Sari la conținut

Municipalitatea gălăţeană promite noi locuinţe sociale


dcp100168

Postare recomandata

Case sociale pe Drumul Viilor

* Necesare, dar cam scumpe * Poate mai calculaţi o dată *

Primăria nu mai face faţă miilor de familii care cer locuinţă. Pentru a le putea oferi spaţii decente de locuit familiilor nevoiaşe, municipalitatea propune construirea unor case tip duplex, cu regim de înălţime D+P+1E pe amplasamentul din strada Drumul Viilor nr. 8. Pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Local va figura şi aprobarea studiului de fezabilitate pentru anul 2010, pentru construirea a 48 de unităţi locative cu 2 camere. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 18.156.700 de lei, iar durata de realizare este de 12 luni, sursa de finanţare fiind bugetul local.

Clădirile vor avea pardoseli (gresie), zugrăveli cu var lavabil, faianţă la băi, uşi din lemn, ferestre din profile PVC, iar anveloparea se va realiza prin aplicarea unui termosistem cu plăci de polistiren. Chiriaşii vor avea asigurate apa potabilă rece şi energia electrică. Se vor încălzi cu sobe de teracotă, iar duş vor face cu apă încălzită cu boilere electrice.

Proiectul este generos şi locuinţele sunt mai mult decât necesare, dar fiind noi într-o perioadă de criză ne permitem să atragem atenţia asupra sumei mult prea mari estimată ca valoare a investiţiei. La un calcul aproximativ, cele 48 de locuinţe ar costa bugetul local peste 4 milioane de euro. Cu 1-1,5 milioane de euro se pot cumpăra 50 de apartamente la bloc - gata construite - la preţurile din acest moment.

Poate un calcul mai atent ar reduce valoarea investiţiei la una mai apropiată de vremurile în care trăim.

http://www.viata-libera.ro/articol-Case_sociale_pe_Drumul_Viilor_2.html

Nu-i rău deloc să construieşti pentru stat o locuinţă de confortul ăsta cu vreo 90.000 de euro, nu-i aşa? :-?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

CL a spus „Da” ridicării de locuinţe sociale în Drumul Viilor

Consiliul Local a aprobat aseară, cu unanimitate de voturi, studiul de fezabilitate pentru construirea a 48 de locuinţe sociale tip duplex pentru familiile nevoiaşe din municipiul Galaţi. Apartamentele, în suprafaţă de 78,9 metri pătraţi, vor avea câte două camere. „Prin proiect se prevăd următoarele lucrări: construirea pe laturile sudică şi nordică a două şiruri de case, în număr de 4 module, fiecare modul având câte 2 apartamente cu 2 camere la parter şi câte 2 apartamente cu 2 camere la etaj, iar pe latura centrală încă un şir de case a câte 4 module. Din punct de vedere al finisajelor interioare se prevăd pardoseli (gresie), zugrăveli şi vopsitorii (var superlavabil), placaje la pereţi (faianţă la bai), uşile din lemn, iar ferestrele din profile PVC. Din punct de vedere al finisajelor exterioare se prevede tâmplăria exterioară din profile PVC, iar anveloparea se va realiza prin aplicarea unui termosistem cu plăci de polistiren. (…) Clădirile vor avea asigurate următoarele utilităţi: apă potabilă, energie electrică din reţelele edilitare, încălzirea locuinţelor va fi realizată prin intermediul sobelor, iar apa calda va fi preparată cu ajutorul unor boilere electrice, evacuarea apelor uzate menajere se va face la reţeaua de canalizare a oraşului”, se arată în textul hotărârii de Consiliu Local, aprobată aseară, în plen.

Cele 48 de locuinţe sociale vor fi construite în vestul municipiului Galaţi, pe strada Drumul Viilor, la numărul 8. Lucrările vor dura 12 luni şi vor costa 18.156.700 de lei, echivalentul a 4,17 milioane în moneda europeană. Consiliul Local nu va suporta decât 16 la sută din această valoare – adică 2.874.310 de lei sau 660.000 de euro – căci grosul banilor va veni de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

http://www.viata-libera.ro/articol-CL_a_spus_%E2%80%9EDa%E2%80%9D_ridicarii_de_locuinte_sociale_in_Drumul_Viilor_2.html

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 years later...

Municipalitatea gălăţeană promite noi locuinţe sociale

Două campusuri sociale, care vor cuprinde 20 de blocuri, cu 1.300 de apartamente, sunt în faza de proiectare. Administraţia locală informează că acestea vor fi construite în zonele Viaduct - Drumul Viilor şi Micro 17 - Drumul de Centură.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Galaţi spun că investiţia, pentru a cărei proiectare a fost alocată prin bugetul aprobat la sfârşitul lunii martie suma de 70.000 de lei, este determinată de cererea foarte mare de locuinţe sociale. Trebuie precizat că la nivelul Municipiului Galaţi, în ultimii 5 ani au fost înregistrate peste 1.700 de cereri pentru astfel de locuinţe. Locuinţele din campusurile sociale vor fi destinate gălăţenilor cu venituri mici, care au solicitat în ultimii ani locuinţe sociale şi care au întâmpinat dificultăţi în susţinerea cheltuielilor cu chiriile şi utilităţile. Pe lângă blocurile de locuinţe sociale, campusurile vor cuprinde şi dispensare, cantine, magazine de tip economat, sedii administrative şi terenuri de sport. Construcţia efectivă va începe după parcurgerea procedurilor de atribuire a lucrării, care vor urma fazei de proiectare ce va fi încheiată în prima parte a toamnei acestui an, mai informează Primăria Municipiului Galaţi.

