termen de judecată data de 10 iulie 2013. Dacă solicitarea va fi aprobată de instanţă, clubului va intra într-o fază de reorganizare sub conducerea unui administrator judiciar.

Link to comment
Share on other sites

Au dat un salariu

Acţionariatul clubului a plătit în sfârşit un salariu din cele trei restante jucătorilor şi celorlalţi angajaţi ai clubului. Cel mai probabil acest lucru s-a întâmplat pentru ca fotbaliştii să nu-şi poată depune memorii ca sa devina liberi de contract. Iată mai jos comunicatul prin care TNG se laudă cu un lucru absolut firesc, în alte condiţii:

"Conducerea clubului anunţă suporterii adevăraţi ai echipei că astăzi s-a început achitarea salariilor restante către jucători şi ceilalţi angajaţi ai clubului. Acest lucru este unul firesc chiar dacă mai există obstacole de natură financiară şi legal-administrativă ce ameninţă buna desfăşurare a activităţii clubului. Asigurăm încă o dată suporterii şi pe toţi cei interesaţi de buna noastră credinţă că vom depune în continuare eforturile necesare şi oportune în vederea finanţării, organizării şi îmbunătăţirii activităţii clubului de fotbal."
otelul-galati.ro

Link to comment
Share on other sites

Luptă acerbă pe insolvenţa Oţelului

* Duelul este purtat de jurişti, iar specialiştii în materie din Galaţi încearcă să dejoace planul acţionarilor clubului de a avea administrator judiciar din Bucureşti

Pe rolul Tribunalului Bucureşti, mâine este termen de judecată în dosarul înregistrat pe 4 iulie de acţionariatul Fotbal Club Oţelul SA, prin care se solicită intrarea în insolvenţă. Însă, faţă de faza iniţială, când societatea care administrează activitatea echipei de fotbal Oţelul Galaţi era singura parte în proces, acum a apărut în calitate de petent şi societatea gălăţeană Evrika Eurodips, care ceruse insolvenţa la Tribunalul Galaţi încă de luna trecută (18 iunie).
Practic, ultima mişcare în acest caz reprezintă o replică a gălăţenilor la acţiunea de acum aproximativ două săptămâni a acţionarilor, cea de mutare a sediului social al FC Oţelul SA în Capitală, fără de care nu s-ar fi putut adresa Tribunalului Bucureşti. Miza acestei mutări o reprezenta desemnarea de către instanţă a unui administrator judiciar al clubului din Bucureşti. Însă, gălăţenii au contracarat prin implicarea în dosarul de la Tribunalul Bucureşti, astfel că, conform legislaţiei, în mod normal cele două procese vor trebuie comasate şi judecate de către instanţa la care a fost înregistrată prima dintre cele două cereri de intrare în insolvenţă, adică Tribunalul Galaţi, ceea ce ar duce implicit la desemnarea unui administrator judiciar din Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a decis intrarea în insolvenţă a FC Oţelul

Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în insolvenţă a FC Oţelul. Magistraţii au numit un administrator judiciar, Activ Lichidator IPURL, care va trebui să se ocupe de toate formalităţile care decurg din intrarea în insolvenţă. „A fost admisă cererea şi a fost deschisă procedura insolvenţei la cererea debitoarei (FC Oţelul, n.a.). A fost numit un administrator judiciar care se va ocupa de îndeplinirea procedurii”, ne-a declarat preşedintele Tribunalului Bucureşti, judecătoarea Laura Andrei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Hotărâre intermediară  6651/2013  10.07.2013

