Jump to content

Parcare transformată peste noapte în cârciumă


dcp100168

Recommended Posts

Parcare transformată peste noapte în cârciumă

* Construcţia de la intersecţia străzilor Brăilei şi Constructorilor va fi desfiinţată, după ce Primăria a anulat contractul de concesiune * La Galaţi au fost autorizate în această vară 24 de terase provizorii

Conform bugetului pe 2013, principala arteră ce va fi reabilitată de către Primăria Galaţi în acest an este strada Brăilei. Drept pentru care au fost dărâmate chioşcuri, au fost tunşi arbori, a fost turnat asfalt. Pe de altă parte, Primăria Galaţi nu a luat în considerare şi zonele limitrofe. Şi astfel, în Ţiglina I, mai exact la intersecţia străzii Brăilei cu Constructorilor, a început în ultima săptămână construcţia unei terase, poziţionată peste o parte din parcare şi din trotuarul din zonă.
„Firma cu pricina a obţinut din partea Primăriei Galaţi o concesiune pentru o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, la începutul lunii iunie. Conform contractului, firma trebuie să plătească 7,3 lei pe lună pe metru pătrat către Primărie”, a explicat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.
Ulterior, oficialul Primăriei a revenit asupra declaraţiei. „Firma a primit autorizaţie într-adevăr în luna iunie. Pe de altă parte, în urma unui control ce a avut loc ieri (n.r. - 3 iulie), s-a constatat că s-a depăşit suprafaţa înscrisă în concesiune, drept pentru care s-a anulat contractul de concesiune. Mai mult, firma are obligaţia să elibereze respectiva zonă”, a mai explicat Mihai Costache.

Clientul e de vină!

Deşi lucrurile par aparent clare, situaţia nu stă tocmai aşa. Construcţia cu pricina nu va disăprea imediat. Mai mult, în cursul zilei de ieri, muncitorii încă mai lucrau la finisaje. „Primăria nu poate desfiinţa acel spaţiu până când nu vor fi urmaţi toţi paşii legali. Va trece un număr de zile până când se va rezolva această problemă”, a mai spus Mihai Costache. Conform acestuia, pentru vara 2013 au fost autorizate la Galaţi 24 de terase provizorii.
Interesantă din punctul de vedere al reacţiei autorităţilor este explicaţia dată de Cristian Capeţis, directorul Insperctoratului de Stat în Construcţii Galaţi, pe cel mai mare site de socializare. În momentul în care s-a ridicat pe Facebook problema terasei de la intersecţia străzii Brăilei cu Constructorilor, domnia sa a ţinut să intervină. „Lăsând gluma la o parte... Sunt două aspecte: Cel legal. Primăria, în calitate de aministrator al domeniul public şi privat ar trebui să se ocupe de moşia ei. Al doilea, cel moral. Cine stă să bea cafea sau mai ştiu eu ce zeamă în parcare şi îl loveşte vreo maşină... Ar trebui să ne pese de soarta lor. Că dacă începem cu modificarea coeficienţilor urbanistici ai zonei, cu faptul că planurile urbanistice ale zonei (presupun) nu prevăd astfel de activităţi, ne ia lumea la înjurat... Că suntem împotriva iniţiativei”, a comentat acesta.
De unde putem trage concluzia că, dacă vrei să bei o cafea, ar trebui ca, înainte de a te aşeza la masă, să ceri toate autorizaţiile barului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.