Referitor la contractele de închiriere actuale, municipalitatea gălăţeană are în derulare un număr de 1.190 contracte din fondul vechi de imobile şi alte 2.578 contracte în 345 blocuri de locuit.

presagalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Primăria Galaţi va construi, până la anul, 20 de blocuri cu 1.300 de apartamente

* După modelul lui Radu Mazăre, Marius Stan a găsit o metodă de a răspunde numărului extrem de mare al solicitărilor pentru locuinţe sociale * Două campusuri, care vor cuprinde 20 de blocuri, cu nu mai puţin de 1.300 de apartamente, se află în faza de proiectare * Municipalitatea promite că locuinţele vor fi finalizate în 2014, înainte de Paşti

Campusurile sociale, pe care municipalitatea gălăţeană le va construi în zonele Viaduct-Drumul Viilor şi Micro 17 - Drumul de Centură, vor cuprinde locuinţe cu una, două şi trei camere. Cele 1.300 de apartamente sunt destinate gălăţenilor care trăiesc la limita subzistenţei, dar, mai ales, actualilor chiriaşi ai apartamentelor Primăriei, care au cumulat datorii imense la întreţinere sau la plata chiriei şi riscă să fie evacuaţi din cauza restanţelor extrem de mari. „Scopul acestei măsuri este, pe de o parte, protejarea celor bun-platnici de efectele întârzierii în plata chiriei şi a utilităţilor de către cei rău platnici, iar pe de altă parte, de protecţie socială a celor care, din cauze temeinice, nu îşi mai permit cheltuielile de chirie şi întreţinere ale unor imobile sau apartamente, prin includerea în rândul celor care beneficiază de locuinţe sociale, conform legii. Nu în ultimul rând, în contextul numărului foarte mare de gălăţeni care au solicitat locuinţe, aplicarea acestei măsuri va permite Primăriei o mult mai bună gestionare fondului de locuinţe”, a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. Pentru faza de proiectare a campusului social, conducerea municipalităţii a prevăzut 70.000 de lei.

"Meditaţii” la Constanţa şi Craiova

Pentru a pune pe picioare proiectul privind construirea celor două campusuri sociale, mai mulţi reprezentanţi ai Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Galaţi au efectuat o serie de deplasări în oraşele Constanţa şi Craiova, acolo unde autorităţile locale au demarat deja astfel de proiecte. De altfel, autorităţile gălăţene au avut o serie de discuţii şi cu firmele care se ocupă de construcţia campusurilor sociale din cele două oraşe. Potrivit conducerii Primăriei, pe lângă cele 20 de blocuri de locuinţe sociale, campusurile vor cuprinde şi dispensare, cantine, magazine de tip economat, sedii administrative şi terenuri de sport. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că în primăvara anului 2014 campusul social va fi gata.

Numai în ultimii cinci ani, la nivelul municipiului Galaţi au fost înregistrate peste 1.700 de cereri pentru astfel de locuinţe, numărul total al cererilor de casă fiind de peste 5.000. Conform unei statistici a municipalităţii, în perioada ianuarie 2009 - aprilie 2012, în Primărie au fost ţinute 5.665 audienţe. Dintre acestea, nu mai puţin de 3.408 au avut ca subiect spaţiul locativ. În ultimul an, în perioada iulie 2012 - iunie 2013, în Primărie au fost ţinute 1.040 de audienţe, solicitate de 862 de persoane. Dintre acestea, 443 de persoane au cerut audienţe pe subiect spaţiu locativ.

Datornicii riscă să rămână pe drumuri

Nu mai puţin de 800 de chiriaşi datornici ai municipalităţii riscă să fie evacuaţi din locuinţe, iar în acest moment se află în diferite stadii ale procedurii de reziliere a contractului sau a recuperării datoriilor. Cea mai mare datorie este de 59.729 lei (inclusiv dobânzi şi penalitaţi). Cele mai vechi chirii neplătite datează de la începutul anilor 2.000. În ceea ce priveşte datoriile la întreţinere, chiriaşii de la bloc ai Primăriei însumau, la sfârşitul iernii, o datorie de 15.345.168 lei.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 

nu îşi mai permit cheltuielile de chirie şi întreţinere ale unor imobile sau apartamente

Cine le garanteaza ca aici vor putea permite cheltuielile?  Cred ca se pleaca deja de la ... minus.

Deci se vor da celor

 

care au cumulat datorii imense la întreţinere sau la plata chiriei şi riscă să fie evacuaţi din cauza restanţelor extrem de mari

???

 

Revenind:

20 blocuri intr-un an? Suntem in iulie si inca nu e facuta faza de proiectare. La asa volum nu se poate pune problema unui termen mai scurt de 3-4 luni, si asta doar ca sa nu fie ceva la misto... Deci in octombrie-noiembrie 2013 va fi gata faza de proiectare. Poate ceva mai repede daca se vor face la misto. Pana la sfarsitul anului mai sunt poate 20-30 de zile de munca in constructie. Ianuarie-februarie 2014 - pauza.

Pastele 2014 e in 20 aprilie. Deci fo 50 de zile cu totul in 2014.

2013-2014: 70-80 zile pentru 20 de blocuri (cu vreo 65 de apartamente fiecare, deci macar vreo sapte-opt nivele), utilitati (apa, canalizare, gaze, energie electrica), niste parcari, drumuri (asfalt, borduri :-)) ), avize, autorizatii etc.

 

PS NU am pus perioadele de timp aferente organizarii licitatiei pentru executia lucrarii... MACAR vreo 20-30 de zile.

 

Poate Pastele 2015. Sau pastele...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si blocurile astea sociale, daca se fac, dupa ce sunt ocupate pe niste criterii oarecare se vor vinde la fel cum se incearca cu ANL urile?  Adica Primaria devine dezvoltator imobiliar pe banii tuturor in folosul unora?

Orasul moare dar Stan e high!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Locuinţa socială, „instrumentul” de trăit pe banii primăriei

Majoritatea chiriaşilor care locuiesc în cele peste 3.500 de case şi apartamente din patrimoniul locativ al Primăriei Galaţi, însumează datorii la plata chiriei, întreţinere şi utilităţi, în valoare totală de 21,5 milioane lei. Adică de aproape 5 milioane de euro. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Mihai Costache, a sistematizat pagubele suportate de primărie în relaţia cu proprii chiriaşi, pe două capitole: chiriaşii  de la case şi chiriaşii de la blocuri. Primăria derulează 1.190 contracte de închiriere a locuinţelor din fondul vechi de imobile, majoriatea situate pe străzile din centrul oraşului. În imobilele închiriate, locuiesc 3.867 persoane, cea mai numeroasă familie fiind formată din 15 persoane. Un procent de 75% dintre chiriaşii primăriei nu îşi plătesc chiria, valoarea chiriilor neîncasate de Primăria Galaţi fiind de 3.211.066 lei. Primii 100 de datornici, ce reprezintă 8% dintre chiriaşi, însumează 55% din totalul datoriei. Cea mai mare datorie a unui chiriaş a ajuns la 59.729 lei, aceasta nefiind plătită de o familie de 4 persoane, care ocupă o casă cu 3 camere. Cum era de aşteptat, cei care locuiesc în casele primăriei nu îşi plătesc nici utilităţile. În ceea ce priveşte datoriile către SC Apă Canal SA Galaţi, totalul datoriei este de 708.661 lei. Primii 100 de datornici, adică 8% dintre chiriaşi, însumează 534.267 lei, adică 75% din totalul datoriei către Apă Canal SA.