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea de intervenţie în interes propriu formulată de către SC EVRIKA EURODIPS SA, ca inadmisibilă. Admite cererea introductivă formulată de debitor. În baza art. 27 alin. 1 din Legea 85/2006, deschide procedura generală a insolventei. Desemneaza provizoriu, până la prima adunarea a creditorilor, administrator judiciar pe ACTIV LICHIDATOR IPURL , cu o retributie lunara de 2000 lei, exclusiv TVA din averea debitoarei si care va indeplini principalele atributii prevazute de art 20 din Lege. Pune in vedere administratorului judiciar prevederile art 252 din Legea 31/1990 republicata si dispune mentinerea la ORC – Bucuresti a reprezentantilor permanenti ai administratorului judiciar. Daca administratorul judiciar refuza numirea pe motive temeinice, va notifica judecatorul syndic in termen de 5 zile de la comunicare sedtintei de numire, sub sanctiunea aplicarii unei amenzi de 500 – 1000 lei in caz de necomunicarea refuzului. Administratorul judiciar va notifica : creditorii, debitoarea, actionarii/asociatii si ORC – Bucuresti, conf. Art. 61 din Lege, si va cuprinde: 1. termenul limita de depunere a cererii de admitere a creantelor la 10.09.2013. 2. termenul de verificarea creantelor, intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar la 10.10.2013. 3.termenul de definitivarea tabelului creantelor la 10.11.2013. 4.termenul pentru solutionarea contestatiilor la tabelul preliminar la 31.10.2013. 5. locul si data, ora primei sedinte a adunarii generale a creditorilor . Notificarea se va publica, pe cheltuiala averii debitoarei, într-un ziar de largă circulaţie si in Buletinul Procedurilor de Insolventa. In termen de 24 de ore de la data comunicarii hotararii de descchidere a procedurii, debitoarea va public ape paginile de internet proprii, daca le detine sau le administreaza informatii referitoare la starea societatii , precum si nr., data si instanta care a pronuntat hotararea. Daca debitoarea are bunuri supuse transcriptiei, inscriptiei sau inregistrarii in Registru de publicitate, administratorul judiciar va emite autoritatilor, ori institutiilor care detin aceste registre o copie de pe sedinta pentru a se face mentiunea respectiva. Pune în vedere debitoarei să depună la dosarul cauzei, în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, actele prevăzute de art.28 al.1 din Lege. Conform acestor documente si in urma examinarii situatiei economice a debitoarei, administratorul judiciar va intocmi in termen de 20 de zile, de la desemnare un raport de activitate prin care va propune fie intrarea in procedura simplificata, fie continuarea perioadei de observatie de 50 de zile prevazuta de Lege. In functie de cuprinsul raportului si in conditiile si termenele prevazute de art 94 din lege, administratorul judiciar va elabora un plan de reorganizare a activitatii debitoarei. In termen de 40 de zile de la desemnare, administratorul judiciar va intocmi un raport amanuntit asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia starii de insolventa, cu mentionarea persoanelor carora le-ar fi imputabila pentru a putea fi angajata raspunderea patrimoniala a acestora in conditiile art 138 din Lege. Lunar, administratorul judiciar va prezenta un raport cuprinzand descrierea modului in care si-a indeplinit atributiile, precum si o justificare a cheltuielilor efectuate cu administrarea procedurii, sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile debitoarei, care se va pune la dosarul cauzei, iar un extras din raport se va publica in Buletinul Procedurilor de Insolventa. In vederea îndeplinirii atribibuţiilor sale, administratorul judiciar ,va putea desemna persoane de specialitate, in conditiile art. 23 din Lege. Administratorul judiciar va inventaria patrimoniul debitoarei şi va lua măsuri pentru conservarea bunurilor, aplicând sigilii acolo unde este cazul, va întocmi bilanţul de deschiderea procedurii conform Legii nr.82/1991din Legea contabilitatii, si va depune diligenţe pentru recuperarea creanţelor debitoarei. De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra debitoarei sau bunurilor sale, respectiv orice termene de prescriptie a acestor actiuni. În acest scop dispune comunicarea sentintei de deschidere a procedurii la instanta judiciara in a caror jurisdictie se afla sediul debitoarei, respectiv tuturor bancilor unde debitoarea are deschise conturi pentru suspendarea actiunilor. Ordona bancilor unde debitoarea are disponibil banesc sa nu dispuna de acesta fara un ordin al administratorului judiciar, sub sanctiunea aplicarii unei amenzi de la 4.000 lei – 10.000 lei, sau o raspundere pentru prejudiciul creat. Pe perioada de observatie, debitoarea va putea sa continue desfasurarea activitatilor curente si poate efectua plati catre creditori cunoscuti, care se incadreaza in conditii obisnuite de exercitare