Jump to content

Combinatul vrea să renunţe la serviciile Electrocentrale


dcp100168

Recommended Posts

Combinatul vrea să renunţe la serviciile Electrocentrale

Problemele apărute în ultimele luni legate de neachitarea de către Electrocentrale a facturilor către Romgaz, ca urmare a faptului că nici Apaterm nu îşi achită debitul către furnizorul local de agent termic primar, a determinat conducerea Combinatului să se gândească la o soluţie pentru ca activitatea fostului colos siderurgic să nu mai depindă de Electrocentrale.

Dacă somaţiile de sistare a furnizării gazelor naturale ar fi fost puse în practică în ultimele luni de către cei de la Romgaz, acest lucru ar fi însemnat nu numai că oraşul ar fi rămas fără apă caldă, dar acest lucru ar fi afectat şi activitatea ArcelorMittal Galaţi, care a plătit chiar şi în avans facturile către Electrocentrale.

Potrivit informaţiilor noastre, conducerea fostului colos sidergic ar intenţiona ca în cursul anului viitor să construiască o instalaţie de producere a aburului de înaltă presiune, produs care la ora actuală este furnizat de către cei de la Electrocentrale, şi care va fi folosit în procesul de producţie. Valoarea investiţiei, dacă ea va fi realizată aşa cum afirmă conducerea, este estimată la 3 milioane de euro.

Directorul general al Electrocentrale, Tudor Petre, ne-a declarat că ştie de intenţia celor de la Combinat de a face o asemenea investiţie.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.