La blocuri, datorii la întreţinere de 3,5 milioane euro

Situaţia e asemănătoare şi în cazurile chiriaşilor ce locuiesc în apartamentele al căror proprietar e Primăria Galaţi. Primăria derulează 2.578 contracte de închiriere de apartamente, majoritatea cu două camere. În apartamentele primăriei, ce însumează 4.705 camere, locuiesc 7.744 persoane. Un procent de 64% dintre chiriaşii de la blocuri au restanţe la plata chiriei, suma totală neîncasată de primărie fiind de 2.341.711 lei. Cea mai mare restanţă, de 23.582 lei, este datorată de o familie de trei persoane care locuieşte într-un apartament cu două camere. Cei mai datori 100 de chiriaşi, ce reprezintă 3%  din chiriaşii din apartamentele primăriei, însumează datorii de 881.967 lei, adică 37 % din totalul datoriilor la plata chiriei. În ceea ce priveşte datoriile la întreţinere ale chiriaşilor de la bloc, acestea însumau, la sfârşitul iernii, o datorie totală de 15.345.168 lei. Suma de plată pentru întreţinere include costurile energiei termice dar şi cele pentru apă rece, gaze, iluminat scară, salariul administratorilor, alte cheltuieli ale asociaţiei, aşa cum sunt calculate de către administratori.

Se schimbă calimera

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, toţi aceşti datornici sunt în diferite faze ale procedurii de reziliere a contractului şi de recuperare a datoriilor, prin somaţii sau acţiuni în instanţă. „În cursul lunii trecute, Primăria Municipiului Galaţi a demarat programul de întocmire a noilor contracte de închiriere pentru spaţiile de locuit care aparţin municipalităţii. Clauzele acestora prevăd şi situaţii clare în care contractele cu chiriaşii ar putea fi anulate imediat. Printre acestea se numără cazurile în care chiriaşul deteriorează spaţiul de locuit, cele în cale în care acesta nu plăteşte pentru o perioadă mai mare de trei luni consecutiv cheltuielile comune pentru furnizarea de utilităţi, sau atunci când spaţiul de locuit nu a fost folosit pentru o perioadă mai mare de trei luni”, ne-a declarat Mihai Costache. Primăria anunţat şi construirea a două campusuri sociale, care vor cuprinde 20 de blocuri, cu 1.300 de apartamente, în zonele Viaduct – Drumul Viilor şi Micro 17 – Drumul de Centură. Acestea sunt în faza de proiectare. Practic, chiriaşii datornici, care mai şi distrug casele frumoase din centrul oraşului, vor fi mutaţi la periferie.

romanialibera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Locuinţa socială, „instrumentul” de trăit pe banii primăriei

...

Se schimbă calimera

...   Primăria anunţat şi construirea a două campusuri sociale, care vor cuprinde 20 de blocuri, cu 1.300 de apartamente, în zonele Viaduct – Drumul Viilor şi Micro 17 – Drumul de Centură. Acestea sunt în faza de proiectare. Practic, chiriaşii datornici, care mai şi distrug casele frumoase din centrul oraşului, vor fi mutaţi la periferie.

romanialibera.ro

 

Din niste case vechi si distruse chiar de chiriasi... in blocuri noi.  Asta asa, ca o "pedeapsa"...  un bonus.   :-?

Sa exerseze potentialul distructiv si pe lucruri noi.  O sa fie ca "G"-urile de cosmar din Micro 19.

PS

Dar actualii locuitori din Micro 17 ce vina au?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Blocurile lui Mazăre, în varianta Galaţi / O sută de milioane de lei pentru locuinţe sociale

* Campusurile de pe Drumul Viilor şi din Micro 17 vor cuprinde 1.212 garsoniere şi apartamente

Documentele celor două campusuri sociale, menite să găzduiască sute de gălăţeni care au nevoie de un acoperiş deasupra capului, au ajuns pe masa comisiilor Consiliului Local. Aşa cum v-am mai informat, modelul acestor locuinţe sociale de tip modular a fost „importat” de la edilul Constanţei, Radu Mazăre, unde a funcţionat cu succes.
Amplasament şi număr de case
Primul proiect ajuns în atenţia aleşilor se referă la amenajarea unui campus social format din opt module / blocuri cu regim de înălţime parter plus două etaje, pe strada Drumul Viilor nr. 8. În acest loc vroia, prin 2010, şi fostul primar, Dumitru Nicolae, să construiască locuinţe sociale, dar n-a mai apucat. Conform proiectului actual, campusul va cuprinde 456 de unităţi locative, dintre care 216 cu o cameră, 192 cu două camere, şi 48 cu trei camere.
Cel de-al doilea campus va fi în Micro 17, în zona blocurilor ANL. Aici vor fi 15 module/ blocuri cu regim de înălţime parter plus două etaje. Din cele 15 blocuri, patru vor avea 228 de unităţi locative, iar 11 - 528 de unităţi locative. Din cele 756 de locuinţe destinate închirierii, 207 vor fi garsoniere, 360 vor avea două camere şi 189 - trei camere. Distribuţia modulelor se va face pe două rânduri opuse, conectate printr-o pasarelă, iar circulaţia pe verticală va fi asigurată cu ajutorul unei scări metalice exterioare.
Confort fără pretenţii
Fiecare locuinţă va avea grup sanitar propriu şi bucătărie, iar consumurile de energie electrică şi apă vor fi contorizate individual. Alimentarea cu apă rece se va realiza de la reţeaua publică, iar pentru apa caldă vor fi instalate boilere electrice de câte 40 de litri pentru garsoniere, şi, respectiv de câte 60 de litri pentru apartamentele cu două sau trei camere. Pentru accesul în zonă vor fi amenajate străzi cu dublu sens, locuri de parcare, precum şi un sistem de alei şi platforme pietonale, dar şi câte un teren de sport pentru fiecare campus. Pentru a nu rămâne doar nişte blocuri în bătaia vântului, ca în cartierul Cantemir, Primăria are în vedere şi construcţii conexe cu destinaţia de magazin, sediu administrativ, poliţie şi punct sanitar.
Cât costă cele două campusuri
Pentru campusul social de pe Drumul Viilor, valoarea totală a investiţiei, calculată de Primărie, se ridică la 36.897.540 de lei de la bugetul local. În cazul blocurilor din Micro 17, valoarea investiţiei este mult mai mare - 63.881.510 de lei, tot de la bugetul local.
Campusurile ar trebui să fie gata în 14 luni, dar termenul de începere a lucrărilor depinde de votul aleşilor locali şi de o licitaţie.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Undă verde pentru cartierele de locuinţe sociale din Galaţi