a activitatii curente, sub conducerea administratorului judiciar. Administratorul judiciar va mentine sau denunta contractele încheiate de debitoare în functie de necesitate si oportunitatea lor, iar acoolo unde se impune va solicita anularea actelor frauduloase încheiate în dauna creditorilor si a oricăror transferuri patrimoniale, in conditiile art. 80-81 din Lege. Toate creantele vor fi supuse procedurii de verificarte, cu exceptia creantelor constatate prin titluri executoprii, respectiv a creantelor bugetare din titluri executorii necontestate în termenele prev.de legi speciale, pentru a se stabili legitimitatea, valoarea exactă si prioritatea fiecarei creante. Creantele exprimate sau consolidate in valuta vor fi inregistrate la valoarea lor in lei, la cursul BNR existent la data deschiderii procedurii. Titularii creantelor sub conditie suspensiva la data deschiderii procedurii, inclusiv creantelor a caror valorificare este conditionata de executarea in prealabil a debitoarei principal, vor fi indreptatiti sa voteze si sa participe la distribuiri numai dupa indeplinirea conditiilor respective. Creantele nascute dupa data deschiderii procedurii, in perioada de observatie, vor fi platite conform documentelor din care rezulta, nefiind necesara inscrierea la masa credala. Dispune ca administratorul judiciar sa intocmeasca si sa inregistreze la tribunal un tabel preliminar cuprinzand toate creantele impotriva averii debitoarei in conditiile art 72 din Lege. Contestatiile formulate la tabelul preliminar de persoanele prevazute la art. 73 al. 1 din Lege se vor judeca in dosare separate conform hotararii 425/23.07.2011 a C.S.M. Dispune indisponibilizarea actiunilor ori a partilor sociale sau de interes detinute de debitoare in registrele speciale de evidenţă, ori în conturile înregistrate electronic. Administratorului judiciar să ia masuri de arhivare a documentelor contabile ale debitoarei, în conform.cu Legii 16/96 sa le selectioneze si sa intocmeasca proces verbal de predare – primire cu unitatile abilitate pentru pastrarea arhivelor, conform art.11, 18, 18 ind.1 si art.34 din aceasta Lege. In temeiul art.1 lit.f din L.10/2001, privind retrogedarea imobilelor preluate abuziv, administratorul judiciar va verifica dacă debitoarea nu detine bunuri mobile în patrimoniu care au fost preluate abuziv în perioada 06.03.1945 – 22.12.1989 si care pot face obiectul unor cereri de restituire în natură formulată de cei îndreptatiti. După rămînerea irevocabilă a hotarîrii de deschiderea procedurii, toate actele si corespondenta emise de debitoare si adm.judiciar vor cuprinde în mod obligatoriu si cu caractere vizibile ,în limba română, encgleză si franceză mentiunea „ IN INSOLVENTA”,” IN INSOLVENCY” „EN PROCEDURE COLLECTIVE”. Obliga debitoarea sa puna la dispozitia administratorului judiciar toate informatiile cu privire la activitatea si averea sa, precum si lisata cuprinzand platile si transferurile patrimoniale efectuate in cele, 120 de zile anterioare deschiderii procedurii. Fixeaza termen pentru prima adunare a creditorilor la data 15.10.2013 prezidata de administratorul judiciar cu urmatoarea ordine de : - prezentarea raportului intocmit de administratorul judiciar in conditiile art 59 si 54 din lege cu propunerea de continuare a perioadei de observatie sau de trecere la procedura falimentului. - alegerea unui comitet al creditorilor format din 3-5 creditori in conditiile art 16 al 4 si art 17 din lege; - confirmarea / infirmarea administratorului judiciar desemnat provizoriu de instanta sau desemnarea unui administrator judiciar de creditorul majoritar asa cum prevede art. 19 al.2-2 indice 1 din Lege si stabilirea remuneratiei acestuia. - probleme diverse. La adunarea creditorilor vo participa si un delegat din randul salariatilor. Deliberarile si hotararea adunarii creditorilor vor fi cuprinse intr-un proces – verbal, in conditiile art. 14 al.6 din Lege si se va depune, prin grija administratorului judiciar, la dosarul cauzei, in termen de 2 zile de la adunarea creditorilor. In temeiul art 18 art. 3 pct. 26 din Lege, in termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, dispune ca adunarea generala a actionarilor/asociatilor debitoarei sa desemneze un administrator special, persoana fizica sau juridica, si care va indeplini atributiile prevazute de art. 18 al. 2 din Lege. Dispune ca administratorul judiciar sa deschida un cont bancar din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii in termen de 2 zile de la notificarea procedurii, daca debitoarea nu se conformeaza acestei obligatii. Fixeaza termen pentru continuarea procedurii la data de 04.12.2013 ora 09,00 la sediul tribunalului si cand administratorul judiciar va expune, in sinteza, masurile efectuate. Cu recurs in 7 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 10.07.2013.
portal.just.ro

