Jump to content

Statul a plătit alocaţii pentru 13 copii din Galaţi morţi de câţiva ani


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Statul a plătit alocaţii pentru 13 copii din Galaţi morţi de câţiva ani

Statul român a plătit alocaţii pentru 1.122 de copii care erau morţi de câţiva ani, precum şi pentru 153 de tineri care au împlinit 18 ani şi nu au făcut dovada continuării cursurilor şcolare, arată, miercuri, Ministerul Muncii, într-un răspuns la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

Agenţia Naţională pentru Păţi şi Inspecţie Socială a făcut o campanie de verificare a situaţiei plăţii tuturor alocaţiilor de stat pentru copii, în valoare de 42 de lei pe lună, datele preliminare arătând că statul a plătit în mod eronat alocaţii pentru 1.275 de copii decedaţi sau tineri care au împlinit 18 ani şi nu mai urmează cursurile profesionale sau liceale.

Din datele transmise agenţiei MEDIAFAX de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) rezultă că pentru 1.122 de copii care au decedat s-a continuat plata alocaţiei de stat. Aceeaşi situaţie a fost identificată şi în cazul a 153 de tineri de peste 18 ani care pierduseră acest drept în momentul în care şi-au întrerupt studiile.

Cele mai multe plăţi de alocaţii pentru copii decedaţi au fost înregistrate în Suceava (87), Bucureşti (84), Timiş (74), Iaşi (70), Teleorman (47), Constanţa (46), Neamţ (45) şi Vaslui (40). Doar judeţele Braşov şi Gorj nu au făcut nicio plată pentru copii decedaţi, iar judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Covasna, Giurgiu, Harghita, Maramureş, Prahova şi Vâlcea au înregistrat până în 10 cazuri fiecare. De asemenea, judeţul Mehedinţi a avut 38 de astfel de cazuri, judeţele Hunedoara şi Ilfov au avut câte 37 de cazuri, Arad, Bihor şi Caraş-Severin câte 36 de cazuri, Botoşani - 35, Dolj şi Ialomiţa - câte 30, Argeş - 28, Vrancea - 25, Mureş - 23, Dâmboviţa şi Satu Mare - câte 21, Sibiu şi Tulcea - câte 20, Bacău şi Sălaj - câte 19, Cluj - 17, Călăraşi - 14, Galaţi - 13, Buzău - 12 şi Olt - 11.

Cele mai multe plăţi de alocaţii pentru tineri de peste 18 ani care au abandonat şcoala au fost înregistrate în judeţele Sibiu (18), Iaşi, Alba (câte 17), Vaslui (16), Neamţ (14), Cluj (12) şi Olt (11).

Purtătorul de cuvânt de la MMFPSPV, Iolanda Stăniloiu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că valoarea totală a prejudiciului nu a fost încă stabilită, întrucât raportul nu a fost deocamdată finalizat. Ea a precizat că cele 1.275 de persoane pe numele cărora s-au făcut plăţi ilegale reprezintă doar 0,03 la sută din numărul total de aproximativ 3,9 milioane de beneficiari de alocaţie de stat pentru copii.

Purtătorul de cuvânt de la MMFPSPV a mai spus că întreaga sumă urmează să fie recuperată, existând trei varinte prin care se poate face acest lucru: prin angajament de plată, prin menţinerea sumelor direct de la angajator sau prin executarea celor care au fraudat, de către ANAF.

Iolanda Stăniloiu a precizat că urmează să se stabilească în câte dintre aceste cazuri a fost vorba de erori şi în câte de fraudă, iar acolo unde se va stabili că a fost vorba de fraudă, va fi sesizat Parchetul.

Directorii executivi ai Agenţiilor Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială din Harghita, Hunedoara şi Cluj au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că statul român a plătit alocaţii pentru copii care erau morţi de câţiva ani, precum şi pentru tineri care au împlinit 18 ani şi care nu au făcut dovada continuării cursurilor şcolare.

Link to comment
Share on other sites

Titlu sinistru: Galatiul a platit bani pentru copii morti! Sunt curios despre ce sume e vorba si sunt iarasi curios cum se face asocierea intre moartea unui copil si frauda. 

Nu spun ca e corect ca cineva sa traga foloase dupa o astfel de tragedie (sa iti moara copilul) dar parca se merge prea departe cu titluri de'astea, nu mai exista un pic de decenta sau compasiune.

Poate sa spuna vreun ziarist, de'asta scolit la Danubius, cati parlamentari si primari si si si.......,nascuti morti in functii, a platit Galatiul in ultimii 20 de ani?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.