* În urma negocierilor cu proiectantul, preţul investiţiei a fost stabilit la 50 milioane de lei

„Cartiere de locuinţe sociale sunt necesare ca aerul pentru că, la audienţe, 80 la sută din cei care vin ridică problema locuinţelor”, a punctat primarul Marius Stan la recenta şedinţă a Consiliului Local. Aşa cum am mai scris, pe masa aleşilor au ajuns două proiecte de hotărâre privind construcţia a două campusuri de locuinţe sociale, după modelul celor construite la Constanţa. Iniţial, documentele indicau un preţ total al investiţiei de o sută de milioane de lei. Preţul a fost diminuat în urma discuţiilor purtate de inginerul Săvel Rotaru, preşedintele Comisiei de Urbanism a CL, cu proiectantul.
„Valorile pe care le-am discutat în detaliu, cu tot cu utilităţi (canalizare menajeră, canalizare pluvială, alimentare cu energie electrică şi apă potabilă, cu staţii de pompare şi transformatoare, pentru că încălzirea este electrică) - şi cu reţele exterioare şi drumuri, ajung la 469 de euro pe metrul pătrat pentru locuinţele din Drumul Viilor şi 453 de euro pe metru pătrat pentru cele din Micro 17, fără TVA. Apartamentele sunt bine făcute, inclusiv cu balcoane”, a dat asigurări Săvel Rotaru. Pentru că valorile anunţate de liberal nu se potriveau cu cele prevăzute în proiectele de hotărâre, s-a impus amendamentul ca, în final, preţul investiţiei să nu depăşească sumele prezentate de inginerul Rotaru.

Rezervele aleşilor

Câţiva consilieri s-au arătat rezervaţi susţinând că ar fi mai ieftină cumpărarea de apartamente. Lămuririle au venit din partea city-managerului Aurel Vlaicu: „În aceste preţuri sunt cuprinse şi lucrările pentru fundaţii, drumuri, tot ce înseamnă urbanizarea zonei, spaţii de joacă. Apartamentele probabil ar fi mai ieftine, dar este greu de crezut că vom găsi să cumpărăm un bloc întreg. Şi noi ne-am fi dorit să găsim terenuri care să fi avut şi străzi şi canalizare, şi energie electrică, ca să iasă preţurile mai mici”.

Unde şi ce se va construi

Cu câte două abţineri şi restul voturi favorabile, cele două campusuri au primit undă verde. În cartierul Micro 17, zona blocurilor ANL, se vor construi 15 module/blocuri cu regim de înălţime P+2E. Este vorba de patru blocuri cu 228 de unităţi locative şi 11 blocuri cu 528 unităţi locative, dintre care 207 cu o cameră, 360 cu două camere şi 189 cu trei camere. Valoarea totală a investiţiei, potrivit lui Săvel Rotaru, este de 35.600.000 de lei, adică 453 de euro pe metru pătrat. Pe strada Drumul Viilor nr. 8, în zona de Nord a municipiului, se va construi un campus social format din opt module/blocuri cu regim de înălţime P+2E. Vor fi opt blocuri cu 456 unităţi locative din care 216 cu o cameră, 192 cu două camere şi 48 cu trei camere, valoarea totală a investiţiei fiind de 20.778.000 de lei - 469 de euro pe metrul pătrat.
Locuinţele vor avea grup sanitar şi bucătărie proprie, pereţii izolaţi termic şi fonic, uşa de intrare metalică, ferestre cu geam termopan, parchet, vopsitorii lavabile, încălzire electrică şi vor fi contorizate individual pentru curent electric şi apă rece. Pentru apa caldă vor avea boilere electrice de câte 40 de litri pentru garsoniere, respectiv 60 de litri pentru apartamentele cu 2-3 camere. Pentru acces se propune realizarea de străzi cu dublu sens, locuri de parcare, alei şi platforme pietonale şi un teren de sport. Cartierele vor avea magazin tip economat, sediu administrativ, sediu pentru poliţia locală sau punct sanitar. Durata de realizare a fiecărui cartier este de 14 luni, din bani de la bugetul local.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Licitaţie pentru locuinţe sociale în Micro 17

* Ca să nu mai ia „ţepe” cu licitaţii bazate doar pe preţ, Primăria ia în calcul şi timpul de execuţie a proiectului

Maxim 46.254.560 de lei este gata să scoată din buget Primăria Galaţi pentru proiectarea şi construirea primului campus social din Galaţi. Este vorba despre 15 blocuri, din care patru cu 228 de unităţi locative şi 11 cu 528 de unităţi locative, în Micro 17, pentru realizarea cărora s-a organizat o licitaţie. Intră la pachet instalaţii sanitare interioare, instalaţii interioare de încălzire, reţea electrică, dar şi sistematizare verticală şi spaţii verzi. Durata contractului este de 18 luni.
Dacă până acum criteriul de atribuire era „preţul cel mai scăzut”, de această dată Primăria Galaţi caută „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic”. Mai exact, vor conta preţul ofertei - 80 la sută şi termenul de execuţie - 20 la sută. Primăria a recurs la această variantă fiind sătulă de „ţepele” pe care le-a luat de pe urma firmelor ce şi-au scăzut drastic preţul licitat pentru a câştiga şi apoi au abandonat lucrările.
Locuinţele vor avea grup sanitar şi bucătărie proprii, pereţi izolaţi termic şi fonic, uşă de intrare metalică, geamuri termopan, parchet, încălzire electrică şi contorizare individuală. Urmează să fie scos la licitaţie şi campusul social format din opt module/blocuri cu regim de înălţime P+2E, de pe strada Drumul Viilor nr. 8, în zona de nord a municipiului.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Case „ieftine”, la 581 euro/mp

Pe data de 19 septembrie, Consiliul Municipal Galaţi a aprobat construirea a două campusuri. Primul dintre ele, cu 15 blocuri, 4 blocuri cu 228 de apartamente şi 11 blocuri cu 528 de apartamente, va fi construit în zona şoselei de centură, în cartierul Micro 17. Cel de al doilea va fi ridicat tot pe şoseaua de centură, în zona Drumul Viilor şi va fi format din 8 blocuri, cu 456 de apartamente. Recent, Primăria Galaţi a lansat pe SEAP procedura pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie campusului din Micro 17. Data deschiderii ofertelor a fost fixată în ianuarie şi în cursul lui 2014 campusul să fie populat cu chiriaşi.