Link to comment
Share on other sites

Detaliile intrării în insolvenţă

Clubul fanion al Galaţiului e cu un picior în prăpastie după ce Tribunalul Bucureşti a admis, ieri, cererea Oţelului de intrare în insolvenţă, numind şi un administrator judiciar, pe Activ Lichidator IPURL.
Judecătorul a dispus deja ca până pe 10 septembrie toţi cei care au de recuperat datorii de la FC Oţelul îşi pot depune cererile. Până pe 10 noiembrie va fi definitivat tabelul cu toţi cei care au ceva de recuperat de la clubul gălăţean. Administratorul judiciar trebuie să întocmească în 20 de zile, de la momentul când a fost desemnat, un raport de activitate prin care va propune fie intrarea în procedură simplificată, care înseamnă faliment, fie continuarea perioadei de observaţie de 50 de zile prevăzută de lege.
Printre cei care se află pe lista celor care au de primit bani de la Oţelul se numără impresarul Ionel Codoban şi firma de tipografie Evrika Eurodips.
Prima adunare a creditorilor va fi pe 15 octombrie. Apoi, pe 4 decembrie, administratorul judiciar va face o sinteză a tot ceea ce a realizat în cadrul procedurii.

Responsabilii insolvenţei pot plăti cu propria avere

Judecătorul a mai decis ca, în 40 de zile de la desemnarea sa, administratorul judiciar să întocmească un alt raport în care să precizeze cauzele şi împrejurările care au adus la apariţia stării de insolvenţă „cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă, pentru a putea fi angajată răspunderea patrimonială a acestora în condiţiile articolului 138 din Lege”. Practic, se doreşte ca în cazul în care cineva a făcut posibilă ajungerea în insolvenţă a clubului să plătească pentru asta cu propria avere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Veşti bune la Oţelul! Conturi deblocate şi ţinte de transferuri!

Managerul sportiv al FC Oţelul, Narcis Răducan, a anunţat că începând de astăzi va fi ridicat sechestrul ANAF-ului, iar conturile clubului vor fi deblocate. În plus, Răducan a spus că se doreşte ca şi lotul să fie mărit.

„De astăzi se ridică sechestrul şi se deblochează conturile. E o veste bună care ne bucură. Vom încerca să ne repliem pe ultima sută de metri şi să reuşim şi două-trei transferuri. Ne dorim un fundaş central pentru a acoperi plecarea lui Benga”, a spus Răducan.

În plus, Răducan a spus că a primit promisiuni din partea patronului că în cursul acestei săptămâni se va plăti încă un salariu către jucători. ”Am avut o întâlnire cu patronul echipei şi după salariul de săptămâna trecută, mi-a promis că va plăti încă un salariu băieţilor“.

Tinerii, în prim-plan

Altfel, conform managerului sportiv al Oţelului, obiectivul pentru noul sezon e o clasare cât mai bună în clasament şi creşterea jucătorilor tineri din lot.

"A fost o pregătire bună, din fericire am venit fără probleme medicale. Din ce am discutat cu Ionuţ Badea, e mulţumit de ceea ce a găsit. Sper să trecem şi peste problemele care ne-au presat în ultima perioadă şi să începem cu dreptul la Corona. Ne propunem să jucăm un fotbal bun, să continuăm ce s-a făcut bine. Am propus mulţi tineri în acest an în prima ligă şi sperăm să facem un campionat bun. Anul trecut am fost inconstanţi, am bătut primele echipe ale campionatului. La lotul pe care îl avem, nu avem voie decât să ne clasăm în prima jumătate a clasamentului", a declarat Narcis Răducan.

Astăzi, primul antrenament de la revenirea în ţară

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi vor relua antrenamentele la baza sportivă a clubului după două zile de repaus. Gălăţenii s-au întors sâmbătă dimineaţă din cantonamentul din Anglia, în care au disputat şi cinci partide amicale, încheiate cu trei victorii, un egal şi o înfrângere. Astfel, antrenamentul roş-alb-albaştrilor este programat astăzi, de la ora 18.00, la stadionul „Oţelul”, fix cu o săptămână înaintea startului de sezon. Luni, 22 iulie, Oţelul va juca în deplasare, contra celor de la Corona Braşov, în prima etapă a Ligii I, ediţia 2013-2014.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul Galaţi se mută la Bucureşti cu personalul administrativ

Ultimele veşti din curtea Oţelului sunt îngrijorătoare pentru activitatea clubului. Surse din cadrul clubului au confirmat faptul că acţionariatul a luat decizia de a muta întreg personalul administrativ la Bucureşti, urmând doar ca jucătorii şi staff-ul tehnic să rămână la Galaţi. Printre cei vizaţi să-şi mute locul de muncă la Bucureşti e şi Gelu Popescu, administratorul stadionului, care se ocupă de bunul mers al lucrurilor la arena gălăţeană, inclusiv de pregătirea gazonului.
FC Oţelul a intrat în insolvenţă şi şi-a mutat deja sediul social la Bucureşti.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Adamescu mută Oţelul!

Chiar în aceste momente bodyguarzii trimişi de TNG ridică toate actele de la Baza Siderurgistul, locul unde îşi aveau birourile după plecarea de la Club Sidex, cu scopul de a le muta la Bucureşti. Se aude că oamenii lui Adamescu le-au transmis deja tuturor angajaţilor clubului că sunt aşteptaţi la serviciu mâine în capitală, între orele 09.00 şi 17.00, probabil pentru a avea motive sămai concedieze o serie a salariaţilor care au mai rămas!
Remus Pascu, directorul executiv al clubului, aflat la faţa locului, spune că reprezentanţii TNG fac acest lucru pentru că aşa le-a fost cerut de către administratorul judiciar care se ocupă de insolvenţa Oţelului. Vă reamintim faptul că sediul clubului fanion gălăţean a fost mutat deja la Bucureşti pentru ca echipa să poată începe procedura de insolvenţă.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

ANAF a ridicat sechestrul asigurator instituit pe conturile clubului Oţelul Galaţi

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi a ridicat sechestrul asigurator instituit pe conturile clubului FC Oţelul, a anunţat, marţi, gruparea gălăţeană, într-un comunicat. "Conducerea Fotbal Club Oţelul Galaţi doreşte să aducă la cunoştinţă suporterilor că, în urma eforturilor depuse, a fost ridicat sechestrul asigurător instituit de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Galaţi, pe conturile clubului, astfel am mai parcurs un pas spre o bună desfăşurare a activităţii şi intrarea într-o normalitate a activităţilor sportive. Totodată, în următoarea perioadă de timp vor fi achitate salariile, precum şi alte debite, pentru că ne dorim o funcţionalitate adecvată şi susţinută a echipelor noastre participante în competiţii", se arartă în comunicatul citat.

Marţi, documentele şi calculatoarele de la sediul din Galaţi al clubului Oţelul au fost încărcate într-o maşină şi transportate la Bucureşti, unde se află administratorul judiciar al grupării aflate în insolveţă, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Au fost ridicate toate dosarele pentru a fi puse la dispoziţia administratorului judiciar. Sediul social al clubului s-a mutat la Bucureşti şi toţi cei care nu se ocupă de partea sportivă, ci de contabilitate sau ce ţine de partea de birouri, se vor muta la Bucureşti", a declarat Remus Pascu, directorul executiv al clubului.

Acţionarul majoritar al Fotbal Club Oţelul Galaţi SA este compania The Nova Group, controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu. The Nova Group a preluat acţiunile clubului în luna septembrie a anului trecut.

Conducerea FC Oţelul a solictat instanţei declanşarea procedurii de insolvenţă, iar Tribunalul Bucureşti a acceptat, la 10 iulie, cererea depusă de către acţionarii grupării gălăţene. Administrator judiciar a fost desemnat Activ Lichidator IPURL, care va trebui să se ocupe de toate formalităţile care decurg din intrarea în insolvenţă.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Cazul Oţelului, amânat la Bucureşti

FC Oţelul S.A. Galaţi a intrat în insolvenţă de la începutul lunii iulie, anul curent, iar cazul este în grija Tribunalului Bucureşti, care a dat termen clubului până pe 4 decembrie 2013 să redreseze situaţia, în caz contrar echipa urmând să falimenteze.   