În cazul campusului din Micro 17, valoarea investiţiei fiind de 58.621.260 lei. Preţul pe metru pătrat, inclusiv utilităţile, este de 453 euro/mp, fără TVA. Cu TVA preţul este 561 euro/mp. În cazul campusului din Drumul Viilor, valoarea totală a investiţiei este 33.182.540 lei. În cazul acestor apartamente, preţul este de 469 euro/mp, fără TVA. Cu TVA, preţul ajunge la 581 euro/mp. Preţul total al construirii celor 23 de blocuri cu 1.212 apartamente este estimat la 91.803.800 lei, fără TVA. Cu TVA, preţul urcă la 113.836.712 lei. Adică 25.871.980 euro. Dacă împărţim această sumă la cele 1.212 apartamente, asta ar însemna un preţ mediu de 21.346 euro pentru un apartament. Este cu mult mai scump decât în cazul locuinţelor sociale construite la Constanţa, la care preţul este în medie de 17.000 de euro.

Chiriaşii mutaţi aici nu vor mai avea confortul din apartamentele primăriei. Potrivit caietului de sarcini, toate cele 1.212 apartamente sunt prevăzute cu bucătărie, grup sanitar şi 1-3 dormitoare, din structura unui astfel de apartament lipsind living-ul . Instalaţiile de apă potabilă şi electricitate vor avea branşamente separate, prin aceasta fiind create condiţiile pentru debranşare în cazul neachitării facturilor către Apă Canal SA şi Electrica. Apartamentele nu vor fi racordate nici la reţeaua de gaze naturale, nici la reţeaua de apă caldă menajeră, nici la încălzirea în sistem centralizat. Apa caldă menajeră va fi asigurată prin boilere, de 40 de litri - în cazul garsonierelor sau de 60 de litri - în cazul apartamentelor cu 2-3 dormitoare. Încălzirea e realizată cu convectoare electrice, câte unul în fiecare încăpere. Dacă nu e plătită energia electrică se întrerupe furnizarea.

romanialibera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Campusul social din Drumul Viilor, scos la licitaţie

Primăria Galaţi a scos la licitaţie contractul de proiectare şi execuţie a campusului de locuinţe sociale pe care vrea să-l construiască pe strada Drumul Viilor nr. 8. Valoarea estimată totală a contractului este de 25.941.366 de lei, din care proiectarea înseamnă 619.500 de lei.
Câştigătorul va avea de executat nu numai lucrări de construcţii de imobile colective, ci şi alimentare cu apă, canalizare şi drumuri. Ca şi la prima licitaţie, organizată pentru cartierul social din Micro 17, municipalitatea caută oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, şi nu preţul cel mai scăzut. Aşa că preţul ofertei va cântări doar 80 la sută la evaluare, iar termenul de execuţie - 20 la sută. De altfel, Primăria cere ca proiectarea să dureze maxim trei luni, iar execuţia campusului - 15 luni.
Pe strada Drumul Viilor nr. 8, în zona de nord a municipiului, se va construi un campus social format din opt module/blocuri cu regim de înălţime P+2E. Vor fi opt blocuri cu 456 de unităţi locative, din care 216 cu o cameră, 192 cu două camere şi 48 cu trei camere. Locuinţele vor avea grup sanitar şi bucătărie proprie, pereţii izolaţi termic şi fonic, uşa de intrare metalică, ferestre cu geam termopan, parchet, vopsitorii lavabile, încălzire electrică şi vor fi contorizate individual pentru curent electric şi apă rece. Pentru apa caldă vor avea boilere electrice de câte 40 de litri pentru garsoniere, respectiv 60 de litri pentru apartamentele cu 2-3 camere.
Spre deosebire de locuinţele sociale ale primarului Radu Mazăre, cele care vor fi construite la Galaţi vor avea şi balcoane tronsonale, pentru un plus de spaţiu.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Undă verde pentru noile locuinţe din Micro 17

După finalizarea procedurilor pe SEAP, care au durat câteva luni de zile, acest lucru fiind cauzat de volumul mare de documente necesare, s-a desemnat câştigătorul licitaţiei publice organizate de Primăria Galaţi în vederea construirii cartierului social de locuinţe din Micro 17. Stabilirea firmei care va construi cele 756 de locuinţe a fost întârziată şi din cauza faptului că una dintre societăţi a depus o contestaţie, care a trebuit să fie soluţionată.

„Lucrarea a fost atribuită firmei Vega '93 SRL, la un preţ de 41.483.161 milioane de lei. După obţinerea de către firmă a certificatelor şi avizelor necesare demarării lucrărilor, cum ar fi în principal certificatul de urbanism, se estimează că lucrările vor demara în cursul lunii iulie şi vor fi executate timp de 10 luni. Aşa cum domnul primar Marius Stan a mai anunţat, este vorba de construirea unui cartier social în Micro 17 care va avea 756 de locuinţe cu 1, 2 şi 3 camere, iar cartierul va avea şi un teren de sport multifuncţional, dotat cu nocturnă, magazine de tip economat, post de poliţie... Aceasta este prima etapă a programului de construire a locuinţelor sociale din Galaţi, urmând să se organizeze o licitaţie şi pentru construirea celuilalt cartier de locuinţe sociale”, ne-a declarat purtătorul de cuvînt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.
Reamintim că proiectul de hotărâre legat de construirea locuinţelor sociale a născut discuţii aprinse în cadrul şedinţei de Consliu Local, fiid voci care au susţinut că preţul de construcţie ar fi prea mare, în timp ce unii aleşi locali au avansat ca idee achiziţionarea locuinţelor de pe piaţa liberă, nefiind exclusă nici varianta cumpărării locuinţelor scoase la licitaţie de către Apaterm, cele ale oamenilor care au datorii la întreţinere şi care sunt executaţi silit. Lipsa locuinţelor este una dintre marile probleme ale Galaţiului, în evidenţa muncipalităţii fiind câteva mii de cereri depuse de către cei care solicită obţinerea unei locunţe.

monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

ANRMAP a respins caietul de sarcini întocmit pentru cartierul Drumul Viilor

Construirea unui anumit număr de locuinţe în cartierul Micro 17 şi în zona Drumul Viilor ar fi rezolvat parţial una dintre marile probleme cu care se confruntă Primăria Galaţi,şi anume cea a cererii mari legate de acordarea unei locuinţe tip ANL sau sociale, în evidenţele Primăriei fiind înregistrate circa 4.000 de cereri în acest scop.