Până în iarnă însă, conducerea TNG are timp să reeşaloneze datoriile, deoarece de la data deschiderii procedurii de insolvenţă s-au suspendat toate acţiunile judiciare, de genul celor lansate de tipografia Evrika sau de către impresarul Codoban. În schimb, cei care au bani de primit de la Oţelul sunt trecuţi în dreptul creditorilor. Printre aceştia se numără firme precum Ecosal, Arabesque, Apă Canal sau Şantierul Naval Damen, DVBL Sector 2, dar şi municipiul Galaţi! De asemenea, în dreptul creditorilor (persoane fizice) îi găsim pe Ştecher Christian, foşti antrenori precum Viorel Tănase, Tudorel Pelin, Marian Dinu sau Tudorel Călugăru, dar şi surprize precum actualii jucători Gabriel Giurgiu sau Cristian Sîrghi!
Activ Lichidator IPURL este administratorul judiciar care se ocupă de cazul Oţelului, privind insolvenţa, contra sumei de 2000 de lei/lună, fără TVA. Aceştia aveau termen 40 de zile să depună raportul de reorganizare al clubului şi să alcătuiască raportul amănunţit privind cauzele care au dus la starea de insolvenţă a Oţelului şi tragerea la răspundere a persoanelor care au contribuit la declin, conform legii, dar deocamdată nu s-a mai auzit nimic despre aceste lucruri. În schimb pe 11 şi 18 septembrie ar fi trebuit să aibă loc înfăţişări la Tribunalul Bucureşti, dar pronunţarea în acest caz a fost amânată de ambele ori, noul termen fiind data de 25 luna aceasta.
De asemenea, pe 15 octombrie 2013 ar trebuie să aibă loc prima adunare a creditorilor în care administratorul judiciar va propune continuarea ţinerii sub observaţie sau declanşarea falimentului! Dacă starea de insolvenţă va continua, următorul termen pentru continuarea procedurii este de 04.12.2013 ora 09.00 la sediul Tribunalului Bucureşti, când administratorul judiciar va expune, în sinteză, măsurile efectuate până atunci, iar apoi se va decide dacă Oţelul a scăpat de datorii conform legii sau va intra în faliment...

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Firmele lui Adamescu vor bani de la Oţelul

Intrarea în insolvenţă a societăţii FC Oţelul SA, din luna iulie a acestui an, a scos la iveală nume surprize pe lista creditorilor participanţi la proces, adică firmele sau persoanele care au de primit bani. Astfel, deşi pachetul majoritar de acţiuni al FC Oţelul S.A. este deţinut de compania The Nova Group (TNG), controlată de omul de afaceri Dan Grigore Adamescu, pe lista creditorilor se înscriu Societatea Asigurare - Reasigurare Astra S.A. şi Compania Hotelieră Intercontinental România, ambele fiind controlate de aceeaşi persoană, ca şi în cazul TNG-ului. Pe şleau, Adamescu şi-a pus firmele pe lista de creditori într-un proces de insolvenţă al clubului pe care îl patronează!
De remarcat faptul că între Oţelul şi Astra Asigurări ar fi trebuit să existe un contract de sponsorizare, prin care clubul gălăţean să primească anual două milioane de euro, aşa cum era specificat într-un comunicat oficial emis de TNG, acţionarul majoritar, la puţin timp după preluarea clubului. De asemenea, în toate deplasările din zona Bucureştiului sau cu oprire în Capitală, gruparea gălăţeană beneficia de serviciile hoteliere de la Intercontinental.
Altfel, printre alţii, pe lista creditorilor se numără alte 27 de firme, plus Arcelor Mittal, Primăria Galaţi, şi alte 12 persoane fizice, printre care doi actuali jucători, Gabriel Giurgiu şi Cristian Sîrghi, sau foşti antrenori, Petre Grigoraş, Viorel Tănase, Marian Dinu şi Tudorel Pelin.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Miercuri, termen-cheie în procesul de insolvenţă al Oţelului

* Administratorul judiciar al Oţelului va prezenta la Tribunalul Bucureşti raportul de activitate de la declanşarea procedurii

Este foarte probabil ca astăzi să se stabilească primele lucruri concrete în ceea ce priveşte procesul de insolvenţă al FC Oţelul SA, societate care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume. La Tribunalul Bucureşti este programată astăzi prima înfăţisare importantă, administatorul judiciar stabilit de instanţă vara trecută, Activ Lichidator IPURL, urmând să-şi prezinte raportul de activitate, în funcţie de care se va decide dacă se va trece la etapele următoare: finalizarea planului de reorganizare, supunerea acestuia spre aprobare Adunării Generale a Creditorilor şi apoi judecătorului sindic.
Reprezentanţii acţionariatului FC Oţelul spun că lucrurile au decurs cât se poate de bine de la demararea procedurii de insolvenţă şi că nu vor probleme cu intrarea în reorganizare.

47 de creditori

FC Oţelul S.A. a intrat în insolvenţă la începutul lunii iulie, iar apoi cei care au bani de primit de la club s-au trecut pe lista creditorilor. Aceasta este destul de lungă, cuprinzând 47 de persoane fizice şi juridice. De pe listă nu lipsesc Municipiul Galaţi, combinatul ArcelorMittal, ambele foste susţinătoare importante ale echipe din punct de vedere financiar, Şantierul Naval Damen, Apaterm, Apă Canal, Ecosal, SNTFC CFR Călători şi tipografia Evrika. De asemenea, surpinzătoare a fost înscrierea pe această listă a unei companii ce era anunţată în toamna anului trecut ca sponsor important al clubului, Astra Asigurări, ce are ca acelaşi acţionar majoritar ca FC Oţelul SA, holdingul The Nova Group, controlat de mul de afaceri Dan Grigore Adamescu.
În ceea ce priveşte persoanele fizice, printre creditori se află chiar şi actuali jucători ai Oţelului, precum Gabriel Giurgiu şi Cristian Sîrghi. De asemenea, pe listă se află aproape toţi cei care s-au aflat în conducerea tehnică a echipei în ultimul an, antrenorii Petre Grigoraş, Viorel Tănase, Ion Balaur, Tudorel Pelin, Marian Dinu, Ioan Dănuţ Moţei şi Tudorel Călugăru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

S-a primit unde verde de la instanţă. Oţelul intră în reorganizare

La Tribunalul Bucureşti a fost ieri termen în procesul de insolvenţă al FC Oţelul SA, unde lucrurile au decurs bine, conform lui Narcis Răducan, managerul general al echipei. „Nu avem motive de îngrijorare, lucrurile merg bine. Administratorul judiciar şi-a prezentat raportul de activitate, s-a discutat pe marginea acestuia şi urmează ca la începutul anului viitor să se prezinte planul de reorganizar”, a spus Răducan la Radio GSP.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Planul de reorganizare a fost aprobat

Tribunalului Bucureşti a dat în sfârşit un verdict în cazul insolvenţei Oţelului, iar după prezentarea în sinteză a măsurilor efectuate până acum de către administratorul judiciar pe 4 decembrie, a urmat aprobarea planului de reorganizare al Fotbal Club Oţelul S.A.! Acest lucru s-a întâmplat pe 18 decembrie, anul curent, când instanţa a declarat că “admite cererea administratorului judiciar Activ Lichidator Ipurl. Confirmă planul de reorganizare propus de către debitoarea FOTBAL CLUB OŢELUL SA. Dispune derularea planului pe o perioadă de 3 ani de la data confirmării. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.12.2013.”
Cu două săptămâni înainte, Tribunalul Bucureşti admitea cererea debitorului, adică a FC Oţelul Galaţi şi dispunea publicarea în Monitorul Oficial al României hotărârea A.G.A. a debitorului şi anume intrarea în insolvenţă din data de 05.07.2013 şi înregistrarea hotărârii la ONRC.
De altfel, cei din conducere au dat asigurări în ultima vreme că nu sunt motive de îngrijorare şi că Oţelul va ieşi cu bine din această situaţie. Faptul că planul a fost confirmat a se derula pe o perioadă de 3 ani nu mai reprezintă o problemă majoră pentru club, deoarece starea de insolvenţă nu va mai duce la retrogradare, iar formaţia în cauză va primi licenţa dacă i se aprobă planul de reorganizare!
Reamintim că FC Oţelul S.A. Galaţi a intrat în insolvenţă la începutul lunii iulie, anul curent, la cererea noului patronat reprezentat de The Nova Group, companie condusă de Dan Grigore Adamescu.
Următoarea dată importantă la care conducerea Oţelului va apărea în faţa Tribunalului Bucureşti este 25 iunie 2014!

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.