Primarul a declarat însă, în cadrul şedinţei de Consiliu Local care a avut loc joi, că se vor construi locuinţe sociale doar în cartierul Micro 17, unde licitaţia a fost câştigată de firma Vega '93. Edilul şef al urbei le-a spus aleşilor locali că, deşi caietul de sarcini a fost alaborat aproape în mod identic în cazul celor două cartiere, ANRMAP a respins caietul de sarcini întocmit pentru cartierul Drumul Viilor, lucru pe care el personal nu îl poate explica sau înţelege.
Precizările făcute de Marius Stan au venit ca o explicaţie dată în ceea ce priveşte realizarea programului de investiţii pe anul 2014, care, în opinia viceprimarului PSD Florin Popa, dar şi a consilierului local PDL Victor Dobrea, ar trebui să fie în atenţia municipalităţii în ceea ce priveşte proiectele de dezvoltare ale oraşului, cei doi consilieri atrăgând atenţia că ar trebui accelerate proiectele de dezvoltare a oraşului.
monitoruldegalati.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 months later...

Vega, gata să înceapă construcţia campusului social

Societatea Vega '93 SRL şi-a desfăşurat şantierul şi a pregătit terenul pentru a începe construcţia primului cartier de locuinţe sociale din Galaţi, în Micro 17, în vecinătatea blocurilor ANL Iris şi Lotus, pe un teren cuprins între strada Leonida Zamfirescu şi Drumul de Centură. Potrivit Primăriei Galaţi, muncitorii Vega aşteaptă doar startul lucrărilor pentru că obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor necesare a intrat în faza finală. Recent, aleşii au aprobat Planul de Detaliu al investiţiei, necesar pentru eliberarea autorizaţiei de construire.

Aici vor fi ridicate 15 module/blocuri cu funcţiunea de locuinţe sociale, cu un regim de înălţime format din parter şi două etaje, după modelul realizat deja de primarul Radu Mazăre, la Constanţa. Pe lângă cele 756 de unităţi de cazare (din care 207 vor fi garsoniere, 360 vor avea două camere şi 189 - trei camere), vor fi realizate un loc de joacă pentru copii, un teren de sport cu nocturnă, un dispensar, un sediu pentru Poliţia Locală şi o cantină-club. În jur vor fi amenajate spaţii verzi pentru recreere, alei de acces, un loc de joacă, un teren de sport şi o parcare cu 51 de locuri.

Accesul va fi asigurat atât din Drumul de Centură, cât şi din strada Leonida Zamfirescu şi, în plus, va fi realizată o alee carosabilă care să traverseze zona de la est la vest, făcând legătura între Drumul de Centură şi strada Leonida Zamfirescu. Arhitecţii au recomandat şi reabilitarea străzii Leonida Zamfirescu şi amplasarea unei staţii de transport în comun.

Lucrările trebuie să fie gata în zece luni din momentul în care se dă startul. Primăria îi va plăti firmei Vega 41.483.161 de lei (fără TVA).

viata-libera.ro
 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Au început lucrările la cartierul de locuinţe din Micro 17

Primarul municipiului Galați, Marius Stan, a semnat ordinul de începere a lucrărilor la cartierul de locuințe din Micro 17. ”Este o investiție extrem de importantă pentru Galați. Construim peste 750 de apartamente și un campus modern ce va cuprinde locuri de joacă, spații verzi, parcări, magazin de tip economat, post de poliție locală și punct sanitar. De circa 20 de ani nu s-a mai construit nici un bloc în Galați cu bani de la bugetul local. Prin construcția acestui cartier, sperăm să răspundem cât mai multor solicitări venite din partea cetățenilor orașului, în special al tinerilor, care au nevoie de o casă pentru a putea duce o viață decentă și civilizată. Vreau să fiu bine înțeles: locuințele pe care le construim acum nu vor fi destinate doar cazurilor sociale. Vrem să le dăm case și tinerilor medici sau profesori, cercetători sau sportivi, care fac performanță pentru Galați prin activitatea lor și pe care vrem să îi ținem aici, în oraș, să lucreze pentru progresul comunității”, a declarat primarul Marius Stan.

Conform contractului, termenul limită de finalizare a lucrărilor la cartierul de locuințe din Micro 17 este august 2015. Lucrările sunt executate de SC Vega 93 Galați, iar costurile se ridică la puțin peste 51 de milioane de lei.

Cartierul de locuințe din Micro 17 va cuprinde 15 blocuri cu apartamente de 1, 2 și 3 camere, toate cu utilități contorizate separat, circa 70 de locuri de parcare, locuri de joacă, spații verzi, un sediu administrativ ce va cuprinde post de poliție, punct sanitar și magazin de tip economat.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

Investiţie de 6,6 milioane de lei. Energie electrică pentru locuinţele sociale din Micro 17

Cele 756 de locuinţe sociale pe care Vega ’93 SRL le construieşte în Micro 17 trebuie să fie gata, conform contractului în valoare de 53,9 milioane de lei încheiat cu Primăria, în luna august a acestui an. Aleşii locali tocmai au aprobat documentaţia de avizare pentru alimentarea cu energie electrică a acestui prim campus social compus din 15 blocuri (module) cu parter şi două etaje. Investiţia este necesară deoarece în noile locuinţe apa caldă va fi asigurată cu ajutorul boilerelor electrice, iar încălzirea se va realiza tot utilizând integral energie electrică. De asemenea, în ansamblul de locuinţe va funcţiona şi un spaţiu comercial tip economat şi un spaţiu administrativ pentru Poliţia Locală, care au şi ele nevoie de energie electrică.

Lucrările necesare pentru alimentarea cu energie se ridică la 6.657.432 de lei, cu TVA, şi ar trebui să dureze 12 luni, sursa de finanţare fiind bugetul local. Deocamdată, pentru realizarea acestei investiţii este alocat în bugetul pe 2015 al oraşului un milion de lei.

Sub semnul întrebării rămâne, însă, realizarea, până la finele acestui an, a celui de-al doilea campus de locuinţe sociale de pe strada Drumul Viilor nr. 8. Aici Primăria doreşte să construiască opt module/blocuri cu 456 de unităţi locative, din care 216 cu o cameră, 192 cu două camere şi 48 cu trei camere. Pentru că încă nu s-au finalizat nici acum procedurile pentru licitaţia acestei investiţii, în bugetul local pe 2015, suma prevăzută pentru acest obiectiv este de numai 100.000 de lei, în condiţiile în care valoarea proiectului este estimată la 33,1 milioane de lei.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Începe construcţia celui de-al doilea cartier nou de locuinţe sociale
Primăria municipiului Galați a finalizat procedura de licitație privind construcția celui de-al doilea cartier nou de locuințe din oraș, ce va fi amplasat pe strada Drumul Viilor nr. 8.

”Este a doua investiție majoră în ceea ce privește construcția de locuințe, o problemă cu care Galațiul se confruntă de ani buni, și încă o promisiune onorată. Am început anul trecut cartierul de locuințe din Micro 17, după mai bine de 20 de ani în care nu s-a construit nici măcar un apartament în Galați, cu bani de la bugetul local. Acum dăm start proiectării și construcției acestui nou cartier. În total, vom avea peste 1.200 de unități de cazare noi, care, cred eu, vor rezolva toate problemele actuale de spațiu locativ. La finalizarea celor două proiecte de investiții, vom putea răspunde tuturor cererilor de locuințe sociale și vom avea posibilitatea să
dăm locuințe și tinerilor medici, profesori, militari, oameni de cultură, sportivi, care, prin activitatea lor, fac performanță pentru Galați”, a declarat primarul Marius Stan.
Proiectarea și execuția cartierului de locuințe au fost adjudecate de SC Conest SA Iași, în asociere cu Expert Instal Construct SA Iași.
Durata totală a contractului este de 10 luni, o lună și jumătate fiind alocate proiectării și 8 luni și jumătate execuției. Se estimează că
lucrările vor fi finalizate în luna martie 2016.
Valoarea totală a contractului este de aproximativ 27,2 milioane de lei, TVA inclus.
Cartierul Drumul Viilor va fi compus din 8 blocuri de apartamente (regim de înălțime P+2) cu 1,2 și 3 camere. Vor fi 216 unități cazare cu 1 cameră, 192 cu 2 camere și 48 cu 3 camere. Cartierul va avea 78 locuri de parcare, un teren de sport, un magazin de tip economat, sediu al Poliției Locale și punct de prim-ajutor.
Reamintim că, în luna octombrie 2014, a început construcția cartierului de locuințe din Micro 17. Cartierul va număra 15 blocuri cu 756 de apartamente și 1, 2 și 3 camere. Investiția se ridică la peste 51 milioane lei.
Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Locuinţe sociale "tip Mazăre", îmbunătăţite: cu frigider, saltea Relaxa, dar şi dormitor cu fereastra... pe holul blocului!

Nevoiaşii fără casă, care vor primi o locuinţă socială din partea Primăriei Galaţi - apartamente aflate acum, în lucru, în cartierul Micro 17 - vor avea la ce să se minuneze când vor deschide uşa: fie la mobila nou nouţă şi celelalte electrocasnice (boiler, frigider, plită electrică, aeroterme), fie la fereastra de la dormitor, fereastră care nu se deschide, ca în toate blocurile, spre stradă, ci... în interiorul holului blocului!

"S-a ales această soluţie, pentru că spaţiul este mic şi altfel, camera nu primea niciun fel de lumină naturală. Aşa, cu fereastra pe holul blocului, va primi lumina naturală de pe hol", au explicat reprezentanţii Primăriei, veniţi, luni, alături de primarul Marius Stan, să inspecteze stadiul lucrărilor de construcţie a locuinţelor sociale.

“Fiecare apartament va fi mobilat cu: masă, scaun, boiler, chiuvetă din inox, o plită electrică, un minifrigider, pat cu saltea Relaxa, aerotermă... Dotările sunt la nivel de locuinţe sociale, nu de cartier de lux... N-am inventat noi apa caldă, am văzut acest mod de a preda locuinţele la primarul Mazăre, la Constanţa. Diferenţa faţă de apartamentele de acolo este că, deoarece spaţiul apartamentului este foarte mic, pentru ca să-l facem mai primitor şi spaţios, am decis construcţia unor balcoane tronsonale, care nu doar că dau un plus de spaţiu, dar şi de izolaţie termică”, a spus primarul Marius Stan, după ce a vizitat un astfel de apartament.

Fiecare locuinţă are în casă parchet, iar geamurile sunt termopan, iar la baie, în afară de obişnuitele gresie şi faianţă, cabină de duş, WC şi chiuvetă, mai sunt instalate o aerotermă şi un ventilator de aerisire. Din păcate, nu am putut afla nici care este valoarea dotărilor din fiecare apartament şi nici care este valoarea de construcţie a unui apartament, căci din suita de viceprimari (ambii!), consilieri locali, directori din Primărie, diriginţi de şantier şi reprezentanţi ai constructorilor, nu a reuşit nimeni să îi furnizeze primarului câteva cifre simple şi clare legate chiar de obiectul vizitei edilului pe şantier. Până când vom primi aceste date, vă prezentăm datele financiare cunoscute - în prezent, în oraş există două şantiere pentru construcţia de locuinţe sociale: 15 blocuri în Micro 17 (zona Arabesque) şi nouă blocuri pe strada Drumul Viilor nr. 8.

Construcţia celor două cartiere s-a aprobat prin două hotărâri de CL, (HCL nr. 415/19.09.2013 şi HCL 416). Potrivit celor două hotărâri ale Consiliului Local Galaţi, în cazul campusului din Micro 17, valoarea totală a investiţiei este de 58.621.260 lei. Preţul pe metru pătrat al construcţiei, inclusiv utilităţile, este de 453,31 euro/mp, fără TVA. Cu TVA preţul este 561 euro/mp. Pentru campusul de pe „Drumul Viilor”, valoarea totală a investiţiei este 33.182.540 lei. Valoarea estimată a contractului este de 25.941.366 lei fără TVA, diferenţa constând în lucrări de pregătire a terenului şi racordării la utilităţi a zonei campusului. În cazul acestor apartamente, preţul este de 469,71 euro/mp, fără TVA, ceea ce înseamnă că preţul final (cu TVA) ajunge la 581 euro/mp.

După ce a inspectat câteva apartamente, primarul Marius Stan a precizat că orice vandalizare a mobilierului va atrage după sine evacuarea din casă a locatarului, care va ajunge tot în stradă dacă nu îşi va achita, conştiincios, facturile la energie electrică, un lucru extrem de important, având în vedere că apa caldă este asigurată cu boiler, iar căldura, cu aeroterme electrice. “În cartier va exista un sediu administrativ, care va monitoriza mereu cheltuielile, iar dacă locatarul tinde să depăşească bugetul pe care Primăria îl cunoaşte - în baza adeverinţelor de venit pe care le aduce beneficiarul - acesta va fi avertizat să facă reducere de consum, pentru că dacă se vor aduna datorii la utilităţi, datornicii vor fi automat evacuaţi, iar locuinţă socială nu vor mai primi niciodată de la primărie”, a mai spus primarul Marius Stan. Acesta a confirmat şi vestea care se lăsa aşteptată - având în vedere ritmul de lucru al constructorului (Vega '93) - locuinţele sociale nu vor fi gata la termenul stabilit prin contract, respectiv 22 august, ci probabil spre finele anului: "predarea la cheie a apartamentelor se va face până la sfârşitul anului... nu este din vina constructorului, căci au fost altfel de probleme, au apărut revendicatori şi statutul juridic al terenului a fost pus în discuţie. Au fost litigii, dar acum ele s-au rezolvat”.

Beneficiarii acestor locuinţe vor fi familii nevoiaşe, fără locuinţă, care deja au depus cereri la Primărie (instituţie care are circa 1.500 de astfel de solicitări), precum şi familii care locuiesc în clădirile de patrimoniu din centrul oraşului, clădiri deteriorate puternic şi care prezintă risc seismic ridicat, a mai spus Marius Stan. Edilul a adăugat că acest cartier de locuinţe sociale va fi dotat cu: „un magazin de tip Economat, spaţii verzi, un sediu al Poliţiei Locale, loc de joacă pentru copii, un teren de sport şi pe viitor şi o bisericuţă”. "În total, avem 1.500 de persoane pe tabelul cu cei care solicită acordarea de locuinţe sociale, iar în cele două cartiere [Micro 17 şi Drumul Viilor] avem 1.400 de apartamente, deci 90% din cereri e acoperit. Aviz celor care fac controale tot timpul, deci oportunitatea există... Nu avem emoţii în legătură cu eventuale controale, fiecare îşi gestionează proiectele, când ştii că ai făcut totul respectând legea, nu ai de ce să-ţi fie teamă de controale, căci dacă ţi-e teamă, nu mai faci nimic. Facem 2 cartiere de locuinţe, facem noul sediu al primăriei, investiţie de 8 milioane, dăm drumul şi la Orăşelul Copiilor, suntem pe lege”, a încheiat primarul Marius Stan, referindu-se la eventuale controale pe tema locuinţelor sociale, aşa cum a păţi omologul său din Constanţa, primarul Radu Mazăre.

Update: Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, valoarea dotărilor cu mobilier şi echipamente pentru fiecare apartament este de 300 de euro. Totodată, sursa citată a prezentat şi preţurile de construcţie ale apartamentelor, funcţie de numărul de camere: "apartament 1 camera cu balcon   -   7.500 euro (6 apartamente/bloc);  apartament 1 camera fara balcon -   6.300 euro (3 apartamente/bloc); apartament 2 camere cu balcon   - 10.500 euro (18 apartamente/bloc); apartament 2 camere fara balcon -   9.400 euro (6 apartamente/bloc);  apartament 3 camere cu balcon -  13.700 euro (15 apartamente/bloc)".

presagalatibraila.com

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 months later...

Lucrări avansate la primul cartier de locuinţe sociale din Galaţi

Primarul Marius Stan a anunţat, pe pagina personală de socializare, că primul cartier de locuinţe sociale construit în Galaţi, cu fonduri de la bugetul local, se află în stadiu avansat de execuţie.

„În momentul de faţă, sunt în lucru 756 de apartamente cu una, două şi trei camere, mobilate şi utilitate cu strictul necesar. Campusul social din Micro 17 va beneficia de secţie de Poliţie Locală, de magazin de tip economat, de spaţii verzi şi locuri de joacă”, precizează edilul.

E adevărat că termenul de finalizare ar fi trebuit să fie 22 august 2015, dar încă din luna iulie se ştia că nu va putea fi respectat, şi nu din cauza constructorului, ci a unor probleme juridice. Terenul pe care trebuia să se ridice patru din cele 15 blocuri a fost revendicat, astfel că doar 11 blocuri sunt ridicate, celelalte patru urmau la rând, pentru că problemele litigioase s-au rezolvat.

Potrivit afirmaţiilor primarului Marius Stan, tot ceea ce firma Vega' 93 construieşte în campusul social din Micro 17 - 15 blocuri, alei, spaţii verzi, loc de joacă, teren de sport, magazin economat, sediu de Poliţie Locală, o mică biserică şi un sediu administrativ - are o valoare de aproximativ 12 milioane de euro. Preţurile de construcţie ale apartamentelor variază în funcţie de numărul de camere: locuinţă cu o cameră cu balcon - 7.500 de euro, apartament cu o cameră fără balcon - 6.300 de euro, apartament cu două camere cu balcon - 10.500 de euro, apartament două camere fără balcon - 9.400 de euro, apartament trei camere cu balcon - 13.700 de euro. Fiecare apartament este dotat cu mobilier şi echipamente în valoare de 300 de euro.

viata-libera.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Creați un cont sau conectați-vă pentru a comenta

Trebuie să fiți membru al comunității pentru a putea adăuga comentarii.

Creează un cont

Înregistrează-te în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un cont nou

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații importante

Pentru a personaliza conţinutul şi pentru a asigura o experienţă de utilizare sigură, folosim module cookies. Dacă folosiți acest site, ne permiteți să colectam informații prin intermediul modulelor cookie. Puteți modifica setările cookie-urilor. Prin continuarea navigării pe acest site confirmați acceptarea utilizării fișierelor cookie conform Politicii de utilizare a cookie.